• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BIKTIRDILAR !

Hediye almanız falan bazı Türk annelerinin gözünde "kendini şirin gösterme/biricik oğluşuna yamanma çabası" olarak görünüyor. Kalbinizi kırmak istemem ama durum maalesef böyle, istisnalar vardır muhakkak ama belli ki erkek arkadaşınızın annesinin gözünde bu durumdasınız. Nişanlıyken bile özel hediye alınması taraftarı değilim, ki anne işi azıtmış yapmanız gereken bir zorunluluğa dönüştürmüş bu hediye olayını. Tavsiyem bundan sonra mesafenizi korumanız ve hediye alma olayını bırakmanız olur.

Hediye almanız falan bazı Türk annelerinin gözünde "kendini şirin gösterme/biricik oğluşuna yamanma çabası" olarak görünüyor. Kalbinizi kırmak istemem ama durum maalesef böyle, istisnalar vardır muhakkak ama belli ki erkek arkadaşınızın annesinin gözünde bu durumdasınız. Nişanlıyken bile özel hediye alınması taraftarı değilim, ki anne işi azıtmış yapmanız gereken bir zorunluluğa dönüştürmüş bu hediye olayını. Tavsiyem bundan sonra mesafenizi korumanız ve hediye alma olayını bırakmanız olur.
Ben sadece onlara karsi degil herkese kar hediye vermeyi cok severim. Yeni tanidigim birisi bile diyelim kolyemi cok begense cikarip al senin olsun lütfen kabul et derim. Cok mutlu olurum. Ama bundan sonra cok mesafeli ve uzak duracagim.is

Canim var ya ben hic aramazdım. İkimiz de ayni mahalledeyiz ama ben annemlere yakin düşünüyorum. Ama ister istemez onlara da yakin olacak ama yyine de az da olsa mesafe olacak.
Erkek arkadaşım kac kere kavga etti rest bile düşündü. Benim annem babannemle anne kiz gibiydi sürekli gezerlerdi ikiside hala ana kiz gb. Ben de hep öyle olmak isterdim. Gelsinler, gitsinler, biz gidelim gezelim, yenilsin içilsin. Ama sogutular istemiyorum. Aile yapimda da bu vardir cok sıkı fikiyizdir amcalarimizin esleriyle. Annemi kaldirmazlar bile bize gelince. Böyle alışınca tuhaf oldum. Erkek arkadasimd bizim aileye hep imrenir. Bizim aileyi görünce kendi ailesinin eksiklerini daha cok farketti. Annesi ccalisti calisali trip, afra tafra. Yemek yok cogu zaman disaridan soyluyor erkrk arkadasim. Adam akilli duzen yok. Böyle olsun istemezdim ama onlar zorladi beni buna. Ben de sessiz sedasiz degilimdir disliyimdir ama onlara da o yarar sanirim. Erkek arkadasim kendisi kotuledikce ben savunurdum annesini falan.
Savunma ailesini. Senin annen kv gibi sürekli kızım bana gelsin diye beklemez kv.leler bekliyor. Gelsin iş yalsın gelsin yemek yapsın vsvs.
Eşiniz sizin aileye yakın olur ne güzel.
İnsan ailede gördüğünü her yerde bekliyor. Öyle zannediyor herkesin yaşantısını. Yanılıyoruz, üzülüyoruz. Ele karışonca anlarsın diye boşa söylemiyormuş büyükler.
Uzak olsun daha iyi. Belki iyi olur aranız uzak olunca. Erkek arkadaşınız anne baba ile her konuştuğunu size anlatmasa siz böyle kinlenmezsiniz. Ama anlatmasa da sıkıntı. Biz kadınlar duymak istiyoruz meraklıyız:)
İçinizden geldiği gibi davranın. Alıştırmayın hediyelere.

Ben sadece onlara karsi degil herkese kar hediye vermeyi cok severim. Yeni tanidigim birisi bile diyelim kolyemi cok begense cikarip al senin olsun lütfen kabul et derim. Cok mutlu olurum. Ama bundan sonra cok mesafeli ve uzak duracagim.is

İşte herkes sizin gibi değil maalesef, bazı eski kafalı anneler oğlunu kıskanıyor, bu kibar davranışları "yalakalık" olarak nitelendiriyor. Bu anne de böyle muhtemelen, "Bana yalakalık yapıyor ohh yapsın yapsın sömüreyim" kafasında. İzin vermeyin.

