Bıktım bu insanlardan!

herkesin bir sıkıntısı var tabiki..bendede var..ama birşeyi anlatırken erkek kardeşinize yapılanlarla kendinize yapılanları kıyaslamanız bana özeniyor olmanızı anımsattı sadece..elbette maddiyata dayalı şeyler isteyeceksiniz..gereksinim duyulan şeyler sonuçta..yani evdeki ayrımcılık yüzünden sürekli erkek kardeşiniz ve kendinizi kıyaslamanız özelliklede nefret dolmuş gibi anlatışınız bana garip gelmişti..ailenizden bu gibi şeyler için nefret dolmanız anlamsız ve basit nedenler..etrafınıza bakarak yaşarsanız sizin aslında şükredilecek halinizin bile olduğunu anlayacaksınızdır..öyle insanlar varki..hatta bazı konulaı okumanız bile yeter..ailenizden soğumayın daha fazla diyemem birşey..dediğim gibi size kötü anlamda birşey demek istememştim..yaşınızıda evet küçük sanmıştım çünkü genelde bu tarz konular ergenlik dönemindekilerde oluyor..bendede olmuştu..ama sizi tanıyıpta deseydim hakaret bile olabilirdi bunuda yanlış anlamasaydınız keşke............................................

Hadi herşeyi anladım da, sağlık konusunda bile para esirgemelerini anlayamadım. Kabul edilesi bişey değil.
PEki sen kaç yaşındasın cnm, okuyor musun?

bir "abla" niçin öz ve öz kardeşine kıskançlık ve özenti başlatabilir söyliyebilir misiniz?
konu sahibi arkadaşın anlattıklarınızı tam anlamıyla okumadınız galiba..
anlatmak istediği şeyleri hiç birimiz anlıyamamışız bir tek siz anlamışsınız tebrikler..
erkek kardeşine istedikleri kadar şey yapabilirler ama ablalarını okutmamışlar bile?yani köyden mal mülk sahibi herhangi biriyle evlendiririz olur biter gözüyle bakıyorlar..
gezmeyi tozmayıdeğil de en azından okusaydım..kendime ait bi hayatım olsaydı diyor..
siz bu yorumu yapmıssınız ama..
belki konu sahibi arkadaşın evlendiği kişi bile sevdiği adam olmıycak..buda mı çok byük bir istek dersiniz?

burada bile böyle düşünen insanlar oldukça..

çok üzüldüm canım..allah yardımcın olsun..kız kardeşinle ikiniz için hayırlısı neyse o olsun..

Güzelim o sana hakkın olanı vermesede senin hakkın var
yarın birgün talep edebilirsin
ama işte Allah vermiş yemesini bilmiyorlar

amacnz ne anlamadm? Dalga geciyosnuz resmen. Fkrnzi söylemekte özgrsnz taabi ama yazdğnz bi cümleye takılmıstm.gece gezmekmis benm istedğm blmem ne. Sizde annemi görüyorun nerden anlamak istersenz ordan anlıyosunuz....

Bu arada kardesmden nefret falan etmyorum nasıl edeblrm kardesm o benim. Abarma,nefret falan yok. Ben cocuğu kötüledm mi?hayr.. Ha braz dikkafalıdr o kadar sımartlmaya olur tabi.. Topic oku demssnz.. Bi insanın derdi olması için ila aldatlması,dayak yemesi,coluk cocukla ortada mı alması lazım? Bu da bi derttr anlamasnzda... Ne kadar da polyannasınız..

hiç bu duruma düşmeedim ama senın durumnda olan bı arkadsım var onunda erkek kardesıı war görucksın
ama gökte allah yerde oğlum der adam kızını sıktı bunalttı en sonunda kız intihar etti
sanada böle dawranmaları hiç ii deil ister istemes insan kardesiine karsı bi cephe alıo ama bu senın elınde deıl senı
bu duruma dusurenlerde hata üsülme sen kendını dusun

intiharı ben de çok düsndüm. Bazen gercekten dayanamıyo insan. Bi kere ilac içecektm annem fenalaştı bayıldı. Pek sever beni!

