Evinde buzdolabı yokken çamaşır makinesi alıyorsan, paraya ihtiyacın olduğu halde gizlice kendine harcama yapıyorsan çekeceksin. Sen bu kafayla daha çok çekersin. Elinde iki parça çamaşırı yıkamaya üşenip makine aldırmışın, buzdolabı aklına yeni gelmiş. Yeni model gelin mantığına bak...
Maddi sıkıntı olabilir insanlık hali her zaman var olacak diye şart yok. Kaynana yanında oturmayı istemeyip hazır olmadan ayrı eve çıktın onada eyvallah. Bana göre bencillik olsada kendine yaptığın gizli harcama da kabul. Takı olaylarında da hep sen haklısın, tamam.
Her şeye eyvallah, sen her konuda haklısın, dört dörtlüksün, bütün suç başkalarında... Benim merak ettiğim tek şey buzdolabı yokken nasıl olurda çamaşır makinesi tercih edilir? En çulsuz bekar ya da öğrenci evinde bile buzdolabı "öncelikli" alınırken bu senin aklına nasıl gelmedi? Ben dahil bütün tanıdığım insanların bekar evlerinde bile buzdolabı ilk alınan şey oldu. Ondan şaşırdım, ben yanlış biliyormuşum demekki...
Önceliklerimiz ne kadar da değişmiş haberim yokmuş...
Seni çok iyi anlayarak okudum, hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Bazı şeyler geçiyor, ama çok zor... Keşkelerle de yürünmüyor elbet, ben işe de başladım ama kendi paramı bile tasarruf edemeyeceğim sanırım eşim öyle yapacak gibi.Tatlim belki yazdiklarim senin yalniz olmadigini gösterir sana, bir nevi icini rahatlatir belkide...
evlendigimde 19 yasindaydim ve senin gibi cok saf´dim diyebilirim.
Ailemde hic akil vermedi, bende senin gibi altinlarimi verdim esimin ailesinin borclari ödensin diye.
Bilezikler bende kalmisti, ama esimin kredi kartli borclari varmis, evlendikten sonra ögrendigim, onlarda ona gitti.
Bizde benim ailemin yaninda kaldik, yani esim benim odama "damat" geldi oldu.
Valla simdiki aklima hic sigdiramiyorum zaten bu konuyu, ama ozamanlar Damat gelsin (biz yurtdisindayiz) sonra ev bakilir demislerdi ve biz yarim sene boyunca ailemle kaldik, cok zor günlerdi gercekten.
Ayri bir eve ciktik, ailem yardimda etti biraz ama hic yeni birsey isteyemedim, para yoktu cünki ailemdede.
Esimin aileside bizde para yok dediler, zaten yanimizda olmadiklari icinde hic yardim etmediler, her sene bey yildizil otellere tatile giderlerdi, evlerine yeni esyalar alirlardi, yeni araba alirlardi vs ama bizi hic düsünmezlerdi.
Esimde ailesine hic laf söyletmezdi, biz kendimiz yapmamiz lazim herseyi derdi.
Eski bir mutfak vardi evde, koltuklari yine cooooook eski bir komsumuzun cati katinda duruyormus o halimize acidi hediye etti, buzdolabinida bir tanidik verdi yeni mutfak alinca kendisine bizede eski kücük bir buzdolabini hediye etti, hic durumumuz yoktu cünki almaya, esim calismiyordu bile, benim calistigimla anca evin kirasi, normal giderler vs karsiliyorduk.
Camasir makinesini yarim sene alamadik ve hep annemin evinde yikamistik, torbalara doldurup götürürdüm, nekadar büyük rezillikmis simdi gecmise bakinca anliyorum aslinda.
O eski buzdolabini temizleyene kadar icim cikmistin resmen, fisini cektikten sonra agzini kapali tutmuslar ve cok pis kokuyordu.
O buz dolabini tam 6 sene kullandim, bozulunca yeni bir buzdolabini taksitle aldik, onuda hic kimseye sormadim kendim almistim, calistigim icin, esime kalsa yine eski bir tane alalim derdi belkide, bilemiyorum.
Esimin ailesi ilk ziyaretimize geldiginde (8 sene sonra) kayinvalidem oturup aglamisti "Ben sizin böyle yasadiginizi bilmiyordum" diye, halbiyse hep anlatirdim zaten. Kendilerini kötü hissetmislerdiki, evime bir bulasik makinesi aldilar ozaman, onlardan hediye bir tek o esya vardi.
Hepsi geciyor tatlim, ama nasil geciyor biliyormusun?
Herseyi kendin yaparak. Yok o bunu yapmadi, sunu yapmadi, esimden sunu istedim ama bana eskileri layik gördü, yok altinlarimi saf saf millete verdim karsiligini ne maddi ne manevi alamadim diyerek ancak kendini üzersin.
Erkekler zaten bu konuda cok anlayissiz oluyor.
Ne yap et, ama calis. Temizlik isi bile olsa git calis, kendi parani kazan, ama esinden habersizde birdaha is yapma.
Erkekler bu konuda cok hassaslardir, hakliyken haksiz duruma düsme.
Tabiiki en dogal hakkin biraz kendinide simartmak, ama buna durumunuz müsait degil su an, birde esinle kötü olma.
YErine göre tartis, yerine göre sirinlik yap, nabza göre serbet ver esine karsiki, adam istediklerini yapsin.
Yok ama o hala ailesine yediriyorsa durumlar degisir tabii, ama bizimde en zor zamanimizda esimin gizlice ailesine para gönderdigi olmustu, yakalamistim, kiyametler kopmustu.
Sorumlu erkek bunu zaten yapmaz, ama ben bu tüm gecmis olaylarini tecrübesizligimize ve cahilligimize veriyorum, su an aradan 11 sene gecti ve esimin durumu ozamandan kat kat iyi olmasina ragmen yardimda bulunmaz, ilk önce kendimizi düsünür. Bazi erkekler biraz gec kopuyor ailelerinden maalesef, aile olduklarini gec anliyorlar..
Aduket diğer konularını da biliyorum
Sen zaten aynı evi kabul ettiğin için ayrıca eşya almazlardı ki istesen bile, kaynananın eşyası yeterliydi değil mi ?
Takılar neyse borçlara gitti diyelim de, keşke bileziklerini vermeseydin..
Ayrı eve çıkmayı hep düşünüyordunuz sonuçta, o bilezikler en azından eşya kısmına gidecekti..
Ben eşin ayrı eve bile çıkaramaz sizi sanıyordum, bu kadarı bile bi gelişme..
En son işe girecektin ne oldu ?
Sen çalış taksitle al eşyalarını boşver..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?