Bi türlü düzelmiyor

Şükredin, eşinizin işi var, üstelik çalışmayı da seviyor. Burada neler neler okuyoruz. Hele ki dün koşullarda iş yükü en çok düşen kişilerdense elbette gidecek.

konu sahibine de hak verdim
karşılıklı araşıp, ben çok yoğunum sen nasılsın çocuk iyi mi diye sormak bu kadar zor olmamalı be...
eşim işten geç gelse ben uyanık onu beklesem bana kızardı herhalde "sen neden uyumadın hasta hasta beni bekledin" diye...
dışarıda fırtınalar koptu adam da işi gereği çıkmış gitmiş zaten, önceliğini işine vermiş. Bir hal hatır sormak bu kadar zor olmamalı. Hele ortada çocuk varken.
ben şey de düşünürdüm hadi karını çok önemsemiyorsun da; ya hastalık çocuğa geçerse, çocukta bir sıkıntı var mı diye bir endişelenir insan yahu.
Şükürler olsun tam olarak anlayan biri çıktı. Normal olan sen niye bekledin demektir yada hadi kaldırdın neden çay yapmadın beni beklemedin yerine nasıl oldun kalk hastaneye gidelim istersen diyebilmektir.

Şükredin, eşinizin işi var, üstelik çalışmayı da seviyor. Burada neler neler okuyoruz. Hele ki dün koşullarda iş yükü en çok düşen kişilerdense elbette gidecek.
Aslında şükrediyorum derdim şikayet edip haklı bulunmak değil ne yapabilirim haksızlık mı ediyorum diye sormazdım yoksa. Zaten bunca sıkıntıya iyi olmasa bi şeyler sabretmezdim de

Siz bunalmışsınız , dünki olay sadece tuzu biberi olmuş. Eşiniz bu tip bir insan malasef. Dışarıda herkesin her işine koşan, x bey halleder deyince gaza gelen halledince tatmin olan , sınırlarını ve ailesini hesaba katmayan, iş herşeydir bakış açısındaki insanlardan biri. Asker olsa muhteşem mutlu olurmuş hayatında. Sizde eve gelip çocukla oynayan, yemek sırasında sohbet eden, akşam 11de arayana yarın gelir hallederim diyen aslında normal bir adam istiyorsunuz. Malasef bu karakter. Bunu değiştiremezsiniz. Sizi anlamaz bile , ona göre yaptıkları çok doğru çünkü. Muhtemelen sizi tuhaf buluyordur.

Kendim için konuşuyorum. Dışarıdaki kimseyi beklemem. Uykum varsa uyurum, arkadaşlarımla gezeceksem gezerim. Gelip beni uyandırırsa da ayrı sinir olurum.

Ama kimsenin de işi varken beni arayıp sormasını, pohpohlamasını da beklemem. Çocuk hasta ise ve ben başında isem neden eşim de izin almıyor da benle hastaneye gelmiyor diye de dert etmem. Alır götürürüm hastaneye, ciddi birşey ise arar çağırırım tabi. Eşim de böyle.

Siz daima şikayet ediyorsunuz. Şu an olağanüstü bir hâl var ve adam işi gereği yoğun. Bence bu gidiş orta yolu bulamazsanız adam bezip iyice kaçacak.

İyi de eşi kritik bir görevde çalışırken eşinin de nöbet tutup onu beklemesini istiyor. Kadın evde sabaha kadar stres yapıp kocasını beklese eşi bundan memnun olacak anladığım kadarıyla. Konu sahibinin de hatası ortada bir afet var adam eve gelip gidiyo yok bizi aramıyo insan bir mesaj atar vs.vs. diye triplere girmiş. Karı koca hatalısınız bence

Konuyu tek ben mi anlayamadım, adam gece yatma bekle demiş. Konu sahibesi neden yatmasın dikelsin gece 2ye 3e kadar? Konu sahibesini de perişan olmasının adama ve topluma katkısı nedir tam olarak? Adamın istediğini saçma ve bencilce buldum.

