- Konu Sahibi TuzluCekirdek
-
Ne kadar komik değil mi? Bizim apartmanimizda kalacak yer yok ama evi yakın. Bizim ki de 4 kez çöp alır fakat geri kalan saatlerde genellikle yönetim odasında durur. Eğer bu adam apartman görevlisi ise yeri yönetim odasımi. Kaldı ki buna girisinde banko su var fakat toplasaniz 2 saat orada oturduğunu göremezsiniz.Bizimki günde bir kez çöp alır haftada bir yada iki siler binayı başka bişi yapmaz maaşı asgariden fazla kira elektrik su doğalgaz da ödemez sorsan çok çalışıyo
Mesela yerinde durmasını isterdim. Kapıma bazen su'cu bazen kargocu gelmekte. Bina görevlisi yerinde dursa ve apartmana tanınmayan biri girdiğinde kime kaçıncı daireye geldiğini sorup ona göre yönlendirmesini isterdim. Bu işi yapan birine asgari ücretten fazlasının verilmesine karşıyım. Eğer sadece temizlik ve cop alımı yapılacaksa, haftalık gelecek şekilde merdivenci tutulup yerler temizlenebilir ve herkes kendi çopunu atabilir diye düşünmekteyim. Fakat insanlarin da ekmeginden edilmesine de gozyumamam. Ortak kararlar alınıp düzeltmeler yapilabilinir diye düşünmekteyim.Siz ne yapmasını isterdiniz
Günde 4 kez çöp mü alıyor sizin görevli bu konuda aşmış kendini:))))Merhaba.50 daire lik bir apartmanda ikamet etmekteyim. Ve apartmanimizda görevimiz var. Sorumluluk olarak. Günde 4 kez çöpler alınıyor ve haftada 2 gün apartmanın genel temizliği var. Asgari ücretten yüksek almakta. Sizce apartman görevlisinin sorumlulukları nelerdir yasal olarak. Sabah 8 akşam 6 arası çalışmakta.cumartesi yarım gün.
Çöp ve temizlik işte. Sıklığı anlaşmaya göre değişir. Başka bir işi olduğunu sanmıyorum.Merhaba.50 daire lik bir apartmanda ikamet etmekteyim. Ve apartmanimizda görevimiz var. Sorumluluk olarak. Günde 4 kez çöpler alınıyor ve haftada 2 gün apartmanın genel temizliği var. Asgari ücretten yüksek almakta. Sizce apartman görevlisinin sorumlulukları nelerdir yasal olarak. Sabah 8 akşam 6 arası çalışmakta.cumartesi yarım gün.
Sizin istediğiniz şey bambaşka. Bina görevlisinin öyle bir sorumluluğu benim bildiğim normal apartmanlarda yok. Belki çok zengin apartmanlarda öyle görevliler olabilir. Onlar da fazla maaş alır. Normalde yaptıkları iş bu zaten apartman görevlilerinin. Üstelik günde dört kez çöp alıyormuş çok çalışıyor resmen. Temizlik de yapıyor daha ne? Adamın ekmeğinde gözünüz var gibi konuşmuşsunuz. Hakkı neyse onu alıyor işte. İsterseniz o şekilde dışarıdan temizlik görevlisiyle anlaşan daha alt seviye bir apartmana taşınabilirsiniz.Mesela yerinde durmasını isterdim. Kapıma bazen su'cu bazen kargocu gelmekte. Bina görevlisi yerinde dursa ve apartmana tanınmayan biri girdiğinde kime kaçıncı daireye geldiğini sorup ona göre yönlendirmesini isterdim. Bu işi yapan birine asgari ücretten fazlasının verilmesine karşıyım. Eğer sadece temizlik ve cop alımı yapılacaksa, haftalık gelecek şekilde merdivenci tutulup yerler temizlenebilir ve herkes kendi çopunu atabilir diye düşünmekteyim. Fakat insanlarin da ekmeginden edilmesine de gozyumamam. Ortak kararlar alınıp düzeltmeler yapilabilinir diye düşünmekteyim.
Sürekli dılaştıgı için bizimki geleni gideni bilir bir sorgular sen kız tarafı mı erkek tarafımıaın diye:) ama ekmek falan almaz bir ara aldı zor gelmiş almayan çokmuş bıraktı ablamlatın annemlerin ki hem daha fazla iş yaparlar hem ekmeği önce tek tek sorarlar alacak mısınız kaç tane diye sonra getirirler...bizimki biraz bina sahiplerine çalışıyor dairede çoğu kiracı tek bir ailenin daireler sonların sözü geçerNe kadar komik değil mi? Bizim apartmanimizda kalacak yer yok ama evi yakın. Bizim ki de 4 kez çöp alır fakat geri kalan saatlerde genellikle yönetim odasında durur. Eğer bu adam apartman görevlisi ise yeri yönetim odasımi. Kaldı ki buna girisinde banko su var fakat toplasaniz 2 saat orada oturduğunu göremezsiniz.
Bizce diye birşey yok resmî gazete de yayımlanmış görev tanımı var.Sizde bir bakın isterseniz güvenlik buna dahil değil, güvenlik dediğiniz şey ayrıca belge alınarak yapılıyor. Görevlerini yerine getiriyormuş zaten günde 4 defa çöp alındığını ilk defa duyuyorum sitede oturdum günde 1 kere toplanırdı. Para veriyorsunuz diye iliğini kemiğini sömürmeyeceksiniz herhaldeMesela yerinde durmasını isterdim. Kapıma bazen su'cu bazen kargocu gelmekte. Bina görevlisi yerinde dursa ve apartmana tanınmayan biri girdiğinde kime kaçıncı daireye geldiğini sorup ona göre yönlendirmesini isterdim. Bu işi yapan birine asgari ücretten fazlasının verilmesine karşıyım. Eğer sadece temizlik ve cop alımı yapılacaksa, haftalık gelecek şekilde merdivenci tutulup yerler temizlenebilir ve herkes kendi çopunu atabilir diye düşünmekteyim. Fakat insanlarin da ekmeginden edilmesine de gozyumamam. Ortak kararlar alınıp düzeltmeler yapilabilinir diye düşünmekteyim.
Ay ben bu adama bayıldım.Anlaşmasına göre değişiyor. Bizim apartmandaki görevli mesela günde bir çöp alır. Onda da dizisi var herhalde bazen gece oniki de alır bazen akşam onda. Temizlik desen hak getire. Ayda bir su dökmeden kuru toz alır geçer.
Annemin apartmanındaki adamsa pırıl pırıl. Sabah altı yedi gibi ekmek isteyene gazete isteyene bırakır zil çalmadan. Onbir ve üçte gelir ihtiyaç sorar. Akşam da tam onbirde gelir çöpü alır. İki haftada bir de temizlik yapar. İnanılmaz Çalışkan bir adam. Tek yaşayan yaşlı teyzelerin anahtarları da varmış mesela. Bir yere giderlerse arar çiçek sulatır yada bir bak bakalım ütüyü çekmiş miyim derlerse bir koşu halledermiş de.
Maaşları hakkında bir bilgim yok ama umuyorum annemin apartman görevlisi hak ettiği gibi alıyordur emeğinin karşılığını herkes memnun ondan
Ay ben bu adama bayıldım.
Gözümde kemal sunal ın kapıcılar kralı filmi canlandı. Ne güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?