Bıktım Artık !!!

Canım benim ya sende kendimi gördüm ama dirayetli dur bak biz 1 senedir atlatamadık ben de atlamadım evliligim de. Bebek çok küçük bugünler böyle geçecek maalesef senden başka kimseyi istemiyor o. Sling olabilir, temizlikçi kadın olabilir, gaz damlası olabilir. Bunların hepsi çözüm. Ama sen yıpratma kendini takma 25 ml 30 ml de. Ben çocuk mememdeyken yemek yerdim çocuğa salata falan dökülürdü:)boşver kalsın memede böyle büyüyecek. Bir de emzir diyelim ki 30 40 dk dır emiyor ama uyuyamıyor falan ufak bir mama yap boyle cila niyetine. O uyutur bebeği. Rahatlamaya çalış annende duruyosa 1 saat yürüyüş yap uzun dus al. Bak benim annem de yoktu kv yle de kavga ettim akşama kadar kocayla birbirimizi yerdik onlar ağzından çıkanları bilmiyo kafaları degisik. En kötüsü git 40 'in çıkana kadar annende kal akşam 1 2 saat gelirse kocan gelir gelmezse de kendi bilir bazı lohusalıklar 40 günden fazla sürüyor dikkat et

Ben de 1 yıl önce anne oldum hislerinizi eşinize kizginliginizi çok iyi anlıyorum. Sakin olun ve sadece bebeginize odaklanın. Esinizle mümkün mertebe özellikle ailesi ile ilgili konularda muhatap olmayın. Yemeği felan da dert etmeyin makarna pilav dışarıdan biraz da. Inan in çok zor bebek büyütmek hele ki sütun yetip yetmemesi olayı daha da zorlaştırıyor.

Yetemediginiz yerde tatlilikla esinden rica edin o kavgaya yer ariyorsa siz kaçın. Annenizin geldiği vakitlerde dinlenmeye çalışın ve Eşinizi hiiiccc dikkate alıp bu mutlu gunlerinizi heba etmeyin.

Bebeginizi Güle güle büyütün

Al çocuğunu annene git. Oh ne ala kendi evimde annemi istemeyeni ben de istemem. Çok boş bulmuşlar ortamı. Git ve gelme telefonlarını da kapat. Ha ben olsam polis çağırır şikayet ederim.

Annenle eşinin arasındaki tartışma sebebi ne olursa olsun madem hala o adamla evlisin, o halde annen tabiikide evine girip çıkacak.
Dilediği kadar surat yapabilirler anne -oğul..
Benim eşim benim annem evime geliyor diye surat yapsaydı ben kayınvalideme iki katını davranırdım..

Işin zor Allah yardımcın olsun, sikma kendini, bebeğine odaklan.
Anacında gelsin gitsin yardımcı olsun, yiyin için oturun.

Bırak diğerlerini görmezden gelin ikinizde.

Ba a hayatinin en zor evreleri ne zaman diye sorsalar ben dort bebegiminde yeni dogduklari donem derim,ilkbbebek yine aslinda kolaydir cunku ilgilenicegin baska kardesi yok,bu yonden sanslisin suan ama sunuda iyi bil,bu yasadigin sikintilar gecici en fazla uc ay sonra tamamen biticek...
Bunun disinda bebek sadece ac yada gazli oldugi icin aglamz dunyaya alisma evresidir onun icin,sicaktan soguktan sesden herseyden etkilenebilir,birde cok kucuk doyabilmesi icin yarim litte sute ihtiyaci yok suan enfazla icicegi uc saatte bir 100 ml dir,sagarak bu sutu goremeyebilirsin ama emzirerek bu civari bebek cok rahat alir,sagdiginda gordugun sut gogusteki butun sut degildir,memedeki belki ancak %25lik sutu sagabilirsin dunyanin en iyi gogus pompasi bile bir bebek gibi guclu sagim yapamaz,yani sandigindan cok fazla sutun var bunu bil ve mamaya ihtiyac duyma...mamaya bir kere basladinmi sonu hic gelmiyor oyle lanet birsey (dort cocugunu mamayla buyutmus biri yaziyor)mamayi unut ve sadece emzir emzirdikce cogalicak buna gercekten inan,sutun icin de zaten internette bir dolu bilgi var ama bana sorarsan en iyisi dinlenme ve moral sut yapiyor morelini yuksek tut ve zaman buldukca dinlen...yemeni icmeni aksatma birsey hazirlayacak zamanin yoksa bile misir gevregi haslanmis yumurtayla gununu gecir gunde uc ogun ancak kahvaltilik yiyecek imkani olan anneler de var :)kendini bir sekilde doyur oyle tatlilara,hosafa falan aslinda ihtiyac yok...bu arada emzirme kampini biliyor musun hic denedinmi?internetten arastir istersen bazi donemlerde sutu azalan anneler yapiyor,ve gercekten ise yariyor,sanirim butun gun yani anne ve bebegin uyumadigi saatler haric emziriyosun bebek memeden ve kucaktan hic ayrilmiyor,e emzirme olayi cogaldikca vucut sut uretimini artiriyor,bence denemelisin bir iki gun annenin imkani varsa gelsin yanina,suan senin baskasina enn cok ihtiyac duydugun dinem kimsenin ne dusunucegini onemseyip seni yalniz birakmasin,bu sana kotuluk olur...sana gelince kimsenin ne dusundugunu ne soyledigini onemseme lutfen hele sinir bozucu esini hic onemseme mumkun oldugunca rahat olamaya calis senin gerginligini stresinibebeginin tutusunda bile bebek algilar ve huzursuz olur,senin moral olarak iyi oldugun donemde dikkat et mutlaka bebekte huzurludur...bu durular gecici buni bil ve sakin kal

