Bi konuya takığım kızlar..

PaNickYok

Avare üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2017
971
29.984
438
Selamlar olsun herkese,

3 buçuk yaşında bi kızım var ve bikaç ay önce kreş'e başladı.

Ilk zaman'lar sürekli hastalanıyordu, 3 gün düzenli gitse 5 gün ateşli boğaz enfeksiyonu geçiriyordu ama böyle en ağırından, geceleri acillik olup serum takılmadan ateşi düşmüyordu filan..

Eşimle buyüzden tartışıyoruz, okula başladığı için sürekli hastalandığını söylüyor bende zaten katılıyorum, hani ilkkez evden çıkıyor birsürü çocuğun olduğu bi ortama adapte olmaya çalışıyor bünyesi, bağışıklık böyle böyle kazancak filan diye iyileşince götürüyordum.

Içeri giriyorum çaktırmadan sağı solu kontrol ediyorum bakıyorum herşey muntazam..Çalışan ablaları tanıyorum zaten hepsi temiz insanlar günlük temizlik yapılıyor biz çocukları alırken görüyoruz..

Neyse ben sonunda farkettimki olay içme suyunda bitiyor, ben suluğunu evden dolduruyorum fakat bittikçe ordaki ablalar musluktan doldurup veriyolarmış..

Şimdi bu musluktan akan su, yakındaki camii'in çeşme'sinden geliyormuş, zaten burda genelde herkes elinde bi bidon camii den su doldurup evlerinde içme suyu çay suyu vs olarak kullanırlar fakat o çeşme'den akan su belediye tarafından ölçülmüş ve içmeye uygun değildir denmiş diye duymuştum. (Üzerinde öyle bi uyarı bulunmuyor)

Ahaliye sorarsan birşey olmuyor biz hep ordan içiyoruz diyorlar fakat kimsenin hastalığı enfeksiyonuda eksik olmuyor..

Neyse ben bu ablaları uyardım güzelce, kızımın kronik bi rahatsızlığı olduğunu musluk suyuna alerjisi olduğunu, buyüzden sadece suluğundaki su'yu içmesi gerektiğini söyledim,

bunu uygulayabilmişlerki 2 haftadır hasalanmadı maşallah..

Dün gece yine baya öksürdü, baktım boğazı hafif ateşli, "kızım okulda musluktan su içtinmi" dedim,
"Evet suluğum bitince falanca ablam musluktan doldurup verdi" dedi.

Bugünde okula giderken 1 litre içme suyu götürdüm fazladan, ablaya verdim,
"Rica etsem kızım su istediğinde bundan doldurabilirmisin suluğuna" dedim.

Konuya vakıf oldukları halde tuhaf tuhaf bakışlar filan, gözlerine bakıp onay bekliyorum öyle saf saf izliyo.

Özel muamele isteyen yok, ha musluktan doldurup vermişsin ha benim sana getirdiğim şişe den yani ne farkeder ?

Doktor uyarmasa bende farketmeyecektim fakat sürekli hastalandığından doktor "içtiği su'dan da olabilir"
diyince ben çakmıştım davayı, bunuda okuldakilere defalarca kere belirttim.

O bakış neydi anlamadım, ayrıca diğer cocuklarda sürekli hastalanıyor,

wtsapp gruba hergün "çocuğum hasta, boğazı ağrıyor,okula gelemeyecek" diye yazan anneler var bence hepside o su dan içtiklerinden hastalanıyor.

(Hepsinde boğaz enfeksiyonu)

Ayrıca devlet'in desteklediği bi okul yani küçücük çocuklara musluktan değil de verdiğimiz paralarla içme su'yu alsalar olmuyormu?

Neymiş çeşme den gelen akar temiz suymuş..

Ben acayip taktım kafaya bu konuyu, yarın diğer annelerlede mi konuşsam, şikayetmi etsem?

Sadece kendi kızı'mı koruyomuş gibi olmak istemiyorum..

Ay bi daraldım, çok uzun yazdım sanırım farkında dilim, okuyup fikir belirtirseniz sevinirim kızlar sağolun :*

Not: kızlar çeşme suyu derken, yeraltından çıkan doğal içilebilir kaynak su yu olduğunu savunuyorlar, bu su yu okul musluğuna bağlamışlar, fakat ben temiz olduğunu düşünmüyorum.
Yoksa direkt hepimizin musluğun dan akan su değil

Son düzenleme:
tip tip bakmasınlar bir zahmet yapsınlar
özel mi devlet mi okul.. hele özelse yapmalı bence

bimer etkili olur oraya yazabilirsiniz
çalışmıyorsunuz sanırım keşke öbür sene verseydiniz kreşe

