bıktım artık işsizlikten

kimya mühendisliği branşım. okurken hep iş alanı çok geniş diye hocalar gözümüzü boyadı :/

Bende bekarsanız zamanınız varsa yine okuyun oyle de zaman geçiyor böylede sonuçta biraz geç biter ama sonu güzel olur. Iğrenç adamlar çok var malesef kaç kişiyle kafa kafaya geldim ama şimdi düşünüyorum cesurmusum baya evlenince anladim. Hiç bise için geç değil bence özelden düzgün bi yer denk gelirse sukredin çalışın bence. Bana denk gelmedi sadece nisanliyken denk geldi mecbur biraktm ama ınsallah size denk gelir

teşekkür ederim. yüksek lisans yaptım aslında. ama tekrar bir bölüm okumak için ne sınava çalışacak alt yapım var, ne maddi kaynağım var ne de sabrım var bir bölüm okusam bile işe girebileceğimin garanti yok ki

Ya iste bizim ülkemizde malesef bilgisi çok olan değil adamı olan veya parası çok olan saygı ve deger görüyor bu kadar donanımlı olup boşta kalmak tek sizi değil emin olun toplumuda köreltiyor insallah bir yerden bir kapiniz açılır.

kimya mühendisliği branşım. okurken hep iş alanı çok geniş diye hocalar gözümüzü boyadı :/
Branşınız iyi .İnşallah bulursunuz. Kardeşimde mühendis. 3 -4 ay işsiz kaldı. O kadar düşük bir maaşla işe girdi ki .asgari ucretin altında diye hatırlıyorum .Sonra yükseldi iyi bir kurumsal şirkete girebildi.

Çevre mühendisi aynı zamanda iş sağlığı güvenliği uzmanı.

Ingilizceniz varsa bence üniversite sınavına girip kpss ile hemen atanirsiniz çünkü dilciler matematik yapamıyor. Ben de üniv sonra tezli yüksek lisans yaptim,kpss falan girdim hep mulakatlarda elendim. En büyük pismanligim ingilizceden üniv sınavına girip ing öğretmenliği için uğraşmamak. Evlendim çocuk falan derken 37 yaşına geldim belki hâlâ denerim çünkü hâlâ işsizim

uzun süre işsiz kaldığın için çalışanlar gözüne çok yüksek konumda geliyor, ama özel sektör de hiç öyle ünvandan ünvana koşma durumu yok maalesef. Fazla mesai saatleri de cabası. Üzerine yıllık izin, mazeret izni kullanmak sıkıntı.
hatta nişanlı isen, evlenme çocuk sahibi olma durumların varsa, başka ülke vatandaşı gibi davranmaları....
İşkur a başvuruların çoğunluğu mühendislermiş. Bunu tv de duydum geçen gün.

Çalışıp daha iyi yaşamak istiyorum. Kazandığımı daha iyisine harcıyorum. Harcarken yoruluyorum, çalışırken de yoruluyorum. Bilmiyorum yazmış ya birisi 'belki çalışmaman daha hayırlıdır' diye
Geçen eşimle oturup hesap yaptık, 'günü kurtarıyoruz' çok şükür deyip uykuya daldık :)
İnşallah yakın zamanda gönlüne göre bir iş bulursun Y yesilgezegen

Rabbimden hayırlısını isteyin. Neden sağlığinizdan vazgecicek kadar kendi psikolojinizi bozuyorsunuz hiç bişey sağlığınız ve caninizdan önemli değil imtihan Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. Yarın elinizden sağlığınız gidince mesleğinizde kazandığınız parada kurtarmaz dua edin bol bol sabredip en güzel kapılar açılsın inşallah

Artık sağlıkçılar da kolay atanmıyor. 2018 mezunları bir yıldır bekliyor daha atama olmadı.

bu süreçte kitap tavsiye edebiliyor muyuz forum kurallarına ayrkırı mı tam bilemiyorum ama bana iş değiştirirken güzel bir iş bulmada evrenden torpilim var kitabı çok iyi gelmişti
veya buna benzer kişisel gelişim kitaplarını okuyup uygulamaya çalışın. Temiz bir zihinle düzgün karar vermek daha kolay oluyor.

yükseklerde gözüm yok aslında şu dönemde işe girebilirsem kardır ilk aylar evet dert ediyordum ama, 2 yıldır işsiz kalınca sıkıntı basıyor.

bekarım. aslında evet bekarken daha rahat iş bulabileceğimi düşünüyordum. mülakatlarda evlilik çocuk yok dememe rağmen elenip gidiyorum işte.
işte arkadaşlarımın çoğunluğu kurumsal şirketlerde. her buluşmada unvanları anlattıkça böyle olduğunu düşünüyordum.

çok haklısınız, ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum sürekli, sağlıklıyım. annem de ucunda ölüm yok ya diyip teselli ediyor. biliyorum ama işte işe girenleri duyunca neden ben yapamıyorum diyip duruyorum.
teşekkür ederim. inceleyeceğim kitabı :)

Hangi şehirde iş arıyorsunuz. Açıkcası İstanbul ve Gebze başlangıç için iyi bir seçenek olabilir. Oralarda tecrübe kazandıktan sonra küçük bir şehirde iş ararsanız daha kolay bulursunuz.

ben çalışıyorm da noluyor canım ülke krizde. 2 aydır maaş alamadık. ülkenin geldiği hal içler acısı. bize bağlı bir firmadan eleman çıkarıldı. 200 personelden 6 personel kaldı. biz 20 kişiyiz bizdede bayram sonrası eleman çıkaracaklar yarı yarıya kalıcaz. ki zaten maaş alamıyoruz. başvurular yapıyorum. ankarada çok büyük denen bi hastaneye iş görüşmesine gittim. 2 aydır maaş alamadığım için iş aradığımı söyledğimde onların 4 aydır alamadığını öğrendim.
devlete çalışan kurumlar batmış durumda nerdeyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…