"BIKTIM"dan öte başlığı yok bu konunun...

malesef iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyormuş.gerçekten düğünde takılanları vermekle hata etmişsin cnm size ev bile açmamışlarki ne kadar borç olabilir onların yaptıkları insafsızlık.sende iş bul çalış cnm evde çocuk bile bakabilirsin hiç azımsanmayacak ücretler veriyorlar.yanlız dikkat et evinin düzenini kurmadan bebek sahibi olma.şimdi uygun fiyatlarada buzdolabı var 12 taksit yapar alırsınız olmadı eşine söyle birkaç ay daha idare edeyim ama yenisini alalım diye .yeni gelinsin evinde herşeyin olmasını istemen tabiki hakkın allah yardımcın olsun maddiyat gerçekten ilişkileri etkiliyor

parası onemlı degıl bır beraber olalım yeter...
parayla saadet olmaz....
biz cok asıgız ıkı oda evım olsa yeter.......

mantıgındakı arkadaslara bır ornektır aklınızı basınıza alın..

ne kdrdır evlısın bılmıyorum...
bende yenı evlıyım..
ve ınan hıc daha once duymadım buzdolabı ıstıyorum al dıyen bır kadın..
vardırda bana denk gelmedı demkkı...
esın cok anlayıssız...
daha cıcım aylarını bu sekılde gecırmen cok kotu...
birileri demiş ya kendıne para mı harcadın evın bu haldeyken dıye...
evet harcıycak harcamalıda..
kendını motıve edebılmek ıcın baska caresı yok cunku..
ıyı yapmıssın cnm.. güle güle kullan aldıklarını..
esın aılesının borclarını oduyor sen buzdolabı dıye cırpınıyorsan o eşe müstahak..

cekecegın cıle varmıs dahada var gıbı gorunuyor..
ama ınan bende yenı evlı bırı olaraktan senın yerıne kendımı koydum...
gercekten cok zor durumun cok..
alllah sabır versın cnm bnm..

Aduket diğer konularını da biliyorum
Sen zaten aynı evi kabul ettiğin için ayrıca eşya almazlardı ki istesen bile, kaynananın eşyası yeterliydi değil mi ?
Takılar neyse borçlara gitti diyelim de, keşke bileziklerini vermeseydin..
Ayrı eve çıkmayı hep düşünüyordunuz sonuçta, o bilezikler en azından eşya kısmına gidecekti..

Ben eşin ayrı eve bile çıkaramaz sizi sanıyordum, bu kadarı bile bi gelişme..
En son işe girecektin ne oldu ?
Sen çalış taksitle al eşyalarını boşver..

Konudan konuya atlayınca kvler karıştı.

Güzel akıl vermişsin de bu kız hem dışarda çalışıp hem çamaşır yıkamaya mecbur mu?Full Kaynana mantığı, ev hanımı değil robot sanki.

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın sorgulamak için sormuyorum ama evde buzdolabı bile yokken internete nasıl girdiğinizi çok merak ettim. Gerçekten sadece merak ettim. Başka birinin evinden vs giriyorsanız şimdiden özür dilerim. Allah yardımcınız olsun bu arada.

yeni gelinsin ve hiçbişey almadınız mı?
perde beyaz eşya falan..
direk eve valizinlemi gittin ya?

birde hiç bişey alınmamış nereye borç var anlamadım.
anlayan varsa beri gelsin

Bir evde buzdolabı nasıl olmaz yaa.. Hadi kaynanana kocana söyleyecek söz bulamıyorum. Kendi ailen de yok mu? Bir anne baba evladının bu durumda olmasına nasıl göz yumar ?

Zaten hiçbirşey alınmadan kv evine gelin gitmişsin.
Takılara dokunmasalardı bari.
Ne diyeyim Allah sabır versin arkadaşım eme kendi evine girip kapını kapını kapatabiliyorsun ya , o bile çok önemli.
Tartışarak, inada bindirerek değil , eşinle konuşarak anlaşarak yapmaya çalış vazı şeyleri.
Mümkünse evlenirken yapmadıklarını da şimdi destek olarak yapsın iki tarafta diyecem ama heyhat....

bence gerçekten sıkıntı çekiyor ki konu sahibi bu kardeş buraya derdini açmış... yargılamamak gerek.. hali gerçekten de vahim... allah yardımcın olsun ama şimdi keşke şöyle yapsaydım böyle yapsaydım demek de garçekten kendini üzmekten başka bir işe yaramaz ... olan olmuş hiç canını sıkma ne yapalım kaderin böyleymiş çekilecek çilen varmış canım rabbim ahirette öyle evler verir ki sana şu an için hem eşine hem kayınvalide gile hemde yokluğa sabrettiğin için... ama bir soru ...internetene nasıl girdiğini bende çok merak ettim yanlış anlamayın lütfen... selametle...