hiç bir zaman o günler gelmeyecek gibi geliyor bazen okadar bunalıyorumki kendimi öldürmek istiyorum çocuğuma çok yansıtıyorum bu ruh halimi ilk kez gördüm siz yazınca biraz araştırdım hemen sipariş vereceğim çok teşekkür ederim...

evet birde alttan alttan laf sokuyor... sen kendi bebeğini sakinleştiremezsen kimse sakinleştiremez kendin bakacaksın diyor. dalga geçer gibi tlf la arayıp senin devamlı yiyip içmen lazım sütün olması için diyor. hani ben yapayım getireyim yok. başının çaresine bak a getiriyor lafı... çocuk ağlayınca verin diyorum çocuğu sallayıp duruyorlar alıp koynumda rahatlatmaya çalışıyorum tepeme dikiliyorlar. emziriyorum çocuk memede uyuya kalıyor ama emmeye devam ediyor kırk kere gelip bitmedi mi hadi çek diyorlar. evet ağlamamam gerek ama inanın bazen çıldırma noktasına geliyorum

haklısınız bugünler en güzel günlerimiz aama hem bana hem eşime hem bebeğime zehir oluyor.... hiç böyle hayal etmemiştim aslında sütüm iyi ama ne zaman üzülsem uykusuz kalsam bir damla anca geliyor eşimde durmadan sütün yok sütün yok diyip duruyor...

ah bunu bir anlasalar. hiç biri gelmese ben tek başıma daha iyi daha sakin bakıyorum çocuğuma .... kendi anneside az değil bana ne laflar ne sözler söylediler. bütün sülalesinin yanında yerin dibine sokup çıkardı da eşime söylediğimde ben fesat ve kötü düşünceli annesi ise şakacı oldu :)

kendi ailesi bana ne yaparsa yapsın buna ben karar veremezmişim ama benim anneme tahammül ediyormuş sırf senin için bana iki yakan bir araya gelmesin diyen kadına tahammül ediyorum diye lütufmuş gibi konusuyor benimle. evet eşime yansıtıyorum çünkü beni anlamıyor. bir olay yaşansın suratıma bakmıyor kendi ailesini hiç sorgulamıyor. dün annesine diyor ki (beni uyuyor sanıyor) yaşlandım yemin ederim çocuktan değil shellden dolayı yaşlandım diyor... ben ne yapayım o zaman ben ölmüşüm ağlayanım yok

aslında aramız son bir senedir iyiydi. en son yılbaşında çok ağır kavga ettik sonra o kadar iyiydik ki kendimiz bile hayret edip olgunlaştık dedik. ama ilk krizde adam kaçacak delik aradı. ben her zor zamanında bütün sakinliğimle onu iyileştirdim ama o benim en zor zamanımda resmen sırtımdan vurdu

kendi işlerine geldiği gibi davranmak bütün hepsinin doğasında var... inanın kendi annem diye demiyorum ama gelinimize karşı kendi annesinden daha iyidir. arkadaş gibiler. bize denk gelmiş böyleleri. ah anacı eşler...ahh

düşünün benim mjımı ballandıra ballandıra anlatıp en güzel günlerimizin zehir olmasına sebep vermesine rağmen tek surat yapmadım. daha ben hatalı oldum. birde bana deliymişim gibi davranısları yok mu çıldırıyorum. birde eşim bana diyorki ben senin için annene tahammül ediyorum. ben senin tüm sülalene tahammül ediyorum o ne olacak acaba..

yazdıklarınız resmen içime su serpti... çok teşekkür ederim...

