• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık ..susmaktann ve hicbişey yokmuş gibi davranmaktan .

zeynep346161

Geldi canım oğlumm ..Ömür
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
3.436
2
108
İstanbul
1 sene olacak nerdeyse evleneli . eşimle mantık evliliği yaptım ,hayatımda iyiki yapmışım dediğim nadir şeylerden .
ben ve esımde Trabzonluyuz. Ailelerımız orda biz istanbuldayız . Eşim polis olduğu için ..
Birbirine sımsıkı bağlı , 3 ay sonra Allahın izniyle doğacak evladımızı oğlumuzu kucagımıza almak için sabırsızlanıyoruz .Allah C.C.herkese bu duyguyu tattırsın insallah .
Eşimin ailesinin evlendıkten sonra yaptıklarına ses cıkaramamak benı boguyor , psıkolojımı bozuyor ..
DURUM ŞU : ne esya yaptılar bıze ne dugun ne salon ne kına . herseyı esım kredı cektı daha yenı polıs olmustu . esyaları dugun salonunu gelınlıgımı vs herseyı esımle bırlıkte yaptık . eşimin ailesı sadece gereklı altınları yaptı ve kenara cekıldı . dugunumde kayınpederımın geleneklere uygun olsun dıye getirdiği kemençeciden tutun beni babamın evınden alırkene verdiği yüz görümlük parasına kadar hersey düğünümde toplanan orta ile verildi ... Yine sustumm,yine sustum.
Ne zaman telefon etsem hal hatır sorsam 'Dünya borcun ıcınde yüzüyoruz , senin düğünün borclarından kurtulamadık, şu kişi bizi aradı borcunu istedi canımız cok sıkkın vs hep böyle konusuyorlar' benımde hep cevabım Allah yardımcınız olsun oluyor .
Bebegime besık alınacaktı , sa olsun Kendi annem en iyisinden bir besık aldı torununa asgari ücretle calısan bir insan olarak, sıra bebek arabasına geldi eşimde alalım parasını annemlerden isteriz bunu da onlar yapsınlar dedi . Bende sen bilirsin dedim ..Kaynanam verecek durumum yok dedi telı kapattı . 2-3 gun gecti parayı gonderdi .
Ve o aksam arayıp TORUNUMUN ARABASINI ALDINIZ MI BAKALIM ? BABAANNESİ KURBAN OLSUN ONA . KIYMETİMİ BİLSİNN torunum diyince ben kıpkırmızı oldum . utandım yerin dibine girdim . ki benim cocugum Rabbım nasıp ederse ilk torun olacak sülaleye ! Ben doğumumu memlekette yapacaktım . Annem babam aılem yanımda olsun dıye . Sırf esımın aılesınden uzak olmak için doğumumu İstanbulda yapacagımm .. Eşim gecen aksam bana yemekte Benı sevıyorsan doğumu memlekette degıl burda yap . benım aılem sana doğumda hıcbısey takmaz , takmazsa ben rezil olurum ailene karsı dedi .... sizce ne yapmalıyım . insallah kendimi anlatabilmişimdir ..(.yani konu besık ve araba almak konusunda pürüz cıkarmaları degıl .. sadece hayatımdaki herseyde kendılerıne pay cıkarmaları , bana destekleri yokken varmıs gıbı konusmaları)sımdıden tsk ederımmm...

Son düzenleme:
yapılacak şey istanbulda doğum yapmak. eşinde üzülmesin. boşver biraz bazı şeyleri görmemezlikten gel. kulaklarını tıka. umarım çocuğun sağlıkla doğar onunla tesselli olursun.

yapılacak şey istanbulda doğum yapmak. eşinde üzülmesin. boşver biraz bazı şeyleri görmemezlikten gel. kulaklarını tıka. umarım çocuğun sağlıkla doğar onunla tesselli olursun.
amin iyi dileklerin için tesekkur edeimmm . bende öyle yapaacagım mecbur esımın uzulmesını ıstemıyorummmm :50:

güzelim öncelikle Allah kucağına sağsalim almak nasip etsin...Çok tebrik ederim eşinide senide ,bu kadar güzel bir yuva kurmuşsunuz..meslek sahibi güzel insanlarsınız belli..sakın ola takma,yapmazsa yapmasınlar....Düğünündekileri siz yaptınız,bebeğinize daha zevkle yaparsınız...kimseden birşey bekleme....senin kocan başında ,bak ailende destek..varsın kimse 5 kuruş vermesin buna üzülme ..ha doğum olayına gelince annenler gelebilirse eğer bence ist.da yap doğumunu...eşinin dediği gibi onun keyfi kaçar ,mahçup olur...ama annenler gelemezse git ki onlarıda boynu bükük bırakma...

