Oğlanı 2. düşünceye sevkeden şahıs babası.Bence bu ikisi çok alakasız ya. Oğlunuzun gönlü bence ikincisinde de sizin "üniversite oku" görüşünde olacağınızı tahmin ettiğinden esnaflık/satış-pazarlama işine en uygun neyse kendince onu seçmeye çalışıyor gibi. Düşüncesi çok değişir zamanla. Ben ergenliğimde tıp okumak istiyordum, sonra genetik mühendisliği istedim, en son psikoloji okudum.
Kuzenim aynen böyle çevre baskısıyla elektrik-elektronik mühendisliği yazdı, hiç mutlu olamadı. Hep pilotlara özeniyordu, yatay geçişle pilotajlık okuyor şimdi. Özeldeydi, boşu boşuna hem para hem sene kaybetti. Neyse ki şimdi mutlu, severek gidiyor derslerine. Siz de bırakın bence, ne abisi ne babası kimse karıştırmasın kafasını. Kendisini nasıl hayal ediyorsa, ne yaparak mutlu olacaksa öyle olsun. Her şey sermaye, para pul değil. Sevmediği bir bölümü yıllarca bitiremez, o sermayeyle de iş falan kurmaz kalır öyle.
Eczacilik nedir ya bu çağda? Bakkal gibi. Ne uzar ne kisalirsin. Parayi sever nedir parayi sevmeyen mi var :)
Bu ay pilotlarin maaşı da yariya indirildi. Ben genclerde hic idealizm goremiorum pilotlar iyi kazanio diye pilot olmak istiyorlar. Ama yolcu pilotlugu nedir? şoförlük. Eskiden otobus soforlerine de saygi sonsuzdu kaptan kaptan denirdi kasilirlardi :) Yakinda pilotsuz uçan uçaklar çıkar. Kurdugun hayaller gelecege yonelik mi biraz düşünmek lazim. Bence konu sahibinin bunu sorgulamasi güzel bisey. Cunku gerçekten cocuklar hicbisey düşünmüyor.
Sadece eczane sahipliği yapmıyor bazı tanıdıklarım nakliyat şirketi de kurmuşlarEczacıların ne kadar para kazandığını bilseler kimse böyle yorumlar yazmazdı..
Oğlanı 2. düşünceye sevkeden şahıs babası.
Babasının kendi işinden elde ettiği kazancı abuk sabuk çocukların gözüne gözüne sokması (bence çok yanlış dünyanın bin türlü hali var deyip de davranmıyor)
Ortalık toz pembe gösteriliyor öyle uçuk kaçık hayaller bile seriliyor ki oğlanların önüne anlatsam çat diye çatlar insan orta yerinden
Evet öyleymiş, kendisini de aylarca eğitime çağırmadılar daha yeni çağrıldı. O da hep uçuş simülasyonlarını falan izlerdi, özenirdi. Yine çok para ve emek dökülmesi gereken bir meslek ama o kadar geleceğe takılırsa pek adım atması mümkün olmayabilir. Bizim meslek de eskiden çok kıymet görürdü, şu an hiç görmüyor mesela. Ben atandım ama bir başkasının atanacağının garantisi yok, özel sektörde ne bulacağının garantisi yok. Kendi deneyimime dayanarak başkasına şunu bunu seç diyemem, her şey bir anda değişebilir. Keza genetik mühendisliğine de geleceğin mesleği diyorlardı, bizde tam anlamıyla bir iş potansiyelleri yok. Kişi sevdiği meslekte bir şekilde yolunu bulur diye düşünüyorum ben, gelecekteki potansiyeller değişebilir zaman içinde.
Bulunduğum ilçedeki çoğu eczane sahibi milyonlarla oynuyor benimki onları görüyor
Ayrıca yaşına göre fazla birikimci /para göz
Oğlan eczacılık + müteahhitlik /emlakçılık yaparım düşüncesinde
Oğlan bizim değil kendi fikrini yaşayacak
Ben sadece insanlar böyle bir sorunun yanıtını niçin ne verirler onu öğrenmeye çalışıyorum
biz deEczacilik deyince aklima geldikarsi komsum lisede matematik ogretmeni. Oglu henuz lisede,cocugunun uni sinavini kazanamayacagindan cok emin oldugundan onunla beraber sinava girdi ve eczaciligi kazandi. Okuyor simdi adam 3. Sinif eczaneyi acip oglunu kalfa olarak yanina almayi planliyormus. Oglu 2 yillik saglik meslek yuksek okulu mu nereyi kazanmis oyle bir bolum. Eczacilik deyince aklima getirdiniz.
Ben muhendislik secmesini isterdim sanirim. Elektrik elektronik.
biz deçocukların geleceği için uğraşıyoruz ama bu beyefendi deki azme hayran kaldım valla .Çocuğum için tekrar meslek sahibi olmak hiçççç aklıma gelmezdi
Ne babalar varmış dedirten cinstendimi
Adam yilmisti bence oglundan.
biz deEczacilik deyince aklima geldikarsi komsum lisede matematik ogretmeni. Oglu henuz lisede,cocugunun uni sinavini kazanamayacagindan cok emin oldugundan onunla beraber sinava girdi ve eczaciligi kazandi. Okuyor simdi adam 3. Sinif eczaneyi acip oglunu kalfa olarak yanina almayi planliyormus. Oglu 2 yillik saglik meslek yuksek okulu mu nereyi kazanmis oyle bir bolum. Eczacilik deyince aklima getirdiniz.
Ben muhendislik secmesini isterdim sanirim. Elektrik elektronik.
hayat zor ne yapsın adam ben de yaşlanınca anca kendim geçinirim alamam diye daha yeni 9 olan kızımın takı setini bileziklerini ve araba parasını biriktirdim .hatta kreş ve anaokulu da dahil hiç özel okula göndermedim şu ana dek onu da biriktiriyorum ki bir ihtimal kazanamazsa diye çok doktor olmak istediği için özel tıp fakültesine göndereceğim.Ana baba olmak uzun vadeli düşünmeyi gerektiriyor evlat için maalesefdimi
Adam yilmisti bence oglundan.
Ahaha bir saglıkcı cogu arkadası eczacı olan biri olarak buradaki eczacılar su kadar yorumlarına ben de güldüm bol bolBir tanıdığımız geçen dedi ki oğlu avukat olacakmış
bir davada 50 bin alsa haftada 4 davanız olsa karı koca avukatsınız sırtınız yere gelmez
güldüm sadece güldüm
Aylık bir milyon altıyüz bin kazanıyormuşuz
Bu makul mu değil ama çocuk buna inanmış birisi demiş çevrelerinde avukat
Oysa adam öyle dememiştir denk gelir bir dava alırsın 50 bin, idare eder demiştir her dava 50 haftada 4 dava diye hesap olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?