Eş sanırım genel olarak ilgisiz ve kazma. Konu sahibesi bence konuşun kendini düzeltsin, size zaman ayırsın, biraz ilgi göstersin ya da ben boşanmak istiyorum mutsuzum diyin. Evlilik terapistine götürün derim.

benım konudan anladıgım su oldu
konu sahıbı rahatsızmıs uyumaya yatmaya ıhtıyac duymus
adamda yogun calısıyor habıre eve gırıp cıkması gerekıyor her cagırdıklarında cıkması gerekıyor
adam konu sahıbıne cay ıcıp bekleseydın benı demıs gecenın bır yarısı geldıgınde
sanırım neden uyudun ben sızın ıcın o kadar calısırken gıbılerınden trıp atmıs ben boyle anladım yanlıs mı anladım
konu ıcınde konu var gıbı anlatmıs yerımde dar :D dogru okuyamamıs olabılırım yanlıssam duzeltın benı

adam calısıyor ,ısı ıcın cagırdıklarında gıtmesı gerekıyor dıye konu sahıbının buna laf edecek kadar şuurunu kaybettıgını dusunmuyorum oyle degıldır ınsallah ?

Konuyu tek ben mi anlayamadım, adam gece yatma bekle demiş. Konu sahibesi neden yatmasın dikelsin gece 2ye 3e kadar? Konu sahibesini de perişan olmasının adama ve topluma katkısı nedir tam olarak? Adamın istediğini saçma ve bencilce buldum.

Eş sanırım genel olarak ilgisiz ve kazma. Konu sahibesi bence konuşun kendini düzeltsin, size zaman ayırsın, biraz ilgi göstersin ya da ben boşanmak istiyorum mutsuzum diyin. Evlilik terapistine götürün derim.
hah bende boyle anladım adam trıp atıyor degıl mı bekle benı nıye beklemedın o kadar calısıyorum dıye
kadın nıye sabaha kadar adamı beklesın kı ısı bıtınce gelır zaten adam
kadın uykusuz kalınca adama faydası ne olacak onu anlamadım bende

Benim eşimde çok yoğun olur mesela sizin eşinizde pazar tatilleri, bayram tatilleri varken benim eşimde onlarda olmaz...

Eşim kendi işini yapıyor yanında çalışan elemanları vardır her pazar sırasıyla birine izin verir. O izin verdiklerinin yerine kendi çalışır 😂 çocuklarıyla vakit geçirsinler der ama kendininde eşi ve çocuğu var 😔 çok fazla iş kolik bir kocam var gece yarısı makine arıza yaparsa eşimi ararlar eşimde o zamanlar da çok sinirli olur. Ama benden çıkarmaz sinirini... Giderken beni uyandırır "ben bi dükkana varıp gelicem beni göremezsen korkma" der. Sonra kapıya gidene kadar kendi kendine söylenir "bir şeyi de bensiz yapın" diye 🤣🤣

Çok fazla işkolik ama beni ve kızını da ihmal etmez. Yinede çok üzülüyorum bazen diyorum ki hayatını yaşayamıyorsun ki hep çalış çalış kendini ve sağlığını düşün diyorum ama yok yani sabah namazında iş yerinde olacak 🙄

Sizin eşinizdeki iş de çok yorucu demek ki... Hele ki sadece eşiniz anliyorsa çok daha zor ve yorucu...
Sizde hasta olunca tabi daha çok gerilmiş ortam çok geçmiş olsun sizede...

Walla hic anlamadim. Mantik disi seyler. Kocaniz neden siz onu hasta halinizle sabaha kadar endiseli bekleyin istiyor, hele ki kucuk cocukla da ugrasmak zorundayken anlamadim. Siz neden kocaniz size mesaj atmiyor diye sinir oldugunuz onu da anlamadim. Mantiksiz seyler ne yorum yapsam bilemedim. Ama yatmakta hatali degilsiniz bence. Sabaha kadar oturup kocanizi beklemenizi istemesi, onun bencilligi bence

