- 4 Şubat 2016
- 683
- 901
- 18
- Konu Sahibi Mayflower75
-
Çikolata da yediğim zaman tetikliyor migrenim fark ettim daha önce..evet haklısınızKesinlikle ac karna tatlı yemeyin. Bu migren, olmasa bile baş ağrısı ve panik atağı arttiriyormus. Deneyin sonuçta ilaç felan değil. Benim strese ve uykusuzluğa bağlı ara ara ağrıyordu bi ara sıklaştı migren var diye korkarken bu tavsiyeye uydum ve baya azaldı. Şiddetle tavsiye ederim.
Bozuk tv ekranı gibi baktığında bir insanın yüzünün yarısını görememe şeklinde dimi..?Bende de var aurali migren. Benimki gorme alanimda kör noktalar seklinde cikiyor. Ataktan yarim saat once basliyor bu noktalar. Sansliysam hemen o an agri kesici icip uyuma imkani bulursam cok hafif geciyor. Stres inanilmaz arttiriyor. Rahat donemlerimde aylarca atak gecirmedigim olabiliyor. Tamamen cozumu yok maalesef. Keske olsa.
Bozuk tv ekranı gibi baktığında bir insanın yüzünün yarısını görememe şeklinde dimi..?
Berbat birşey valla..
Stressiz bir hayat ahhhhh keske ))
Ben ilk olduğunda daha 15 yaşındaydım okuldayım..çok iyi hatırlıyorum matematik dersindeyik sanırım strese girmistim:- ) neyse o gün kör oluyorum zannedip öyle bir panik olmuştum ki anlatamam..Herkesinki farkli oluyor benimki şöyle mesela tvye bakiyorum ama irili ufakli siyah noktalar var o noktalarin altini goremiyorum.
Gecmis olsun sana da..Allah yardımcımız olsun valla başka dert vermesin artık napalm cekicez böyle..sağol canım sorarımOooooo canım çok iyi bilirim o ağrıları, ben ara ara masaja gidiyorum ve ağrı başladığında ibuprofen 600mg kullanıyorum, bayağı iyi geliyor, sor bir doktoruna.
Benimde migrenim var ne ictiysem fayda etmedi en sonunda dikloron igneyi keşfettim vuruyosun 10 dakika içinde sanki hiç agrin yokmuş gibi rahatliyorsun ondan olmazsa hiç bir ilaç derdime derman değil şimdi sukur ediyorum onu kesfettigim içinMerhaba arkadaşlar..uzun süreden beri migren problemim var..artık migrenin yarattığı baş ağrısı yada refleks bozukluğundan geçtim migren başlamadan önce olan görüntü bozukluğu canımı sıkmaya başladı gerçekten..
Migren bende aniden başlıyor ve ilk 40 dakika kadar gözlerim herşeyi bulanık görüyor..resmen kör gibi oluyorum ve ne hikmetse genelde araba kullanırken başlıyor mecburen uygun bır yere park edip geçmesini bekliyorum..
Bu dert için doktora gittim bana 10 mg.lik bir antidepresan verdi uzun zamandır ara ara kullanıyordum ama artık onunda bir etkisi kalmadı. .sanırım artık bünyem o ilaca alıştığı için. .Bende bıraktım zaten alışkanlık yapmasını da istemiyordum..
Sizlerin migren için tavsiye edebileceğiniz herhangi bir şey varmı?
Tesekkur ederim simdiden. .
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim evet bunu deneyeyim dediğiniz gibi belki faydası olurKan aldırın.
Kan bağışı yani.
Temizlenmiş kan migrene iyi geliyor diye duydum
Doktora sorayım bunu o zaman teşekkür ederimBenimde migrenim var ne ictiysem fayda etmedi en sonunda dikloron igneyi keşfettim vuruyosun 10 dakika içinde sanki hiç agrin yokmuş gibi rahatliyorsun ondan olmazsa hiç bir ilaç derdime derman değil şimdi sukur ediyorum onu kesfettigim için
Haklısınız migreni olmayan için migren basit bir baş ağrısından başka birşey değilmiş gibi algılanıyor halbuki bütün yaşam kalitesini düşüren günlerce geçmeyen çok rahatsız edici bir ağrınin yani sıra sinirleri bozan bir hastalık. .Migreni olanin halinden migreni olanlar anlar bence. Bende okul stresine bagli olarak basladi. Önceleri sadece baslangic olarak kaldi. Yani bulanti, gorme bozuklugu falan yoktu. Bi kac sene sonra normal migrene döndü. Gözümde simsek cakmasi beni cok korkuttu özellikle. Ilac almayida hic sevmedigim icin, Ibrahim Saracoglu hocanin kürünü uygulamaya basladim. Kuru biberiyeyi kaynatip günde 3 defa iciyosunuz. Ayrintilari kendi sayfasinda yada videolarindada var. O gün bugündür migren falan kalmadi.
Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Merhaba arkadaşlar..uzun süreden beri migren problemim var..artık migrenin yarattığı baş ağrısı yada refleks bozukluğundan geçtim migren başlamadan önce olan görüntü bozukluğu canımı sıkmaya başladı gerçekten..
Migren bende aniden başlıyor ve ilk 40 dakika kadar gözlerim herşeyi bulanık görüyor..resmen kör gibi oluyorum ve ne hikmetse genelde araba kullanırken başlıyor mecburen uygun bır yere park edip geçmesini bekliyorum..
Bu dert için doktora gittim bana 10 mg.lik bir antidepresan verdi uzun zamandır ara ara kullanıyordum ama artık onunda bir etkisi kalmadı. .sanırım artık bünyem o ilaca alıştığı için. .Bende bıraktım zaten alışkanlık yapmasını da istemiyordum..
Sizlerin migren için tavsiye edebileceğiniz herhangi bir şey varmı?
Tesekkur ederim simdiden. .
Evet benim ki aurali migren..rahatsız olduğum nokta da bu aslında..öyle aniden sokakta arabada evde herhangi bır yerde aniden başlıyor ve 45 dakika ya yakın net göremiyorum. .ardından tabiki baş ağrısı bulantı sersemlik geliyor.Benimde migrenle başım dertte yıllardır..şuan tedavi görüyorum baya düzeldi.ama siznki auralı sanırım bende görüntü bozulması olmuyor..mide bulantısı ve ışığa karşı korkunç bir duyarlılık oluyor..öyleki ben migrenimin tutmadığı normal günlerde de artık 24 saat fotofobiyim..sınıfta güneşgözlüğü taktım geçenlerde :))migreni yaşayan bilir
Bu arada ben tr nin en iyilerinden birine gidiyorum kendisi halkın çok yanlış bildiğini ,migrenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve tedaviden sonra %80 kişide hayatları boyu birdaha migren olmadığını söyledi..Benim babanemde tedavi olmuştu birdaha tekrarlamadı..
Ben convulex alıyorum hergün 1500 mg ve dideral
Daha dün bir atak geçireim ilaç alıp uyuyarak geçirdim tüm geceyi şuan korku içindeyim hala atak sürüyorda ben ağrı kesicinin etkisindemiyim diye
Bende duydum bunu ama tarçınli herhangi birşey yiyip içtiğimde migrenimi başlatmadı hiç Bilmiyorum ki herkeste etkiler farklıdır belki..teşekkür ederim verdiğin tavsiye için eminim başkalarına da faydası olacaktırbir yerde okumuştum tarçın migreni tetikliyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?