- 7 Eylül 2015
- 2.482
- 2.375
- 53
- Konu Sahibi Pokahontass
Bende bir birbicuk paket içiyordum, yapman gereken bir hafta sabretmek ve üstüne günlük yürüyüşlere başlamak. İnan aklına neredeyse hic gelmiyor bir hafta sonra. İlk günler cok zor sadece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke hepimiz tamamen bıraksak. Hamilelikte değil normaldede zarar.Bende böyle biliyorum hamile bi arkadaşım var doktoru günde beş taneyi geçme az olarak içebilirsin demiş ama o mide bulantısından istemiyorum zaten demişti.
Bende sigara içiyorum bi kaç ay öncesine kadar az içerdim günde 4-5 tane falan anca içerdim bir buçuk yıl böyle devam ettim ama bu ara çoğalttım sigarayıVe bende bi hamilelik planlıyorum bu ara tekrar azaltmam lazım ağzımda sakızla geziyorum
![]()
Bi iki hafta daha zorlanırsınız ama sonrasında zaten içemiyceksiniz. Bende günde 4 bardak türk kahvesi içen bi insanım hele ki sabah büyük bi fincanda içerdim 2 pakete yakında siğara içerdim ama zaten belli bi süre sonra içemiyosunuz hem sigara hemde neskafe türk kahvesi falan ağzıma süremedim bulantılar falan zorluyo insanıGün içinde sürekli sakız çiğnemeye çalışıyorum ama buseferde habire acıkıyorum sakız çiğnedikçe.
İrade konusunda gerçekten okadr zayıfım ki en nefret ettiğim özelliğim bu benim.
Hamile kalmadan önce kaçkere diyet uyguladım, istikrarlı bir şekilde devam edemedim.
Hamilelikte kilo alacağım zaten bari zayıflayayım da diye düşünerek hiç birşey yapamadım.
1 2 kilo verip geri aldım en sonunda 75 kiloyla hamile kaldım.
Sigara için en yakın arkadaşımın doktoruda günde 3 5 taneye müsade etmişti oda stres yapmaması adına.
Gerçekten gönül istiyorki kendimden önce bebeğime zarar gelmesin ona birşey olmasın, ama böyle iradesizce davranmak, sorumsuzca davranmak, kendine engel olamamak okadar berbat birşey ki !
Sen nasıl anne olmayı planlıyorsun diye her dk sorguluyorum kendimi..
İnanın çok berbat bir durum bu !
Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız.
Ve bununda farkındayım.
Elimden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyorum. Herdefasında elime aldıkça geri koyuyorum, bazen yakıp 1 fırt çekip etıyorum.
Frenleyebildiğim kadar frenlemeye çalışıyorum kendimi. İrademi zorlamaya çalışıyorum.
Nasıl bir vicdansızlık yaptığımında farkındayım.
Bütün bunların farkında olupta tamamen kesip atamamak okadar lanet birşey ki..
Sadece şunu soylemek istiyorum bir yakinimda hamile iken sigara kullanmisti o kadar hem doktoru hem eşi hemde biz soylememize ragmen yok aliskanlik yok vaz gecemiyorum yok tiryakisiyim zaten gunde 1 kere iciyorum falan diye diye 9 ayi geçirdi bebegi normalden kucuk ve zayıf dogmustu.Tabiki de o iradesizz insan benimn !
Öncelikle şöyle anlatayım,
Nescafe ve sigara bağımlısı bir insandım.
Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.
Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Şimdi ise hamileyim
Ha bu arada eşim ise sigaranın daha tadını bilmeyen biridir
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.
Ama kahveeee !böyle çıldırıyorum işte..
Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Sabah hazırlanırken aynada diyorumm kendime 'bugün sigara içmek yok '
İşe gelene kadar bu tutumum devam ediyor.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara
O sigarayı içiyorum ve içtikten sonra vicdanım beni boğuyor resmen.
Bırakmıyorum şu lanet olası zıkkımdan kurtulamıyorum.
Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !
Bi yandan vicdanım, iç sesim, diğer yandan eşimin her fırsatta sıkıştırması.
Hergün yalvarıyorum Allah'ıma şu illetten kurtulmak için.
Midem bulansın, öğürmeye kusmaya razıyım.
Yeterki tiksineyim şundan kokusuna tahammülüm kalmasın.
Şimdi burada topa tutulacağımıda biliyorum haklısınız ne derseniz.
Ama Topa tutarken de ' Poka inş tiksinirsin sigaradan' diye de dua edin nolur.
Buarada günde 1 paket içtiğim sigaradaan şuan günde 7 8 e indirebildim..
Tabiki de o iradesizz insan benimn !
Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.
Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Şimdi ise hamileyim
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.
Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara
Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !
Insallah bu poktan kurtulursun tez zamandaTabiki de o iradesizz insan benimn !
Şimdi ise hamileyim