• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayardan anlayanlar nolur bi bakın :(

Bu yaptiginiz yasal degil aslinda verdiginiz sifre wireless mi ? Ve hat ayrica sabit ip li almadnz degil mi normalde oyle alinmio .wireless sifresini degistirerek halolur baglanamaz kimse
evet wireless ? sabit ip ne oluyo bilmiyorum ama ben :( benim kardeşim bilgisaya bölümünde okudu ama o da şehir dışında burdan yapmam biraz uğraştırır ama yaparım dedi. çok teşekkürler

Sabit IP parayla satın alınır sizin modem her açılıp kapandığında yeni IP alır bu konuda endişe etmeyin bir hafta da film falan indirirlerse kotayı zorlayabilirler onun harici bi sıkıntı olmaz bii hafta sonra şifrenizi değiştirin istemiyorsanız hemen değiştirin
tamam bi modemi açıp kapatayım ben. Teşekkürle yarın değiştiricez artık. Annem gidip eşim uygun bulmadı kusura bakmayın dicek. Umarım bi sorun çıkmadan hallederiz. Benim babamda biraz evhamlıdır. beni de çok strese soktu :(

Bu sorundan kendinde kurtulabilirsin canım.
Bu kadar çok korktuysanız modemi resetle arkasında küçük bir delik olacak kalem yardımıyla resetleyip ağ bağlantını koparabilirsin ardından modem kablon ile bilgisayarın arasında bağlantı kurup http://192.168.1.1/ adresine girip yeni şifre ataması yapabilirsin ttnet kullanıcı servisinden faydalanabilir yada internetten araştırıp öğrenip uygulayabilirsin.

Ay niye kizmis babaniz bukadar anlamadim..
Bende konsumdan istemistim ayni sekilde yalniz 1 hafta degildi cumartesi pazar istemistim pazartesi netim olcak zaten demistim..
Verdi komsu sagolsun pazarteside kendi netimden baglandim oldu bitti..

Bu arada internet sifrenizi degistirirseniz otomatikmen herkesi atar ve yeni sifreyi bilenler baglanir bilmeyenlere gecmis olsun..
Yalniz bukadar korkmayin ogrencilerden canavar degiliz.

Arkadaşa hak vermeden edemedim. Yani internet şifresini vermek çok kötü bir son değil. Zaten kötü niyetli kişiler olsalardı gelip istemezlerdi. Arkadaşın dediği gibi öğrencilermiş. Hele size zarar vermek adına ne yapsınlar. Öyle amaçları olsa hacker'lık yaparlardı. Babanız bu işlerden anlamadığı için kızmıştır. Tek kötü yanı ne olabilir. Film falan izleyip, indirirlerse sizin netiniz yavaşlar onun dışında hiçbir problem olmaz.
Aynen şifreyi değiştirirseniz bidaha giremezler ama ayıp olur tabi çocuklara o ayrı konu..

evet wireless ? sabit ip ne oluyo bilmiyorum ama ben :KK43: benim kardeşim bilgisaya bölümünde okudu ama o da şehir dışında burdan yapmam biraz uğraştırır ama yaparım dedi. çok teşekkürler
Yok onu öylesine dedim biz ev kullanıcıları modemi resetleyince yeni IP alır zaten aslında korkmaya gerek yok Şifrenizi değiştirin yeterli

komşu komşunun külüne muhtaçtır biz koca apartman aynı interneti kullanıyoruz yasak ama ne yapalım yane ucuza gelyo : ) bişey olmaz iki gün internetinizi kullandılar dıye ne olcak ya şifre değiştir ama çocuklar konuşur sahsen ben aman yedik internetinizi sanki derdim parasınıda verirdim gerekirse ne yani....

O da dogru dunyanin bin bir cesit hali var haklisiniz..
Bu arada niye yasal degil ki okadar cafeler restoranlar wifi free logosu tasiyor..
Komşuyla paylaşmak yasak die biliyorum sebebini. Ama kafelere özel bi şey vardır belki.

komşu komşunun külüne muhtaçtır biz koca apartman aynı interneti kullanıyoruz yasak ama ne yapalım yane ucuza gelyo : ) bişey olmaz iki gün internetinizi kullandılar dıye ne olcak ya şifre değiştir ama çocuklar konuşur sahsen ben aman yedik internetinizi sanki derdim parasınıda verirdim gerekirse ne yani....
bu tepkileri alacağımı biliyordum aslında :) yan komşumuz zaten aynı şekilde kullanıyo internetimizi sadece tanımadan etmeden bi anda yeni taşınan birilerine vermek bence biraz düşüncesizce oldu. Bişey olmayabilir çok abartıyo da olabilirim ama işte dert edindik kendimize napalım. Bi kaç kişiden de keşke vermeseydınız tepkisini alınca da korktum açıkcası

Bence mevzu internet degil sonucta en basiti kiz yada erkek arkadaslarindan birisinin facebook unu bile hackleseler karsi taraf sikayetci olsa bu yuzden baslari agriyabilir. Sizin komsuluk var anlarim ama bunlar tanimadigi insanlar.

