• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insan bukadar iradesiz nasıl olabilirr!

İradesel mücadeleye fiziki mücadelede eklemek istermisin, sigarayı önce yarıya kırarak kullan. Sonra çeyreğe kır. Öyle iç

Benim yengem günde 3 paket içerdi hamileyken Ahmet Kaya gibi. Cocuk da sapasağlam dogdu. Zararlidir belki ama kendini bu kadar paralama ic bitane. Zaten 1-2 ay sonra bulantilarin baslar istesen de icemezsin genelde öyle oluyor.

Sogumak istiosan sigaradan nefes almadan çek çek çek bitene kadar. Duraksayarak icme.
Yalniz Ahmet Kaya erken gitti.

Karninda bebegi varken insan nasil bu kadar iradesiz olabilir ki:110: İnşallah tiksinirsin ne diyim:KK56:

Bunu cidden doktor mu demis? Kendi uydurmustur ya doktor asla boyle birsey demez, dememeli. Diyorsa da o diplomayi yirtip atsin yani.

Evet aynende oyle.
Bastaki yorumlardaki bazi arkdaslarda bu noktaya deginmis. Doktor 4 5 tane icebilirsin gunde diye biliyormus. Ve tandigmin cocugu bu durumda su an.
Al, ictin sigarani, mutlumusun?

Benim yengem günde 3 paket içerdi hamileyken Ahmet Kaya gibi. Cocuk da sapasağlam dogdu. Zararlidir belki ama kendini bu kadar paralama ic bitane. Zaten 1-2 ay sonra bulantilarin baslar istesen de icemezsin genelde öyle oluyor.

Sogumak istiosan sigaradan nefes almadan çek çek çek bitene kadar. Duraksayarak icme.

Şimdilik sağlıklı demek daha doğru. Yanlış örnekler vermeyin lütfen. Adım kadar eminim o çocuk on sene sonra astım, alerji, damar yada pek çok başka sağlık sorunu yaşayacak. Şu an yaşamaması yaşamayacağı anlamına gelmiyor.
Ben de sigara içerdim altı ay öncesine kadar nasıl bir bağlımlılık biliyorum. Ama bir annenin ama ne yapayım sözünü kabul edemem, günde üç beşten bir şey olmaz diyenleri de anlamıyorum.
Benim motivasyonum sadece akciğerinden ölem halamdı nefessiz kalıp öldüğünü gördim, boğazını deldiler. Ki nerede kaldı içinde yaşayan pamuk gibi ciğerleri olan bir bebeğe bunu yapmak.
İçen de ölüyor içmeyen de ölüyor lafının arkasına çok saklandım ben. Amaan nolcak dedim. Hiç öyle değil ama işte.
Halamın bıraktığı on sene olmuştu doktor birinci sebebi sigara dedi.
Şu durumda minnacık bebeğin ilk besini nikotin ve zehirse on sene sonra kesinlikle bir sağlık sorunu çıkacak o çocukta. Koskoca insanları etkileyen şey daha korumasız bebeğin ilk besini olmuşsa kesin etkiler. Bunlar hep boş bahaneler. Lütfen böyle örnekler verip bir bebeği zehirlemeyin.
Bunu içen biri olarak söylüyorum.
Benim kuzenim üç paket içerdi, hamile kalmaya karar verdi ve doktoru korunmayı ve sigarayı bırak aynı anda, kendini biraz temizlesin vücudun dedi. Demek ki çok zararlı, bırakın üç beş iç ne olacak demeyi önce vücudunu temizle dedi. O da bir sene içmedi sonra hamile kaldı çocuğu için hala içmiyor.
Biraz da fedakarlık yapmak lazım anne olmak isteyen insan.

Babam biz çocukken çoook sigara içerdi. Günde birkaç paket. Hiç ağzından düşürmezdi. Dumanaltı o kokuyla uyuduğumuzu bilirim.
Üçümüz de astım hastasıyız çekiyoruz. Bununla kesin ilgisi vardır bence.

Diyen doktor var ya maalesef. Benim bi kac arkadasima da 4-5 dal icebilirsin denmisti.

Dogru ya. Kendi anasi dusunmuyor doktora ne...

Evet aynende oyle.
Bastaki yorumlardaki bazi arkdaslarda bu noktaya deginmis. Doktor 4 5 tane icebilirsin gunde diye biliyormus. Ve tandigmin cocugu bu durumda su an.
Al, ictin sigarani, mutlumusun?

Evet mutlular mi :( Zarari annelere olsa sirf oh olsun diyecegim de minicik masum bebekler neler cekiyor ya.