Benm kızlarım da gidiyor sular içilmediği için çeşmeden vermiyorlar bi kaç veli işe müdürle görüşseniz belki çözüm olur.bu tarz konuları yardımcılarla görüşmüyoruz biz

Bence onemli bi konu...sikayet etsen ayri etmesen ayri dert. Cocuk sudan hastslaniyosa dikkat etmeliler. Diger annelere solesen herkes senin gibj dikkat edecek mi? Uyari yaparlar mi senld birlikte? Hepsi bi sorun

tip tip bakmasınlar bir zahmet yapsınlar
özel mi devlet mi okul.. hele özelse yapmalı bence

bimer etkili olur oraya yazabilirsiniz
çalışmıyorsunuz sanırım keşke öbür sene verseydiniz kreşe
Devlet okulu, seneye verecektim aslında fakat çok heveslendi arkadaşları gidince bende kayıt yaptırdım.

İnan cevrendeki tüm kreş gruplarında aynı muhabbet var. Hasta her zaman çocuklar
Benimki de 3 yaşında ilk başladığında baya hastalandı ama şimdi iyi sukur.

Şu konusunda dikkat edilirse sizinki de hastalanmaz insallah

Çeşme suyu ne alaka ya ? Yazık küçük çocuklara, hiç olmadı bari kaynatsalar onu da yapmazlar.
Bence gerekli yerlere müracaat edin halledin bu konuyu.
Annelerle konusursaniz sizi düşman bilirler.
Hayır yani ne olacakmis ki hasta çocuğun ilacını veren anaokulları var.
Neden sorun oldu ki acaba sulugu doldurmak ?

Benm kızlarım da gidiyor sular içilmediği için çeşmeden vermiyorlar bi kaç veli işe müdürle görüşseniz belki çözüm olur.bu tarz konuları yardımcılarla görüşmüyoruz biz
Bence yardımcı ablalar önemli asıl, susayınca su'yu veren o çünkü müdür değil..şikayet evresinde değildim bugüne kadar, bakalım olmadı müdürle konuşcaz..

Bu önemli bir konu. Test de etmişsiniz yani. Diğer velilerle konuşmalısınız.

Bence onemli bi konu...sikayet etsen ayri etmesen ayri dert. Cocuk sudan hastslaniyosa dikkat etmeliler. Diger annelere solesen herkes senin gibj dikkat edecek mi? Uyari yaparlar mi senld birlikte? Hepsi bi sorun
Canım sorun şu ki diğer anneler evlerinde genelde o akar su yu içiriyorlar çocuklarına..Buyüzden anlayacaklarınıda sanmıyorum..

Oglum da sureklı hastalandı ozellıkle Ilk donem. Sınıf arkadaslarıda hastalandı. Okula baslayan her cocuk yasıyor bunu..
Okulumuz gayet temiz ve Duzenlı hijyenle alakalı sertifikası vs de var. Ogretmen de son derece dikkatli Kısısel temizlik konusunda. Ama hastalanıyor ıste cocuklar

Tşk ederim, inşallah..

biz de bilindik bir markanın suyu kullanılmasına rağmen çocuk hastalanıyor. ilk senesi. bence buraya kadar normal.

sürekli hastalığın sebebi su olmasa bile hazır su almak o kadar mı zor. çeşme suyu içen mi kaldı. şoktayım cidden.

Çocuğunuzun yanına yedek şu şişesi de ekleyin. Ama işte biri hastalansa yine sizinkine de bulaşacak.
Acaba diyorum zamanında herkes gibi o su dan içirmediğim içinmi böyle oldu? Bünye alışık dil, ama işte içince hastalanıyor napabilirim..Zamanla bağışıklık kazancak sanırım

Bence yardımcı ablalar önemli asıl, susayınca su'yu veren o çünkü müdür değil..şikayet evresinde değildim bugüne kadar, bakalım olmadı müdürle konuşcaz..
Yardımcılarla çözülmez ki ama çözülmemiş zaten ben olsam 1 defa der baktım aynı müdüre giderdim suyu okula yardımcı almıyor sonuçta müdür ya da aşçı ilgilenir yani bizim okulda öyle

Eşimin mesleği gereği ufak bi şehirde hatta o şehrin de ilçesinde yaşıyorum..Bide 700 hanelik bi mahalle burası, böyle apartmanlar filan dil müstakil evler var, bi camii miz, ortaokulumuz,kreşimiz, parkımız, bakkalımız bide a 101 imiz var :) ilçe den de uzak..
Büyük şehre göre artıları ve eksileri var.. çok sessiz sakin, güzel bi yer ama işte akar çeşme den su içen insanlarda var, unutmayın bizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…