• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık işsizlikten

Diyelim buldu adamın iki dudagı aradında olcak hayatı adam simdi onu begendi aldı diyelim sonra hevesi gecerse nolcak kıza
Bu sefer tıpkı ben gibi elinde bi kac cocukla kalacak o zaman nasıl is bulcak
Kendini doyuracak isi bulamayan cocuklarıyla beraber 3-4 kisiyi nasıl doyuracak? Buna cozumun nedir?

Tazminatı nafakası da zengine göre olur yok oyle parasız sokağa atılmak

Dediğiniz gibi çok tanıdığa cv verdim. Tabi ki kimse ilgilenmek zorunda değil benimle ama, istisnasız sana şu şu şirketlerden iş bulucam, bak o şirkette kesin başlıyorsun hadi şimdiden hayırlı olsun dediler, beni bayağı bir yükseltiler. Sonrası yok, telefonlarıma mesajlarıma cevap vermemeler, babamın telefonlarını bile açmadılar. Başka numaradan arayınca açıyorlardı. Tamam bulmayın iş anlarım yani ama umut verip duruyorlardı. Şimdi bir de taze bir iş retti aldım. 2 ay önce görüşmüştük. Kesin olur gözüyle bakıyordum da zaten ilk 1 ay olumlu haber alamayınca anlamıştım. Umudumu kaybetmeyeyim diyorum ama ülkenin durumu malum. Seçimden sonra daha da kötüye gidecek diyorlar.

Yıllardır çalışan biri olarak söylüyorum çalışma...zengin koca bulmaya harca zamanını
Cevabınız için teşekkürler ama ekonomik özgürlüğümü kazanmadan evliliğin adını bile anmak istemiyorum. Tabi ki maddiyat da önemli. Kaç yaşıma geldim, aileme ben yardım edeceğime babamdan harçlık alıyorum utanarak. Ama yine de zengin koca ile evleneyim şeklinde düşünerek kendimi küçük görmedim. Kişisel tatmin ve işe yarayan bir insan olmak için çalışmak istiyorum ayrıca. 2 senedir evdeyim ve bunaldım. Ev hanımı olup ömür boyu evde tıkanmak ve yabancı birisine maddi olarak bağımlı olmak bana esaret gibi geliyor. Zaten zengin bir adamın benimle evlenmek isteyeceği yaşa ve tipe sahip değilim :)

İki meslek grubu beni şoklardan şoklara sürükledi bu ülkede. Ben kimyagerim. Ama mühendis ve avukat arkadaşlarım var. Okurken de beraberdik. Mezun olalı Altı yıl oldu hala görüşüyoruz. Ben KPSS ile atandım. İkisi de İstanbul Üniversitesi mezunu. Mühendis olan 2500 e avukat olan 2200 e -şaka değil ek ücret falan yok- çalışıyorlar. Ciddi tecrübelerden sonra para kıracaklar ama bu nedir arkadaş. İkisinin de göbeği çatladı işsizlikten. Gerçekten bu ülkede okumuşa iş yok. Birşey üretmeyince ihtiyaç da duymuyor hükümet :işsiz:
Avukat için 2200 yine iyiymiş ben ilk başladığım sıralarda 1000 tlyi zor veriyorlardı söylene söylene 🙄

Y yesilgezegen is ararken alaninla ilgili bir seyler uretsen satsan(sabun ilk akla gelen ama alaninda sen daha iyi fikirleri bilirsin) belki aradigin isten daha tatmin edici olur

