Muklakukla' kadın olmadığını iddia edemem fakat yorumlarından gözlemlediğim kadarıyla beynin bir erkek beyni gibi çalışıyor.
Seksist bir söylemde bulunduğum düşünülmesin sakın, yeri gelmişken kişisel görüşümü belirtmek istedim.
çamaşır makinesinde sadece çorap iç çamaşırı mı yıkanıyor ? bunun perdesi var nevresimi var yorganı var bunları da mı elinde yıkayacaktı bu kız ? koskoca yorganı at leğene yıkamaya çalış bakalım ne oluyor ?
Keşke demeyle de birşey geri gelmiyor, ben bile nasıl böyle akılsızca davrandım diye kendime anlam veremezken sizin de buna kızmanız gayet normal.
Keşke demeyle de birşey geri gelmiyor, ben bile nasıl böyle akılsızca davrandım diye kendime anlam veremezken sizin de buna kızmanız gayet normal.
Bence de camasir makinasi almakla iyi etmissin.cnm.konunu okuyunca 5 yil once ayri eve cikinca cektiklerim aklima geldi.Bende kv.eve gitmistim,hic bisey almadik cunku ayni evde 2 buzdolabi,camasir makinesi olcak degildi.Sonra2 sene sonra ayri eve cikinca bize coook eski buzdolabi vermisti kv.ki kendi evindekini biz evlenmeden once esim almisti.Bir sure elimde yikadim.sonra bende calistim yavas yavas hepsini aldik.Sakin uzulme.Birde kk altinlari alan kv.kp artik biraz fazla okudum kiiiii....ben bunu anlamadim nasil anne baba bunlar.Yaziklar olsun!!!Annem babam iki gelinin ne altin ne parasindan tek kurus almamistir dugunde girtlaklarina kadar borca girmelerine ragmen.Yazik,gunah...zehir zikkim olsun boylelerine aldiklari para altin!Benim kv.hala madi manevi destek sifir tek soyledigi; yaaaa....Allah yardimciniz olsun....Allah yarimciniz olsunnnn......iyi de gokten para yagmadi kac yildir.Calistik kopek gibi cektik cilemizi yine de sukrediyoruz halimize.Yapcak bisey yok...yalniz anne babalar evlatlarini dogurup buyuttuk ten sonra parasini altinini almak sonra da kendilerine elden ayak tan dusunce baktirmak icin mi dogur,tabi ki yardim etmeliler!yoksa bende bir gun yataklara duserse Allah yardimcin olsun demek ten cekinmem....Bu sefer sana ciddi ciddi cevap veriyorum mukla... Kışın buzdolabı o kadar gerekli değildi, bir eşya alınacaksa öncelik çamaşır makinesi olacak tabi ki. Çamaşır makinesi alınana kadar kışın ortasında buz gibi suyla çamaşır yıkadım ben. Buzdolabını alsam çamaşırları da yıkayacak mıydı? Yoksa zaten soğuk havada, dışarıda duran gıdalar hemen bozulmuyoken, gidip buzdolabı almam daha saçma olmaz mıydı?
Tatlim belki yazdiklarim senin yalniz olmadigini gösterir sana, bir nevi icini rahatlatir belkide...
evlendigimde 19 yasindaydim ve senin gibi cok saf´dim diyebilirim.
Ailemde hic akil vermedi, bende senin gibi altinlarimi verdim esimin ailesinin borclari ödensin diye.
Bilezikler bende kalmisti, ama esimin kredi kartli borclari varmis, evlendikten sonra ögrendigim, onlarda ona gitti.
Bizde benim ailemin yaninda kaldik, yani esim benim odama "damat" geldi oldu.
Valla simdiki aklima hic sigdiramiyorum zaten bu konuyu, ama ozamanlar Damat gelsin (biz yurtdisindayiz) sonra ev bakilir demislerdi ve biz yarim sene boyunca ailemle kaldik, cok zor günlerdi gercekten.
Ayri bir eve ciktik, ailem yardimda etti biraz ama hic yeni birsey isteyemedim, para yoktu cünki ailemdede.
Esimin aileside bizde para yok dediler, zaten yanimizda olmadiklari icinde hic yardim etmediler, her sene bey yildizil otellere tatile giderlerdi, evlerine yeni esyalar alirlardi, yeni araba alirlardi vs ama bizi hic düsünmezlerdi.
