• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık işsizlikten

Hangi şehirde iş arıyorsunuz. Açıkcası İstanbul ve Gebze başlangıç için iyi bir seçenek olabilir. Oralarda tecrübe kazandıktan sonra küçük bir şehirde iş ararsanız daha kolay bulursunuz.
dediğiniz yerlerde ikamet etmekteyim. sanayi açısından kocaeli özellikle çok geniş imkana sahip sözde ama işte. kaç kere organize sanayi bölgelerine gittim, elden cv verdim kapıdan hiç dönüş alamadım :(

Peki sadece kimya mühendisliği alanında mı iş arıyorsunuz. Benim kimya mühendisi arkadaşım pazarlama bölümünde çalışıyor örneğin. O da çok zor iş bulmuştu. Üstelik en iyi üniversitelerden birinden mezun. İngilizcesi de vardı. Bu süreçte ingilizcenizi geliştirin. Sertifikalar alın. Farklı sektörlere de başvurabilirsiniz. Bankada çalışan deprem mühendisi biliyorum :) Madem İstanbul’a yakınsınız, seçenek çok diye düşünüyorum.

ben çalışıyorm da noluyor canım ülke krizde. 2 aydır maaş alamadık. ülkenin geldiği hal içler acısı. bize bağlı bir firmadan eleman çıkarıldı. 200 personelden 6 personel kaldı. biz 20 kişiyiz bizdede bayram sonrası eleman çıkaracaklar yarı yarıya kalıcaz. ki zaten maaş alamıyoruz. başvurular yapıyorum. ankarada çok büyük denen bi hastaneye iş görüşmesine gittim. 2 aydır maaş alamadığım için iş aradığımı söyledğimde onların 4 aydır alamadığını öğrendim.
devlete çalışan kurumlar batmış durumda nerdeyse..
haklısınız, bu gidişle daha da kötü olacak diye korkuyorum ki öyle görünüyor. seçimden sonra olacakları düşünmek istemiyorum
Peki sadece kimya mühendisliği alanında mı iş arıyorsunuz. Benim kimya mühendisi arkadaşım pazarlama bölümünde çalışıyor örneğin. O da çok zor iş bulmuştu. Üstelik en iyi üniversitelerden birinden mezun. İngilizcesi de vardı. Bu süreçte ingilizcenizi geliştirin. Sertifikalar alın. Farklı sektörlere de başvurabilirsiniz. Bankada çalışan deprem mühendisi biliyorum :) Madem İstanbul’a yakınsınız, seçenek çok diye düşünüyorum.
evet evet pek çok alana başvurdum, asistanlığa kadar. sertifikalar da aldım bu süreçte eğitimlere gidip. ama sertifikaları almadan aranıyordum az da olsa. şimdi hiç aranmıyorum. ingilizce konusunda udemy den sürekli kurs kovalamaya çalışıyorum.

İş sağlığı ve güvenliği alanına yönelseniz?
Bankalar da bir seçenek olabilir.
Yüksek lisansınız olduğunu okudum, üniversitelerin kadro ilanlarını takip etseniz?
Bir de nasibiniz kapalı olabilir biraz maneviyata yönelseniz?
Duayla çok işim rastgitti,tecrübeyle sabit.

İngilizce çok önemli bir kriter maalesef. Cv’nizdeki İngilizce seviyesini İleri yaptığınız zaman eminim geri dönüşler alırsınız. Umarım tez zamanda bir iş bulursunuz. Ne kadar süredir iş arıyorsunuz bilmiyorum ama stres yaptıkça daha da zorlaşır. Nasıl olsa bi yerden başlayacaksınız iş hayatına. Bu günleri güzel geçirin:)

İş sağlığı ve güvenliği alanına yönelseniz?
Bankalar da bir seçenek olabilir.
Yüksek lisansınız olduğunu okudum, üniversitelerin kadro ilanlarını takip etseniz?
Bir de nasibiniz kapalı olabilir biraz maneviyata yönelseniz?
Duayla çok işim rastgitti,tecrübeyle sabit.
üniversite kadrosu için baktım vaktinde bolca ama okuyor olmam gerekiyor. gerçekten bu süreçte sürekli dua ediyorum. dünyanın en iyi insanı değilim tabi ki ama birinin ahını alacak kadar kötülük yapmadım :(

üniversite kadrosu için baktım vaktinde bolca ama okuyor olmam gerekiyor. gerçekten bu süreçte sürekli dua ediyorum. dünyanın en iyi insanı değilim tabi ki ama birinin ahını alacak kadar kötülük yapmadım :KK43:

bunun bir ilgisi yok ki canım neden böyle düşünüyorsun, kendini böyle hırpalama, bu ülke gerçeği. Hani herkes süper işlerde çalışır da bir sen bulamamışsın gibi konuşuyorsun. yapma böyle.