aman kuzum sakın qercekden bak ıntıhar bı çözüm deildir yada ewden kacmak hanı derler yaaa yagmurdan kacarken
doluya tutuldum dıe sakın cok pişmn olursun eger intihar edersende imansız gitmiş olursun eger ınancın varsa

İnancım var canım. Anne babasını öldürenin bile cenaze namazı kılınır ama inthar edenin kılınmaz o kadar günah.farkındaym.ama bazen insan cok bunalıyo daralıyo çıkıs yolu bulamıyo. Yine basladı bas ağrılarım....

offf ki offf erkek ewlat hep bir sıfır onde başlamak zorunda mı bu hayata :-(((

maalesef öyle.. Onlara tanınan olanakları da istemyorum ayrcalk da istemyorum.yeterki hakkım olanı yasayayım.. Mağdur olmayayım.. Bu kadar imkanın içlnde yanımzda çalışan insanların kartlarına muhtac olmayayım!!offff

bıktım bu insanlardan diye başlık açan siz değilmisiniz..ve a,lemden diyerekte belirtmişsiniz anlattıkça..yani erkek kardeşinizden nefret ediyorsunuz demedim ben..siz kendiniz demişsiniz soğuduğunuzu yani..kurduğunuz cümlelerle bende dedim yani..bakın en baştada dedim ben yorumlarada bakmadım ilk yazdığınızı okudum ve onunla yazdım diye belirtmiştim..sizinlede alga geçeçek değilim..tamam bu soruna çok sıkılıyor olabilirsiniz ama anlatamıyrum..ben ailenizden ne olursa olsun soğumanızı istemediğimi belirtmek istemiştim..hepsi bu...

kıza eğitim bile vermemişler okutmamışlar yani bu mu kıskançlık özenti

kıza eğitim bile vermemişler okutmamışlar yani bu mu kıskançlık özenti

yani... Ben neden kıskanacağım çocuğu.. İmrenr miyim? Evet.. Dünyadaki bütün erkek çocuklarına imreniyorum.. Çünkü doğustan sanslılar.. En azından bizim evde öyle.....

Her türlü cimriliği anlarım para konusunda falan ama.
Çocuğundan eğitimi, özgürlüğü, en önemlisi de sevgiyi esirgeyen bi aileye, aile demek gelmiyor açıkcası içimden.
Erkek ve kız ayrımının yapıldığı çok örnek var çevremde ancak bu kadarını ilk defa duyuyorum.
Gerçekten de erkek çocuklarına ayrı bir özen ayrı bir tutum var bu ülkede.
Şu yaştan sonra akıllanacaklarını da pek sanmıyorum. Böyle gelmiş böyle gider.
Sen içini ferah tut.
Onlara karşı gelmemeye çalış. Daha çok üzerine gelirler.
Umarım bu tutumlarından vazgeçerler.
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:

amin canım... Değsmezler zaten. Böyle görmüsler.. Bizim sülalede var bu tutum. Gecen bi akrabamızın kızını istemişler. Ve aynen şöyle söylüyo amcası"filancaya müşteri çıkmış" ya sabır...yasabır....

Filancaya MÜŞTERİ mi çıkmış ?
İnanmıyorum !
Ticaret yapıyolar sanki ya !
Nasıl insanlar var böyle.
Böyle seviyesiz insanlar arasında gerçekten işin çok zor canım.

Son düzenleme:

kızım bas gıt su topıkten asabımı bozma benım parazıt yapma

Bizm sülale böyle işte... Biri de kzına miras vermemek için dümen çevrmsti. Anlamyorum ki kız olunca ne oluyo? Ha o el kapısına gidecek tabi.. Bu evden bigün gideceğim ama el kapısına değil. Kendi hayatmı kuracağım Allahm izn verrse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…