Bi insan bukadar iradesiz nasıl olabilirr!

Ben de hamilelik öncesi sigara içiyordum. Hamileyken de üç beş içerim diyordum. Kuzenim in eşinin akrabası bir kadın hamilelik boyunca sigara içmiş ve bebekte damar tıkanıklığı vardı. Gözümle o bebeği görünce dünyam karardı o gün bıraktım. O bebis nasıl acı çekiyordu mosmor( tek sebep sigara değil belki ama bir bebeği o hale getirme ihtimali bile sigaraya düşman etti beni. Aptal üç kuruşluk zevkimiz için değmez bu riske. Hala icebiliyorsan buyur şimdi de yak

Devamını okumadan inşallah mide bulantıların başlar da tiksinirsin diye geçirmiştim içimden.
Kafein o kadar zararlı ki onun minicik kalbi için. Sen ayılıyorsun onun kalp atışları düzensizleşiyor.

İlk gittiğim doktora günde 2 kupa nescafe içiyorum dediğimde 'bir şey olmaz' dedi. İkinci doktor 'kafeinsiz içersen iç çok zararlı' dedi.
Kalp atışlarını duyduktan sonra ben frenledim kendimi. Sonra da tiksindim zaten. Şimdi midem bulanmadığı zaman bile içmiyorum. Demek ki olabiliyormuş.

O SİGARADAN MUTLAKA KURTUL

Bende diyodum yorumumdan dolayi beni tasa tutacaklar yanliz degilmisim bende gunde 3 bazen 4 iciyodum doktor stresin daha cok etkiliyecegini soyluyordu bende uyguladim masallah 4 evladim var hic bi saglik problemi yasamadikkeske hic icmesek su zikkimiama gel gorki oyle kolay olmuyo iste..

Seni çok iyi anlıyorum. Şimdi yapacağım yorumda beni topa tutarlar eminim ama hamileliğimin ilk 2.5 ayı hiç içmedim ama ne stresler yaşadım snra sagolsun eşimin hain düşüncesiz davranışalrı yüzünden bi sinir anında aldım paket yaktım bir tane ve doğuma kadr günde 5-6 içtim. Kahveyi asla kesmesim türk kahvesi bağımlısıyım desem yeridir hemse sade günde 2 su bardağı bazen dahada üzeri ama allahıma binlerce şükür turp gibi oğlum oldu çoook şükür. Allahım cümlemizin miniklerine sağlık versin. Ayrıca kahveyi bana drum önermişti

Bu herşeye izin veren doktorlar bana denk gelmedi. Sigaradan söz etmiyorum bile. Kahve,çay, gazlı içecek, hazır meyve suları herşey yasaktı bana. Süt ayran, bitki çayları serbest. Doktorum ünlü bir doktordu eminim uydurmamıştır. Hadi bunları boşver ama sigaranın şakası yok. Ben 15 yıl önce kendim için bıraktım. En ufak bir öksürükte panik oluyordum ciğerlerde bir şey mi var diye. Yaptığım en akıllıca işlerden biriydi sigarayı bırakmak. 3 yıl önce akciğer kanserinden komşum vefat etti 50 yaşında. Çok içerdi sigara. Öldüğü yıl ilk torunu doğmuştu. Allah rahmet etsin. Hamile bir kadının sigara içmesi bence de yasa ile yasaklanmalı.

Topa tutmak degil amacım da
'ben içtim bir şey olmadı' diye destek olamazsınız.
Yada o içtiğinde olan şeyin sorumluluğunu alamazsınız.
Henüz çocuklarınız küçük, Allah korusun hayatındaki hastalıkları şimdiden bilemezsiniz.
Lütfen, biraz duyarlı olun.

Elbette haklisiniz bende aksini soylemedimki,kendimden ornek verdim sadece ki anladigim kadariyla konu sahibide bagimlisi ve birakmak icin epey bi mucadele etmis..kesinllikle tasvip etmiyorum ben sadece eger herseyi denedigi halde birakamiyorsa,azaltabilir dusuncesindeyim..doktorlarin hepsi ayni goruste degil demekki benim doktorum once birakin dedi ve ben yapamayinca gunde 3 tane icebilirsin zira psikolojik acidan cok etkileniyorsun ve asiri sinirlisin buda bebegini etkiler demisti..herkesin dusuncesine saygim sonsuz ben sadece nacizhane fikrimi soyledim..

Sabah kahvesi ve sigarayi ritüel yapmissin kendine.. ayni dedigin gibi sartlamissin kendini. Sigara bagimliligi zaten cogunlukla psikoloji sartlanmadir.
Bu sarti kolayca kirabilirsin bunun farkina vararak. Mesela o kahve ve sigara keyfi sabahlari cokmu hosuna gidiyor ozaman onun yerine baska birsey yap.. veya gün icerisinde streslisin ozaman hemen sigarayla bagdastirma ..sigara icenler sigarayi psikolojik olarak bagdastiriyor herbirseye.. mesela mola olsun veya basari sonrasi veya stres vs ..bunlari sigarasiz yasamak hissetmek lazim sonuna kadar..yasadiktan sonra zaten ardindan sigarayi yaksan eskisi gibi haz almadigini farkedersin.

