"BIKTIM"dan öte başlığı yok bu konunun...

Ben de öyle düşünüyorum, bir kadın olsa bile sanki beyni erkek gibi düşünüyor. Neden hala burda, onu da anlamıyorum.

Bir pantolon bile o kadar eziyetken, hele bir de kot ise...

Herkesten çok kendime kızıyorum ben, aşkın körlüğü değil başka birşeydi bu. Herşey gözümün önündeyken ben nasıl göremedim, gerçekten çilem varmış öyle düşünüyorum.

Kimseye anlatmadığım birşey daha paylaşayım: Daha o evde birlikteyken, birgün haksız yere o kadar üzdüler ki beni, o kadar ama o kadar çok ağladım o gün. Çok sevdiğim bir yakınım var, dedim ki Rabbim halimi ona göster, bana da bir yol göstersin. Aynı günün gecesinde rüyasında beni görmüş elhamdüllah, Beni kapalı bi yerde görmüş, üstümde Kuran harfleri varmış. Dışardan bir ses demiş ki açın kapıları Aduket'in çok sıkıntısı var açın da çıksın. Çok geçmedi o kapıdan çıktım binlerce şükürler olsun. O kuran harflerinin anlamı da gerçekten sıkıntıdan kurtulmaya işaretmiş araştırdığıma göre. O rüya benim en büyük mucizem.

Keşke demeyle de birşey geri gelmiyor, ben bile nasıl böyle akılsızca davrandım diye kendime anlam veremezken sizin de buna kızmanız gayet normal.

Mesleğiniz, eğitim durumunuz, ailenizin şartları ne bilmiyorum, duymak istediğiniz belirli bir yaklaşım var mı onu da bilmiyorum ama bu tabloda kızılacak biri varsa o da sizsiniz kusura bakmayın şimdiden. Şartlar belli iken evliliğe razı gelmişsiniz, eşin ailesinin yanına yerleşmenin anlamının az çok belli olduğu bu ülkede eşyası bile olmayan bir eve girdikten sonra birinin size üzülüp acıyıp eşyaları hibe etmesini mi beklediniz? Eşinizi az çok siz tanımışsınızdır bunca zaman, sorumluluk sahibi mi, bencil mi, beceriksizin önde gideni mi vs... Olayın nereye varacağı da aşikarmıştır en başından. Evlilik sadece cinsellik yaşanabilecek, beraber çocuk yapılabilecek bir partner bulabilmek değil insanı her anlamda koruyup kollayacak bir ömürlük dost bulmak demektir. Eşinizin bu kişi olduğu pek şüpheli anlattıklarınıza göre ama olup olmayacağı da belliymiştir zaten geçmişte dediğim gibi. Şimdi kim ne dese boş açıkçası. Binlerce sayfa dolusu "canım üzülme her şey düzelir" de yazsak, şartlar somut adımlarla düzelir. Umarım birkaç yıl çocuk yapmaz ve kendi ayaklarınızın üzerinde durur, mutlu olursunuz demek istiyorum.

Keşke demeyle de birşey geri gelmiyor, ben bile nasıl böyle akılsızca davrandım diye kendime anlam veremezken sizin de buna kızmanız gayet normal.

Canim yapacak birsey yok, ölmüsle olmusa care yok. Olanlar olmus, simdiki aklin olsa hic yaparmiydin?
Ama sana tavsiyem, sakin cocuk yapma. Sakin ama sakin. Esinede bu konuda güvenme, kendini sen koru, düzenli al haplarini vs kaza olmasin. Mutlu, geliri iyi aileleri bile bir cocuk sarsarken, siz cok kötü olabilirsiniz, sakin ama, cocugada aci, kocanada kendinede, aman ha aman : (

Son düzenleme:

Aduket sen akıllı bir kadınsın,ben yazdıklarından böyle anlıyorum..

şimdi hayıflanmayı bırakıp gelecek için neler yapabileceğine yoğunlaşmalısın..mesela herşey yoluna girene kadar iki kişilik bir aile olmaya devam etmelisiniz..ayrıca eşini ikna dip buzdolabını almalısın.

ayrıca bu tür konular farkında olmadan olumlu da oluyor aslında..senin gibi düşünen,evlenmden önce herşeye razı olmaya hazır gençler içinde bir yol gösterici olabiliyor.

