İnsanlar böyle genel olarak bu sorunu bende yasiyorum. Akraba ortamlarında sessiz sakinimdir ama kendi özel hayatimda çok eğlenceli, komik, geçimli bir insanimdir. Ama o ortamlarda böyle davrandigim icin kendi annem bile kimse senle geçinemez, senden ev hanimi olmaz, kocanin ailesi seni sevmez falan diye tanimliyor kiriliyorum. Ama erkek arkadaşımla 7 24 beraber olduğumuz için beni çok iyi taniyor hatta çoğu zaman o der anneme hayir Queen aslında öyle biri değildir diye.. Benim anlamadigim insani annesi bile taniyamaz belki ama esi, hayat arkadasi tanir. Madem bahsi geçtiği gibi biri değilsiniz esiniz sizi nasil yanlis taniyabiliyor ?
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla size karşı ön yargılı tutum sergileyen tek kişi eşinizVe eğer böyleyse eşinizde size karşı bence bir ön yargı değil ,apaçık bir 'çocuklara karşı merhametsiz' yargısı var. Eşiniz herhangi birinden sizin hakkınızda çocuklara şöyle kötü davranıyor vb. uydurmada olsa bir itham duymuş olabilir mi ? Ya da sizin herhangi bir davranışınızı yanlış anlamış ve bunu takıntı yapmış olabilir mi ? Nitekim bence eşiniz yeğeniniz konusunda da size bu doğrultuda bir iğneleme yapmış. Bence eşinize direkt olarak sakin bir şekilde ona böyle düşünmesine neden olan şeyi sorun ve somut bir örnek göstermesini isteyin. Var bu işte bir bit yeniği
Eşinizin yaptığıda yani gerçekten çok sinir bozucui bir kere mantık diye bir şey var çocuk öyle düşünse neden gelmek istesin annem göndermiyor desin ki.
Bende aynı şeyi yaşıyorum. Farkettiğim şeyse karşınızdaki insan onun söylediklerini umursadığınızı farkediyor sa bunu daha çok yapıyor. Benim eşimde böyle.
İşte bu tavrı sergilediğiniz sürece devam edecek bu rahatsız tavrı. Mesela ne belli belki senden dolayı gelmek istemiyorlar. Yada çocukların git bir öğretmenleri ile görüş bakalım seninle ilgili ne söylemiş ler benimle ilgili ne söylemiş ler öğretmenlerine. Ben öğrendim içim rahat ta sen gidip sor bide istersen der. Çekilirim kenara o da ne demişler ne demişler diye kudurup dursun kenardaEvet umursuyorum canım sözkonusu çocuklar çünkü..Anneyim ben, halayım.. Ne anneliğime nede halalığıma laf ettirmem ki..çok kırıcı
İşte bu tavrı sergilediğiniz sürece devam edecek bu rahatsız tavrı. Mesela ne belli belki senden dolayı gelmek istemiyorlar. Yada çocukların git bir öğretmenleri ile görüş bakalım seninle ilgili ne söylemiş ler benimle ilgili ne söylemiş ler öğretmenlerine. Ben öğrendim içim rahat ta sen gidip sor bide istersen der. Çekilirim kenara o da ne demişler ne demişler diye kudurup dursun kenarda
Ben de bay kalıp yada bayan kalıp insanlardan nefret ediyorum. Benim için sadece canlılar önemli diyorum materyalist oluyorum, hayır değilim diyorum psikolojisi bozuk oluyorum. Ben algılayamadığım için hepsi benden uzakta dursunlar istiyorum.