Tatlim belki yazdiklarim senin yalniz olmadigini gösterir sana, bir nevi icini rahatlatir belkide...

evlendigimde 19 yasindaydim ve senin gibi cok saf´dim diyebilirim.
Ailemde hic akil vermedi, bende senin gibi altinlarimi verdim esimin ailesinin borclari ödensin diye.
Bilezikler bende kalmisti, ama esimin kredi kartli borclari varmis, evlendikten sonra ögrendigim, onlarda ona gitti.
Bizde benim ailemin yaninda kaldik, yani esim benim odama "damat" geldi oldu.
Valla simdiki aklima hic sigdiramiyorum zaten bu konuyu, ama ozamanlar Damat gelsin (biz yurtdisindayiz) sonra ev bakilir demislerdi ve biz yarim sene boyunca ailemle kaldik, cok zor günlerdi gercekten.
Ayri bir eve ciktik, ailem yardimda etti biraz ama hic yeni birsey isteyemedim, para yoktu cünki ailemdede.
Esimin aileside bizde para yok dediler, zaten yanimizda olmadiklari icinde hic yardim etmediler, her sene bey yildizil otellere tatile giderlerdi, evlerine yeni esyalar alirlardi, yeni araba alirlardi vs ama bizi hic düsünmezlerdi.
Esimde ailesine hic laf söyletmezdi, biz kendimiz yapmamiz lazim herseyi derdi.

Eski bir mutfak vardi evde, koltuklari yine cooooook eski bir komsumuzun cati katinda duruyormus o halimize acidi hediye etti, buzdolabinida bir tanidik verdi yeni mutfak alinca kendisine bizede eski kücük bir buzdolabini hediye etti, hic durumumuz yoktu cünki almaya, esim calismiyordu bile, benim calistigimla anca evin kirasi, normal giderler vs karsiliyorduk.
Camasir makinesini yarim sene alamadik ve hep annemin evinde yikamistik, torbalara doldurup götürürdüm, nekadar büyük rezillikmis simdi gecmise bakinca anliyorum aslinda.
O eski buzdolabini temizleyene kadar icim cikmistin resmen, fisini cektikten sonra agzini kapali tutmuslar ve cok pis kokuyordu.
O buz dolabini tam 6 sene kullandim, bozulunca yeni bir buzdolabini taksitle aldik, onuda hic kimseye sormadim kendim almistim, calistigim icin, esime kalsa yine eski bir tane alalim derdi belkide, bilemiyorum.

Esimin ailesi ilk ziyaretimize geldiginde (8 sene sonra) kayinvalidem oturup aglamisti "Ben sizin böyle yasadiginizi bilmiyordum" diye, halbiyse hep anlatirdim zaten. Kendilerini kötü hissetmislerdiki, evime bir bulasik makinesi aldilar ozaman, onlardan hediye bir tek o esya vardi.
Hepsi geciyor tatlim, ama nasil geciyor biliyormusun?
Herseyi kendin yaparak. Yok o bunu yapmadi, sunu yapmadi, esimden sunu istedim ama bana eskileri layik gördü, yok altinlarimi saf saf millete verdim karsiligini ne maddi ne manevi alamadim diyerek ancak kendini üzersin.
Erkekler zaten bu konuda cok anlayissiz oluyor.
Ne yap et, ama calis. Temizlik isi bile olsa git calis, kendi parani kazan, ama esinden habersizde birdaha is yapma.
Erkekler bu konuda cok hassaslardir, hakliyken haksiz duruma düsme.
Tabiiki en dogal hakkin biraz kendinide simartmak, ama buna durumunuz müsait degil su an, birde esinle kötü olma.
YErine göre tartis, yerine göre sirinlik yap, nabza göre serbet ver esine karsiki, adam istediklerini yapsin.
Yok ama o hala ailesine yediriyorsa durumlar degisir tabii, ama bizimde en zor zamanimizda esimin gizlice ailesine para gönderdigi olmustu, yakalamistim, kiyametler kopmustu.

