- 22 Nisan 2019
- 792
- 1.110
- 28
- 35
- Konu Sahibi yesilgezegen
-
Kıyamam ben size.üniversite kadrosu için baktım vaktinde bolca ama okuyor olmam gerekiyor. gerçekten bu süreçte sürekli dua ediyorum. dünyanın en iyi insanı değilim tabi ki ama birinin ahını alacak kadar kötülük yapmadım
Sağlık ve eğitim dışındaki tüm sektörler ve piyasa sıkıntılı.
Canım once saglık kpss ıyı bır puan aldım ve 7 tane fılan ıyı mulakatlara gırdım senın gıbı acıklandı umut yok acıklandı olmadı evet psıkolojık olarak yıpranıyorsun ama bu hayatta hersey ıs degıl kı evet ıs onemlı ama ne yapalım kader dıyebılmelıyız gunumuzde hakeden kazanmıyor bılıyorsun dayısı olan kazanıyor ınsanlar adaletsızken kendını yıpratma hem benım cok gec gırıp en ıyı yerlere gıren tanıdıklarım var mesela soforluk ıcın ugrasıyordu ıkı sene sonra mudur yardımcı oldu. O ınsan ıkı yıl sonra oyle bır ısı olacagını bılse uzulur muydu asla. Sabırlı ol her kaybettıgınde kendıne daha ıyısı olacak emınım doyebıl.Merhaba arkadaşlar. aylardır çok uzun süredir işsizim. uzuuuuun süredir görüşmelere çağrılmıyorum. sürekli ağlayıp duruyorum. beni gören annem de ağlamaya başlıyor. kendimle beraber ailemi de aşağıya çekmekten tükendim. özellikle bu hafta psikolojik olarak iyice yıpranmış haldeyim. son umut ettiğim yerden de umudum kalmadı. onca sene oku, iyi bir üniversite kazanmak için için çalış, iyi okul kazan, ama iyi iş bulayım diye bir okul daha oku. sonuç yok. geçen sene stresten şuur kaybı yaşadım ve ilaç tedavisi geçirdim. çok şükür iyileştim ama ilaçlar nedeniyle o dönem ki sayılı mülakatım iyi geçmedi. şimdi yine hasta olacağım diye korkuyorum. yavaş yavaş belirtiler gelmeye başladı. hiç umut var mı? bu dönemde iş nasıl buluyorsunuz?
çok haklısınız, ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum sürekli, sağlıklıyım. annem de ucunda ölüm yok ya diyip teselli ediyor. biliyorum ama işte işe girenleri duyunca neden ben yapamıyorum diyip
Elbette ağır bi imtihan senelerce kafa patlatıp emeklerinin karşılığını görememek ama maalesef bazı emeklerimiz ahirete kalıyor ki orası en güzel yer. Şu dünyada en büyük zenginlik inaninki sağlık benim abim tarih öğretmeniydi hemde o kadar donanımlı biriydi ki, ama ne mesleğini yapabildi nede yuva kurabildi vefat etti. Hayatım boyunca hep sağlık sorunu çekti para kazanıyordu altına arabayı çekti ama sağlıklı değildi demem o ki ferahlatın kendinizi annenizide üzmeyin oda sizinle ağlamasın burda ben çok üzüldüm hem annenize hem size
Karı koca uzun yıllardır özel eğitim kurumlarındayız.Sağlığı anlarım da eğitim de iş yok, yanlış biliyorsunuz. Üniversiteler boyuna formasyon dağıtıyor, yukarıda yazdım bir koleje girmek için kaç sınava tabi tutulduğumu. Sınıf öğretmenleri atanamadığından intahar ediyor, geçenlerde de bir ingilizçeçi ve Türkçeçinin intahar haberini duydum. Eğitim sektörü berbat durumda lanet ediyorum okuduğuma. Atamanın iyi olduğu birkaç bölüm var doğrudur, Din kültürü, ilahiyat vs.
Karı koca uzun yıllardır özel eğitim kurumlarındayız.
Eşimin branşı matematik benimki okul öncesi.
Devlete atama olayından bahsetmiyorum.
Özel okullarda,kurslarda bir hareketlilik var
en azından.
Ya da bizim çalıştığımız kurumlar,
kurumsal ve isim yapmış yerler olduğu için
biz o sıkıntıya çok vakıf değiliz diyeyim.
Bu arada yıllar içinde çok kurum gezdik
ikimiz de.
size ve emeğinize çok üzüldüm gerçekten. işsizken yol parası insana koyar. sizinle oyun oynar gibi, git gel yaptırmışlarNe güzel ikinizi de işi var, bir matametikçi atanamasa bile işsiz kalmaz bu ülkede, bu biliniyor. Ama bir Türkçeçi, edebiyatçı için aynı değil. Ya da diğer branşlar için. Yaşadığım şehirde her yer torpıl, tanıdık. İlan bile yok ki başvursak. Özel okullar aynı. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmem de ben samsundayım, başvurduğum bir yerden bile geri dönüş alamadım, hatta sen kimin tanıdığısın dediler CV bıraktığım bir yere, herkes birbirinin bir şeyi. Lanet olsun böyle ülkeye.
Tüm bunları geçtim Ankara'dan çağırıldım birkaç görüşmeye onu da yukarı yazdım zaten. İnsanlarla oynamak için yer arıyorlar. Eğitimde iş falan yok, her şey sıkıntı yaşayan bilir.
İki meslek grubu beni şoklardan şoklara sürükledi bu ülkede. Ben kimyagerim. Ama mühendis ve avukat arkadaşlarım var. Okurken de beraberdik. Mezun olalı Altı yıl oldu hala görüşüyoruz. Ben KPSS ile atandım. İkisi de İstanbul Üniversitesi mezunu. Mühendis olan 2500 e avukat olan 2200 e -şaka değil ek ücret falan yok- çalışıyorlar. Ciddi tecrübelerden sonra para kıracaklar ama bu nedir arkadaş. İkisinin de göbeği çatladı işsizlikten. Gerçekten bu ülkede okumuşa iş yok. Birşey üretmeyince ihtiyaç da duymuyor hükümet
her tarafa adım başı apartmandan bozma özel okullar açtılar.Ülkenin her yerine mühendislik ve hukuk fakülteleri açıldı istemeyeceğin kadar mühendis var piyasada. Önceden mühendisliğin bir havası vardı şimdi adamlar işe asgari ücretle başlıyor...
Diyelim buldu adamın iki dudagı aradında olcak hayatı adam simdi onu begendi aldı diyelim sonra hevesi gecerse nolcak kızaYıllardır çalışan biri olarak söylüyorum çalışma...zengin koca bulmaya harca zamanını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?