- 21 Aralık 2023
- 1.196
- 2.554
- 28
-
- Konu Sahibi zeynepthevideographer
Biriniz sadece Türkçe, biriniz de sadece İngilizce konuşmalısınız.Merhaba,
Yakın zamanda bebeğim doğacak inşaallah. Onu bilingual yetiştirmek istiyorum. Türkçeyi zaten çevreden öğrenecektir. O sebeple ben sadece İngilizce iletişim kurmak istiyorum. Ben de babası da ingilizce biliyor. Ama babası kendini ifade etmede ingilizce rahat etmez, büyük ihtimalle sık sık Türkçe'ye geçecektir. O sebeple ben İngilizceye çokça maruz kalsın istiyorum. Onun için daha önce bilingual tecrübesi olanlardan şarkı, masal videosu, masal kitapları vb benim işimi kolaylaştıracak materyal ve yöntem önerilerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Evet böyle bir öneri de gördüm. Muhtemelen öyle olacak. Belki arada bir masal okur sadeceBiriniz sadece Türkçe, biriniz de sadece İngilizce konuşmalısınız.
Kuşum Marmara üniversitesinde Doç. Dr. Aslı Fişekçioğlu ve Prof. Dr. Asuman Ahmet Abdo Shaban var.Evet böyle bir öneri de gördüm. Muhtemelen öyle olacak. Belki arada bir masal okur sadece
Çok çok teşekkür ederim maillerini bulup ulaşacağimKuşum Marmara üniversitesinde Doç. Dr. Aslı Fişekçioğlu ve Prof. Dr. Asuman Ahmet Abdo Shaban var.
İkisi de çok tatlı kibar insanlardır, yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Çok severim ikisini de. Bunlara ulaşıp danışabilirsin iletişim kurarsan. Bu konuda uzmanlardır.
Umarım istikrarlı yapabilirim o zamanBu konuyla ilgili bildiğim tek şey, ingilşzce konuşan kişinin sadece ingilizce konuşması gerektiği, arada türkçeye asla geçmemesi. Bir ebeveyn iki dili de konuşursa bebekler karmaşa yaşıyor ve öğrenemiyormuş
Bu konuyla ilgili bildiğim tek şey, ingilşzce konuşan kişinin sadece ingilizce konuşması gerektiği, arada türkçeye asla geçmemesi. Bir ebeveyn iki dili de konuşursa bebekler karmaşa yaşıyor ve öğrenemiyormuş
Süper ya, bir de bilingual olunca dil gecikmesi olur çocuklar konuşamaz diyorlardı.Benim oğlum 3 dille büyüyor. Ben türkce, babasi italyanca konuşuyor. Kreşde ve evdeki aile dilimiz almanca.
Çevre karışık ama almanca ağır basiyor. Şimdilik her 3 dilide anliyor ve "konuşuyor" daha 2 yaşında olduğu için emin değilim ama kargaşa fazla yaşamıyor. Bazi kelimeyi sadece almanca bıliyor ve türkce konuşurken araya sıkıştırıyor ama ben türkce tekrarlayinca dili döndüğü kadar türkce devam ediyor.
Galiba sonunda almanca ana dili olacak ve italyanca ve Türkçeyi kendini kurtaracak seviyede öğrenecek ama bunu zaman gösterecek artık
Süper ya, bir de bilingual olunca dil gecikmesi olur çocuklar konuşamaz diyorlardı.
Hedef dil farklı ama var mı bir öneriniz benim için?Benimki baya bicir bicir konuşuyor. Tanidiğim coğu insan bilingual veya trilingual.
Hiçbirimiz sorun yaşamadık.
Hedef dil farklı ama var mı bir öneriniz benim için?
Evet önce ana dil edinimini öneren birçok uzman var. Çok teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız içinAile içinde önce ana dilim öğretilip daha sonra da (3 yaş civarı) ikinci dile fazla maruz kalarak 2. dilimi öğrenmeye başladım. Ailemde herkes en az iki dil biliyor ve 3. dilimiz de ya İngilizce ya da Rusça.
Şunu kesinlikle net bir şekilde söyleyebilirim ki ikinci bir dili öğrenince kafa karışıklığı olmuyor. Hatta yeni bir dili öğrenirken her şey daha kolay geliyor. Sanki dilin algoritmasını önceden biliyormussun gibi.
Bizim yontemimiz önce ana dil sonra da 2. dil şeklinde olmuş oldu. Bildiğim kadarıyla bu da tavsiye edilen yöntemlerden biri.
Ben de tavsiye edilen bu şekilde diye biliyorum.Aile içinde önce ana dilim öğretilip daha sonra da (3 yaş civarı) ikinci dile fazla maruz kalarak 2. dilimi öğrenmeye başladım. Ailemde herkes en az iki dil biliyor ve 3. dilimiz de ya İngilizce ya da Rusça.
Şunu kesinlikle net bir şekilde söyleyebilirim ki ikinci bir dili öğrenince kafa karışıklığı olmuyor. Hatta yeni bir dili öğrenirken her şey daha kolay geliyor. Sanki dilin algoritmasını önceden biliyormussun gibi.
Bizim yontemimiz önce ana dil sonra da 2. dil şeklinde olmuş oldu. Bildiğim kadarıyla bu da tavsiye edilen yöntemlerden biri.
Anlama konusunda sıkıntım yok ama dediğiniz gibi konuşmada çok özgüvenli değilim. Bu da bir soru işareti benim için. O yüzden beni destekleyecek materyallere ihtiyacım var. Ama şakır şakır konuşamasa da en azından iki yaşına girip ekran maruziyeti başlayana kadar kulak dolgunluğu vs olsun. Sonrasında izlediği, okuduğu, dinlediği her şeyi ingilizce seçeceğimİngilizceniz ne seviyede, kendinizi Türkçede olduğu kadar ifade edebilir misiniz , ilerde çocuğunuzla tartışırken onu İngilizce ile ikna edebilir misiniz ?