• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insan bukadar iradesiz nasıl olabilirr!

Bende bir birbicuk paket içiyordum, yapman gereken bir hafta sabretmek ve üstüne günlük yürüyüşlere başlamak. İnan aklına neredeyse hic gelmiyor bir hafta sonra. İlk günler cok zor sadece

Yani ben de çok iradesiz ve pisboğaz biriyim. Ama çok kilolu olduğum için de hamilelikte bazı şeyleri yasaklamıştı, hatta tuzu yasaklamıştı tamamen. Hiç de Öyle dayanamama durumum olmadı. Aklıma bile gelmedi aksini yapmak.

Evlat sonuçta karnındaki. Ben öyle 3-5 tanenin zararıyok lafına da inanmıyorum. Bir nefes dahi almazdım aenin yerinde olsam.

Kimsenin duasını falan bekleme. Bebeğini düşün ve artık çıkar hayatından o pis şeyi.

bence yılların alışkanlığını bıraktıysanız ve koca bir paketten 7 ye düşürdüyseniz, gerisi eminim gelecek.
yapamıyorum değil mevzu. ileriye bakın, yaptığınız başarıya bakın. o zaman o 7yi de içmeyi bırakırsınız.

Bak yazacaklarım canını sıkacak ona göre oku.... benim annem sigara tiryakisiydi ve zaten 57 aslında da sigaradan dolayı vefat etti... ama bizim için daha acı olanını sana anlatayım küçük kardeşime hamileyken annem az da olsa sigara içti maalesef kardeşim annemin iradesizliginden kaynaklı sigaradan vazgeçememesi yüzünden kardeşim kalpten ameliyat oldu kalp ve astım hastası tek sebebi anne karnındayken nikotin maruz kalması... bir diğer kardeşim daha dogmadan sigara yüzünden anne karnında melek oldu.... eğer azıcık vicdanın varsa o küçücük masum yavrunun bütün hayatına malolma... yapamıyorum olmuyor deme sen anne oluyorsun farkında mısın bir can büyüyor içinde.... iki dakikalık keyfin için o masumun ömür boyu çekeceği hastalıklara yakalanmasına göz yumabilecek misin gerçekten?

Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız.
Ve bununda farkındayım.
Elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum. Herdefasında elime aldıkça geri koyuyorum, bazen yakıp 1 fırt çekip etıyorum.
Frenleyebildiğim kadar frenlemeye çalışıyorum kendimi. İrademi zorlamaya çalışıyorum.
Nasıl bir vicdansızlık yaptığımında farkındayım.
Bütün bunların farkında olupta tamamen kesip atamamak okadar lanet birşey ki..

Bende böyle biliyorum hamile bi arkadaşım var doktoru günde beş taneyi geçme az olarak içebilirsin demiş ama o mide bulantısından istemiyorum zaten demişti.
Bende sigara içiyorum bi kaç ay öncesine kadar az içerdim günde 4-5 tane falan anca içerdim bir buçuk yıl böyle devam ettim ama bu ara çoğalttım sigarayı :KK43: Ve bende bi hamilelik planlıyorum bu ara tekrar azaltmam lazım ağzımda sakızla geziyorum :KK59:
Keşke hepimiz tamamen bıraksak. Hamilelikte değil normaldede zarar.
Ama benim deşarj olma aracım. Nasıl bırakırım bilmiyorum
Koşuşturmanın içinde hadi bir sigara molası gibi

üzüldüm ya hem senin için hem bebeğin için.
sen iradesiz değilsin bence, sadece zorlanıyorsun.
bebeğini seven her anne/anne adayı bırakır eminim.
benim annem 30 senelik tiryaki olmasına rağmen bize hamile kaldığı anda sigarayı bırakırmış, çünkü bizi sigaradan daha çok severmiş.
ama doğum yaptığı gün yeniden başlarmış. tamamen ne zaman bıraktı biliyor musun?
torunu yani yeğenim "anneanne sana sarılmak istiyorum ama kokuyorsun" dediği gün paketleri çöpe attı ve bir tane dahi içmedi.
zor ama ben bunu başaracağına inanıyorum. inan evlat deyince akan sular duruyor, sigara neymiş, peh.

Öncelikle beyninde tamamen bitirmen lazım .
Yarından itibaren kesinlikle içmeyeceğim de ve paketi çöpe at .
Mesela canın sigara istediğinde diş fırçalamak o isteği azaltırmış bi yerde okumuştum .
En azından bebek için katlanmak zorundasın .
Bende içiyorum şuan 3 günde bitiyo 1 paket ama artırmaktan korkuyorum , ileride hamile kalırsam bırakamazsam diye düşünüyorum .
Sevgilim hiç içmiyo onu rahatsız ediyor muyum diye düşünüyorumm
Gerçekten pençesine düşünce kurtulmak çok zormuş .