Bence mevzu internet degil sonucta en basiti kiz yada erkek arkadaslarindan birisinin facebook unu bile hackleseler karsi taraf sikayetci olsa bu yuzden baslari agriyabilir. Sizin komsuluk var anlarim ama bunlar tanimadigi insanlar.
Evet işte tam da buydu benim de anlatmak istediğim. Umarım şifremi değiştirince bi sorun kalmaz rahatlarım. Teşekkürler

Yani suç oluşturacak eylemleri sizin internet bağlantınız ile yaparlarsa, internet kimin adına alınmışsa onun hakkında dava açılır. Bu da muhtemelen babanızdır. İnternet bağlantısını paylaşmak iyi değil bence. Bilişim suçu diye bir kavram var ve gün geçtikçe büyüyor ülkemizde. Şifreyi değiştir, değişince giremezler.

Yani suç oluşturacak eylemleri sizin internet bağlantınız ile yaparlarsa, internet kimin adına alınmışsa onun hakkında dava açılır. Bu da muhtemelen babanızdır. İnternet bağlantısını paylaşmak iyi değil bence. Bilişim suçu diye bir kavram var ve gün geçtikçe büyüyor ülkemizde. Şifreyi değiştir, değişince giremezler.
Çok haklısınız Tamam yarın ilk işim değiştirmek olacak çok sağolun

keşke devir eskisi gibi olsa da ben de babanız niye kızmış diyen arkadaşlar gibi diyebilsem size.Wireless şifrenizi değiştirin ve bir daha da sakın isteyen kim olursa olsun vermeyin.Cinsel içerikli suç sayılan sitelere girmeleri, yahut siyasi içerikli sizin başınızı ağrıtabilecek yazılar yazmayacaklarını nereden bilebilirsiniz ki?Onlar yapmaz gelen misafirleri yapabilir gibi gibi.

keşke devir eskisi gibi olsa da ben de babanız niye kızmış diyen arkadaşlar gibi diyebilsem size.Wireless şifrenizi değiştirin ve bir daha da sakın isteyen kim olursa olsun vermeyin.Cinsel içerikli suç sayılan sitelere girmeleri, yahut siyasi içerikli sizin başınızı ağrıtabilecek yazılar yazmayacaklarını nereden bilebilirsiniz ki?Onlar yapmaz gelen misafirleri yapabilir gibi gibi.
ooff :( nasıl düşünemedim ben. haklısınız. Hep bundan kaybediyorum işte düşünmeden hareket etmekten. şifre değiştirilse kesin olarak halledilir di mi giremezler. Şu iş çözülsün başka bişey istemiyorum. Huyum çok kötü bi de bu gece bana uyku yok :) biliyoerum burda çoğunun yanında dert gibi gelmeyebilir ama işte başa gelince..

Arayin musteri hizmetlerini aile korumasini aktiflestirin yasal olmayan yerlere giremezler zaten.

Illa degismek istersenizde birden bire degismeyin, tamam demisiniz, sonucta acil ihtiyaclari olabilir . En azindan babam onay vermedi deyip haber vermelisiniz diye düşünüyorum.

Sifrenizi degistirdiginiz zaman hicbirsey yapamazlar.....Iciniz rahat olsun....

Arayin musteri hizmetlerini aile korumasini aktiflestirin yasal olmayan yerlere giremezler zaten.

Illa degismek istersenizde birden bire degismeyin, tamam demisiniz, sonucta acil ihtiyaclari olabilir . En azindan babam onay vermedi deyip haber vermelisiniz diye düşünüyorum.
öyle yapıcaz yarın zaten annem gidip konuşayım dedi benim için sorun yoktu ama eşim müsade etmedi kusura bakmayın dicek. Hiç olmadı öyle yollara başvururum ama yarın kesin değiştircem teşekküler

ooff :KK43: nasıl düşünemedim ben. haklısınız. Hep bundan kaybediyorum işte düşünmeden hareket etmekten. şifre değiştirilse kesin olarak halledilir di mi giremezler. Şu iş çözülsün başka bişey istemiyorum. Huyum çok kötü bi de bu gece bana uyku yok :) biliyoerum burda çoğunun yanında dert gibi gelmeyebilir ama işte başa gelince..
şifre değişirse sıkıntı olmaz korkmayın.Niyetim sizi daha da germek değil asla ama işte tedbirli olmakta fayda var.Sıkmayın canınızı yarın ilk iş hallederseniz.

Back