canım Allah sabır versin öncelikle
böyle zorla iyilik yapıp yaptığı iyiliği başa kakan insanlardan yaka silkmiş bir insanım açıkçası, az çok halini tahmin edebiliyorum.
eşin bile doğumu istanbulda yapmanı istemiş yani anladıgım kadarıyla eşin bile ailesinden dert yanar durumda
eşin istanbulda yapmanı istediyse bence istanbulda yap doğumunu, hem aileler meselesi yönünden hemde sizin rahatınız için
istanbul trabzon yakın mesafe değil, bebişin ailenin yanında olsun isterken daha cok yorulursunuz gibi geldi bana
eşin izin alacak, sen hamile halinle trabzona gideceksin, bebişin eşyaları gidecek sizin eşyalarınız of of of :37:
bide geri dönüşü var tabi bunun. minicik yavrunla bir sürü esyanızla yollara düşeceksiniz tekrar.
bence eğer mümkünse annenin istanbula gelmesi daha kolayınıza olur, hemde eşinin ailesi yönünden sorun cıkmaz
lohusa halinle bide can sıkıcı seylerle ugrasmazsın
Allahım bebişinizi sağlıkla kucağınıza almaya nasip etsin inşallah :34:

Hayırlısı olsun...Sen eşini seviyorsun,o da seni seviyor ve destekliyor.
Bence ailesinden birşey bekleme.Şimdiye kadar yapmamışlar,şimdiden sonra da varsın yapmasınlar.
Siz omuz omuza verip yuvanızı kurmuşsunuz.Bundan sonra da azıcık aşım kaygısız başım :)

güzelim öncelikle Allah kucağına sağsalim almak nasip etsin...Çok tebrik ederim eşinide senide ,bu kadar güzel bir yuva kurmuşsunuz..meslek sahibi güzel insanlarsınız belli..sakın ola takma,yapmazsa yapmasınlar....Düğünündekileri siz yaptınız,bebeğinize daha zevkle yaparsınız...kimseden birşey bekleme....senin kocan başında ,bak ailende destek..varsın kimse 5 kuruş vermesin buna üzülme ..ha doğum olayına gelince annenler gelebilirse eğer bence ist.da yap doğumunu...eşinin dediği gibi onun keyfi kaçar ,mahçup olur...ama annenler gelemezse git ki onlarıda boynu bükük bırakma...
çok teskuur ederım ne guzel anlatmıssın Allah razı olsunnn . benımde içim burkuluyor haliyle ama eşim uzulmesın dıye susmak onun dedıgını yapmak zorunda kalıyorum . sorun almamaları değil, yada bıze destek olmamaları değil . Hayatımız da sahıp oldugumuz maddı manevı ne varsa kendılerını ortak goruyorlar buna sinir oluyorummm ..

eşine de üzüldüm valla sen gelinsin bi cırpıda atarsın da eşin atamaz ailesini(yanlıs anlama sen zaten öle bişey dememişsin ama aklıma geldi) kendini de hem sana hem senin ailesine karsı mahcup hissediyor demekki biz alalım da parasını isteriz demiş.eşinin dediğini yap ist.da doğumunu yaparsın senin ailende gelir zaten yanına yardımcı olurlar.hem bir tek siz değilsiniz öyle düğün yapan artık ne olduysa devir tersine döndü erkek aileleri bişey yapmıyor hep kız tarafı yapıyor sanki kızı zorla veriyor yada damat alıyor gelin alır gibi :52::52::52:sizde yine altınları almıslar ben ne deyip aglayım biz 5 kurus görmedik yazık bütün herşeyi eşim yaptı.ama takmamak lazım heralde.saglıkla kucagına al yawrunu..

canım Allah sabır versin öncelikle
böyle zorla iyilik yapıp yaptığı iyiliği başa kakan insanlardan yaka silkmiş bir insanım açıkçası, az çok halini tahmin edebiliyorum.
eşin bile doğumu istanbulda yapmanı istemiş yani anladıgım kadarıyla eşin bile ailesinden dert yanar durumda
eşin istanbulda yapmanı istediyse bence istanbulda yap doğumunu, hem aileler meselesi yönünden hemde sizin rahatınız için
istanbul trabzon yakın mesafe değil, bebişin ailenin yanında olsun isterken daha cok yorulursunuz gibi geldi bana
eşin izin alacak, sen hamile halinle trabzona gideceksin, bebişin eşyaları gidecek sizin eşyalarınız of of of :37:
bide geri dönüşü var tabi bunun. minicik yavrunla bir sürü esyanızla yollara düşeceksiniz tekrar.
bence eğer mümkünse annenin istanbula gelmesi daha kolayınıza olur, hemde eşinin ailesi yönünden sorun cıkmaz
lohusa halinle bide can sıkıcı seylerle ugrasmazsın
Allahım bebişinizi sağlıkla kucağınıza almaya nasip etsin inşallah :34:
evet haklısın ... hayalim hep annem babam ablm ve sevdıgım kım varsa onlarla helalleşio doğuma gırmek . bebegımı kucagıma aldıgımda annemın gozune bakmak .. bıde sonrası gelıyor gozume kaynanamın tutumundan dolayı asılacak suratlar . gel bızde kal dıyecek bende halıyle babamın evınde kalmak ısteyecegım falan fılannn ..
Son karar trabzonda dogurmak :))

Ne kadar şanslısın ! Ailesine karşı seni koruyan sahiiplenen bir eşin var... Bence üzülmemelisin..
sa ol bıtanem Allah razı olsunnn ..

