• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi acayip koca kişisi

Bu sene iyice kafayı yedi yaklaşık 4 ay başka bir şehire tayin oldum hafa sonları geliyordum ve tek yaptığım onun temizliği yemeği oldu, yalnızken de yapmamış bir şey ama geçen seneler yapardı
bu durum sizi çok yormuş ve aranızdaki sevgiyi de köreltmiş gibi geldi bana. mutlaka konusun ve yardim isteyin. yapmiyorsa tavır koyun bence.. eğer konusmaniza rağmen düzelmeyip tekrar siz yapmaya başlarsanız verdiğiniz tepkinin hicbir etkisi olmayacak

Bırakın hiçbirşey yapmayın o yapmadığı surece. Yanlış anlamayın ama ben çalışmıyorum eşim bu durumda bıle tum gun evde olmama ragmen cogu zaman bana yardım ediyor. Siz hizmetçi değilsiniz. Ve evi temizlemek yemek yapmak kadın çalışmasa da görevı degildir. Sadece toplum duzenı acısından kadına yakıstırılmış bu. Eşiniz de elini taşın altına koymalı. Merak edıyorum beraber yaptıgınız aktıvıte vs yok mu?

Merhabalar, okuyup yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler. Konuyu kısaca anlatmaya çalışacağım;
Eşim ve ben çalışıyoruz eşimle evden aynı saatlerde çıkıp akşam ben biraz daha geç geliyorum. İşim yorucu yoğun hafta sonu tatilim var devlet kurumu ancak stresli ve henüz yeni atandım sayılır öğrenmeye çalışmanın stresi de cabası, elimden geldiğince her seye yetişmeye çalışıyorum ancak kendisi mutsuz etmek için var sanki hep gergin neredeyse hergun bir bahane buluyor memnun olmuyor nedense.
Sabah işe gitmeden ben yapmadığım halde ondan önce kalkıp kahvaltısını hazırlıyorum o kahvaltı vs yaparken sofrasını toplarken ben hazırlanıyorum ama sanki hazırlandığım ona göre süslendiğim! için surat yapmalar laf söylemeler neredeyse her sabah benim moralim bozularak evden çıkmam.. Defalarca anlatmaya çalıştım ben de bir bireyim topluma çıkıyorum saçımı yapmam makyaj yapmam hergun farklı giymem sanki bir suçmuş gibi beni huzursuz ediyor, işten geliyoruz kendisi hiçbir şeye elini sürmeden beni bekliyor ben gelir gelmez yemek işini hallediyorum toplarsa yalandan tabakları topluyor, zaten elinde hep tablet video belgesel vs izliyor kahvaltıda yemekte yatarken bu durumdan nefret ediyorum, ev temizliğine daha öncelerden yardım ederdi ancak ben bu işten önce yaklaşık iki yıl çalışmadım her işi yaptım artık onu da yapmıyor yapsa da benim söylemem tartışmam dürtmem sonucunda oluyor o zaman da bir anlamı olmuyor, kendisi hiçbir şey yapmazken hep benden bekliyor ev dağınıksa neden toplamıyor musum o hiç dagıtmıyotmus bir kere bile çorabını toplamış mıyım sorun ise benim çantam mesela koltuğun üstünde işte kitaplarım masanın üstünde vb, diyorum ki ben de diğer her şeyi yapıyorum kaldı ki yine ben topluyorum ama yetişemiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum ben de. Haftasonu dışarı çıkıyorum cumartesi günleri O çalışıyor ama ben her hafta neden çarşıya çıkıyormuşum evi temizlemem gerekiyormuş ya ben mecbur muyum hayat bu mu benim de tatilim var diye oturup her hafta temızlık mı yapmalıyım? O işini görüyormuş sofrasını topluyormuş daha ne yapsınmış toplama diyorum kendin yiyorsun diyorum diğer yapılan işler ütü( havlu nevresim, iç çamaşır) hepsini ütülüyotum, bulaşık ev süpürme cam silme ve diğerleri ona göre iş değil ben mi yapacam dediği zaman kavga çıkıyor elbette yapacaksın diyorum ama olmuyor hep aynı yerde tıkanıyoruz, bazen çekip gitmek istiyorum bu konuyu ben nasıl çözerim nasıl olaya bakışı değişir fikriniz var mı :KK43: gerçekten dayanamıyorum bu huzursuzluğa... Teşekkürler
Ev işlerini bölüşün. Oturun ve adam akıllı konusun.bize anlattıklarınızı anlatın. Sana da yazık günah. Allahtan çocuk yok yoksa ne olurdu halin Allah yardımcın olsun canım işin zor. Eşin tam Türk erkeği modeli

Yahu ben ev hanımıyken temizlikten nefret ettim. Seni iyi anlıyorum. Hem dışarda çalış hem evde. Beden mi dayanır buna.

Bı zahmet yapsın beyfendi, yok yapmıyorsa bir yardımcı tutsun.

