bıktım artık işsizlikten

Ben de işsizim. Çok kısa dönemler çalıştım, çalıştığım yer iflas etti, sonra iş bulduğum yer ekonomik sebep diyip işten çıkardı. Aylardır değil, yıllardır işsizim ben. Psikolojim bozuldu, kendimden hiç beklemeyeceğim şeyler yapmaya başladım. Bir dönem intaharı ciddi ciddi düşündüm.

Geçenlerde Ankaraya çağırdılar beni, bir kolej öğretmen alımı için. İki sınava gireceksiniz dediler, ilk sınava para verdim hatta. Zeka sınavıydı, geçtim, ikinciye girdim geçtim sonra iki sınava daha gireceksiniz ardından mülakata çağıracağız dediler, kafamın tası attı. Ne seciyorsun, öğretmen alacaksın bir de şehir dışından geliyorum, yol parası falan.... Sınavı geçmeme rağmen gitmedim. Düşünün nasıl oynuyorlar insanlar. Allah belalarını versin. İnsanların hayalleri ile oynayıp duruyorlar.

Üzülmeyin demeyeceğim, ben sizden beter durumdayım.

Ben de mühendisim ve arkadaşlarımın çoğu iş aramayı bıraktı. Erkekler asker, polis olma derdinde. Kızlar ailelerinin evine döndü. Küçük bir kesim asgari ücrete çalışmaya başladı.

Bölüm birincimiz bile mühendislik yapmıyor havaalanında işe girdi. Hepimiz “asla yapmam” dediğimiz şeyleri yapmaya başladık. Mobbinge boyun eğiyoruz, imzalarımızı satıyoruz vs... Arkadaşlarımla konuştuğumda için sıkılıyor çünkü benimkiler ünvandan ünvana koşmuyor.

Yurt dışına gitmek için çabalayan arkadaşlarım vardı. Nasıl gittiğini sordum öyle bir “olmadı” dediler ki lanet olsun ne diye sordum dedim.

Geçen gün kedilerimin maması bitti banka hesabımdaki 10 lirayla uzunca bakıştık. Yine asla yapmam dediğim bir şeyi yaptım borç aldım. Yani bunu bile yapamıyorum ya. İki tane koca popolu minnoşa bakamıyorum.

Ama bir yerlerde işe giren mühendisler vardır belki. Öyle çok üzülmeyelim ne diyeyim artık sinirlerim bozuldu.

Ben de mühendisim, eşim de mühendis ve tüm çevremiz de mühendis. Hepimizin kazançlari iyi hatta ben izin ve çalışma saatleri daha rahat olur diye memur olmayı düşünüyorum ve arkadaşlarımız bunu çok anlamsız buluyorlar.
Bizler de ilk işlerimize asgari ücretle başladık ama tecrübe arttıkça her iş değiştirmemiz daha yüksek maaşla oldu.
Burada yazanları okuyunca nasıl bu kadar uçurum olduğunu anlayamıyorum.
Bir de birçok liranın yazdığı gibi mühendislikte dil önemli değil ki. Sadece 1 iş görüşmem ingilizce oldu diğerlerinde sormadılar bile.

Kıyamam ben size.
Bunun ah almakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Sizin de iyi bir genç olduğunuzdan da şüphem yok.
Sağlık ve eğitim dışındaki tüm sektörler ve piyasa sıkıntılı.
Kardeşim serbest avukat,en kötü yazını geçirdi,
ev kredisine babamla ben destek olduk geçtiğimiz Mayıs'tan beri ki eşi de çalışıyor.
Kısacası size özgü bir durum değil.
Ama ben bugün sizin için de dua edeceğim.
Allah hayırlı bir iş kapısı açsın size.

Sağlık ve eğitim dışındaki tüm sektörler ve piyasa sıkıntılı.

Sağlığı anlarım da eğitim de iş yok, yanlış biliyorsunuz. Üniversiteler boyuna formasyon dağıtıyor, yukarıda yazdım bir koleje girmek için kaç sınava tabi tutulduğumu. Sınıf öğretmenleri atanamadığından intahar ediyor, geçenlerde de bir ingilizçeçi ve Türkçeçinin intahar haberini duydum. Eğitim sektörü berbat durumda lanet ediyorum okuduğuma. Atamanın iyi olduğu birkaç bölüm var doğrudur, Din kültürü, ilahiyat vs.

Canım once saglık kpss ıyı bır puan aldım ve 7 tane fılan ıyı mulakatlara gırdım senın gıbı acıklandı umut yok acıklandı olmadı evet psıkolojık olarak yıpranıyorsun ama bu hayatta hersey ıs degıl kı evet ıs onemlı ama ne yapalım kader dıyebılmelıyız gunumuzde hakeden kazanmıyor bılıyorsun dayısı olan kazanıyor ınsanlar adaletsızken kendını yıpratma hem benım cok gec gırıp en ıyı yerlere gıren tanıdıklarım var mesela soforluk ıcın ugrasıyordu ıkı sene sonra mudur yardımcı oldu. O ınsan ıkı yıl sonra oyle bır ısı olacagını bılse uzulur muydu asla. Sabırlı ol her kaybettıgınde kendıne daha ıyısı olacak emınım doyebıl.