Kullanmadığım için anlayamiyor olabilirim bende birakmamayi. Stresiyle basetmek icin neler denediniz bilmiyorum, her sey denendiyse dediginiz gibidir, stresinden iyidir belkide. Sadece iyi tecrübelerle orneklendirmek yanlış geldi. Burada konu sahibi tiksineyim, bırakayim diye yardım istiyor gibi anladım.
Üstelik doğumla da bitmiyor, emzirme dönemi de var, o zaman da sigara tüketmek sıkıntı. Uzun zamanlar olduğu için belki alternatifler aranmalı. İnanan dua etsin, gidebilen yardım alsın, yoga yapsın, psikoloğa gitsin, hipnozla denesin... destek grupları kurulsun, motive edilsin anne... bilemedim bende..

Ah canım okudukça kendimi gördüm 3 gün bırakabildim en fazla, kırmıştım sigaraları bi köşeye sonra gittim onlara aradım 2 saat onları içtim çok iradesizim diye çok kızıyorum kendime bukadar mi zayıfım diyorum ama beceremiyorum

Kk'da yığınla diyet grupları var, belki bir başlıkta sigarayı birakamayan anneler bir araya gelip, grup oluşturup birbirini motive edebilir. Aramızda olan psikolog arkadaslardan destek çıkan olabilir. Günde 10 dakika ayırabilen çıkar belki. Eminim bu konuda duyarlı bir çok insan yardım etmek isteyecektir.

Ahh ahh keske bende hic bulasmasaydim34 yasindayim 14 yasimdan beri iciyorum bu zikkimi bende asiri sinir ve bas agrisi yapiyor birakmayi denedigim zaman ki bir cok kezde denedimolmuyor olmuyor!o yuzden doktorum 3 e kadar izin vermisti..yapabiliyorsa her yolu denesin tabiki hic degilse o kurtulsun bu illettengercekten zarar omrumuze..insallah konu sahibi de sizin gibi duyarli bayanlarin yorumlariyla karar verip birakir..

Cocugun Allah gostermesin erken dogarsa, nefes alma guclukleri cekerse, kalbinde delik falan olursa vicdan azabi cekmeyecek misin? Hic biri olmasa cocuk yaslarinda astima yakalandiginda aklina sigaradan oldugu ihtimali gelmeyecek mi?
Elektronik sigaralardan dene olmadi.
Ama bu zarari verme bebegine.
Daha sigaradan fedakarlik edemeyen biri nasil anne olacak?
Annelik fedakarlik demek, bu fedakarliklar da rahmine dustugu an baslar.

Pokahontass ablacım süt iiiiiç , meyve suyu iiiiiç, ayran iiiiiç, bebişine yazık minnacık ciğerlerine yazık, içtiğin her sigarayla bebeğinin kaç tane beyin hücresini yok ettiğini biliyormusun? Hem doğum yaptım hadi sigaraya başlıyim demebu seferde o tertemiz mis gibi sütünün besin değerlerini öldürür sütünün tadını acıtırsın , sonrada " bu çocuk beni neden emmiyo "diye sızlanır , dert yanarsın , sigara içmek yoooook ,

Çocuğunuzun motor gelişiminden tutun da zihinsel gelişimine kadar olumsuz etkilediğinizin farkında mısınız ?
İleride spordaki başarısızlığının sebebi olmayı göze alabiliyor musunuz ?
Ya da hayatın diğer alanlarındA?
Çocuğunuz madem sigaradan daha önemsiz, o zaman neden yaptınız ?

Not: inşallah tiksinirsin sigaradan :)
Not2; son zamanlarda kafein zararaızdır diye araştırmalar duymuştum. Onu iyi araştırın. Başka doktorlara da dnaışın. Belki kahveye izin çıkar

Vallahi ben sizi topa tutamayacağım bu yaşa gelmişsiniz neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilirsiniz ve biliyorsunuz da belli yazdıklarınızdan amma velakin karnınızdakine yazık daha da bişey demem Allah yardım etsin.

Zaten bir anda bırakmak çok zor. Siz 7 8e kadar da indirmişsiniz. Biraz daha azimle bırakırsınız inşallah :) bu yüzden kendinize yüklenmeyin sakinliğinizi koruyarak yaklaşırsanız belki daha iyi olur sizin ve bebeğiniz için. Sigara aklınıza geldiğinde başka bir şey atsanız ağzınıza ya da kafanızı meşgul edecek şeyler?..
Ve ayrıca sigaranın zararlarından burada bahsetmeye gerek bile yok sanıyorum, siz bunu zaten biliyorsunuzdur.
Umarım sağlıklı çocuklarınız olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…