Merhaba arkadaşlar. aylardır çok uzun süredir işsizim. uzuuuuun süredir görüşmelere çağrılmıyorum. sürekli ağlayıp duruyorum. beni gören annem de ağlamaya başlıyor. kendimle beraber ailemi de aşağıya çekmekten tükendim. özellikle bu hafta psikolojik olarak iyice yıpranmış haldeyim. son umut ettiğim yerden de umudum kalmadı. onca sene oku, iyi bir üniversite kazanmak için için çalış, iyi okul kazan, ama iyi iş bulayım diye bir okul daha oku. sonuç yok. geçen sene stresten şuur kaybı yaşadım ve ilaç tedavisi geçirdim. çok şükür iyileştim ama ilaçlar nedeniyle o dönem ki sayılı mülakatım iyi geçmedi. şimdi yine hasta olacağım diye korkuyorum. yavaş yavaş belirtiler gelmeye başladı. hiç umut var mı? bu dönemde iş nasıl buluyorsunuz?
Ailenin durumu iyise hiiiiiçç canını sıkmaya gerek yok ben de aylardır işsizim önceleri ben de takıyordum ama sonra başlarım dedim hiçbir şey senin sağlığından psikolojinden önemli değil ve çalışmadığın anların tadını cıkar. Ben mesela spora gidiyorum. Ve spor salonunda tesadüfen (kimseyle konuşmam normalde) bir kadınla tanışım çalışmak istedigim firmada tanıdığı varmış cv mi gönderdim belki olmicak ama takmıyorum takmicam.

Ailenin durumu iyise hiiiiiçç canını sıkmaya gerek yok ben de aylardır işsizim önceleri ben de takıyordum ama sonra başlarım dedim hiçbir şey senin sağlığından psikolojinden önemli değil ve çalışmadığın anların tadını cıkar. Ben mesela spora gidiyorum. Ve spor salonunda tesadüfen (kimseyle konuşmam normalde) bir kadınla tanışım çalışmak istedigim firmada tanıdığı varmış cv mi gönderdim belki olmicak ama takmıyorum takmicam.
İnşallah olur, o istediğin yere girersin. :dua: Şans işi bunlar...

Avukat için 2200 yine iyiymiş ben ilk başladığım sıralarda 1000 tlyi zor veriyorlardı söylene söylene 🙄
Meslektasin sömürüsü de ayrı bir ironi oluyor.
Ben sırf bu durumu yaşamamak için borçla kendi ofisimi açtım 1 sene rezil oldum. Bedava dava aldım tecrübe ve çevre edinmek için degdimi evet değdi. Şu an bile ekmek aslanın midesini bile geçmiş iken bir farkıniz bir artınız olacak kesinlikle. Üniversite ismi artık çok önemli değil. Her yerde mezun var bunu kendi mesleğim için de söylüyorum digerleri jcin de . İnsanlar hızlı ve ucuz is gucu arıyor. Ucuz almamak için tecrübe şart. Hızlı olmak için iş deneyimi.
Konu sahibesinin Allah yardımcısı olsun. Zor dönemler

evet işsiz insan çok var ama artık bu benim içimi ferahlatmıyor ki maalesef. işten ayrılmadan iş bulan insanlar var. iş beğenmemezlik de yapmıyorum. kyk borcum da var üstelik. ödeyemedikçe afakanlar basıyor. yaşıtlarım unvanlardan unvanlara koşarken ben yerimde sabitlenmiş duruyorum :KK43:

Ben de senelerdir işsizim haftaya satış danışmanlığı, kasiyerlik gibi şeylere başvuracağım bir yandan da kazandığım parayla kendime bi şeyler katacağım şeyler buldum. onları yapmaya çalışacağım. benim de çevremdekiler iyi işlere girdi ama bekle bekle gelmiyor iş, bence iyi kötü demeyin girin bi yere. hem kafanız dağılır hem toparlanırsınız hem de bence daha çok neler yapıp yapmayacağınız için gözlem yapabilirsiniz.

Mülakatlarda hangi konulardan sorular soruluyor acaba öğrenebilir miyim bir kaç tanesini ?
şirket hakkında sorular geliyor genelde. Güçlü zayıf yonler, kariyer hedefi gibi sorular da soruluyor. İnternetteki örnek sorular çıkıyor karşıma benim. Nereden eleniyorum anlamıyorum.

malesed ulkenin aci gercekleri okul okuduktan sonra is bulma garantisi bitti.yillarca okuyup ortada kalan binlerce egitimli kisiler var.sizde umudunuzu yitirmeyin allah bi yerde yuru ya kulum diyecek

Back