aynen hayatta kendınden baska kımseye guven mıceksın calısıp ayaklarının uzerınde durabılıyosan varsın yoksa ınsan cok acı cekıyo bn aılemden kactım oyle pıs bı ınsana dustum kı anlatamam calısmazdı hıcbı ıstedgmı yapamazdm alamazdım aılesıde benım aılemden cok cok kotuydu yıne kendı aıleme sukredıyorum ve calısıyorum sımdı o benım pesımden kosuyo
insana en çok koyan da varlık içinde yokluk çekmesi...
bizim sülale olarak zihniyet böyle
dedem evi arar sadece babamı ve erkek kardeşimi sorarsonra kapatır,evi temizleneeceği zaman ilk bizi arar ama,artık takmıyorum
hayatım elimden alındı,kendi iradem diye bişey yok
derslerimiz kız kardeşimle çok iyiydi ama okutmadılar amaaaaaaan okuyup da ne olacaktın diyorlar
ama en ufak bi tartışmada 2 gün sonra erkek kardeşinizin malına yapışırsınız diyorlar
bu arada 19 yaşında bi insanın sayısız gayrı menkul ve iş yerleri olama deil mi
babamın tabiki...ama bizde babadan oğula geçer tüm bunlar...
peki o zaman okutsaydınız kendi paramızı kazanırdık deriz çıtt yok
Gerçekten bu sorunu yaşan çok insan var özelliklede kız çocukları,
bu şekilde de mutsuz hayatlar evlilikler,200 metre öteye tek başına gidemeyen kişiler
bu şekilde daha ne kadar dayanılabilir ki?
Kızlar telden giriyorum tek tek cevap yazamyrm k.bakmayın.ben de dısardan okuyorum pesini de bırakmayı düsnmyorum. Simdi insanlar cocuklarını öyle güzel yetstryolarki imrenyorum kücücük cocuklara. Biz hep höst,sus konusma dıe azarlanark büyütldük.hiç bi konuda söz sahibi değildk hala da değiliz. Ha dyeceksnz itiraz et,savun kendni onu da yapıyorum ama iletsmmz sıfır. Babam ki susturamadğı zaman elini bile kaldrablecek kadar aciz bi insan.baba dyemyorum adama ya nefret ediyorum ondan. Bunu yasamayan bilemez.erkek kardesnz melek ilan edilrken sizn kendihayatnzda söz sahibi bile olamamanz ne demek bilemezsnz. Ama bzm sülalenin genlernde var bu. Hepsi parayı bulunca sapıttı. Sorsak herkesten ala müslümanlar ama nerde adalet? Nerde eşitlik? Hangi ayette var kızlarınızı ezin! Onları mahrum edin! Bu dnyanın bi de öbür tarafı var.kimsenin yaptığıı yanına kalmayacak kalmasın da. Kendi babam da olsa herkes yaptğını çeker insallah ve cekecekte. Bu yazdklarm sadece ufak bi kısmı. Daha neler var neler offff
ewet sayelerinde o kadar antisosyal bi insan oldum ki kendi başıma bankaya falan daha yeni yeni gidiyorum,çünkü çıkmamışım insan içine...
daha ilk okul 1. sınıfa giderken aman kızım erkeklerle oturmayın konuşmayın diyen bir annem vardı sen düşün gerisini....
ben hiç evlenmeyi falan düşünmüyorum böyle deyince babam da sizinle mi uğraşıcam diyo
amaan beni istemeyeni hiiç istemem giderim tekstile çalışırım kahretsin başka bi mesleğim yok en azından dikiş biliyorum
aama yok hem böyle diyorlar hem peşlerinden ayırmıyorlar
offf nasıl bi hayat bu yaa
Yorum yazamıyorum çünkü birebir ağlıyorum şimdi ağlıyoruum
gözümzden akan yasın haddi hesabı yok... Allah büyüktür ama bi gün bizi de güldürecek..
Canım tekstilde güzel bir meslek ama sana tavsiyem mutlaka çalış
sekreterya olabilir ne olursa olsun
inanki dünya sadece kendi çevremizde dönmüyor ben bunu anladım
çalışmak hem özgüveni hemde insanları hayatı tanıyabilmende yardımcı olur
İşte aileler çok cahil yani bilmiyorlar ne doğru ne yanlış
ama ben babamın yaptıklarına karşı hep dik durdum
her yeri gizlide olsa gördüm hatalar yaparak öğrenmeye çalıştım
onlara kalsa gözü görmeyen kör cahil birisi olacaktım
maalesef babamın yanında çalışmaktan başka şansımız yok canımmm
Çalısmamıza da izn vermezki o. Zaten full dükkandayz. 2 dakka gec gitsek.ayrlsak bi yere hemen tele sarılır arar,bağırır,çağırır.. Gecen ehlyet kursuna kayt yaptrmaya gittk. 5-10 dakka ayrldık dkkandan burnumuzdan getirdi. Aradı hakaret etti,küfür etti. Döverms bilmem ne.. Kacınızın babası "evlenin de kurtulaym siznle mi uğrascağım" dedi?. 6 katlı avm.3-4 katlı showroom 2 katlı dükkan,6 tane ev... Ve bu kadar varlıkta kızlarına bakmaktan aciz,2 kurusun hesabını yapan pinti ötesi bi aile.çıldırmamak,delirmemek gercekten elde değil.....
Akşamdan beri cevap yazmak istedim işlerden bu vakte kaldı, sen çok zeki bir kızsın, ailen çok bencil maddiyata ve erkek evladına tapmışlar yaşıyorlar sen yok gibi annen çok hatalı ya cehaletinden ya tembelliğinden ama sana diyeceğim yazını ve anlatma şeklini çok beğendim otur annene şikayet mektubu yaz ki hatasına bilsin yoksa düzelmez, büyüklerde hata yapabilir adil davranmama konusunda ayrıca o evden kaçmak için sakın evlenme! Evleneceğin kişide köyden olmasın
sagolera ile kardesiz bu arada...
annem bağ bahçe işi yaptırmaya çalışır zorla bize yapmayınca da ya ilerde köyde oturursanız gibi garip cümleler kurar......
yani yorumsuz........
Nasıl canım evden kaçış evliliğimi yaptın biraz açabilir misin?
Şu son mesajı yazan arkadaşa atfen: canm ben 15 değil 22 yasndaym! Kendmi de çok güzel ifade etiğimi düsünüyorum. Ama sz resmen sacmalamssnz! Geceleri gezmek değil benm istedğim nasıl böyle bi cümle kurablrsnz ne kadar tanıyosunuz beni! Kardesmle sıkıntm yok. İyi de anlasırız çoğu zaman. Derdm o değil ayrm yapanlar. Konunun ona dönüp gelmesi skntm bu yönde.çocuktan ne isteyecem ayol!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?