- 5 Nisan 2012
- 7.006
- 14.210
- 498
- Konu Sahibi Pokahontass
-
Bende diyodum yorumumdan dolayi beni tasa tutacaklarBu yorumu yazdığım için benide topa tutacaklar
Stres daha zararlı olduğu için doktorlar günde 3-5 taneye izin veriyor diye biliyorum
Allah sizi bir an önce kurtarsın sigaradan inşallah
Ama streste hamilelikte sigara kadar önemli rahatlamaya çalışın
Seni çok iyi anlıyorum. Şimdi yapacağım yorumda beni topa tutarlar eminim ama hamileliğimin ilk 2.5 ayı hiç içmedim ama ne stresler yaşadımTabiki de o iradesizz insan benimn !
Öncelikle şöyle anlatayım,
Nescafe ve sigara bağımlısı bir insandım.
Sabah uyanır uyanmaz wc gitmeden daha mutfaga gidip hemen kettle a su koyuyordum, wcden çıkana kadar kaynamış olsun diye.
Hersabah 1 kupa sade nescafe ve onun beraberinde 2 dal sigara içer öyle çıkarım evden.
Ve bu durum lise zamanından beri böyle. Okula/işe geç kalacağımı bilsem de o kahve sigara keyfini yapmadan adımımı atmazdım dışarıya, çünkü ayılamazdım, çünkü yıllarca öyle şartlamışım, alıştırmışım kendimi.
Günde 1 paket sigara içen biriyim. İşimin rahatlığından da kaynaklı günde 1 paket içmem.
Şimdi ise hamileyim
Ha bu arada eşim ise sigaranın daha tadını bilmeyen biridir
Doktora gittim ve tesadüf doktorum sigara düşmanı çıktı kesinlikle ağzına sürmüyorsun dedi.
Kafein almıyorsun dedi. ÇAy içme içeceksen çok açık iç dedi. Çayı çok aramam zaten.
Ama kahveeee !böyle çıldırıyorum işte..
Hamile kaldığımı öğrendiğimde Sadece 1 defa nescafe içtim birdaha sabahları ağzıma sürmedim.
Sabah hazırlanırken aynada diyorumm kendime 'bugün sigara içmek yok '
İşe gelene kadar bu tutumum devam ediyor.
Ofise gelince puuuufff uçtu gitti düşünceler. Hemen bi hafif türk kahvesi peşine kendimi kandırmak adına almış olduğum düşük zehirli sigara
O sigarayı içiyorum ve içtikten sonra vicdanım beni boğuyor resmen.
Bırakmıyorum şu lanet olası zıkkımdan kurtulamıyorum.
Bebeğimin daha 2 gün önce pıtpıtpıt kalp atışlarını duydukk. Poka bunu nasıl yapıyosun yazık günah karnındakine diyorum herseferinde ama Bu kendine engel olamamak frenleyememekte nesi !
Bi yandan vicdanım, iç sesim, diğer yandan eşimin her fırsatta sıkıştırması.
Hergün yalvarıyorum Allah'ıma şu illetten kurtulmak için.
Midem bulansın, öğürmeye kusmaya razıyım.
Yeterki tiksineyim şundan kokusuna tahammülüm kalmasın.
Şimdi burada topa tutulacağımıda biliyorum haklısınız ne derseniz.
Ama Topa tutarken de ' Poka inş tiksinirsin sigaradan' diye de dua edin nolur.
Buarada günde 1 paket içtiğim sigaradaan şuan günde 7 8 e indirebildim..
Bende diyodum yorumumdan dolayi beni tasa tutacaklaryanliz degilmisim bende gunde 3 bazen 4 iciyodum doktor stresin daha cok etkiliyecegini soyluyordu bende uyguladim masallah 4 evladim var hic bi saglik problemi yasamadik keske hic icmesek su zikkimi ama gel gorki oyle kolay olmuyo iste..
Seni çok iyi anlıyorum. Şimdi yapacağım yorumda beni topa tutarlar eminim ama hamileliğimin ilk 2.5 ayı hiç içmedim ama ne stresler yaşadımsnra sagolsun eşimin hain düşüncesiz davranışalrı yüzünden bi sinir anında aldım paket yaktım bir tane ve doğuma kadr günde 5-6 içtim. Kahveyi asla kesmesim türk kahvesi bağımlısıyım desem yeridir hemse sade günde 2 su bardağı bazen dahada üzeri ama allahıma binlerce şükür turp gibi oğlum oldu çoook şükür. Allahım cümlemizin miniklerine sağlık versin. Ayrıca kahveyi bana drum önermişti
Elbette haklisiniz bende aksini soylemedimki,kendimden ornek verdim sadece ki anladigim kadariyla konu sahibide bagimlisi ve birakmak icin epey bi mucadele etmis..kesinllikle tasvip etmiyorum ben sadece eger herseyi denedigi halde birakamiyorsa,azaltabilir dusuncesindeyim..doktorlarin hepsi ayni goruste degil demekki benim doktorum once birakin dedi ve ben yapamayinca gunde 3 tane icebilirsin zira psikolojik acidan cok etkileniyorsun ve asiri sinirlisin buda bebegini etkiler demisti..herkesin dusuncesine saygim sonsuz ben sadece nacizhane fikrimi soyledim..Topa tutmak degil amacım da
'ben içtim bir şey olmadı' diye destek olamazsınız.
Yada o içtiğinde olan şeyin sorumluluğunu alamazsınız.
Henüz çocuklarınız küçük, Allah korusun hayatındaki hastalıkları şimdiden bilemezsiniz.
Lütfen, biraz duyarlı olun.
Elbette haklisiniz bende aksini soylemedimki,kendimden ornek verdim sadece ki anladigim kadariyla konu sahibide bagimlisi ve birakmak icin epey bi mucadele etmis..kesinllikle tasvip etmiyorum ben sadece eger herseyi denedigi halde birakamiyorsa,azaltabilir dusuncesindeyim..doktorlarin hepsi ayni goruste degil demekki benim doktorum once birakin dedi ve ben yapamayinca gunde 3 tane icebilirsin zira psikolojik acidan cok etkileniyorsun ve asiri sinirlisin buda bebegini etkiler demisti..herkesin dusuncesine saygim sonsuz ben sadece nacizhane fikrimi soyledim..
Ahh ahh keske bende hic bulasmasaydimKullanmadığım için anlayamiyor olabilirim bende birakmamayi. Stresiyle basetmek icin neler denediniz bilmiyorum, her sey denendiyse dediginiz gibidir, stresinden iyidir belkide. Sadece iyi tecrübelerle orneklendirmek yanlış geldi. Burada konu sahibi tiksineyim, bırakayim diye yardım istiyor gibi anladım.
Üstelik doğumla da bitmiyor, emzirme dönemi de var, o zaman da sigara tüketmek sıkıntı. Uzun zamanlar olduğu için belki alternatifler aranmalı. İnanan dua etsin, gidebilen yardım alsın, yoga yapsın, psikoloğa gitsin, hipnozla denesin... destek grupları kurulsun, motive edilsin anne... bilemedim bende..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?