- 26 Mayıs 2015
- 2.599
- 1.547
-
- Konu Sahibi vanilyalimuffin
Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin anneciginize...
herkesin sınavı farklı farklı seninki de böyleymiş canım.Yaşadıklarını anlayabiliyorum ama sebat etmen gerekecek zor da olsa. çünkü ileride bunları öyle bir hatırlayacak ve anlatacaksın ki. kendinle gurur duyarak.. ne günleri atlattım ben çok güçlüyüm diye. dua et, sabır dile her şeyin geçiçi olduğunu unutma. Allah gani gani rahmet eylesin anneciğine, umarım birgün bir yerlerde buluşursunuz
Bu evde çok zor..Manevi huzuru tavsiye ederim
Sağolasın canım benim.....
Amin..
Deminden beri ağlıyorum. Genzim yanmayı geçti ağrımaya başladı artık.
Sessiz sessiz ağlamak en zoru.
Hiç çıkar yol bulamamak.. Kendini atacak bi yerinin olmaması nasıl zor.....
Üzüldüm ya.Annemi kaybettim..
Babamın gerçek yüzü çıktı..
Bizi öyle bi borca soktu ki öde öde bitmiyo ki zaten ödemiyo..
Bahsi geçen borcun alacaklıları sürekli benim yanımda borcu konuşuyolar..
Ev sahibi gelip evden çıkarıcam onu diyo.. (Dolayısıyla bizi yani. Laf duyuruyo bana) bende elim dizimde dinliyorum..
Bu hayvan sürekli sinirlendirmek için en ufak şeyde anneme küfür ediyo. Anneni s***tirme, ananın da babanın da ağzına ağzına s**tırtma gibi.. (Babamdan bahsediyorum..)
Bilerek ediyo tahrik olıym diye. Düzgün konuş annem hakkında diyorum kavga ediyoruz.
Kardeşlerim ergenliğe giriyo. Asileştiler. Onlarla ilgilenmiyo ben yapıyorum her şeyi. Gece 12 ye kadar çocuklar evde yok ben sahip çıkıyorum sokaklarda..
çocuklar bazen abartıp bana hakaret ederse onları tutuyo. Noluyomuş öyle dedilerse..
Bigün karşıma biri çıktı. Sandım ki yanıma arkadaş olur sonra da yuvamı kurar defolur giderim. Yalancı çıktı. Allah biliyo ya çok ah ediyorum.. Mübarek gün allahım sorsun hesabını..
Borç için benden ümit ediyolar laf dokunduruyolar. Ödesem gücüm yok ödemesem bıktım bana laf duyrulmasından..
Okul hayatım alt üst oldu.. Bittim..
Arkadaşlarım teker teker sattı beni hepsi adi çıktı.. Kimi adam ettimse ilk işi nispet yapmak oldu.. Ve evet gerçekten sayemde adam oldular.. Sonradan beni ezdiklerine inanamadım haliyle..
Bi yandan fitre zekat vermeye çalışanlar.. Çalışıyorum dedikçe al okuyosun diye ısrar edenler.. Artık nasıl görünüyosam dışardan..
Kardeşlerime gözlerinin gördüğünü alamıyor olmam.. Akıllarının bişeylerde kalması..
Annemin yanına çok uzak olduğu için gidememem..
Annemi deli divane özlemem..
Kimseye annem yok diyememem.. Çünkü kime dedimse sahipsiz görüp art niyet beslemesi...
Daha sayıymı be kızlar.. Siz söyleyin daha sayıym mı....
Ne zaman gecer biliyomusun bu aci?
Senden daha beter durumda olanlari gordukce.
Haline sukretmeyi ogrendiginde hepsi gecer.
Ama iste o an ne zaman gelir.
Iste o muamma...
Edit: kusura bakma ben ask acisi sandim.
Allahim bin kere sabir versin saglam dur buda gecer be kzum.
Dusn bi.
Sen diger tarafa gocup gittiginde bu dert senle gelicekmi sence?
Gelmiycek, Allah bi kapi acar elbet ve tum kara bulutlar kaybolur teker teker.
Diger dunyaya gitmeyen dertler icin, yani gecici dertler icin dertlwnme.
Dua et ve saglam adimlarla teker teker tum o kara bulutlari sal.
Allaha sigin, gecicek.
Merak etme.
Kimsemiz yok canım.. Olanlara borçluyuz zaten. İş adamıydı iflas etti fabrikatör oğulları gibi keyif yaparken. Şimdi millet bana laf duyuruyo sen öde gibisinden.. Gücüm yok. Ödesem kenara atamıycam üç kuruş para alıyorum. İşe ağrı kesicilerle gidiyorum. Espri yollu söylüyolar sen öde diye. Çünkü bu insanlara borç taktı ve o insanlar kendi ödeyemiyp onlar da zor durumda. Milleti mi düşüniym kendimi mi bilmiyorum.Üzüldüm ya.
