toplu taşıma araçlarında durmak bilmeden telefonda konuşulmasından ben de hoşlanmam rahatsız olurum, hele dibimdeyse ve sabah sabah sürekli onun telefon konuşmalarını dinlemek zorund akalıyorsam sinirlenirim. acil bir iş yoksa, sürekli telefonda konuşmanın başkalarını rahatsız edebileceğini düşünmeli insanlar
ama kulaklıkla müzik dinlemeye gelince, neticede dinleyen insan adı üstünde kulaklıkla dinliyor, bu başkalarını ne kadar rahatsız edebilir ki? bangır bangır müzik sesi gelmesi çok zor ama kulaklıktan az da olsa bi ses yayılır. açıkçası biri bana kulaklıkla müzik dinlerken şunun sesini kıs derse bu sefer ben tepki gösteririrm. kendi kendime müzik dinliyorum, hoparlör açmıyorum neticede kulaklıktan dinliyorum. telefonla konuşmuyorum yüksek bir ses çıkarmıyorum bana bu kadar karışılmasından rahatsız olur ve tepki gösteririm. müzik dinlemeden yolda gitmek de beni rahatsız eder çünkü, kapalı bir alan ve yol,diğer insanların uğultusu,havasızlık gibi bi sürü etken var, bunlardan rahatsz olurum ve çok rahatsız olmamak için hiç değilse dikkatimi başka yöne çekmek için mutlaka müzik dinlerim. ve kulaklığımdan gelen müzik sesinden bile rahatsız olup bişi söleyen olursa (çok şükür şu ana kadar başıma hiç gelmedi) ben de tepki gösterebilirim.