Bıktım artık :(((

müshil hapı değil ama toz halinde bir ilaç almıştım, sonra dukan gruplarında gördüm sabah aç karnına sade türk kahvesi içerek metabolizmayı hızlandırdıklarını ve barsaklarını çalıştırdıklarını yazıyorlardı, bikaç gün sonra cidden işe yaramaya başladı, en azından bikaç gün denemeye değer, işe yaramazsa bırakırsın.
Bende kac gundur bu problem yuzunden kahve icemiyorum kotu gelir dedikleri icin umarim iyi gelir ..

Bebekken bile kabızmışım annem bez yıkarken hiç zorlanmadığını söyler hep, düşün... 30 yıldır kabızım :KK70:

İlaç vs. kesinlikle alıştırma.

Bana en iyi gelen ya kahvesi bol nescafe ya da Türk kahvesi... Normal yemeğimi yiyorum akşam, koca tabak salata yiyorum. Yoğurt yerim bir de akşam yemeğinde. Yemeklerden 2 saat sonra meyve.

Ertesi gün de normal kahvaltı vs. Akşamüstü hergün mutlaka kahvemi içiyorum. 1 saate kalmadan çıkıyorum tuvalete.

Günde 1.5 litreyi geçmez içtiğim su, çok su içemiyorum. Ama sabahları kalkınca ilk işim 3-4 damla limon damlatılmış oda sıcaklığında su içmek.

Ama bazen inat ediyor. Baktım çok kötü olacağım magnesie calcinee diye bir toz var, alışkanlık yapmıyor o. Ondan 3.5 ölçek, yarım çay bardağı suya karıştırıp içiyorum gece yatmadan. Sabaha kesin çözüm. Tabi bu anca çok çok mecbur kalınca...

Zeytinyagi kullanin mutlaka kabizligi ileri derecede birinde denedik(annem icirirdi bana)o aksam iyi geldini soylemisti...meyvesuyu sut vs.1 tk isterseniz gunde 2 kez mutlaka deneyin

22 yıldır kabız biri olarak yetiştim size. Şimdi bu form çayları müshil ilacı gibi şeyler bağırsakları bağımlı yapıyor ve bağırsakların içinde ki o kaygan yapıyı bozuyormus. Doktorumun tavsiyesi ile her gün ılık su içerek ve bunlardan uzak durarak 1 haftada problemimi çözdüm. Sabahtan akşama kadar olan beslenme süresince yediklerime çok dikkat ettim. Ama size bende en ise yarayan yaz kış beni kurtaran formülü söyleyeyim kavun üstüne su. Ne zaman buz gibi kavun üstüne ılık su içsem tembel bağırsaklarım hemen çalışıyor. Vücudunuza biraz süre tanımanız gerekecek. Umarım en kısa zamanda düzelir sorununuz :dondurma:

Mushil ilacı alışkanlık yapmis. Sokol likit şurup kullanın 3,4 günde eski duzeninize girer. Bu şurup alışkanlık yapmıyor sadece dışkıyı çepeçevre sarıp çıkışını kolaylaştırıyor ve bağırsaklar tarafından emilmiyor. Bol su için özellikle sabah kalkınca oda sıcaklığında iki bardak su için mutlaka. Doktorum hamileyken, emziririrken bile bu ilacın bir sakıncasi olmadığını söyledi.

Bir de diyet yaparken yağı da mi tamamen kestiniz? Bu da bağırsak kayganligini azaltır. Salatanizi bol sızma zeytinyağı ile tuketin.

Hurma suyunu denedinmi kabizliga çok iyi geldiğini bir kaç yerden okudum gece yatmadan hurmayi yar yani ikiye böl bir bardak suyun içine at sabah kalktiginda suyunu iç istersen arastir bir hurmami birden fazlami emin degilim....birde prebiotic hap kullanmayi dene derim bagirsak problemelerini düzenlemeye sindirime yardimci olduğunu duymustum

