Bilqe'nin Başarı Öyküsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

melihasaglam

Aydın
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2007
618
28
643
aydın
Merhaba arkadaşlarım,

Geçen sene forumumuzda motive olmuş ve 2 ayda 15 kilo vererek 115 kilodan 100 kiloya inmiştim.Son derece sağlıklı ve düzenli bir kilo verme dönemi yaşadım.Ne var ki araya giren ailesel olaylar, çevresel olumsuzluklar ve psikolojik sorunlar nedeniyle kilo verme çabam sekteye uğradı.

Bir yerden sonra da mücadele edemez oldum ve pes ettim.Sonra aradan tam 1 sene geçti.Şu gündeyiz.Olmaz diyorum artık.Bekarım, 26 yaşındayım ama 100 kiloyum.Bu gidişe bir dur deme zamanı gelmiştir artık.

Kaldığım yerden sizlerle devam etmek istiyorum ve şu mantıkla yola çıkıyorum : 1 kere başaran gene başarır.1 defa başardıysam yine neden olmasın ?

15 kiloyu nasıl vermiştim ?

Zor olmadı açıkcası önce inandım ve karar verdim.

yerimsenibenSonrasında, önce buğday ekmeğini soframdan kaldırdım ve kesinlikle ağzıma sürmedim.Kepekli ekmeği de kontrollü bir biçimde tükettim.

Rafine şekerden uzakta, şekersiz ve reçelsiz bir hayat kurdum.

Unlu gıdalar, margarin ve pirinç de yine hayatımdan uzaktaydı artık.Kendimi tutmayıı başardım ve böyle gıdalardan uzak durdum.

Bol bol salata, sebze yemekleri, yoğurt, bulgur pilavı, mercimek çorbası, arada bol baharatlı ve yoğurtlu pirinç lapası, meyve ve et yemekleri yedim.

Hergün en az 3 kupa bitki çayı içtim.yeşilçay, funda çayı, kekikli naneli çay ve daha pek çok bitkiyi gün gün değişe değişe içiyordum.

Bolca su tükettim, termal sauna şort giyerek hergün 1 saat yürüdüm.

Bunlar sonucu 2 ayda 15 kilo verdim ve sanırım 2 bedene kadar da incelmiştim.

Çok harika bir duygu.O büyük pantolonlar, trençkotların size artık bol gelmesi o kadar güzel ki.

Şimdi tekrardan karar verdim ve 1 senelik bir periyot belirledim kendime arkadaşlar.Bu böyle gitmez.Kendimi güzel ve çekici bulmuyor sağlıksız bir hayat sürdüğümü biliyorum.

Hedefim 65 kilo.Boyum 1,65 ve kesinlikle 65 kilo olmak istiyorum.Bu uğurda elimden gelen her şeyi yapacağım arkadaşlar.15 kilo veren neden bi 15 daha vermesin, neden bi 15 daha..

Artık başladı.Bayram seyran umrumda değil, düzen oturtmaya başladım.Bugün benim ilk günümdü ve inancım tekrar yerine geldi.

Neler yaptığımı size anlatacağım.Faydalı olan ne varsa hepsini paylaşacak ve diyetisyenimin de tavsiyelerini yine buradan size sunacağım.

Önce sağlık ve sonra kendime olan güvenimin yerine gelmesi için bu şart.

Modaya uygun şık kıyafetler giymek, kendimi güzel ve çekici görmek istiyorum.

Neden olmasın ?

Kimse için değil, sadece kendim için istiyorum bunu ve ben kendim başaracağım.

Lütfen bana sizler de destek olun ve bunu beraber başaralım.Çünkü biz, birbirimizi çok iyi anlıyoruz.

Canım kararlılığın için çok tebrik ediyorum. Bayram şu bu gibi mazeretlerini kafandan atmışsın ki bu en büyük adım bence! vereliniortakBen de senin gibi kilo vermeye çalışıyorum,hedefimiz aynı. ınşallah ikimiz de istediğimiz kiloya kendimizi sıkmadan güle oynaya ulaşırız. kaydirigubbakcemile2 Ben birkaç haftadır kendimi sıkmadan sadece ekmeği günde 1 dilime düşürüp, akşam yemeklerimi kısarak 4 kilodan fazla verdim. Bundan sonra senin gelişmelerini de takip edicem canım, inanıyorum ki başaracaksın, sonra istediğimiz bedende cicilerimizi giyip birlikte sevinicez hihoyyyt

bende aynı durumdayım cnm onun için seni çok iyi anlıyorum! bende 2 haftadır kesin karar aldım ve başladım 1. hafta 2.2 kilo verdim bu haftanın sonucunuda yarın görücem bakalım inş iyi bir sonuç çıkar! 86.8 ile başladım 84.6 oldum inşalah yılmadan devam edicem yarından itibaren bende yürüyüş ve bitki çaylarınıda ekliyerek hızlandırıcam inş. uzattım galiba ama istersen bende sana destek olurum yani birbirimize destek oluruz cnm insan karar verince isteyince herşey oluyo valla!

