Toplumumuzda malesef erkek çocuklara karşı ayrı bir ilgi, sevgi vardır. Bence bunu fazla dert etme, sana söylemek istediğim yanlış anlama ama sakın ailenden kurtulmak için yanlış bir evlilik yapma. Çevremde çok görüyorum ailede ilgi, sevgi göremeyince önüne çıkan ilk onu sevdiğini söyleyen erkeğe kanıp aileden kurtulmak için yanlış evlilikler yapıyorlar. 22 yaşındasın, bence yaşın henüz küçük, hangi okulu bitirdin bilmiyorum ama açıktan okumaya devam edebilirsin. Ailene de anlatacak kimse yok mu bunu, ne bileyim okumuş etmiş bir akrabanız ya da bir tanadığınız? Bence öyle birinden babanla konuşmasını isteyebilirsin.
Filancaya MÜŞTERİ mi çıkmış ?
İnanmıyorum !
Ticaret yapıyolar sanki ya !
Nasıl insanlar var böyle.
Böyle seviyesiz insanlar arasında gerçekten işin çok zor canım.
ay gerçekten ya ne kadar sevşyesiz insanlar var böyle ... hepsi de seni bulmuş ... Allah yardımcın olsun canım ya ... moralini bozmak istemediğim için yazmamıştım ama bana iyice tuhaf geliyor bizim ailede kız erkek eşit sevilir ama kızlar daha bi nazlatılır işte o kız çocuğu evin bereketi nuru naz yapacak tabi falan derler kızlara daha bi müsamaha vardır yani ... canım o kadar üzüldüm ki sana dua edicem senin için ... öf ya Allah ım yardımcın olsun ...
amiinn canım.....doğru hepsi bizi buldu.zaten büyüklerden kaynaklı.dedem tek bi yere gittiğimizi duysa aklı gider.bi tuhaf düşünceler,insanlar işte....anlamıyorum,anlamayacağım....
keşke içmesede parasına kıyamasa.. biizm rızkımız içki masasında kumar masasında yiyor borç yapıyor bize ödetmeye çalışıyor dün borcu için kredi çekmedim diye hayırsız kötü evlat oldummm ne hakaretler yedim beterin beteri var yanii
Babanın yetişme tarzıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Benim dedem çok gaddar bir adammış,babamı ağaca ayaklarından bağlar zincirle dövermiş.Rahmetli babam bize bir tokat bile atmadı.Ben babamdan çok dayak yedim,benim hissettiklerimi size hissettirmeyeceğim,benim yaşadıklarımı size yaşatmayacağım derdi hep.Bende evlat ayrımını yaşayan biriyim.Babamdan görmedim ama annem çok yapar evlat ayrımını.Dünya bir yana ağabeyim bir yanadır onun için.Ağabeyimi çok severim,başka kardeşim yok.O da beni çok sever,birbirimize çok tutkunuz.Bu yüzden annemin yaptığı ayrımı gözüm görmez.Tabağımıza yemek koyarken bile ağabeyime fazla bana az koyardı ama ağabeyim kendi tabağından bana aktarıp eşitlerdi yemeklerimiziŞu anda çalışmıyorum fakat çalıştığım zamanlarda işten geldiğimde annem sadece hoşgeldin derdi ama ağabeyim geldiğinde oğulcuğum gelmiş der,sarılır öper,yorulmuşsundur vs. der.Bende gülerek taklidini yaparım,ağabeyimin başını okşarım,benim minnoş oğulcuğum gelmiş,biberonuna sütünü koyup getireyim derim,ağabeyimle katıla katıla güleriz Ağabeyimle birbirimize olan yoğun sevgi sayesinde annemin yaptığı ayrım hiç gözüme gözükmüyor.
