Uff okurken bile uzuldum cok. Ben de ikinci bebegimde sikintili iki ay gecirmistim gaz yuzunden. Uykusuzluk cok kotu. Ikiniz icin de.
Aslinda 3 aya kadar gaz problemi olmasi cok da anormal degil. Ama yine de doktoruna danissan cok iyi olur. Baska bir problem yoksa ve sadece gaz sikayetiniz varsa, bitkisel gaz giderici damlalardan denemeni oneririm. Biz iki farkli urun denemistik. Ama sadece dogal olanlari tercih et lutfen. Hic marka bilmiyorum. Biz yurtdisindaydik o donemlerde, buradaki damlalari bilmiyorum. Eczaneler yardimci olur herhalde. Ya da internetten bir arastir gaz giderici damla diye.
Bazen bebeklerde anne sutune alerji olabiliyor. Aslinda daha dogrusu annenin yedigi birseye alerjik oluyor. Ornegin eger sen cok sut iciyorsan, bu bebegi etkileyebiliyor. Sut ve sut urunleri supheli yani. Yogurt hic problem degil. Onun disinda hazir gida yiyorsan falan, acili yiyorsan falan bebegi rahatsiz edecek seyler. Brokoli gibi bazi sebzeler de bebege gaz yapabilir. Doktor sana daha iyi bir liste verebilir.
Kolay gelsin. Zor donemler. Ama geciyor mutlaka. En zor donemi atlatmissin ama.