bende varım kızlar:)

acılen 6 kılo vermem lazım boyum 161 kılom 60

dogumdan sonra tam 18 kılo verdım ama fazlalıgım var bunlarında gıtmesı lazım..

yarın bende baslıyorumm..

acaip gaza geldım:)

Bende başlamak istiyorum. kesinlikle vermem gereken en az 20 kg var
Bu kadar iradesiz olmayız. Kendime özel diyet yemekler yapacağğım
Daha önce denedim en az 10 kg verdim ve uzun süre bu kiloyu korudm
Şimdi neden olmasın değişen ne ki ben aynı ben değilmiyim Kilom niye
aynı olmasın. 86 kğ olmak istemyorum

Kilom 86 kg
Boyum 1 70

Hedefim 65 kg

Teşekkürler canlarım :)

Artık başladı, özellikle kendimi motive etmek için yaptıklarımı yazayım size, belki size de faydası dokunur :

Sık sık alışveriş mağazalarına gidip son moda kıyafetlere ve trendlere bakıyorum.Zayıf bayanlar her istediklerini denerken ben boş boş geziyorum, harika kıyafetler var kızlar, şu an o kadar güzel ki moda ve üstelik zayıf olana hem seçenek bol hem de fiyat ucuz.

Bizse gidip nerde pahalı yer var ordan almak zorundayız.

ışte zayıf bayanların alışverişleri ve benim alamamam, buna karşın pek çok kıyafet beğenemem ama bedenlerin küçük olması beni çok tetikliyor.

Siz de her alışveriş dönüşü kilo vermek istemiyor musunuz ?

1.65 boyum kilom 64 benimde 15 kilo kadar vermem gerekiyor.Benim sorunum kilolu olmamın yanında beliminde kalın olması herkez yüzün çok güzel ama keşke biraz belin ince olsaydı biraz daha kilo versen filan gibi sözler sarf ediyorlar ve bende artık giydiklerim yakışsın ve mağazaya girdiğimde ya bu bana olur alıyım demek istiyorum.Yada deneyip olmadığında üzüntüyle mağazadan çıkıp gitek istemiyorum.Sana çok teşekkür ederim kendini motive ettiğin gibi benide motive ettin için.ve ben bugün sağlıklı bi şekilde diyete başlıyorum.Bu dönüm noktası olmalı benim ve sizler için.Biliyorum çok uzattım ama gerçekten çooook teşekkür ederim.

tatlım seni tebrik ediyorum. bende bundan yıllar önce 1 yılda 25 kg vermiştim. dengeli beslenme ve düzenli spor sayesinde manken gibi oldum adeta. hatta teklif bile aldım. ben beğendiğim bir mankenin fotoğrafının kafasına kendi başımı kesip yapıştırmıştım. onu en çok görebileceğim yere astım ve ona bakıp bakıp motive oluyordum. en sonunda o fotoğrafa çokkkk benzedim ve yırtıp attım o fotoyu. tutkuyla istendiğinde başarılamayacak şey yoktur. doğru yoldasın yılmadan yola devam..:lepi:

kararlılığın için tebrik ederim. bende yarın başlıcam .15 kilo vermem lazımmm senin kararlılığından çok etkilendimm .bu son diyetim olucaakkk ve irademi sonuna kadar kullancam bende destekleriinizi bekliyorum .kilo verince yazıcam inş ...hadi kib byyy

banyodan sonra aynada kendine bakamamak vucuduna nemlendirici sürerken tenine bakmamaya çalışmak her bir lokmadan sonra kendine kızmak yaşıtlarının yanında ablası gibi durmak 3 yaşındaki kuzenini senin kızın zannetmeleri
hiç bir diyet bu duygulardan daha çok zorluk vermez eminim
sonuna kadar destekçinim umarım başarırsın başarılar canım

O zaman hep beraber hayal ediyoruz :

Bir mağazadayız.Örneğin ünlü bir bayan giyim markasının outlet mağazası, son moda kıyafetler ve envai çeşit % 70 indirim üstelik.

S ve M beden olan bayanlar 3er 5er alıp gidiyor.tam takım düzüyor.Bizse bakıp bakıp bırakıyoruz çünkü L yok XL yok XXL hiç yok.3XL aramanın da mantığı yok.