Bunu cidden doktor mu demis? Kendi uydurmustur ya doktor asla boyle birsey demez, dememeli. Diyorsa da o diplomayi yirtip atsin yani.

Öyle evet, bunu diyenler var. Çok bağımlı olup strese girenlere günde 3-4 tane içebilirsin o kadardan bir şey olmaz diyorlar.

Hepinizee yorumlarınızz içinn çok teşekkür ederim gerek desteğinizle gerek caydırıcı yorumlarınızla.
Elimden geleni değil, fazlasını yapmaya çaba gösteriyorum.
Uzun yıllar içenler daha iyi anlar diye umuyorum, ha diyince olan biten bir durum değildir. Psikolojik olarakta.
Çoğu zaman dayanamayıp yaktığımda, aklıma birkaç arkadaşın yorumu gelip hemen attım elimden.
Ama yakana kadar illa içmeliyim modunda oluyorum bişey gormuyo gozum, 1 fırt çektikten sonra aklıma gelip atıyorum.
Umarım çok zaman geçmeden tamamen siler atarım hayatımdan.
1 ay içerisinde 1 paketten 6 7 taneye indirebildiysem yapabilirim diye düşünüyorum.

Çok yazık hem sana hem bebeğine.

İlerde diş etleri simsiyah, dudakları mosmor, iliği kemiği kafein tarafından kurutulmuş, nefes hastalıklarına sahip bir anne olmamak için sigaradan tiksin lütfen :) Düşünsene bebeğin doğacak misler gibi pamuk gibi, sen sigara kokulu ağzınla mı öpeceksin onu? Allah korusun ya bir rahatsızlığı olursa, kahrolursun üzüntüden.

Bu arada bazı hastanelerin sigara bırakma kısımları var. Doktor baya baya yarım saat 40 dakika konuşuyor. Ben gitmedim de başka bir doktor sırası beklerken görmüştüm. Dene istersen. Bu arada hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun inşallah.

Sigara bağımlılığı olan kadınların %50 ila70’i hamilelikleri sırasında da sigara kullanımını sürdürüyor. Ancak anne ile bebek arasındaki kan alışverişini sağlayan göbek kordonu yoluyla annenin sigaradan aldığı tüm zehirli maddeler bebeğe de geçiyor.
İSTANBUL - Hamilelikte sigara tüketimi hem bebek hem de hamilelik üzerinde son derce olumsuz etkilere yol açıyor. Sigaranın içerdiği zift, nikotin, karbon monoksit ve diğer zehirli maddeler üst solunum yollarına, buradan bronşlara ve kana geçiyor, böylece solunum sistemi, kalp ve damarlar başta olmak üzere vücudun tüm organları zarar görüyor.

Nikotinin kuvvetli bir damar büzücü ajan olduğunu ve rahme giden kan akımını azalttığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yasemin Yakut, karbon monoksitin hücrelere zarar vererek gelişme geriliğine neden olabildiğini, ayrıca kanın oksijen taşıma yeteneğini azalttığını söylüyor. Anne kanında oksijen azalınca bebeğe giden oksijen miktarı ve diğer besin maddeleri de doğal olarak azalıyor.

Op. Dr. Yasemin Yakut, hamilelikte içilen sigaranın bebek üzerindeki bu olumsuz etkilerini 10 başlıkta şöyle sıralıyor:

1. Erken doğum: Zamanında gebelik haftası 38 - 40 hafta olarak kabul edilir. 38 haftadan çok daha önce doğumun gerçekleşmesine yol açar.

2. Erken membran rüptürü:
Doğum eylemi esnasında açılması gereken su kesesinin olması gereken zamandan çok önce açılmasına, bebeğin gelişimini tamamlamadan doğum yoluna girmesine neden olur.

3. İntrauterin gelişme geriliği: Sigara bebeğe giden kandaki oksijen ve besin maddelerinde azalmaya neden olarak, anne karnında bebeğin gelişiminin geri kalmasına sebep olur.

4. İntrauerin exitus: Bebeğin anne rahminde ani ölmesidir.

5. Preaklampsi: Tansiyon yükselmesi, idrarda protein çıkması, vücutta aşırı ödem, görme bulanıklığı ile giden gebelik zehirlenmesi tablosudur. Anne ve bebek hayatı için risk söz konusudur.

6. Hipertansiyon: Nikotinin damar büzücü, daraltıcı etkisi ile gebedeki tansiyon yükselmesidir. Bu durum, bebeğin beslenmesini olumsuz etkileyecektir.