Esimde ailesine hic laf söyletmezdi, biz kendimiz yapmamiz lazim herseyi derdi.
Eski bir mutfak vardi evde, koltuklari yine cooooook eski bir komsumuzun cati katinda duruyormus o halimize acidi hediye etti, buzdolabinida bir tanidik verdi yeni mutfak alinca kendisine bizede eski kücük bir buzdolabini hediye etti, hic durumumuz yoktu cünki almaya, esim calismiyordu bile, benim calistigimla anca evin kirasi, normal giderler vs karsiliyorduk.
Camasir makinesini yarim sene alamadik ve hep annemin evinde yikamistik, torbalara doldurup götürürdüm, nekadar büyük rezillikmis simdi gecmise bakinca anliyorum aslinda.
O eski buzdolabini temizleyene kadar icim cikmistin resmen, fisini cektikten sonra agzini kapali tutmuslar ve cok pis kokuyordu.
O buz dolabini tam 6 sene kullandim, bozulunca yeni bir buzdolabini taksitle aldik, onuda hic kimseye sormadim kendim almistim, calistigim icin, esime kalsa yine eski bir tane alalim derdi belkide, bilemiyorum.
Esimin ailesi ilk ziyaretimize geldiginde (8 sene sonra) kayinvalidem oturup aglamisti "Ben sizin böyle yasadiginizi bilmiyordum" diye, halbiyse hep anlatirdim zaten. Kendilerini kötü hissetmislerdiki, evime bir bulasik makinesi aldilar ozaman, onlardan hediye bir tek o esya vardi.
Hepsi geciyor tatlim, ama nasil geciyor biliyormusun?
Herseyi kendin yaparak. Yok o bunu yapmadi, sunu yapmadi, esimden sunu istedim ama bana eskileri layik gördü, yok altinlarimi saf saf millete verdim karsiligini ne maddi ne manevi alamadim diyerek ancak kendini üzersin.
Erkekler zaten bu konuda cok anlayissiz oluyor.
Ne yap et, ama calis. Temizlik isi bile olsa git calis, kendi parani kazan, ama esinden habersizde birdaha is yapma.
Erkekler bu konuda cok hassaslardir, hakliyken haksiz duruma düsme.
Tabiiki en dogal hakkin biraz kendinide simartmak, ama buna durumunuz müsait degil su an, birde esinle kötü olma.
YErine göre tartis, yerine göre sirinlik yap, nabza göre serbet ver esine karsiki, adam istediklerini yapsin.
Yok ama o hala ailesine yediriyorsa durumlar degisir tabii, ama bizimde en zor zamanimizda esimin gizlice ailesine para gönderdigi olmustu, yakalamistim, kiyametler kopmustu.
Sorumlu erkek bunu zaten yapmaz, ama ben bu tüm gecmis olaylarini tecrübesizligimize ve cahilligimize veriyorum, su an aradan 11 sene gecti ve esimin durumu ozamandan kat kat iyi olmasina ragmen yardimda bulunmazv, ilk önce kendimizi düsünür. Bazi erkekler biraz gec kopuyor ailelerinden maalesef, aile olduklarini gec anliyorlar..
Evinde buzdolabı yokken çamaşır makinesi alıyorsan, paraya ihtiyacın olduğu halde gizlice kendine harcama yapıyorsan çekeceksin. Sen bu kafayla daha çok çekersin. Elinde iki parça çamaşırı yıkamaya üşenip makine aldırmışın, buzdolabı aklına yeni gelmiş. Yeni model gelin mantığına bak...
Buzdolapsız duracağına niye eskide olsa bir tane almadığını anlamadım ben. Her gün gidip marketten kahvaltık peynirmi alıyosun. Ayrıca çamaşır makinesi çök büyük ihtiyaç tamam ama kış günü her gün yatak yorgan yıkayacak halin yok iki kişinin giyeceği de elde yıkanır. Her gelin dayalı döşeli evi olsun ister ana bence azla yetinmesini bilmelisin. Ayrıca eskisi olmayanın yenisi de olmaz demişler Herkesin evine gökten inmiyo geralde bi şekilde çalışıp biriktirip alınıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?