Senin durumuna üzüldüm canım.Benim hayatımda olduğu gibi kardeşinde sana böyle güzel davransa(kartını kullandırmadığını,arabanın camını açmadığını söylemenden yola çıkarak anlaşamadığınızı düşünüyorum)ailenin yaptığı ayrım belki bu kadar üzmezdi.Allah cc sabır versin canım,yar ve yardımcın olsun...
senin en azından abinle aran iyi...benim kardeşim gerçekten çok bencil..yani bizim aile yapısı böyle...çocuk resmen iki ablası olduğunu kabullenemiyo...geçen yıl eve pc ve net aldı kardeşim ve şifre koydu düşünebiliyomusun....ve ben anneme kalksın o şifre dediiğimde "internette koca mı buldunuz" dedi ki kardeşim nete girdiği zaman kapıyı kitler camlara battaniye örter artık ne yapıyosa..ama o erkek...hala evde net var ve biz giremeyiz..ya sorun net falan değil zaten ben akşama kadar net başındayım işim gereği..ama neden evde bi eşyada benim de hakkım yok neden...bir anne kızına daha çok bağlı olmalı..daha çok şey var bunlar birer küçük misal sadece....
çok teşekkür ederim canım malesef bunu yapan ailem ve ben katlanmak zorundayım Allah hepimizin yardımcısı olsunAnneler kızlarına daha çok bağlı olmalı diyorsun ama genelde tersi olur.Anneler oğullarına,babalar kızlarına düşkün olurlar.Canım sana yapılan ayrımın ötesinde haksızlık.Benim yaşadığım evlat ayrımı fakat senin yaşadığın haksızlık.İnşallah ilerde anne olduğunda sen çocuklarına eşit davranırsın.Ne desem boş çünkü aileni değiştiremezsin.Ama sen evlatlarına karşı aynı hatayı yapmayabilirsin.Geleceğini şekillendirmeye bak canım,umarım mutlu bir yuva kurup huzurlu yaşarsın.
çok teşekkür ederim canım malesef bunu yapan ailem ve ben katlanmak zorundayım Allah hepimizin yardımcısı olsun
Amin canım,maalesef ailelerimizi bizler seçemiyoruz ve katlanmak zorunda kalıyoruz.Annem,ağabeyime bebek gibi davranır,bu arada ağabeyim 30 yaşında.Çok büyük hata yapıyor,sürekli konuşuyorum''anne böyle davranma,kendi ayaklarının üzerinde duramıyor,en ufak bir sıkıntısı olsa ne yapacağım ben diye sızlanıyor,sorunların altından kalkamıyor''diye.Ben evin erkeği gibiyim,her soruna ben çözüm bulurum,her şeye ben koştururum.Ama ne dersem diyeyim annem yine aynı,değişmez.Senin ailende değişmeyecek,katlanmak zorundayız.Ama ileride kendi yuvamızı kurduğumuz zaman aynı hataları biz evlatlarımıza yapmamaya özen göstermeliyiz.Kendini çok üzme,üzülsen de bu düzen değişmeyecek çünkü.Kendini mutlu etmeye bak,ben öyle yapıyorum
Bütün sülale aynı zihnyette canım aile büyüğü falan dnlemez zaten... Gercekten cok enteresan insanlardan olusuyo sülalemz..pintilkten zengn olmus hepsi..bak bi örnek vereyim babamn yengesi çocuklarını büyütrken,hani olurya simitçi gecer bağırır simit diye...işte kadın öyle anlarda radyonun sesini açarmış...çocuklar smtciyi duymasın,istemesnler diye..fakir falan değller ha...
amin canım sağolasın....yani bu kadarda olmaz ınanamıyorum bu cımrılıgı de gecmıs baska bısey yanıbız cocugumuz ne ısterse elımızden gelenı yapma cabasındayız gücümüzün yettiği kadar yapılana bak yaa bı simit al tarafı 50 kurusluk pes dıyorum da baska bısey demıyorum.allah akıl fıkır versın boyle ınsanlara sızlerede sabır.senın tek kurtulusun evlılık gıbı gözüküyo bu durumda hayırlısıyla ıyı bı ınsanla karsılasrı mutlu olurusn ıns canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?