Bence de camasir makinasi almakla iyi etmissin.cnm.konunu okuyunca 5 yil once ayri eve cikinca cektiklerim aklima geldi.Bende kv.eve gitmistim,hic bisey almadik cunku ayni evde 2 buzdolabi,camasir makinesi olcak degildi.Sonra2 sene sonra ayri eve cikinca bize coook eski buzdolabi vermisti kv.ki kendi evindekini biz evlenmeden once esim almisti.Bir sure elimde yikadim.sonra bende calistim yavas yavas hepsini aldik.Sakin uzulme.Birde kk altinlari alan kv.kp artik biraz fazla okudum kiiiii....ben bunu anlamadim nasil anne baba bunlar.Yaziklar olsun!!!Annem babam iki gelinin ne altin ne parasindan tek kurus almamistir dugunde girtlaklarina kadar borca girmelerine ragmen.Yazik,gunah...zehir zikkim olsun boylelerine aldiklari para altin!Benim kv.hala madi manevi destek sifir tek soyledigi; yaaaa....Allah yardimciniz olsun....Allah yarimciniz olsunnnn......iyi de gokten para yagmadi kac yildir.Calistik kopek gibi cektik cilemizi yine de sukrediyoruz halimize.Yapcak bisey yok...yalniz anne babalar evlatlarini dogurup buyuttuk ten sonra parasini altinini almak sonra da kendilerine elden ayak tan dusunce baktirmak icin mi dogur,tabi ki yardim etmeliler!yoksa bende bir gun yataklara duserse Allah yardimcin olsun demek ten cekinmem....

eşinizin ailesinden altınlarınızı isteseniz ortada eşye yok bişey yok ne borcu ödediler ki..yada buzdolabı ile tv alıp taksitlerini olara ödetin

Zor gunler gecirmissin ve gecirmeye devam ediyosun Allah kolaylik ve sabrini versin.
basindan yanlis yapmissin evlendigin zamana aldirdin aldirdin ondan sonra bi cöp zor aliniyor eve der hep annem.
2.el esya ne demek yeni geline? Dediginiz gibi idareten alsaniz da anlattiklariniza gore pek idareten olmaz.
kendinizi ezdirmeyin kesinlikle esinize de soyleyin ya sizinle gelip alsin esya yada siz alin ve esinizin dedigi gibi arkasindan is ceviriyo olun. En azindan evinize yarar...
Allah yardimciniz olsun...

bütün yorumları okudum allah yardımcınız olsun inşallah.bnm merak ettiğimbirşey var severekmi evlendiniz flört ettinizmi

Buzdolapsız duracağına niye eskide olsa bir tane almadığını anlamadım ben. Her gün gidip marketten kahvaltık peynirmi alıyosun. Ayrıca çamaşır makinesi çök büyük ihtiyaç tamam ama kış günü her gün yatak yorgan yıkayacak halin yok iki kişinin giyeceği de elde yıkanır. Her gelin dayalı döşeli evi olsun ister ana bence azla yetinmesini bilmelisin. Ayrıca eskisi olmayanın yenisi de olmaz demişler Herkesin evine gökten inmiyo geralde bi şekilde çalışıp biriktirip alınıyo

Yazını okurken nerdeyse kendi yaşadıklarımı okudum diyebilir. Bende evlendiğimde 19 yaşındaydım. Kaçarak evlendiğim için kendi ailemden bişi almadım. Eşimin aileside alırız deyip almadılar. Herşeyimizi eşimle birlik olup çalışarak borç harç içinde kendimiz yaptık. Bizde buzdolabımızı bir arkdaşımızdan 2.el almıştık. Bozulana kadar da kullandık.(2-3 sene gibi) İnanırmısınız misafir gelecekti ben onların önüne koyacak tabak bulamadım.2 çatal birde k.v. verdiği demir tabaklarım vardı. Camları gazete ile kapattğım oldu. Ah ahh..Şimdi çok şükür evleneli nerdeyse 19.seneyi bitiricez herşeyimiz oldu.Evimizi,arabamızı aldık.Evimde herşeyden fazlası bile var diyebilirim.. Şimdi Gururla Ne diyorum biliyormusun Benim evimde kimsenin beş kuruş hakkı yok.Hepsi bizim emeğimiz.