Savunma ailesini. Senin annen kv gibi sürekli kızım bana gelsin diye beklemez kv.leler bekliyor. Gelsin iş yalsın gelsin yemek yapsın vsvs.
Eşiniz sizin aileye yakın olur ne güzel.
İnsan ailede gördüğünü her yerde bekliyor. Öyle zannediyor herkesin yaşantısını. Yanılıyoruz, üzülüyoruz. Ele karışonca anlarsın diye boşa söylemiyormuş büyükler.
Uzak olsun daha iyi. Belki iyi olur aranız uzak olunca. Erkek arkadaşınız anne baba ile her konuştuğunu size anlatmasa siz böyle kinlenmezsiniz. Ama anlatmasa da sıkıntı. Biz kadınlar duymak istiyoruz meraklıyız:)
İçinizden geldiği gibi davranın. Alıştırmayın hediyelere.
Ben merakliyimdir ama o da cok konuskan birisi degil ice kapaniktir ama benimle dertlesir. Bundan sonra hediye falan yok. Düşünuyorum da kendisi cidden ufacik birşey almamis neredeyse 2 yıldır bende salaklik. Ama ben de epeydir almamistim. Ama aalmayacağım da. Mesafeli olacagim kendileri kaybetti. Umrumda degiller.

Ben nişanlıma kek kurabiye yapıp veriyorum annesi ile beraber yiyorlar. Aaa bizim kv.de de mi böyle düşünüyor şimdi:)
(Hediye kurabiye vs aynı şey neticede:) )

ben olsam onu arar mesaj attım ama görmedin herhalde diyip mesajlarda yazdıklarımı eklerdim. hem tavrı hem fikri orataya çıkardı. baktım beni rahatsız ediyor mesafe koyar sadece sevgilimle ilgilenirdim.hediyeye gelince kaç yaşında kadın gerek yok o sana alsın.haketmiyorda zaten.

İşte herkes sizin gibi değil maalesef, bazı eski kafalı anneler oğlunu kıskanıyor, bu kibar davranışları "yalakalık" olarak nitelendiriyor. Bu anne de böyle muhtemelen, "Bana yalakalık yapıyor ohh yapsın yapsın sömüreyim" kafasında. İzin vermeyin.
Yok nerdeyse 1 senedir ben de bir sey almadim ama eve giderken pasta kola vs almisligim oldu. En son ben kiz kardesine bir seyler almıştım. Durumu cok iyi degil diye. Güzel bir ic camasiri takimi. Dogum yapmisti.
Giydigim tayta ne kadar güzel ben de böyle bir sey istiyorum demisri bana da al ben parasini vereyim demisti. Almadım. Bir de oglum izin veriyor mu böyle giyinmene demisti seviyor kiyafetlerimi bir sorunu yok demistim. Sonra bana da al gibisinden etegimin altina diye almadim. Ama kıskançlik cok var baa karsi. Herseyime su cok guzel bu güzel. Cok suslusun falan. Yorumlar.

Ben nişanlıma kek kurabiye yapıp veriyorum annesi ile beraber yiyorlar. Aaa bizim kv.de de mi böyle düşünüyor şimdi:)
(Hediye kurabiye vs aynı şey neticede:) )
Ben börek yapmıştım erkek arkadasima. Ailecek yemislee. Bir gun sonra kv arayip bir daha istedi o börekten.

Yok nerdeyse 1 senedir ben de bir sey almadim ama eve giderken pasta kola vs almisligim oldu. En son ben kiz kardesine bir seyler almıştım. Durumu cok iyi degil diye. Güzel bir ic camasiri takimi. Dogum yapmisti.
Giydigim tayta ne kadar güzel ben de böyle bir sey istiyorum demisri bana da al ben parasini vereyim demisti. Almadım. Bir de oglum izin veriyor mu böyle giyinmene demisti seviyor kiyafetlerimi bir sorunu yok demistim. Sonra bana da al gibisinden etegimin altina diye almadim. Ama kıskançlik cok var baa karsi. Herseyime su cok guzel bu güzel. Cok suslusun falan. Yorumlar.

Pasta kola okey de iç çamaşırı daha kallavi bir hediye yani gerek yok bu kadarına. Dediğim gibi yüzü biraz sizden bulmuşlar açıkçası mesafeli olmakta yarar var.