çok zor gerçekten yaşayan bilir ama keşke eşim biraz daha anlayışlı olsaydı. anlayışlı olduğu tüm konuları kafama kakıyor bir anlamı kalmıyor.... slingi biri daha yazmış araştırdım ve hemen alacağım çok teşekkür ederim... kızımla hala doğru emzirme pozisyonunu yakalayamadık bırakın yemek yemeyi emzirirken gözümden yaş geliyor geçen yatarak emzirmeyi denedim beceremedik... annem gelince zaten cenneti yaşıyorum ama dediğim gibi kadıncağız çok fazla gelemiyor

çok teşekkür ederim... umarım çabuk atlatırım

Al çocuğunu annene git. Oh ne ala kendi evimde annemi istemeyeni ben de istemem. Çok boş bulmuşlar ortamı. Git ve gelme telefonlarını da kapat. Ha ben olsam polis çağırır şikayet ederim.
birde bu stresle onlara tahammül etmemi göremiyor... düşünsenize her geldiğinde emzirirken dibinize girip bitmedimi bitmedimi diyen. çocuk memeyi bıraktıktan yarım saat sonra bu çocuk aç al emzir diyen. çocuğun gazını çıkartacağım diye sallayıp sersem eden. çocuğu daha da huzursuz edip birde yardıma geliyorum nankörlük görüyorum diyen biri. birde inanın kendi anneme bile neler ediyorum neler söylüyorum kadın sabırla susuyor morali bozuluyor yine de gık demiyor. birde ben bu kadına sırf çok anlayışlı eşim için tahammül etmeme rağmen ben nankör oluyorum..

Valla hepsini okuyamadim cok uzunmus..anliyorum seni az cok kv ve koca kisisi yonunden tecrubem var.. kafanda dirdir etmelerine musade etmesutun yetmiyo mu sorularini bos ver.. mutlu anne mutlu bebek.. aglasa bile normal oyle dusun.. benek bu tabiiki aglayacak ve bir kac ay surecek en fazla boyle aglamasi oyle dusun..

Ben olsam eşime de ona da tahammül etmem. Eşiniz sizi çok sindirmiş. Yazık günah lohusa kadına bunlar yapılır mı insanlık değil ki. Hangi kişi bir bebeği annesinden daha iyi düşünebilir ya?

Ben olsam eşime de ona da tahammül etmem. Eşiniz sizi çok sindirmiş. Yazık günah lohusa kadına bunlar yapılır mı insanlık değil ki. Hangi kişi bir bebeği annesinden daha iyi düşünebilir ya?
daha bunlar ne ki. ona sorsanız en çok o düşünüyor beni annemden bile çok ! ben dört gün hastanede yattım annem dört gün boyunca hastanenin kapısından dışarı çıkmadı ama eşim eve gitti gayette uyudu banyosunuda yaptı. ona sorsanız ben içerde can çekişirken en çok o üzüldü. hamileyken işsizlik maaşı aldım her ay kira ödedim bir kez bile kendime ait bir şey almadım ama eşimin ailesine yardımlarda edildi yeğenlerine harçlıklarda verildi. bir kez dedimki ya sen en azından biraz harçlık ver ya cüzdanımda para yok dedim o bile olay oldu. canım şunu çekiyor dedim kaç gün sonra aldırdım. ben bir şey isteyince para yok oluyor ama kendi keyfine harcadığı paraların haddi hesabı yok ! gerçekten şöyle bir bakıp düşününce eşim beni her anlamda sindirmiş bende mal gibi hala o üzülmesin diye ailesine katlanıyorum. kendi teyzesi benim gerdek çarşafımı sordu kv ne göstermemişsin diyerek evime misafir geldi yine surat yapmadım ama hastanede benim teyzem özele götürelim bu kız burda perişan oldu demesi eşime dokunmuş doğumdan sonra teyzem geldi ona ne suratlar ne laflar.... benim mehir bileziklerim bile bozduruldu düğün borçları ödendi sırf bekarlıktan kalan borcumu ödedim diye adam beni boşamaya kalktı. bazen diyorum ki ben neden evlendim ki bu adamla hadi evlendim neden evli kaldım. hadi onu da geçtim tek güleryüzüne neden kandım. mutluyum dedim... eşim iddia oynadı on bin borç ödedik ailesine söylemedim bile. ama benim bekarlık borcumdan dolayı anneme ne laflar ettiler. benim annem bir buçuk sene evime gelmedi. hala sorsanız benim annem suçlu. onlar hep haklı. çok doluyum inanın sadece bu lohusalık değil derdim. ben dolmuşum artık. içim nefret ve kinle dolmuş. şimdi bunları söylesem yine ben suçlu olurum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…