Sana bir meslektaşın olarak tek tavsiyem yurtdışına gitmeye çalış ve geri dönme. Burda bize ekmek yok. Neden olsun ki? Bilim mi yapılıyor ülkede, üretim mi var? Yıllar oldu ben mezun olalı o zaman da aynıydı hala aynı. Asgariyle işe başlayıp parayı kıran arkadaşım henüz olmadı. Hala kötü şartlarda çalışıyorlar. Bölüm birincimiz akademik kadro kovalıyor ama teknik olarak o da işsiz. Eskidenmiş bu bölümün altın çağı. Artık bu ülkede ticaret para ediyor, ev araba alıp satacaksın, hiçbir katma değeri olmayan işler yapacaksın. Ne bileyim video çekip takipçi biriktireceksin vs vs. Mühendise iş yok.
Ayrıca cv ni fazla doldurma, onlar donanımlı mühendis aramıyorlar, verdikleri üç kuruş maaşı kabul edecek düşük profilli elemanlar arıyorlar.
Ben bölümün son demlerinde kamuya atandım, bizden sonra o da bitti. 3-5 kişi alıyorlarsa alıyorlar. Yüksek lisansını yapmışsın ne güzel, avrupada doktora kovala. Maaşlı okursun mis gibi, sonra kalmaya bakarsın. Bizim mesleğimiz oralarda kıymetli burda değil.

bana biraz fazla kalifiye geldiniz desem :)))

yani işe eleman alan çoğu yer yeni mezun istiyor hem az para verecek hem de ben bilirim demeyecek, denileni yapacak mantığında

bir dönem işimiz yoğun, bize tecrübeli eleman al demiştik patrona yeni başlayanları yetiştiremiyoruz zaman yetmiyor vs demiştik adam da dedi ki tecrübeli olan geldiği yerin kurum kültürünü buraya dayatıyor ama buranın düzeni var, buraya uyum sağlaması için tecrübesiz isterim vs demişti

örneğin yüksek lisansınız varmış, ekstra eğitimleriniz vs varmış

sizi fabrikaya en alttan alamıyor zira bak hem yüksek lisans yapmış hem şöyle eğitimleri var hem de en altta çalışıyor olur

üste de alamıyor zira yıllardır orada çalışanın üstüne aslında alanda hiçbir tecrübesi olmayan birini almak da olmuyor

eğitimlerinizi, seçmeli derslerinizi vs gözden geçirip daha spesifik bir alandaki firmalara özellikle o alanda çalışmak istediğinizi, en alttan başlamanın rahatsız etmeyeceğini vurgulayarak tekrar girişin

örneklerim sektör ile uyuşmayabilir ama alanınıza ilişkin bilgim yok kusuruma bakmayın

boya alanında eğitiminiz fazla ise tüm boya içeren fabrikalara ben boya ile ilgilenmek istiyorum işte şu, şu alanlar da var ama ben özellikle tekstil boyasında uzmanlaşmak istediğim için size geldim deyin

deterjan alanına yönelecekseniz bu tarz bir yer ile görüşün

yine yüksek lisans hocalarınız ile görüşün onların vardır bağlantısı

Sana bir meslektaşın olarak tek tavsiyem yurtdışına gitmeye çalış ve geri dönme. Burda bize ekmek yok. Neden olsun ki? Bilim mi yapılıyor ülkede, üretim mi var? Yıllar oldu ben mezun olalı o zaman da aynıydı hala aynı. Asgariyle işe başlayıp parayı kıran arkadaşım henüz olmadı. Hala kötü şartlarda çalışıyorlar. Bölüm birincimiz akademik kadro kovalıyor ama teknik olarak o da işsiz. Eskidenmiş bu bölümün altın çağı. Artık bu ülkede ticaret para ediyor, ev araba alıp satacaksın, hiçbir katma değeri olmayan işler yapacaksın. Ne bileyim video çekip takipçi biriktireceksin vs vs. Mühendise iş yok.
Ayrıca cv ni fazla doldurma, onlar donanımlı mühendis aramıyorlar, verdikleri üç kuruş maaşı kabul edecek düşük profilli elemanlar arıyorlar.
Ben bölümün son demlerinde kamuya atandım, bizden sonra o da bitti. 3-5 kişi alıyorlarsa alıyorlar. Yüksek lisansını yapmışsın ne güzel, avrupada doktora kovala. Maaşlı okursun mis gibi, sonra kalmaya bakarsın. Bizim mesleğimiz oralarda kıymetli burda değil.

alan dışı birisi olarak sizin yorumu okumadan yapmıştım yorumumu

ama benzer şeyler yazmışım demek ki ülkede her sektör aynı modda ilerliyor

çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. herkes kolay para kazanma derdinde. Ev, arsa satıp parasını yiyeyim derdinde. Kimse üretmiyor.