Merhaba arkadaşlar..
Dün biliyorsunuz İstanbul’da yer yer kıyametler tufanlar koptu. Eşim iş yerinde arızalara bakan önemli biri. Ben de önceki günden beri rahatsızdım. Gün boyunca ne olaylara karşın napıyorsun yazdı, ne nasıl oldun.. sonra bi de üstüne geç kalacağım dedi. Eve geldi hastayım dizlerine uzandım yok işte sorun çıkmaz umarım zar zor yaptım tüm sistem çöktü kilit oldu çok zorlandık. Bi daha olursa ne yaparız vs.. dedim belki de tekrar çağıracaklar bu vakti tasalanmak yerine bizle mi geçirsen? Yok işte çökerse biteriz vs derken Üst üste telefonlar. Sıkıntılarını anlatıyorlar ama eşim öyle hazır ki gitmeye zaten gitmeye gelmiş gibi üstünü bile çıkarmadı. Hemen peşine kalktı gitti zaten. Kendisi olmadan olmaz hissediyor. Ben de çocuğu uyuttum uyudum. Gelmiş tekrar 22 de kalk kıyamet kopuyor dışarda yatma nolur nolmaz çay iç beni bekle. (?) dedim halimi görmüyor musun, hastayım ateşim var basım agrıyor gözümü açamıyorum yatıyorum. Neyse uyandırdı öyle bi daha çağırmışlar yine gitti. Kalktım uykum kaçtı. 1-2 çay içtim. Mutfağı bırakmıştım topladım. Saat 12 hiçbir şey yazmadı o saate kadar yazmayınca benim de yazasım gelmiyor sinirlendim. Geri uyudum çocuk uyandı kalktım uyuttum 3te gelmiş basıma insan bekler çay içer diyor hala. Dedim niye bekleyeyim kaça kadar gelip gelmeyeceği belli olmayan adamı. Hastayım kendime hayrım yok. Bi mesaj atıp merak eden yok varsa yoksa iş. Sizin için çalışıyorum çocuğuma sana bi şey isteyince yok dememek için diyor. Ben çocukken babamı doğru düzgün görmedim. Hep çalışmaya başka şehirlere gitti. Sonra ben yatılı okudum. Babam emekli hala çalışır hala pek görüşemeyiz yüzümüze bakmaz hep iş sıkıntıları konuşulur. Böyle olsun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım ona haksızlık mı ediyorum.
dışarıda olağanüstü hal var, siz bebek değilsiniz ki kendi başınızın çaresine bakarsınız ölmezsiniz hastalıktan 1 gecede evde

dışarıda olağanüstü hal var, siz bebek değilsiniz ki kendi başınızın çaresine bakarsınız ölmezsiniz hastalıktan 1 gecede evde
Benim kırıldığım nokta şu eşim her daim işe koşuyor. Bi haftada 2 olay yaşadım çocuğum hastaydı akşam götürelim dedim iyi bence yaptı gitmedi iyi bence dediği 1 yasında 1 haftadır üstünü basını komple defalarca değiştirdiğim bi ishaldi. Sabahta kustu baya görmesine rağmen bi çaba göstermedi. Ve ben hazırlanınca Peki ben de geliyorum dedi. Sonra da hastalığımı umursamadan gitmesi en azından nasıl oldun diye gelmemesi kalk bi şeyler yapayım iç yada hastaneye gidelim vs ilgilenmemesi üstüne niye beni beklemedin diye hesap sorması bu seviyeye getirdi. Eşim kendini dev aynasında gören biri ve işiyle takdir edilmekle besleniyor.

Benim kırıldığım nokta şu eşim her daim işe koşuyor. Bi haftada 2 olay yaşadım çocuğum hastaydı akşam götürelim dedim iyi bence yaptı gitmedi iyi bence dediği 1 yasında 1 haftadır üstünü basını komple defalarca değiştirdiğim bi ishaldi. Sabahta kustu baya görmesine rağmen bi çaba göstermedi. Ve ben hazırlanınca Peki ben de geliyorum dedi. Sonra da hastalığımı umursamadan gitmesi en azından nasıl oldun diye gelmemesi kalk bi şeyler yapayım iç yada hastaneye gidelim vs ilgilenmemesi üstüne niye beni beklemedin diye hesap sorması bu seviyeye getirdi. Eşim kendini dev aynasında gören biri ve işiyle takdir edilmekle besleniyor.
böyle koca olmaz siz konuyu açtığınızda bambaşka birşey anlattınız şu an bambaşka kendisini uyarın kendine gelsin çocuğundan daha önemliyse işi defolup gitsin işe gittiğinden emin misiniz bu arada ?
Bana öyle gelmedi çünkü ishal tehlikeli olabiliyor zerrece çocuğunu düşünmeyip işi mi seçti yoksa... devamını siz doldurun bu adamın ciddi bir sarsmaya ihtiyacı var

