bıktım artık emrivakilerden

minnie

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.475
9.799
398
Ankara
temizliğimi,yemeğimi , işlerimi yaptım dışarı çıkıp bişeyler alıcaktım kv aradı sana geliyorum dedi(bi işin var mı yada dışarı çıkacak mısın diye sormuyor)gel anne dedim işlerimi erteledim kendi kendime yarın yaparım dedim önemsemedim.neyse geldi biraz oturduk cumartesi günü x abinler çağırıyor(kendi yiğeni)beraber gidicez dedi o anda sinirim bozulduu kendisi ayarlamış eşimede söylemiş banada beraber gitcez baban zaten gelmez diyor sonra eşim geldi işiyle ilgili bi durum için şehir dışına çıkıcam dedi sonra yiğenini aradı durumu anlattı o da cuma gelin dedi kv de sormadan kabul etti cuma günü benimde teyzemin mevlüdü var(eşi öldü) oraya gidicektim
hem eşime hem kvye aşırı sinirlendim mevlüdü falan da söylemedim şimdi gitti eşimde geç gelicek annesinin emrivakileri yüzünden kavga etmeden rahatsızlığımı nasıl anlatmalıyım eşime bıktım ya önceden de konularım vardı hep buna benzer bir iki aydır rahattım bişey söylediği zaman bahane uyduruyordum ama anlamış olcakki başladı yeniden zırt bırt gidilecek yerler bulup bizi de dahil etmesinden sıkıldım diyelim ki cuma günü mevlüde gitmesem ve onlarla gitsem bi daha ki sefere başka bişeyle yeniden gelcek bitmiyor çünkü.bu arada yiğeni çağırmaz falan samimi değiller sonra ortaya çıktı kendi haber vermiş off ya gıcık oldum yine

niye söyleyemedin?

kimseye suç bulma ağlamayana meme yok

söyliyceksin

anne çok isterdim ama mevlüde gitcem eniştem için diyceksin ve ısrar edersede kusura bakmamasını söyleyip direneceksin

sen yapamazsan bunu koskoca kadın olmanın ne anlamı kalıyor çocuk musun sen?

Kekşke o gün ben gelmem mevlüte gideceğim deseydiniz, sizin kayın valideniz bana oğluna ve gelinine sormadan iftar davetini sadece kendisi için değil, oğlu ve gelini adına da kabul eden sonrada ama ben söz verdim diyebilen birini hatırlattı.

Bana mı sordun söz verirken? Tövbe ya..
Dur demezseniz bu emrivakiler hiç bitmeyecektir.

Açık açık söyleyin kayınvalidenize,programım var diyin.Bana sormadınız ki,sorsaydınız ona göre işlerimi hallederdim dersiniz.Kayınvalideniz emrivaki yapıyorsa her seferinde alttan alırsanız daha çok üzülürsünüz.Aniden geliyorum dediyse mesela 'anne bende hazırlandım,dışarı çıkıyordum ,keşke önceden haber verseydiniz'diyebilirsiniz.

temizliğimi,yemeğimi , işlerimi yaptım dışarı çıkıp bişeyler alıcaktım kv aradı sana geliyorum dedi(bi işin var mı yada dışarı çıkacak mısın diye sormuyor)gel anne dedim işlerimi erteledim kendi kendime yarın yaparım dedim önemsemedim.neyse geldi biraz oturduk cumartesi günü x abinler çağırıyor(kendi yiğeni)beraber gidicez dedi o anda sinirim bozulduu kendisi ayarlamış eşimede söylemiş banada beraber gitcez baban zaten gelmez diyor sonra eşim geldi işiyle ilgili bi durum için şehir dışına çıkıcam dedi sonra yiğenini aradı durumu anlattı o da cuma gelin dedi kv de sormadan kabul etti cuma günü benimde teyzemin mevlüdü var(eşi öldü) oraya gidicektim
hem eşime hem kvye aşırı sinirlendim mevlüdü falan da söylemedim şimdi gitti eşimde geç gelicek annesinin emrivakileri yüzünden kavga etmeden rahatsızlığımı nasıl anlatmalıyım eşime bıktım ya önceden de konularım vardı hep buna benzer bir iki aydır rahattım bişey söylediği zaman bahane uyduruyordum ama anlamış olcakki başladı yeniden zırt bırt gidilecek yerler bulup bizi de dahil etmesinden sıkıldım diyelim ki cuma günü mevlüde gitmesem ve onlarla gitsem bi daha ki sefere başka bişeyle yeniden gelcek bitmiyor çünkü.bu arada yiğeni çağırmaz falan samimi değiller sonra ortaya çıktı kendi haber vermiş off ya gıcık oldum yine

Tepkinizi o an göstermezseniz sonra böyle kendi kendinizi yersiniz işte. Tepkiden kastım bağırıp çağırıp trip yapmak değil elbette; eşiniz cuma icin konuşurken, "ama hayatım eniştemin mevlüdü var gidemeyiz, benim sözüm var kusura bakmayın, anne planım var sorun olmaz dimi senin için" gibi...