Gün içinde sürekli sakız çiğnemeye çalışıyorum ama buseferde habire acıkıyorum sakız çiğnedikçe.
İrade konusunda gerçekten okadr zayıfım ki en nefret ettiğim özelliğim bu benim.
Hamile kalmadan önce kaçkere diyet uyguladım, istikrarlı bir şekilde devam edemedim.
Hamilelikte kilo alacağım zaten bari zayıflayayım da diye düşünerek hiç birşey yapamadım.
1 2 kilo verip geri aldım en sonunda 75 kiloyla hamile kaldım.
Sigara için en yakın arkadaşımın doktoruda günde 3 5 taneye müsade etmişti oda stres yapmaması adına.

Gerçekten gönül istiyorki kendimden önce bebeğime zarar gelmesin ona birşey olmasın, ama böyle iradesizce davranmak, sorumsuzca davranmak, kendine engel olamamak okadar berbat birşey ki !
Sen nasıl anne olmayı planlıyorsun diye her dk sorguluyorum kendimi..
İnanın çok berbat bir durum bu !
Bi iki hafta daha zorlanırsınız ama sonrasında zaten içemiyceksiniz. Bende günde 4 bardak türk kahvesi içen bi insanım hele ki sabah büyük bi fincanda içerdim 2 pakete yakında siğara içerdim ama zaten belli bi süre sonra içemiyosunuz hem sigara hemde neskafe türk kahvesi falan ağzıma süremedim bulantılar falan zorluyo insanı

arkadaşım hemen netten allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabı sipariş ver..

bu kitap iradene bağlı olarak en azından seni 1 sene ileri atar sonra başlarsan o senin sorunun artık:))

Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız.
Ve bununda farkındayım.
Elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum. Herdefasında elime aldıkça geri koyuyorum, bazen yakıp 1 fırt çekip etıyorum.
Frenleyebildiğim kadar frenlemeye çalışıyorum kendimi. İrademi zorlamaya çalışıyorum.
Nasıl bir vicdansızlık yaptığımında farkındayım.
Bütün bunların farkında olupta tamamen kesip atamamak okadar lanet birşey ki..

şu çektiğin stres bebeğine daha zararlı lütfen dediğim kitabı al ve oku ..

Tabiki de o iradesizz insan benimn !

Öncelikle şöyle anlatayım,
Nescafe ve sigara bağımlısı bir insandım.
Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.

Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Şimdi ise hamileyim :anneadayı:
Ha bu arada eşim ise sigaranın daha tadını bilmeyen biridir :KK14:
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.
Ama kahveeee ! :rolleyes::rolleyes: böyle çıldırıyorum işte..

Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Sabah hazırlanırken aynada diyorumm kendime 'bugün sigara içmek yok '
İşe gelene kadar bu tutumum devam ediyor.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara :KK62:

O sigarayı içiyorum ve içtikten sonra vicdanım beni boğuyor resmen.
Bırakmıyorum şu lanet olası zıkkımdan kurtulamıyorum.
Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !
Bi yandan vicdanım, iç sesim, diğer yandan eşimin her fırsatta sıkıştırması.

Hergün yalvarıyorum Allah'ıma şu illetten kurtulmak için.
Midem bulansın, öğürmeye kusmaya razıyım.
Yeterki tiksineyim şundan kokusuna tahammülüm kalmasın.

Şimdi burada topa tutulacağımıda biliyorum haklısınız ne derseniz.
Ama Topa tutarken de ' Poka inş tiksinirsin sigaradan' diye de dua edin nolur.

Buarada günde 1 paket içtiğim sigaradaan şuan günde 7 8 e indirebildim..
Sadece şunu soylemek istiyorum bir yakinimda hamile iken sigara kullanmisti o kadar hem doktoru hem eşi hemde biz soylememize ragmen yok aliskanlik yok vaz gecemiyorum yok tiryakisiyim zaten gunde 1 kere iciyorum falan diye diye 9 ayi geçirdi bebegi normalden kucuk ve zayıf dogmustu.

Birazcık irade Poka!
Bol bol sakız çiğnesen molalarda belki daha da azaltır. :KK51:
Benim de tatlı üzerine iradesizligim var pekte bir şey diyemiyorum o yüzden :KK47:
İnşallah tiksinirsin

İnsan kendi çocuğuna bunu yapmamalı..Sen annesin artık çocuğunu düşün lütfen

pokahon inş tiksinirsin ben kullanmıyorum eşim kullanıyo bırakmaya karar verdi bi dönem ama o sakin yapılı adamın içinden canavar çıktı resmen önceden sigarayı bırakamıyorum diyenleri anlamazdım bekara koca boşamak kolay derler ya o hesap ama bu kadar yakından şahit olunca anlamaya başlıyo insan allah yardımcın olsun inş bırakırsın tamamen

Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.

Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.

Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara :KK62:

Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !

Bebeğinizin nasıl riskler altında olduğunu biliyor musunuz? İyice arastirdiniz mi?
Ama detaylı böyle, verdiğiniz zararı içinize sine sine okuyun, araştırın, öğrenin derim. Hatta kâğıtlara yazın gördüğünüz her yere asın.
Belki ise yarar.
Hamileler icin olan kahveler var, istediğinizi tatmin edecek. Kahveyi öyle çözebilirsiniz.

Sağlığınıza ve bebeğinize olan zararlarının zaten farkındasınız ve biliyorsunuzdur bunlardan bahsetmeyeceğim. Ancak anlamadığım tek nokta bir bayan ve anne olacak bir bayan olarak elinize o sigarayı nasıl yakıştırıyorsunuz ? İlerde çocuğunuz kucağınızda olacak sizin kokunuz yerine nikotin kokusuyla mı büyüsün istersiniz? Öncelikle kendi daha sonra da aile sağlığınız için bırakmalısınız ki bu hamilelik süreciyle de sınırlı kalmamalı. Yok balkonda içerim vs bunlar hep hikaye. Sırf bu sebepten 9 aylıkken ölümden dönmüşüm zatürreden. Hadi kendinizi zehirliyorsunuz o yavruya bunu yapmaya hakkınz yok.. Amacım sizi kırmak veya üzmek değil çeldirici olabilmek. Sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. :KK46:

Valla çöplük gibi midem vardır,kolay kolay bir şey dokunmaz.Ama sabah sabah kahveyle sigara içsem midem bulanır.Denedim,biliyorum :)
Sigarayı yakmadan elinde tutmayı deneyebilirsin.Arada yine yakmadan içine çekebilirsin.Bir nebze kendini kandırmış olursun.Sakız,çekirdek gibi şeylerle oyalanabilirsin.
Ben çok yakından tanık oldum,sigarayı bırakmayan bir tanıdığın çocuğu düşük kilolu doğdu ve bebekliği hep hasta geçti.Allah korusun sebep bu olmasa bile insan mutlaka suçlu hisseder.
Allah sağlık ve irade versin.

Insallah bu poktan kurtulursun tez zamanda:KK70:diyorum amaaa ben de ayni senin gibiyim anacim sabahlari kahve ile o illeti icmesem duramiyorum (hamile degilim):KK53:ama bende isterim birakayim ya ben onu biraksam,o beni birakmiyoo:KK34:yani bacim kelin ilaci olaydi gur saclarina kurdele takardi:KK70:saka bi yana,keske birakabilsen iki canlisin ustelik daha dikkatli olman gereken bi donemdesin..doktorunuda anlamis degilim yani:KK64:ben 4 hamilelik gecirdim bu illete bagimli oldugum icin doktor gunde 3 tane ye kahveyi de en fazla 2 tane icebilirsin demisti,cunku aksi takdirde biz sigarayi veya kahveyi kestigimiz zaman sinirli kotu hissediyoruz kendimizi ee bu dolayisiyla da bebegi etkiliyormus..benim doktorum boyle soylemisti ve bende aynen uyguladim hicte zorluk cekmedim bence eger gercekten birakamiyorsan gunde 3 e indir kahveyide gunde bi tane ic en azindan daha az etkilenirsin canim..benide simdi topa tutacaklar bak gor:KK70:

Dokunabildigimiz, görebildiğimiz herhangi bir çocuğun başına bir şey gelse neler söyleriz, neler yaparız..
Örneğin, bir anne 3 yaşındaki oğlunu bir kutuya kapatip, kutuyu zehirli dumanla doldurmuş. Şimdi de çocuk kalp hastası, ve ameliyat için sira bekliyor olsa. Yada artık solunum cihazına bağlı yaşıyor olsa.
Sevgili anne adayı, engelli çocuklarla çalıştım yıllarca. Bir taneden bir şey olmaz diye düşündüğünüz sigaradan çok şey olur. Siz daha agirligi 10 gr olan canliya agirliginca zehir vereceksiniz, ve içiniz rahat dogum yapacaksiniz.
Doğum sırasında neleri riske ettiğinizi hiç arastirdiniz mi?
Bugün sokakta milletin spastik dediği (ki asla tasvip etmem herhangi bir hastalığın hakaret haline gelmesini) çocuklardan birinin bakımı için anneler neler çekiyor haberiniz var mı? Hem maddi hem manevi yükü nasıl tasirsiniz böyle bir şeye sebep olduğunuzda?
Ben günde 4-5 serbest diyen doktorun da aklına sasarım açık soyliyeyim. Her hastalığın risk faktörleri sigarayla bagdasiyorken, neyi kime serbest?

Back