bulaşık makinası kokusu hiç kullanmadım,bide ona para veremem :dilcikar:üstelik sık sık düşer napıcan biliyonmu makinaya bulaşık koyarken nefesini tutucan hemencik koyup kapatıcan kapağını hiç koku falan duymazsın ben öyle yapıyorum :roflol::roflol:gelelim çamaşır makinasına bende önceden calgon kullanıyordum baktım bim çıkarmış hemde 2 lira çok ucuz aldım hemen bulaşık makinasına finish falan kullanıyorum bi ara bimden alıyordum makinayı tıkatıyor dediler bıraktım.partacısını bimden alıyorum
Ben burayı daha önce niye görmedimki ben Bimden alışveriş yapıyorum.Evimin hemen yanında market var ama n 5 blok ötemdeki Bime gidiyorum.Hemen hemen tüm ürünlerini kullanıyorum Hatta ismi uyduruk ürünlerini hangi firmalara yaptırmış bunları bile biliyorum benim garip huyumdur nerden ne alırsam alayım firma kendimi üretmiş başkasınamı yaptırmış bakarım. Çoğu yerde anlatıyorum burdada anlatayım Dost süt- Ak gıda (yani ülker) Dost yoğurt-Sütaş Ak gıda karışık,Jucy meyve suyu-Tamek meyve suyu Mantı- Kerevitaş( yani super freş), Elde yıkama bulaşık deterjanı-hayat Kimya (yani Bingo)
Makina toz deterjan-Turk Henkel(yani pril) Tablet olan deterjan- Alman firması, Sempre şampuan(canan kozmetik (yani ipek şampuan),Bhery sıvı sabun-Evyap-(yani duru sabun) diğerlerinide yazarsam uzun olacak aslında beni bu bilgilerle Bime almaları lazım okadarda reklamını yapıyorum eşe dosta bakın isimleri uyduruk diye çoğu tedirgin davranıyor ama çevirip baksa kim üretmiş diye bilgi sahibi olacak. Bende bu yüzden Bimin ürünlerini güvenerek alıyorum biliyorum ki benim daha önce kullandığım markayı Bim aynı firmaya başka isimle yaptırmış bana satarkende o firmanın ürününden daha ucuza satıyor yani ben marka için fazladan para ödemiyorum.Bu bilgileri Bimin çoğu elemanı bile bilmez belki ama dedim ya bendeki garip bir huy markalı bir kıyafet bile alsam bakarım kim üretmiş nerde üretmiş diye( lcw waikiki çoğu ürününü kendi yapmıyor Bangledeş -Hindistan ve Malezyada üretiyor Türkiyede ürettiği mal çeşidi az.)Belki çoğunuz aman ne garip bir düşünce diye bilirsiniz ama benim için son kullanma tarihi ve içindeki maddedeler kadar önemli üretici firma belki İşletme mezunu olmamında katkısı vardır.
Ben burayı daha önce niye görmedimki ben Bimden alışveriş yapıyorum.Evimin hemen yanında market var ama n 5 blok ötemdeki Bime gidiyorum.Hemen hemen tüm ürünlerini kullanıyorum Hatta ismi uyduruk ürünlerini hangi firmalara yaptırmış bunları bile biliyorum benim garip huyumdur nerden ne alırsam alayım firma kendimi üretmiş başkasınamı yaptırmış bakarım. Çoğu yerde anlatıyorum burdada anlatayım Dost süt- Ak gıda (yani ülker) Dost yoğurt-Sütaş Ak gıda karışık,Jucy meyve suyu-Tamek meyve suyu Mantı- Kerevitaş( yani super freş), Elde yıkama bulaşık deterjanı-hayat Kimya (yani Bingo)
Makina toz deterjan-Turk Henkel(yani pril) Tablet olan deterjan- Alman firması, Sempre şampuan(canan kozmetik (yani ipek şampuan),Bhery sıvı sabun-Evyap-(yani duru sabun) diğerlerinide yazarsam uzun olacak aslında beni bu bilgilerle Bime almaları lazım okadarda reklamını yapıyorum eşe dosta bakın isimleri uyduruk diye çoğu tedirgin davranıyor ama çevirip baksa kim üretmiş diye bilgi sahibi olacak. Bende bu yüzden Bimin ürünlerini güvenerek alıyorum biliyorum ki benim daha önce kullandığım markayı Bim aynı firmaya başka isimle yaptırmış bana satarkende o firmanın ürününden daha ucuza satıyor yani ben marka için fazladan para ödemiyorum.Bu bilgileri Bimin çoğu elemanı bile bilmez belki ama dedim ya bendeki garip bir huy markalı bir kıyafet bile alsam bakarım kim üretmiş nerde üretmiş diye( lcw waikiki çoğu ürününü kendi yapmıyor Bangledeş -Hindistan ve Malezyada üretiyor Türkiyede ürettiği mal çeşidi az.)Belki çoğunuz aman ne garip bir düşünce diye bilirsiniz ama benim için son kullanma tarihi ve içindeki maddedeler kadar önemli üretici firma belki İşletme mezunu olmamında katkısı vardır.
Gamzelim dedimya sadece Bim için değil alışkanlığım belki bilinçli müşteriyim yada fazla ayrıntıcı biri. Markalara Bim sayesinde fazla para ödediğimizi farkettim Bimde mantı kalmamıştı misafirimde gelecek mecbur başka yerden super fressın aldım ve Bimdekinin 2.5 katı para ödedim 2 sini aynı firma üretiyor ama ben adı super fresh olunca fazla ödüyorum.Belki kimi diye bilir aynı firma üretsede kalite farklıdır diye bence değil.Bimin Türkiye çapında 2000 mağazası var şu an göze gözükmesede Türkiyenin en büyük marketi konumunda adamlar kalitesiz mal ürettirim 2000 mağazayı tehlikeye sokarmı ucuz fiyat sürümden kazanım.Evet beğenmediğim 2-3 ürünü var okadarda olsun artık.Biri şişede olan Etkin limonatası uludağınkinden güzel değil. Diğeride XL ın çokomeli ülkerin çokameli daha güzel.
şimdi makinayı çalıştıracağımız zaman alıyomuyuz o kokuyu
bi kaç sayfa geride kullanan ve çok memnun olanalr var canım.Arkadaşım da almış o da çok memnun kalmışşyokmu bi fikri olan??????
yok canım aslında tam olarak öyle olmuyo, yani süperfreshi kerevitaş üretiyo, mesela örnek veriyorum migros pizza aldım ucuz diye, neden aldım çünkü kerevitaş üretiyomuş
süperfresh pizzadan farkı yoktur dedim ama iğrençti yiyemedik
yani demek istediğim üretim tesisleri kendi esas markalarını farklı, bim, migros, tansaş yada yan markaları, (daha ucuz olan markaları) farklı üretiyor, kalite farklı kesinlikle oluyor. yani sadece bim için geçerli durumlar değil, diğer market markaları, yan markalar içinde geçerli
o ama o farklar benim için çok önemli değil diyenler için ekomomik alternatifler oluşturuyo tabii
gıda dışındaki ürünler önemli değil zaten ham maddeleri aynı sonuçta, temizlik maddeleri vs...
bi kaç sayfa geride kullanan ve çok memnun olanalr var canım.Arkadaşım da almış o da çok memnun kalmışş