ben o anda once sıme bana sormadan soz verdıgı ıcın kızardım sonra kayınvalıdeme sız gıdın ben mevlute gıdıcem dıye aynen soylerdım sonucta da mevlute gıderdım...

esınle konus keske fıkrımı sorsaydın fln de

kızlar olaylar öyle bi hal içinde oldu ki ses çıkaramadım (birazda sinirden)1-2 aydır hep bahane buluyodum srf kurtulmak için bu sefer de böyle yaptı ben eşimle kavga etmeden bu sorunu çözmek istiyorum

kızlar olaylar öyle bi hal içinde oldu ki ses çıkaramadım (birazda sinirden)1-2 aydır hep bahane buluyodum srf kurtulmak için bu sefer de böyle yaptı ben eşimle kavga etmeden bu sorunu çözmek istiyorum

sevgılı mınnıe, iyi niyetli oldugun belli. kavga cikmasin diye birsey soyleyememissin o yuzden bu seferlik istedigi olsun k.v nin fakat gittigin yerde mutlu olmadigini hissettir yuzun gulmesinki sana emrivaki yapmasin

Sadece anlattığına göre yorum yapmak gerekirse: o an...aaaa anne cuma olmaz, teyzemin mevlüdü var çok önceden ayarlı gitmem lazım..ben gelemem...erteleyelim..demen lazımdı..

Bunu demekten çekinecek birşey yok ki? insan refleks olarak söyler yine söyler..

Şimdi söylesen ..bahane buluyor o an birşey demedi kabul etti..diycek kv haklı olarak..

Herşey zamanında sıcağı sıcağına konuşulmalı..

Bu saatten sonra..anne ben çekindim o an diyemedim böyle böyle..demenden başka çare yok..

ama o an söylemen gibi olmaz..

basiretim bağlandı sanki eşime de kızdım tabi o meydan vermese olmaz bunlar of halen sinirliyim

Tepkinizi o an göstermezseniz sonra böyle kendi kendinizi yersiniz işte. Tepkiden kastım bağırıp çağırıp trip yapmak değil elbette; eşiniz cuma icin konuşurken, "ama hayatım eniştemin mevlüdü var gidemeyiz, benim sözüm var kusura bakmayın, anne planım var sorun olmaz dimi senin için" gibi...
haklısın o anda susmamalıydım ama cuma günü konuşan da eşim değil bizim başbakanımızdı yine

Sadece anlattığına göre yorum yapmak gerekirse: o an...aaaa anne cuma olmaz, teyzemin mevlüdü var çok önceden ayarlı gitmem lazım..ben gelemem...erteleyelim..demen lazımdı..

Bunu demekten çekinecek birşey yok ki? insan refleks olarak söyler yine söyler..

Şimdi söylesen ..bahane buluyor o an birşey demedi kabul etti..diycek kv haklı olarak..

Herşey zamanında sıcağı sıcağına konuşulmalı..

Bu saatten sonra..anne ben çekindim o an diyemedim böyle böyle..demenden başka çare yok..

ama o an söylemen gibi olmaz..
ayarlanan gün cumartesiydi haftaya erteleyim dedi telefonda konuşurken konuştuğu kişi ile planladı

sen simdi teyzenin mevludune gitmeyecekmisin
esinin kuzenine gitmek icin?
dandik bi ev ziyareti yüzünden sıkıntıya gircem ya koştur koştur iki tarafa da gitcem yada birini feda etcem cidden çok sinirliyim bu kaynanamın son komplosu olsa öpüp tepeme koycam ama hiç bitmeyecek biliyorum

Kusura bakmayın o an karambole geldi ama
teyzemin mevlüdü var ve o gün orada onun yanında olmam gerekiyor
Nasıl olsa x abilere her zaman gidilebilir.
Demelisin bence.

Kusura bakmayın o an karambole geldi ama
teyzemin mevlüdü var ve o gün orada onun yanında olmam gerekiyor
Nasıl olsa x abilere her zaman gidilebilir.
Demelisin bence.
güzel cevap eşime gelince söyleyim bu olay bi yana bi daha böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorum kadının hayatı emrivaki bana geliş şekli de o zaten

cuma günü mevlüt olduğunu söylemeliydin en başta....
ama artık iş işten geçmiş eşinle güzelce konuşmak ve ortak bi karar almaktan başka bi çözüm kalmamış zaten...

anladığım kadarıyla üstünüzde hakimiyet kurmak isteyen bi kaynanaya sahipsin :((
üzüldüm senin adına ... ama sen sessiz kalırsan ilerde cevap vermeye kalktığında tabiri caizse ''gelin bana çemkirdi'' diye anılırsın...

cevap vermekten korkma çekinme ayıp olurmu die düşünme , uygun bi dille söylediğinde emin ol bu senin işine gelcek... o sana bişi söylerken tepkini tahmin edebilsin anlatabiliyo muyum yani onun her istediğine evet demeyeceğini bilsin... tabiki bunları saygı çerçevesinde yap ne olursa olsun oda bi anne hemde hayat arkadaşının annesi bunu unutmadan koy tavrını...

Back