Hiç merak etme evliliğin ilk senelerinde eşler ailelerine toz konduramıyorlar ama sonradan gerçekleri görmeye başlıyorlar.Sakın şimdi çocuk düşünme ben 3 sene yapmadım. o seneler içinde de zaten düzenimizi kurmuştuk. Ahlanıp vahlanıp kafana takma. Sadece kendini üzersin. Çalışmana bak. Sen doğru olduktan sonra her şeyin olacak inan bana. SAdece Zamana ihtiyacın var. Görüyorsun bak bu konuda yanlız değilsin. Biz yaşadık geçirdik. Seninde geçicek inşallah çok kısa zamanda..

Cnm bu yasadiklarina gore esinin tarafi biraz umursamamis seni .. Ama seni kizlari yerine koyup yardm etmeleri lzmdi. Kndi ailende tabi . Esinde yavas yavvas alir adamda bunalir erkkler kadinlr gb degil ttlim. Hp dua et cnm. Sndd haklsn cogu seyde ama genede brbrinzi kirmadan halledin derim

Ya senin mantığın nolacak, onu napalım...!

offf.....iş sana düşer çalış sağlam bas...kimseden fayda yok şimdiki damat anaları kendini evladının yuva kurmasından mesul görmüyor..sosyal şartlar ne olursa olsun durum bu...

İçimi döküp burda biraz rahatlayabildiğim için, tam orda olduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Ne niye nasıl neden'leri konuşmak çok uzun sürer benim için, herşeyden öte halim bu işte. Umarım birilerine örnek ve ders olabilmişimdir.

Sizin çamaşır makineniz hergün yatak yorgan mı yıkıyor? Kışın ortasında buz gibi suyla iki parça çorap durulayın da göreyim ben sizi Başına gelmeyen anlamıyor bazı şeyleri, siz de anlamaya çalışmayın ozaman. Değinmeden geçemeyeceğim; ben de gökten zembille insin diye dualar ediyordum dediğiniz gibi :26:

allah kolaylık versin canım bazı şeyleri insan başına gelmeyince anlamaz ama yine de haline üzüldüm .kendini suçlamayı hırpalamayı bırak kendine zarar vermekten başka bi işe yaramaz.2. el istemiyorsun sanırım taksitle alsanız çok mu zorlanırsınız ?yada spot mağzalar var onlara göz atsanız.işallah herşey gönlünce olur ....

yorumların hepsını okudum..ılk okudugumda bende ıcımden dedım buzdolabı dururken camasır makınesıne ne gerek var dedım..
ama sonradan konu sahıbının yorumunda kısın ellerım donuyordu o soguk suda camasır yıkarken dedı..

donemın sartlarına gore ıhtıyac degısmıs demekkı..orası amenna..

kupelerını bozdurmussun esıne ve onun aılesıne olan hırsın yuzunden..ofkeyle kalkan zararla oturur.130 lıra az para degıl..buzdolabı alırsın 1 ay onun taksıdını verırdın 130 lıraya.
en azından 1 ay rahatlardın..neyse olmus oda..

evlenırken aıleler anlasmıslar anladıgım kadarıyla aılen hıc esya almadıgına gore...
sonucta kaynana yanına gıdıyorsun..senın aılen kaynanana beyaz esya alıcak halı yokya..
ama bızım adette ayrılırsak ayrı eve ve hıc esyamız yoksa bırazını kendı aılemız alır bırazını erkek aılesı alır..gerı kalanını bız alırız esımle..

tabı bu bızım adette..sızınkını bılmemem...
ama nıhayetınde sende ayrı eve herseyı goze alarak cıkmıssın..kaynananlar sana esya almak zorunda degıl.onlara sıtem etme..
esın evının eksıgı dururken annesıgılın borcunu oduyorsa oda esının anlayıssızlıgı...
sen ıse gırmıssın..az veya cok elıyorsun..
ayagını yorganınA gore uzatıp parana gore harca..kımseyede mınnet etme..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…