İngilizce çok önemli bir kriter maalesef. Cv’nizdeki İngilizce seviyesini İleri yaptığınız zaman eminim geri dönüşler alırsınız. Umarım tez zamanda bir iş bulursunuz. Ne kadar süredir iş arıyorsunuz bilmiyorum ama stres yaptıkça daha da zorlaşır. Nasıl olsa bi yerden başlayacaksınız iş hayatına. Bu günleri güzel geçirin:)
aslında inglizcem c1 seviyesinde ama iyi seviyesinde yazıyorum. zamanında çeviri işleri de yaptım para karşılığı. ama ileri seviye ana dil seviyesi gibi geldiği için yazmıyorum.
tam düşündüklerimi yazmışsınız. kpss'de bizim bölüm için kontenjan yok. olanları da kesin torpille giriyordur gözüyle bakıyorum ne yazık ki. bizim bölüm ikincisi de asgariye yakın çalışıyor ki, kendisini çok geliştirmesine rağmen. ayrıca tanıdığım en zeki insanlardan. 20'e yakın sertifika yazmıştım cv'e. sizce sileyim mi birazını. kemik olanları kalsın.

20'e yakın sertifika yazmıştım cv'e. sizce sileyim mi birazını. kemik olanları kalsın.

alanla ilgim yok ama yukarıda da yazdım bana çok geldi açıkçası 20 sertifika

yani yememiş içmemiş CV sini şişirmeye çalışmış diye de düşünülebilir aman bu bizim dediğimizi yapmaz kendi bildiğini okur diye de

CV leri sektörel hazırlayın yani sadece o alana hitap edenleri ve temel eğitimler kalsın

bana biraz fazla kalifiye geldiniz desem :)))

yani işe eleman alan çoğu yer yeni mezun istiyor hem az para verecek hem de ben bilirim demeyecek, denileni yapacak mantığında

bir dönem işimiz yoğun, bize tecrübeli eleman al demiştik patrona yeni başlayanları yetiştiremiyoruz zaman yetmiyor vs demiştik adam da dedi ki tecrübeli olan geldiği yerin kurum kültürünü buraya dayatıyor ama buranın düzeni var, buraya uyum sağlaması için tecrübesiz isterim vs demişti

örneğin yüksek lisansınız varmış, ekstra eğitimleriniz vs varmış

sizi fabrikaya en alttan alamıyor zira bak hem yüksek lisans yapmış hem şöyle eğitimleri var hem de en altta çalışıyor olur

üste de alamıyor zira yıllardır orada çalışanın üstüne aslında alanda hiçbir tecrübesi olmayan birini almak da olmuyor

eğitimlerinizi, seçmeli derslerinizi vs gözden geçirip daha spesifik bir alandaki firmalara özellikle o alanda çalışmak istediğinizi, en alttan başlamanın rahatsız etmeyeceğini vurgulayarak tekrar girişin

örneklerim sektör ile uyuşmayabilir ama alanınıza ilişkin bilgim yok kusuruma bakmayın

boya alanında eğitiminiz fazla ise tüm boya içeren fabrikalara ben boya ile ilgilenmek istiyorum işte şu, şu alanlar da var ama ben özellikle tekstil boyasında uzmanlaşmak istediğim için size geldim deyin

deterjan alanına yönelecekseniz bu tarz bir yer ile görüşün

yine yüksek lisans hocalarınız ile görüşün onların vardır bağlantısı
dyo'nun insan kaynakları müdürü ile konuştum geçen sene. karşılaşmiştım bir yerde. cv'mi görünce o da "senin okulundan mezunları, senin gibi yetkinlikleri olanları almıyoruz, deneyim kazanınca kaçıyorsunuz" demişti. kurumsallara da zaten giremiyorum. lisanstan mezun olunca iş aramıştım, o zaman daha da kötüydü. hiç bir şey anlamadım bu işten. ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. yüksek lisans hocalarından hiç hayır yok maalesef. staj zamanında bile uğraşmazlardı.