Sorumlu erkek bunu zaten yapmaz, ama ben bu tüm gecmis olaylarini tecrübesizligimize ve cahilligimize veriyorum, su an aradan 11 sene gecti ve esimin durumu ozamandan kat kat iyi olmasina ragmen yardimda bulunmaz, ilk önce kendimizi düsünür. Bazi erkekler biraz gec kopuyor ailelerinden maalesef, aile olduklarini gec anliyorlar..

Son düzenleme:
Eşiniz çok anlayışsız. Buzdolabını alıp cebinize sokmayacaksınız. İkinize de lazım o dolap. Allah size sabır versin o kocayla. Bir de hiç eşya almadıysanız nereye borçlandınız?

Yıl 2009..

Bir seçim rüşveti olarak piyasada salınan beyaz eşyalar,

ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler anlayışı..

Devletin ücretsiz playstation 3 dağıtımı yapmasını umutla beklediğim dönemler..

Bu çamaşır makinesi, buzdolabı muhabbetiyle beni maziye götürdünüz.

(makine mi makina mı sorunsalına tdk'da bir çözüm bulamamıştı hatırlatalım)

Maddi sıkıntı olabilir insanlık hali her zaman var olacak diye şart yok. Kaynana yanında oturmayı istemeyip hazır olmadan ayrı eve çıktın onada eyvallah. Bana göre bencillik olsada kendine yaptığın gizli harcama da kabul. Takı olaylarında da hep sen haklısın, tamam.

Her şeye eyvallah, sen her konuda haklısın, dört dörtlüksün, bütün suç başkalarında... Benim merak ettiğim tek şey buzdolabı yokken nasıl olurda çamaşır makinesi tercih edilir? En çulsuz bekar ya da öğrenci evinde bile buzdolabı "öncelikli" alınırken bu senin aklına nasıl gelmedi? Ben dahil bütün tanıdığım insanların bekar evlerinde bile buzdolabı ilk alınan şey oldu. Ondan şaşırdım, ben yanlış biliyormuşum demekki...

Önceliklerimiz ne kadar da değişmiş haberim yokmuş...

Bu sefer sana ciddi ciddi cevap veriyorum mukla... Kışın buzdolabı o kadar gerekli değildi, bir eşya alınacaksa öncelik çamaşır makinesi olacak tabi ki. Çamaşır makinesi alınana kadar kışın ortasında buz gibi suyla çamaşır yıkadım ben. Buzdolabını alsam çamaşırları da yıkayacak mıydı? Yoksa zaten soğuk havada, dışarıda duran gıdalar hemen bozulmuyoken, gidip buzdolabı almam daha saçma olmaz mıydı?

Seni çok iyi anlayarak okudum, hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Bazı şeyler geçiyor, ama çok zor... Keşkelerle de yürünmüyor elbet, ben işe de başladım ama kendi paramı bile tasarruf edemeyeceğim sanırım eşim öyle yapacak gibi.

İşe başladım Kader çok şükür. Şuan düşük bir miktar ama, kendimi geliştirebileceğim bir yer o yüzden burayı bir basamak olarak görüyorum.

Muklakukla' kadın olmadığını iddia edemem fakat yorumlarından gözlemlediğim kadarıyla(sistematik düşünme tarzın vs),
beynin bir erkek beyni gibi çalışıyor.

Seksist bir söylemde bulunduğum düşünülmesin sakın, yeri gelmişken kişisel görüşümü belirtmek istedim.

Son düzenleme:
çamaşır makinesinde sadece çorap iç çamaşırı mı yıkanıyor ? bunun perdesi var nevresimi var yorganı var bunları da mı elinde yıkayacaktı bu kız ? koskoca yorganı at leğene yıkamaya çalış bakalım ne oluyor ?

İnternet olayını merak edenler olmuş: Ona da hemen cevap vereyim. Mobil operatörler uygun fiyata internet paketleri sunuyor, bunu zaten siz de biliyorsunuz. Telefonu bilgisayara bağlayarak hat üzerinden internete de girebiliyorum. Ayrıca işe başladım, şuan işyerinden giriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…