22 yıldır kabız biri olarak yetiştim size. Şimdi bu form çayları müshil ilacı gibi şeyler bağırsakları bağımlı yapıyor ve bağırsakların içinde ki o kaygan yapıyı bozuyormus. Doktorumun tavsiyesi ile her gün ılık su içerek ve bunlardan uzak durarak 1 haftada problemimi çözdüm. Sabahtan akşama kadar olan beslenme süresince yediklerime çok dikkat ettim. Ama size bende en ise yarayan yaz kış beni kurtaran formülü söyleyeyim kavun üstüne su. Ne zaman buz gibi kavun üstüne ılık su içsem tembel bağırsaklarım hemen çalışıyor. Vücudunuza biraz süre tanımanız gerekecek. Umarım en kısa zamanda düzelir sorununuz :dondurma:
Ne kadar sure tanimaliyim kabizligim 10 gunu bulursa cok kotu olurum

Kavun bulabilirsem deniycem tesekkurler :) Birde sakincasi yoksa bir soru sorcam bu formulu uygular uygulamaz etki ediyor mu hemen bagirsaklara

Bir de diyet yaparken yağı da mi tamamen kestiniz? Bu da bağırsak kayganligini azaltır. Salatanizi bol sızma zeytinyağı ile tuketin.
Diyet yaparken kesmistim simdi her slatami bol zeytinyagli ve az tuz katarak yiyorum zaten yemeklerde zeytinyagli xeytinyagiyla alakasi olmadigini dusunuyorum ve 1 ay oldu boyle besleneli

Arkadaslar bir ay oldu kabizlik promlemiyle basim dertte.Bundan 2 ay once her zmankinden daha az yedim zayifkamak icin zayifladimda zayiflar zayiflamaz bu sorun ortaya cikti posali seyler yani salata ceviz tukettim bol su ictim hayir ise yaramiyordu sonra 4 gundur kabizdim gittim nir tane bekunis mushil hapi ictim iyi geldi ama bu hap olmadan tuvalete cikamaz oldum hatta suan bir tane degil 3 4 tane anca oluyor bugun elma sirkesini denedim tek yaptigi sey karnimda sesler cikarmasi kayisiymis akliniza gelebilcek herseyi denedim gunde 20 dk yuruyus yapiyorum hareketsizde degilim

Yarin hint yagina basvurcam o da etki etmzse napcam bilmiyorum benim gini boyle problemi olupta gecmis olan varmi bana cozum onerileriverin lutfen :KK43:((( bu arada zayiflamadan once en uzun 2 gun yapamiyordum buyuk tuvaletimi yani metobolizmamda yavas degil
sabah kahvaltıda taze meyve yesene en güzel çözüm
aç karınla erik kayısı çağla bir yemeyi deneyin bakın

Arkadaslar bir ay oldu kabizlik promlemiyle basim dertte.Bundan 2 ay once her zmankinden daha az yedim zayifkamak icin zayifladimda zayiflar zayiflamaz bu sorun ortaya cikti posali seyler yani salata ceviz tukettim bol su ictim hayir ise yaramiyordu sonra 4 gundur kabizdim gittim nir tane bekunis mushil hapi ictim iyi geldi ama bu hap olmadan tuvalete cikamaz oldum hatta suan bir tane degil 3 4 tane anca oluyor bugun elma sirkesini denedim tek yaptigi sey karnimda sesler cikarmasi kayisiymis akliniza gelebilcek herseyi denedim gunde 20 dk yuruyus yapiyorum hareketsizde degilim

Yarin hint yagina basvurcam o da etki etmzse napcam bilmiyorum benim gini boyle problemi olupta gecmis olan varmi bana cozum onerileriverin lutfen :KK43:((( bu arada zayiflamadan once en uzun 2 gun yapamiyordum buyuk tuvaletimi yani metobolizmamda yavas degil
cok az yediysen dogal olarak tuvalete gitme zamanın cok genişliyor. vede bagırsaklarda yavaslamıstır ama mushil aldıgın zaman vucut kendi kendine yapma mekanizmasını bozuyor. bol su iç posalı ye . patates pirinç muz uzak dur.

cok az yediysen dogal olarak tuvalete gitme zamanın cok genişliyor. vede bagırsaklarda yavaslamıstır ama mushil aldıgın zaman vucut kendi kendine yapma mekanizmasını bozuyor. bol su iç posalı ye . patates pirinç muz uzak dur.
Ama son 1 aydir nerdeyse normal besleniyorum zaten pirinc sevmiyorum onun yerine bulgur tuketiyorum musili birakicam

X