Karı koca uzun yıllardır özel eğitim kurumlarındayız.
Eşimin branşı matematik benimki okul öncesi.
Devlete atama olayından bahsetmiyorum.
Özel okullarda,kurslarda bir hareketlilik var
en azından.
Ya da bizim çalıştığımız kurumlar,
kurumsal ve isim yapmış yerler olduğu için
biz o sıkıntıya çok vakıf değiliz diyeyim.
Bu arada yıllar içinde çok kurum gezdik
ikimiz de.

Y yesilgezegen THY'nin epey bir personel alımı yapacağını okudum geçenlerde.
Çok farklı branşlardaki insanlar işe girebiliyor THY'de.
Bizim geçen yılki PDR'miz başvurdu,
üç ayrı sınava tabi tutuldu,sınavları geçti,
Boğaziçi ünv.yeni mezundu,ilk yıl bizde çalışmıştı,
yani tecrübeli değildi.
Uçuş hazırlıkları-yer hizmetleri bölümünde maaş, yemek artı servis olmak üzere işe başladı.
Tam rakamı bilmiyorum ama maaşının 3000 TL civarı olduğunu tahmin ediyorum.

Seni en iyi ben anlarimm. Cevre baskisi kendine uyguladigin baski. Ekonomik ozgurlugunun olmamasi insani deli bile eder.
Alanin disina yönel gecici islerde calis ki guvenin yerine gelsin.

Not" bende issizim su sıra.

Ne güzel ikinizi de işi var, bir matametikçi atanamasa bile işsiz kalmaz bu ülkede, bu biliniyor. Ama bir Türkçeçi, edebiyatçı için aynı değil. Ya da diğer branşlar için. Yaşadığım şehirde her yer torpıl, tanıdık. İlan bile yok ki başvursak. Özel okullar aynı. Siz nerede yaşıyorsunuz bilmem de ben samsundayım, başvurduğum bir yerden bile geri dönüş alamadım, hatta sen kimin tanıdığısın dediler CV bıraktığım bir yere, herkes birbirinin bir şeyi. Lanet olsun böyle ülkeye.
Tüm bunları geçtim Ankara'dan çağırıldım birkaç görüşmeye onu da yukarı yazdım zaten. İnsanlarla oynamak için yer arıyorlar. Eğitimde iş falan yok, her şey sıkıntı yaşayan bilir.

hepinize teşekkür ediyorum cevaplarınız için. alıntı yapamadım ayrı ayrı kusura bakmayın. thy için başvurdum yakın zamanda ama ret aldım. bankalara da başvurmak için sınav dönemlerinde baktığım da kendi meslek grubumu göremedim, istenilen meslekler arasında. ama bankalara yoğunlaşayım biraz daha sağolun.
annem ve babamı üzdüğüm için ben de çok üzülüyorum. ne olacak bu çocuğun hali, diye fısıldadıklarını duyuyorum. ama sürekli iyi modumda olamıyorum.
size ve emeğinize çok üzüldüm gerçekten. işsizken yol parası insana koyar. sizinle oyun oynar gibi, git gel yaptırmışlar ing öğretmeni arkadaşım bir kaç senedir aktif çalışıyor. ama hep içeriden cv verdirtti bir şekilde. kendi başvurduğu yerlerden sonuç alamamıştı.

Ülkenin her yerine mühendislik ve hukuk fakülteleri açıldı istemeyeceğin kadar mühendis var piyasada. Önceden mühendisliğin bir havası vardı şimdi adamlar işe asgari ücretle başlıyor...

sertifikalarımın bazılarını sildim. umarım dönüş almaya başlarım artık. sırf işe girebileyim diye aldıklarımın bana köstek olması ne kadar komik.
Ülkenin her yerine mühendislik ve hukuk fakülteleri açıldı istemeyeceğin kadar mühendis var piyasada. Önceden mühendisliğin bir havası vardı şimdi adamlar işe asgari ücretle başlıyor...
her tarafa adım başı apartmandan bozma özel okullar açtılar.

Yıllardır çalışan biri olarak söylüyorum çalışma...zengin koca bulmaya harca zamanını
Diyelim buldu adamın iki dudagı aradında olcak hayatı adam simdi onu begendi aldı diyelim sonra hevesi gecerse nolcak kıza
Bu sefer tıpkı ben gibi elinde bi kac cocukla kalacak o zaman nasıl is bulcak
Kendini doyuracak isi bulamayan cocuklarıyla beraber 3-4 kisiyi nasıl doyuracak? Buna cozumun nedir?

Torpili olmayıp da iyi bir işe girebilen var mı ki? Torpilin varsa sınav vs. Hikaye.
Kimya mühendisliği güzel aslında. Amcam kimya öğretmenliği mezunuydu. Öğretmenlik yaparken bırakıp bir arkadaşıyla sabun deterjan işine girdiler. Şansları yaver gitti ama bu dediğim 90 ların sonu. Şimdi piyasalar da malum. Allah yolunuzu açık etsin. Kendinizi yıpratmayın. Sizin utanacak hiçbirşeyiniz yok. İnşallah gönlünüze göre bir yerden başlarsınız en yakın zamanda. Sağa sola tanıdık tanımadık haber de salın. Biri bir yerden birşey duyar, nasip.

Ne muhendisisiniz? Ben Bursada yasiyorum,hic issiz muhendis arkadasim yok. Bransim tekstil bu arada,yani en kıt muhendislik makina ,endustri,elektronik ve ucak muhendisi arkadaslarim var,anormal yuksek maaslara calisiyorlar,sizinki sadece sanssizliktir inanin. Biraz sabir,gececek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…