Peki sen kaç yaşındasın, işin, mesleğin var mı, yoksa daha okuyor musun? Maddi. Özgürlüğün varsa işin daha kolay ama yoksa ailenden yardım isteyebilirsin belki. Yakın aileniz varsa destek olabilecek?
Çok dualar ettim canım.. Her gece ettim senelerdir.. Bi ara düzeldi en azından huzur vardı evimde. Allahım sana şükürler olsun kurban olduğum dedim. Şimdilerde gene başladı.....öyle deme canım. inançlıysan, Allah var onun yanında olması yetmez mi aç bence ellerini semaya, inşirah suresi var onu oku rahatlayacaksın.
ama bu mücadeleleri vermemiz için güçlü olmalıyız her daim, arada düşsekte kalkabilmeliyiz
ben 9 yildir aci cekiyorum, mutlu oldugum uc bes ay vardir.her sey husran 9 senedir. iki yakam bir araya gelmediHer konuda desem inanır mısın?
Gerçekten üç-üç buçuk yıldır acı çekiyorum.
Her konuda hayalkırıklığı.
Şu filmlerde abartıldığına inandığımız güçlü kadınlar güçlü kızlar muhabbeti yok mu. Benden o bekleniyo. Vallahi de billahi de bıktım.
Sürekli ağlamaktan bıktım.
Geçmiyo arkadaşım. İnan ki geçmiyo..
Sen neden peki...ben 9 yildir aci cekiyorum, mutlu oldugum uc bes ay vardir.her sey husran 9 senedir. iki yakam bir araya gelmedi
Çok teşekkür ederim allah razı olsın..Bu durumda ne denir bilmiyorum ama öncelikle annenizin mekanı cennet olsun. Kardeşlerinize bakıyorsunuz ya, dilerim gün gelir kıymetinizi çok iyi bilirler. Allah bu günden sonra güzel günler göstersin inşallah size bunu canı gönülden diliyorum.
Canım inan onlara da kızamıyorum. Durumları çok kötü. Babam ödiycem diyip kredi çektirdi onlara zamanında.Allah annene rahmet eylesin, nur icinde yatsin
sana da Allahim sabir versin
eger bi an düzeldiyse simdi yine kötüye gidiyorsa demek ki yine dua istiyor Yaradan, sen kalbini karartma inancini kaybetme
sana neymis babanin borcundan, alacakli olan sahislar utanmiyolarmi genc bir kadina yüklenmeye
paralarini kime kaptirdilarsa ondan istesinler
kusura bakma, babana cok kizdim su an sizin zaten bi yaniniz hatta en önemli yanininiz eksik kalmis
daha bu neyin tripleri
Allah dualarini kabul etsin, sana ve kardeslerine güzel kapilar acsin insallah
Amin inşallah bu arada... Cümlemize güzel kapılar açsın allahım..Allah annene rahmet eylesin, nur icinde yatsin
sana da Allahim sabir versin
eger bi an düzeldiyse simdi yine kötüye gidiyorsa demek ki yine dua istiyor Yaradan, sen kalbini karartma inancini kaybetme
sana neymis babanin borcundan, alacakli olan sahislar utanmiyolarmi genc bir kadina yüklenmeye
paralarini kime kaptirdilarsa ondan istesinler
kusura bakma, babana cok kizdim su an sizin zaten bi yaniniz hatta en önemli yanininiz eksik kalmis
daha bu neyin tripleri
Allah dualarini kabul etsin, sana ve kardeslerine güzel kapilar acsin insallah
Canım inan onlara da kızamıyorum. Durumları çok kötü. Babam ödiycem diyip kredi çektirdi onlara zamanında.
Düşünsene başkasının kredi bırcunu ödediğini. Hem de faiziyle. İnan onların da yemeye ekmeği yok. Medet umuyolar benden laf dokunduruyolar ödeyemiyoruz edemiyoruz gibisinden.
Ama ben mi dedim git başkasına kredi çekecek kadar salak ol diye. Ben çekmem bak net söylüyorum. Başkasına da çektirmwm. İnan ki aylarca parasız gezdim kimsenin ruhu duyamdı. İstemem başkasından. Ödeyemem belki ödiycek durumda olsam zaten baştan ihtiyaç duymam.
Zamanında aptallığın kralını etmişler şimdi onların yüzünden eziliyorum yükün altında.
Sonuçta o paradan bizde harcadık yük hissediyorum omzumda. Bak babam azmetse yemin ederim üç kuruşun üçünü de veririm. Ama o yan gelip yatarken ben neden ödiym allah aşkına.yazik olmus tabi onlarinda Allah yardimcilari olsun ama kendin diyorsun insan bu devirde en yakinlarina bile güvenemezken bu ne cesaret... senin ve kardeslerinin sucu ne anlatabiliyormuyum
önce kendini ve kardeslerini düsünmelisin
varsin laf söylesinler, yazik günah tamam ama senmi zorladin bu denli bi aptalliga
Kardeşim sağolasın da edebiyat yapılcak bi durum değil benimki. Her gün bi yenisi daha başlıyo ama biten yok.diger aci baslayana kadar surer.