• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insan bukadar iradesiz nasıl olabilirr!

ikisinide içmeye devam edin bebeğinizi anne karnında zehre alıştırın hasta edin zaten doğsada sütte veremezsiniz içmeye devam ederseniz zehir veririrsiniz bebeğinize mağdem bağımlısınız bebek nie ? hakkınız yok onu zehirlemeye...

Orda bi dur istersen :stop:

Gazsa al sana gaz.
Belki karnindaki yavrucagi zehirlemekten vazgecersin. Hos " yavrucagin zehirleniyor" dedik hic tik etmedide bu sebepten birakicaksan, yazik derim, cok yazik.
Ama dolayli olarak bari kurtulur gunahsiz yavru. Sen devam et besle gunahsiz yavrugu fare zehriyle.

Allahin sana verdigi lutufu zehirliyosun, bumudur sukrun? Sen bu hayatta hic bisey basaramazsin soyluyum. Kendi canindan olan biseyi korumak yerine agzina fare zehri tikiyosun.

Geçmş olsun üzüldüm annenize.
Zor bir süreç inanın indirebildiğimin en alt seviyeye çekmeye çalışıyorum.
Zaten her sigara aklıma geldiğinde birşeylerle oyalıyorum kendimi 2 kilo aldım daha 1 ayda :KK43:
Buarada annemde kardesımde içmişti 4,750 doğmuştu kardeşimde

Boyle avut kendini evet. Guzel kilo 4.750. Bide o organlari sor, ne kadar isyandalar. Kilo kilo et sapa saglam can olsaydi kestigimiz kurbanlar canlanir yururdu. Onemli olan o etin altindaki organlar.
Sen o organlari curutuyosun.
Neyse ben yine " agzin kokar esin senden tiksinir" diye cabaliyim. O daha etki ediyordu sanirim.

Orda bi dur istersen :stop:

Ben altı ay önce bıraktım, şu an içenlerden gelen kokuya tahammül edemiyorum. Bana derlerdi inanmazdım. Hele yeni söndürülüp geldiğinde cidden kötü kokuyormuş. Haklıymış insanlar yani. Bu konuda ne yazık ki haklılar kokuyor yani meret.
Ayrıca hala içiyorum diyorsun. Bir fırtı yok bunun.
İçenler anlar demişsin ona istinaden yazıyorum. Ben hamile falan değildim bıraktığımda arada kaçamak yaparsam asla bırakamayacağımı bildiğim için bıraktık. Geri dönüşü yok bununç
Bu sene ameliyat oldum onda bile sordular sigara var mı diye. Ameliyatta dahi sorun. Ve bizler daha ciğeri yeni gelişen bir bebekten güçlüyken bir sürü sorunla karşılaşıyoruz, çocuğunun minicik ciğerlerine annesi zehir yolluyor yahu ötesi var mı?
Bir fırt falan dersen bırakamazsın. Ve inan irade gösterir bir kez bırakırsan ordan bir fırt burdan bir fırt diye otlakçılık etmezsen bırakabilirsin. Bir ay sonra canın dahi çekmiyor emin ol.
Ben hamile dahi değilken bıraktım sen anne olacaksın.

En önemlisi hamileyken bıraktım emzirme bitince geri dönerim diyorsan da çocuk da benim gibi olacak. Üniversiteye kadar sigaradan ve kokusundan nefret ederdim annem emzirme bitince geri dönmüş sigaraya. Küçükken annem ölecek diye ağlardım. Lise sonda ama anneme özenmeye başladım. Aman elinde ne hoş duruyor diye. Ta tam anneme özenip sigara bağımlısı olmuştum. Eğitim cidden evde başlıyormuş. Anne baba abi falan içince başlıyorsun. Eşim de içerdi o da abisinden özenip başlamış. Rol model alıyoruz çünkü.
Kısacası bugün anne karnında evet zehirliyorsun ama bırakmazsan büyük ihtimalle o da senin gibi tiryaki olacak. Çocuğunu ölüme sen hazırlayacaksın acı gerçek.
Anne hayat verir ölüme götürmez.
Tekrar diyorum eşim ben ve annem bıraktık çünkü halamı gördük. Halamın boğazını deldiler. Nefes alamadı konuşamadı. Bıraktığı TAM 10 yıl olmuştu. Doktor birinci sebebi sigara dedi. Vücut demek kendini temizlese de o hasarı gideremiyor. Ve sen kendi çocuğuna hasar veriyorsun şu a.
Hasar vermesen bile ileride annesini örnek alıp sigara içecek. İçmese bile annesinin kokusundan rahatsız olacak. Olmasa bile halam gibi erkenden sen öleceksin.
Ben bu nedenlerle bir paket içtiğim sigarayı bıraktım
Eşim 12 yaşında başlamıştı 30 yaşında bıraktı, düşün bağımlığını...
Ki biz anne baba olmaya bile hazırlanmazken yaptık.
Sen bir anne olacaksın
Çocuğun için en ufak bir fedakarlığı b,le yapamıyor musun?
Bir fırt falan deme hiç içme yoksa bırakamazsın. Ben birden kestim ve artık canım hiç çekmiyor.

Bu öyle "ay inş bırakırım" diyebileceğiniz türden bir olay değil, bu bağımlılık.
İnsanlar öleceklerini bile bile neden uyuşturucu kullanıyorlar? Bağımlılık.
Sigara ve kafein de bağımlılık yapar ve sabah verdiğiniz kararlarla akşamı çıkartamazssınız, yüzünüze hakaret edilse yarın yine başlarsınız, çünkü bağımlısınız.
Gidip adam gibi tedavi alın derim ben, 9 ayı böyle geçirmektense, bebeğinizle beraber yeni bir sayfa açın ve hem kendinize hem bebeğinize hem de eşinize bir iyilik yapın.
Sağlıklı yaşamı tercih edin.

Çünkü sigaranın bebeğine zarar vereceğine inanmıyorsun. Çevrende içip bebeğinde sağlık problemi oluşmayanları örnek alıyorsun. Sigara nın fetüs te yaptığı tahribatlar ve bebeğin doğduktan sonra çocukluk döneminde oluşabilecek alerjik reaksiyonları, kansere yakalanma olasılıklarını bir araştır ondan sonra içebiliyorsan gerçekten de vicdanından şüphe et...

Back