Hayırlısı olsun...Sen eşini seviyorsun,o da seni seviyor ve destekliyor.
Bence ailesinden birşey bekleme.Şimdiye kadar yapmamışlar,şimdiden sonra da varsın yapmasınlar.
Siz omuz omuza verip yuvanızı kurmuşsunuz.Bundan sonra da azıcık aşım kaygısız başım :)
Sa ol canım benım .. haklısın en iyisi takmamak

kesinlikle haklısın...hem yalnız başına olmaz öyle herkes doğumunda annesini yanında ister.....
ılk defa esıme bıle anlatamadıklarımı yazıyorum ınanın rahatlamaya basladım

eşine de üzüldüm valla sen gelinsin bi cırpıda atarsın da eşin atamaz ailesini(yanlıs anlama sen zaten öle bişey dememişsin ama aklıma geldi) kendini de hem sana hem senin ailesine karsı mahcup hissediyor demekki biz alalım da parasını isteriz demiş.eşinin dediğini yap ist.da doğumunu yaparsın senin ailende gelir zaten yanına yardımcı olurlar.hem bir tek siz değilsiniz öyle düğün yapan artık ne olduysa devir tersine döndü erkek aileleri bişey yapmıyor hep kız tarafı yapıyor sanki kızı zorla veriyor yada damat alıyor gelin alır gibi :52::52::52:sizde yine altınları almıslar ben ne deyip aglayım biz 5 kurus görmedik yazık bütün herşeyi eşim yaptı.ama takmamak lazım heralde.saglıkla kucagına al yawrunu..
Ayy ne guzel anlatmıssın valla . Allah uzun ömür versın güldrdün beni :1::1: Allah razı olsun . herkes kendı derdını bılıyor . neler var neler:44:

hamile halinle bunlara canını sıkma sen kendini ve bebeğini düşün
almazlarsa almasınlar boşver surat yapsalar da hiç takma o senin en mutlu anın olacak
git ailenin yanında yap doğumunu onlar da o anı yaşasınlar görsünler...
Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin :)

off okurken bana bıtkınlık geldi. iyi sabır etmişsin gerçi bizimkilerde öyle ben dayanamıyorm nşanlıma yapmadıkları herşeyi söylüyorm . siz eşinize olsun kayınvalidenize olsun hiç bişe söylememişsnz gerçi en dogrusuda bu. onların yzünden kendi ailenin yanında olamıcaksın buna üzüldüm başka çıkar bi yol yokmu. inşallah hakkında hayrlısı olur. RABBİM saglıcakla kucagına versin bebişini...:emir_bebek:

neden eşinizin ailesinden ve kendi ailenizden birşey bekliyorsunuz kiii.Nihayetinde çocuğu siz yaptınız onlara sormadınız kiii beşiğiydi bebek arabasıydı muhabbeti yapıyorsunuzz.:ssz: almak zorunda değiller.içlerinden gelirse alırlar sizde teşekkür edersiniz.Gerçi bilemem insandan insana değişiyordur fakat ben gidip kayınvalideme bebeğime de bebek arabası alın vs. demezdim :ssz: kişisel görüşümm :40:

Son düzenleme:
cnm en iyisi istanbulda yapman doğumunu

hiç olmasza seni isteyen dileyen evine gelir bakar

hem kendi evine çıkarsın doğumdan sonra cnm

annende gelse k.validen de gellse senin evin bunun rahatlığı başka birşey

ben ne yapim van da konteynırda yaşıyorum

burda doğum yapacak durumum yok annem yada k.validemi çağırsam kalabilecek yer yok

adam akıllı dr yok.....vs vs bende gidip ne kadar annemde olsa ellerin evnde doğuracam

allahım herkesi kurtarsın sağsağlim kazasız belasız dövüşsüz çekişsiz amin:14:

cnm en iyisi istanbulda yapman doğumunu

hiç olmasza seni isteyen dileyen evine gelir bakar

hem kendi evine çıkarsın doğumdan sonra cnm

annende gelse k.validen de gellse senin evin bunun rahatlığı başka birşey

ben ne yapim van da konteynırda yaşıyorum

burda doğum yapacak durumum yok annem yada k.validemi çağırsam kalabilecek yer yok

adam akıllı dr yok.....vs vs bende gidip ne kadar annemde olsa ellerin evnde doğuracam

allahım herkesi kurtarsın sağsağlim kazasız belasız dövüşsüz çekişsiz amin:14:

Back