Son düzenleme:
aslında inglizcem c1 seviyesinde ama iyi seviyesinde yazıyorum. zamanında çeviri işleri de yaptım para karşılığı. ama ileri seviye ana dil seviyesi gibi geldiği için yazmıyorum.

tam düşündüklerimi yazmışsınız. kpss'de bizim bölüm için kontenjan yok. olanları da kesin torpille giriyordur gözüyle bakıyorum ne yazık ki. bizim bölüm ikincisi de asgariye yakın çalışıyor ki, kendisini çok geliştirmesine rağmen. ayrıca tanıdığım en zeki insanlardan. 20'e yakın sertifika yazmıştım cv'e. sizce sileyim mi birazını. kemik olanları kalsın.
Benim de cv im sertifikalarla doluydu, ingilizcem iyi seviyede artı 2 yabancı dilden daha sertifika eklemiştim. Kimse dönmedi. :KK45: Büyük büyük firmalara ceo larının mail adreslerini bulup cv gönderdim. Beni alın dedim. Olmadı. Sanayideki küçük işletmecilere de fazla kalifiye geldim.Lanet olsun deyip kpss ye girdim. Ama keşke yurtdışını zorlasaydım diyorum. Giden arkadaşlarım oldu, çok mutlular. Mesleklerini yapıyorlar. Değer görüyorlar en önemlisi. Yurtdışında mesleğimizi duyunca waov diyor insanlar, burda ataması var mı diyesoruyorlar:KK70:
Ay çok dolmuşum. Şükür işim var maaşım var ama mesleki tatmin sıfır. Şu an iş teklifi alsam abd veya almanyadan sıfırdan başlayacaksın deseler koşa koşa giderim. Kocayı da bırakırım gelmezse. :KK70:

alanla ilgim yok ama yukarıda da yazdım bana çok geldi açıkçası 20 sertifika

yani yememiş içmemiş CV sini şişirmeye çalışmış diye de düşünülebilir aman bu bizim dediğimizi yapmaz kendi bildiğini okur diye de

CV leri sektörel hazırlayın yani sadece o alana hitap edenleri ve temel eğitimler kalsın
haklısınız iş güvenliği, ingilizce, bilgisayar programları sertifikaları kalsın. işsizlikten satranç kursuna bile gitmiştim :halay:

Benim de cv im sertifikalarla doluydu, ingilizcem iyi seviyede artı 2 yabancı dilden daha sertifika eklemiştim. Kimse dönmedi. :KK45: Büyük büyük firmalara ceo larının mail adreslerini bulup cv gönderdim. Beni alın dedim. Olmadı. Sanayideki küçük işletmecilere de fazla kalifiye geldim.Lanet olsun deyip kpss ye girdim. Ama keşke yurtdışını zorlasaydım diyorum. Giden arkadaşlarım oldu, çok mutlular. Mesleklerini yapıyorlar. Değer görüyorlar en önemlisi. Yurtdışında mesleğimizi duyunca waov diyor insanlar, burda ataması var mı diyesoruyorlar:KK70:
Ay çok dolmuşum. Şükür işim var maaşım var ama mesleki tatmin sıfır. Şu an iş teklifi alsam abd veya almanyadan sıfırdan başlayacaksın deseler koşa koşa giderim. Kocayı da bırakırım gelmezse. :KK70:
ahaha doğru valla. abd de ilk sıralarda maaş yüksekliği konusunda ama bizim ülkede yerlerde. aynı mesleğe tekniker gözüyle bakılıyor. kınamıyorum ama, staj yerlerimden birinde lise mezunu servis şoförlüğünden satış pazarlamaya geçmiş biri vardı. ondaki caka kimse de yoktu. hiç bir iş yapmıyordu da. başkalarına paslıyordu. sebep patronun akrabası olması. bu ülkede ne okuduğun değil, dayının kim olduğu önemli maalesef.

deprem mühendisi ilk defa duydum. o_O
konu sahibiye gelirsek işsizlki çok zor benim eşim de iş bulamiyor. lise mezunu.:(

deprem mühendisi ilk defa duydum. o_O
konu sahibiye gelirsek işsizlki çok zor benim eşim de iş bulamiyor. lise mezunu.:KK43:
nerede oturuyorsunuz? aslında fabrikaların üretim bölümlerinde lise mezunu çalışan arıyorlar. sıkıntısı vardiyalı ve iş gücünün ağır olması :( inşallah bulur en yakın zamanda eşiniz. evli insanlar için daha da zor.

Back