Ben 5-6 aydır
Bioblas Boyalı ve Röfleli Saçlar için ve
Bioblas Yağlı Saçlar için olanı kullanıyorum.
Kullamadan önce saçlarımın dökülmesi özellikle banyoda çok fark ediliyordu - yani bir avuç içi kadar. Gün içersinde de saçlarımı düzeltirken ya da tararken elime saçlar geliyordu. Kendi dökülme normalin üstünde bir saç dökülmesi vardı. Ayrıca dökülme saçın boydan kopması değil köküyle dökülmeydi.
Önce, saçlarım boyalı olduğu için Boyalı ve Röfleli Saçlar için olanı kullanmaya başladım. Daha 2-3 yıkamada dökülme minimuma indi. Normalde saçla dolan banyo giderinin süzgecinde 2-3 tane saç vardı :) (ve hâlâ da böyle). İçeriğindeki kreatin ve seramid ile saçlarımda boyadan kaynaklanan yıpranmalarda da gözle görülür miktarda düzelme vardı ama şöyle bir sorun vardı, benim saçım normalde de yağlı olduğu için bu şampuan saçımı daha da yağlandırdı. Ben de gittim yağlı saçlar için olanını da aldım.
Önce boyalı saçlar için olanla yıkıyorum, ondan sonra da yağlı saçlar için olanla sadece diplerini yıkıyorum. Sonuç olarak saçım dökülmüyor, onarılıyor, parlıyor, yağlanmıyor hatta tepemde anten gibi yeni saçlarım doğuyor :)
Ben aynı zamanda da
Supradyn All Day kullandım. Onun da dökülmeyi azaltmada büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Sadece dıştan yapılan uygulamaların saçın dökülmesini durduracağını düşünmüyorum.
Ha, bu arada, dikkat edilmesi gereken ve etrafımda çok fazla karşılaştığım çok önemli üç hatayı da eklemek istiyorum:
(!) Durulanan ya da durulanmayan saç kremleri ve saç maskeleri sadece aksi belirtilmediği sürece saç uçları ve boyları içindir. Asla ama asla diplerine değdirmeyin.
(!) Aşırı karbonhidrattan uzak durup kaliteli beslenin; vitaminler, mineraller vs.. Bol suyu da söylememe gerek yok herhâlde?
(!) ve maalesef ki sigara.. sigara içtiğiniz sürece hergün güzelliğinizden bir parça gidiyor, bunu unutmayın.