7. Dekolman Plasenta: Plasentanın erken ayrılmasıdır. Normal şartlarda doğum eylemi esnasında bebeğin doğumunu takiben plasenta ayrılır. Dekolman plasentada ise bebek anne rahminde iken plasenta zamansız ayrılır ve tehlikeli boyutlarda kanama olur.

8. Respiratuar Distres sendromu: Doğum sonrası bebeğin solunum sıkıntısı olmasıdır. Prematür dediğimiz erken doğan bebeklerde akciğerlerin gelişmemesi sonucu ölümcül olabilen solunum sıkıntısı sigara içilen gebeliklerde daha sık gözlenir.

9. Süt miktarının azalması: Lohusalık döneminde süt miktarının azalmasına neden olur.

10. C vitamini kaybı: Yine lohusalık döneminde sütün C vitamini seviyesinde ve besleyici etkisinin azalmasında rol oynar.

http://www.ntv.com.tr/saglik/hamilelikte-sigara-icmenin-bebege-10-zarari,t6MXno9XSESZGNqKYpG2oA

Birak birak birak bebege yazik yazik yazik sgara icmemekten olmessin ama bebegine bilincli zarar veriyosun hakkinada guriyosun bebek hayata bir sifir basliyor ksrarli ol yardim al

Orda bi dur istersen :stop:

yanlış anlamayın ama sigara içmeyen kişiler için sigara kokusu gerçekten tiksindiricidir.
mesela ben iş çıkışı, önümden sigara içerek yürüyen kişilere bile tahammül edemiyorum, hızlanıp geçiyorum.

gerçekten eş ilişkisi de zor olmalı diye düşündüm bu tarz konuları görünce. çünkü normalde az da içmiyormuşsunuz, kokusunu tolere etmeniz pek mümkün değil.

yanlış anlamayın ama sigara içmeyen kişiler için sigara kokusu gerçekten tiksindiricidir.
mesela ben iş çıkışı, önümden sigara içerek yürüyen kişilere bile tahammül edemiyorum, hızlanıp geçiyorum.

gerçekten eş ilişkisi de zor olmalı diye düşündüm bu tarz konuları görünce. çünkü normalde az da içmiyormuşsunuz, kokusunu tolere etmeniz pek mümkün değil.
Genelde iş yerinde çok fazla içerim evde anca 3 4 tane.
Ki arkadaşın dediği gibi dişlerim sapsarı değil aksine lekesiz ve beyazdır.
Cantamda evde ofiste herdaim naneli mentollü sakız/şeker bulundururum.
Ayrıca ağız spreyimde vardır çantamda. Parfumde.
Sigarayı kapalı alan yerine açık bir alanda içerseniz üzerinizde fazla koku bırakmaz zaten.
Yani arkadaşın söylediği kadar bakımsız bi insan değilim.
7 yıldır daha 1 kere eşimm nebiçim sigara kokuyorsun dediğini hatırlamam.

Lütfen yapmayın hiçbirşey bebeğinizden değerli değil zaten artık kapalı alanlarda içilemiyor dışarı çıkmanız lazım aklınıza geldiğinde bir meşgale bulup unutmaya çalışın. Tabi içmeyen biri olarak ne kadar anlayabilirim bilmiyorum ama annem bana da kardeşime de hamileyken içmiş düşük ağırlıklı olarak doğduk özellikle ben hep hasta hep hastanelere taşınan bağışıklık sistemi zayıf bir çocuktum yanımda da içiliyordu. Annem sigara yüzünden kalp hastası oldu stent takıldı şimdi koah teşhisi kondu falan bebeğinizi düşünün.

Lütfen yapmayın hiçbirşey bebeğinizden değerli değil zaten artık kapalı alanlarda içilemiyor dışarı çıkmanız lazım aklınıza geldiğinde bir meşgale bulup unutmaya çalışın. Tabi içmeyen biri olarak ne kadar anlayabilirim bilmiyorum ama annem bana da kardeşime de hamileyken içmiş düşük ağırlıklı olarak doğduk özellikle ben hep hasta hep hastanelere taşınan bağışıklık sistemi zayıf bir çocuktum yanımda da içiliyordu. Annem sigara yüzünden kalp hastası oldu stent takıldı şimdi koah teşhisi kondu falan bebeğinizi düşünün.

Geçmş olsun üzüldüm annenize.
Zor bir süreç inanın indirebildiğimin en alt seviyeye çekmeye çalışıyorum.
Zaten her sigara aklıma geldiğinde birşeylerle oyalıyorum kendimi 2 kilo aldım daha 1 ayda :(
Buarada annemde kardesımde içmişti 4,750 doğmuştu kardeşimde

Back