M Beden olup oradan çantalarla ayrılmak varken..

Yılmamakta kararlıyım.

Her sabah elma sirkeli ılık su ya da maydanoz kürü çok iyi olur.Bu hafta robot alacağım maydanoz kıymak için.Saraçoğlu kürü ayda 4 kiloya kadar yakıyormuş, kendisi anlatmıştı tvde.

ıbrahim saraçoğlu önemli bir bilim adamımız maydanoz kürünü yapacağım.

Tavsiye ederim.

Kızlaaar süpersiniz inanın bu kadar kararlı insanı birarada görmek çooook gaza getiriyor beni :lepi:

Evet gamos ve bilqe çok katılıyorum size canlarım ya.
Hele ki S ve M beden olup mağazalarda indirimlerden yada outletlerden ucuz ucuz herşeyi alabilenlere çok özeniyorum ben de. Bir de beğendiğim şeylerden göbeğimi saklamaz diye vazgeçmek zorunda kalmaktan nefret ettim artık. Bizim ne eksiğimiz var, neden biz de güzel güzel giyinmeyelim? ıstediklerimizden neden kilomuz yüzünden vazgeçelim? Hepimizin kilo düşünmeden dilediği gibi giyinmeye, kilosunu saklamaya çalışmadan salına salına dolaşabilmeye hakkı var!

ve hilal23, kesinlikle kilo insanı çok büyük gösteriyor. bana da mağazanın birinde şurdaki çocuk sizin mi diye sormuşlardı! 20 yaşındaydım daha! çok sinir olmuştum!

Bu arada TIFF, bir mankenin resmine kendi kafanın resmini koymak çok iyi fikir! Denicem bunu vereliniortak

Son düzenleme:
Neleri yapmayacağız ?

Kesinlikle diyette olduğumuzu reklam yapar gibi herkese söylemeyeceğiz,

Asla ben yapamam, aynen devam bu benim kaderim, ben çocukken de böyleydim demeyeceğiz,

Zor olan kilo vermek değil, kendimizi tutmak, kendine hakim olamayan insan acizdir, bunu bileceğiz ,aciz miyiz ?

Neleri yapacağız ?

En zayıf resimimi-resimlerimizi buzdolabına, dolaplara her yere asacağız bakacağız ve o günlere dönmek için çabalayacağız,

ınanacağız ve sadece boğazımıza dur diyeceğiz,

Buradaki yöntemleri deneyeceğiz usanmadan :)

süpersiniz valla kızlar sayıda çoğalmış birlikten kuvvet doğar demişler! bende bugün tartıldım 1 kilo vermişim! 2 haftada toplam 3.2 kilo oldu! bi tartılma günü belirleyelimmi ne dersiniz birbirimizi takip ederiz böylelikle! ben cumartesi günleri tartılıyorum. bide ek bişeylerden bahsedilmiş ben bugün elma limon tarçın karabiber karanfil kaynatıp içmeye başladım 1 saatte spor yaptım bu hafta daha çok veriyim istiyorum!

bilqe bence de diyette olduğumuzu herkese söyleyince sanki onlara karşı sorumluymuşuz gibi oluyor! millet yediğini içtiğini takip eder oluyor! Çok üzgünüm çoookkendimizi baskı altında hissetmeyelim bu şekilde. sadece kendimiz için yapıyoruz, kendimiz için kilo veriyoruz!

bu arada hepimiz birer kilo çizelgesi hazırlayıp imzamıza koyalım, bence o şekilde daha iyi takip ederiz birbirimizi. yoksa kim başta kaç kiloydu bilemeyiz. benimki var imzamda.

bu arada hepimiz birer kilo çizelgesi hazırlayıp imzamıza koyalım, bence o şekilde daha iyi takip ederiz birbirimizi. yoksa kim başta kaç kiloydu bilemeyiz. benimki var imzamda.

Evet canlarım yaa ilk adım istemek, 2.adım çaba sarfetmek ve başarmak.

Kilo çizergesini hazırlayalım evet, uygun bir zamanda ben de koyayım imzama.

Şu millete sinir oluyorum.

Az yesen ne o diyette misin deyip imalı imalı konuşuyorlar, çok yesen sen tabi kilo alırsın çok yiyorsun diyorlar var yaa insanlarla yüz göz olmayacağım diyet boyunca :)

kızlar nasıl bi diyet uyguluyosunuz bi tane günlük örnek menümüzü yazalım isterseniz ben sabah ya bi tost yada nesfit yiyorum okuldaysam öğlen sandviç evdeysem tavuk vb. yiyorum akşamda sebze yemeye çalışıyorum aralarda ve akşamda meyve ve kuru kayısı yiyorum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…