Ben merakliyimdir ama o da cok konuskan birisi degil ice kapaniktir ama benimle dertlesir. Bundan sonra hediye falan yok. Düşünuyorum da kendisi cidden ufacik birşey almamis neredeyse 2 yıldır bende salaklik. Ama ben de epeydir almamistim. Ama aalmayacağım da. Mesafeli olacagim kendileri kaybetti. Umrumda degiller.
Anneler kıskanıyor oğullarını. Hepsinde var bu. Erkekler sevgilileri gezince kvleler kıskanıyorlar. Değişik sistemleri.
Nişanlım beni gelir evden alır gideriz onlara veya başka bir yere. Bizim kv içten içe dertleniyor :) en son evlerine yakın düğüne gittik nişanlımla ayağımda topuklu olduğu için arabayla gidelim dedim. Yürünür ama yorar. Orta uzaklıkta yer. Sonra eve geldik. Arabayla mı gittiniz şuraya dedi düştü suratı :)
En meleğinde bile cadılık var.

ben olsam onu arar mesaj attım ama görmedin herhalde diyip mesajlarda yazdıklarımı eklerdim. hem tavrı hem fikri orataya çıkardı. baktım beni rahatsız ediyor mesafe koyar sadece sevgilimle ilgilenirdim.hediyeye gelince kaç yaşında kadın gerek yok o sana alsın.haketmiyorda zaten.
Almayacagim zaten hediye falan kesinlikle. O beni döne dolasa ogluna yaranmak icin arayacak ama ben de buz dolabi gb olacagim. Dolansin bakalim. Umrumda da degil. Kendisi kaybetti bu davranislariyla dengesiz.

Pasta kola okey de iç çamaşırı daha kallavi bir hediye yani gerek yok bu kadarına. Dediğim gibi yüzü biraz sizden bulmuşlar açıkçası mesafeli olmakta yarar var.
Sadece bana degil ki erkek arkadasim bana cok hediye alir annesine ic almazdi para verirdi dogum gunlerinde ona da trip atmis. Kiz kardesi iyi ya sessiz sakin bir kiz zarari olmadi. Dogum yapınca elimde vardi götürdüm bende. Mutlu da oldu ama bundan sonra kim ne yaparsa yaparim yoksa ben de kesinlikle sogudum haklisinizd

Yüzsüz:)
Yapmayın artık. Evlenincede hep bekleyecek sonra. Dişli bir kadınsınız ezdirmezsiniz kendinizi. Boşverin artık. Koyun mesafeyi.
Aynen yalakaliga baslayacak biliyorum ama cokkkk geccc artik buz gb olcam isime gelir artik. Sogudum.

ben de yaptim seninkadar olmasa da.ben gelinceye kadar dogumgunu bile kutlamiyorlardi benle beraber basladilar. neyse uzun uzun anlatmayim simdi bir telefon ediyorum okadar. umursama takma. samimiyeti azalt mesaj atma mesafe koy.

hediye falan alma..
yalnız çok sıkıntı yaşayacağa benziyorsun bugün onların dediklerini olduğu gibi sana anlatan yarın senin dediklerinide anlatır.. hiç bu kadar detaya gerek yokmuş daha şimdiden soğutmuş seni ..

Karabatak bunlar Çöken tiplerden :) tv yi kullanalım yok blender kız tarafı alır. Tamah ediyorlar böyle şeylere kalitesizlik bence insan ne olursa olsun başkasının malına göz koymamalı.
Doğumgününe hediye almayın bundan sonrada almayın. Sağlam bi mesafe koyun araya. Derin dondurucuya bu kadar takıp laf etmeleride ayrı bi irite konusu

Ah ah evlensende devam ediyolar arkadasim. Bu sene ikinci bebegim oldu camasir kurutucak yerim yok dedim bir tane kurutma alalım esime. Bizim kv basladi ne gerek var cocuklar buyudumu kullanilmiyo bosa masraf şiştim 2 günde bu arada gitmis kendi buzdolabı almis oda kırık çıktımı evde kendi halletmis nasil yaptıysa iade almadilar dolaptanda sogumus elleriyle bana kurutmayi hediye etti. Cok canı sıkıldı ama mecbur kaldı baska yerden dolap alabilmek için :D

Back