TC erkeği işte Cherry ne beklersin :D

böyle koca olmaz siz konuyu açtığınızda bambaşka birşey anlattınız şu an bambaşka kendisini uyarın kendine gelsin çocuğundan daha önemliyse işi defolup gitsin işe gittiğinden emin misiniz bu arada ?
Bana öyle gelmedi çünkü ishal tehlikeli olabiliyor zerrece çocuğunu düşünmeyip işi mi seçti yoksa... devamını siz doldurun bu adamın ciddi bir sarsmaya ihtiyacı var
Ben de çok şüphelendim ama öyle bir durum da yok. Eşim kafamı acayip karıştıran bi yapıya sahip çift karakterli gibi bazen çocuğuyla aşırı ilgili herkesin imreneceği bi baba ve koca (özellikle dışarda) bazen de hayattan bezdiriyor kendimi eksik hissettiriyor yaptıklarımı küçümsüyor. Zannımca ondan yükselmemden korkuyor. Ve engelliyor. Varlıklı bi aileden geliyorum o bunun kompleksine çok giriyor sana istediğim gibi bi hayat yasatamıyorum burda fakirlik cekiyorsun diyor oysa çektiğim bi fakirlik de yok maddi yönden şikayetim de

Evet öğretmenim.

Kendiniz gibi ogretmen eş bulsaymissiniz o zaman. Bu adamlarin ne iş yaptigini, ne kadar sure evde kaldigini bilmeden mi evlenip cocuk yaptiniz? Sanki işini yeni ogrenmişsiniz gibi bos bos darlamayin insani.
Kaldi ki firtina nedeniyle gelişen bir durumdan bahsediyorsunuz şuan, genel durum hakkinda bilgi yok.

Merhaba arkadaşlar..
Dün biliyorsunuz İstanbul’da yer yer kıyametler tufanlar koptu. Eşim iş yerinde arızalara bakan önemli biri. Ben de önceki günden beri rahatsızdım. Gün boyunca ne olaylara karşın napıyorsun yazdı, ne nasıl oldun.. sonra bi de üstüne geç kalacağım dedi. Eve geldi hastayım dizlerine uzandım yok işte sorun çıkmaz umarım zar zor yaptım tüm sistem çöktü kilit oldu çok zorlandık. Bi daha olursa ne yaparız vs.. dedim belki de tekrar çağıracaklar bu vakti tasalanmak yerine bizle mi geçirsen? Yok işte çökerse biteriz vs derken Üst üste telefonlar. Sıkıntılarını anlatıyorlar ama eşim öyle hazır ki gitmeye zaten gitmeye gelmiş gibi üstünü bile çıkarmadı. Hemen peşine kalktı gitti zaten. Kendisi olmadan olmaz hissediyor. Ben de çocuğu uyuttum uyudum. Gelmiş tekrar 22 de kalk kıyamet kopuyor dışarda yatma nolur nolmaz çay iç beni bekle. (?) dedim halimi görmüyor musun, hastayım ateşim var basım agrıyor gözümü açamıyorum yatıyorum. Neyse uyandırdı öyle bi daha çağırmışlar yine gitti. Kalktım uykum kaçtı. 1-2 çay içtim. Mutfağı bırakmıştım topladım. Saat 12 hiçbir şey yazmadı o saate kadar yazmayınca benim de yazasım gelmiyor sinirlendim. Geri uyudum çocuk uyandı kalktım uyuttum 3te gelmiş basıma insan bekler çay içer diyor hala. Dedim niye bekleyeyim kaça kadar gelip gelmeyeceği belli olmayan adamı. Hastayım kendime hayrım yok. Bi mesaj atıp merak eden yok varsa yoksa iş. Sizin için çalışıyorum çocuğuma sana bi şey isteyince yok dememek için diyor. Ben çocukken babamı doğru düzgün görmedim. Hep çalışmaya başka şehirlere gitti. Sonra ben yatılı okudum. Babam emekli hala çalışır hala pek görüşemeyiz yüzümüze bakmaz hep iş sıkıntıları konuşulur. Böyle olsun istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım ona haksızlık mı ediyorum.
Hayat devam etsin diye herkes üstüne düşeni yapmaya çalışıyor gerek sağlık görevlileri, gerek polis, gerek esnaf, gerek şirket çalışanları...
Afet durumunda bile eşim benimle ilgilenmedi demeniz de açıkçası biraz bencillik olmuş.
Normal zamanda da böyleyse ona birşey diyemem fakat siz özellikle yer yer tufanlar, kıyametler kopan İstanbul olarak söze başladığınız için böyle diyorum.

Siz hastalanınca duygusala başlamışsınız.
Ama dünkü durum zaten her zaman olan bir şey değil olağan üstü bir durum sonuçta.
Yani eşiniz kaç kez gelip gitmiş o fırtınada Allah korusun bir şeyde olabilirdi.
Hani aramadın diye takılmak yerine bir şey olmadığı için şükretmek lazım bence.

Back
Yukarı