Merhabalar, okuyup yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler. Konuyu kısaca anlatmaya çalışacağım;
Eşim ve ben çalışıyoruz eşimle evden aynı saatlerde çıkıp akşam ben biraz daha geç geliyorum. İşim yorucu yoğun hafta sonu tatilim var devlet kurumu ancak stresli ve henüz yeni atandım sayılır öğrenmeye çalışmanın stresi de cabası, elimden geldiğince her seye yetişmeye çalışıyorum ancak kendisi mutsuz etmek için var sanki hep gergin neredeyse hergun bir bahane buluyor memnun olmuyor nedense.
Sabah işe gitmeden ben yapmadığım halde ondan önce kalkıp kahvaltısını hazırlıyorum o kahvaltı vs yaparken sofrasını toplarken ben hazırlanıyorum ama sanki hazırlandığım ona göre süslendiğim! için surat yapmalar laf söylemeler neredeyse her sabah benim moralim bozularak evden çıkmam.. Defalarca anlatmaya çalıştım ben de bir bireyim topluma çıkıyorum saçımı yapmam makyaj yapmam hergun farklı giymem sanki bir suçmuş gibi beni huzursuz ediyor, işten geliyoruz kendisi hiçbir şeye elini sürmeden beni bekliyor ben gelir gelmez yemek işini hallediyorum toplarsa yalandan tabakları topluyor, zaten elinde hep tablet video belgesel vs izliyor kahvaltıda yemekte yatarken bu durumdan nefret ediyorum, ev temizliğine daha öncelerden yardım ederdi ancak ben bu işten önce yaklaşık iki yıl çalışmadım her işi yaptım artık onu da yapmıyor yapsa da benim söylemem tartışmam dürtmem sonucunda oluyor o zaman da bir anlamı olmuyor, kendisi hiçbir şey yapmazken hep benden bekliyor ev dağınıksa neden toplamıyor musum o hiç dagıtmıyotmus bir kere bile çorabını toplamış mıyım sorun ise benim çantam mesela koltuğun üstünde işte kitaplarım masanın üstünde vb, diyorum ki ben de diğer her şeyi yapıyorum kaldı ki yine ben topluyorum ama yetişemiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum ben de. Haftasonu dışarı çıkıyorum cumartesi günleri O çalışıyor ama ben her hafta neden çarşıya çıkıyormuşum evi temizlemem gerekiyormuş ya ben mecbur muyum hayat bu mu benim de tatilim var diye oturup her hafta temızlık mı yapmalıyım? O işini görüyormuş sofrasını topluyormuş daha ne yapsınmış toplama diyorum kendin yiyorsun diyorum diğer yapılan işler ütü( havlu nevresim, iç çamaşır) hepsini ütülüyotum, bulaşık ev süpürme cam silme ve diğerleri ona göre iş değil ben mi yapacam dediği zaman kavga çıkıyor elbette yapacaksın diyorum ama olmuyor hep aynı yerde tıkanıyoruz, bazen çekip gitmek istiyorum bu konuyu ben nasıl çözerim nasıl olaya bakışı değişir fikriniz var mı :KK43: gerçekten dayanamıyorum bu huzursuzluğa... Teşekkürler
Bazi erkekler gazla calisir en ufak yardimda cok mutlu oldugunuzu cok yardimci oldugunu fazlaca dile getirseniz belki ise yarayabilir

Ben de sizin gibi çalıştığım zaman (şu an bebekten dolayı ara verdim) hem işe hem eve yetişiyordum ve çok yoruluyordum. Benim eşim bir de kıyafetlerini dağıtırdı ben toplamak zorunda kalırdım. Hamileliğimin son haftalarında ütüyü bıraktım. O zamandan beri kendisi yapıyor. Yetişemiyorum çünkü hem bebek hem ev vs. Siz de ayda bir temizlik için yardım alın, geri kalan günlerde de eşinizle konuşup iş paylaşımı yapın bence. Örneğin işin çoğu yine sizde olur zaten (olmasa iyi ama iş konusunda belli ki tembel bir eşiniz var) siz evi süpürüyorsanız eşiniz silsin gibi...

Bizde de tüm işi ben yaparım, eşim yaparsa bulaşık makinesini falan yerleştirir. Oğlum olduktan sonra (nerdeyse 1 yaşında) saldım valla, hepsine yetişmem için kendimi paralamam lazım. Bir gün de bana ev niye şöyle miye böyle demedi. Hatta boşver yapma kalsın der. Beni öyle eleştirecek olsa çok fena kavga çıkarırdım sanırım. İç çamaşırımı bile almazdım yerden, o kadar da dağıtır pisletirdim evi. İnat değil mi? Çok inatçıyımdır.

Evimiz küçük kaldıki ben zaten yapıyorum yani bir kapışma günlük işler için gerek yok diye düşünüyorum çünkü onun düşünce yapısı yanlış bana kalırsa:KK43:
Kucuk mucuk..birbirnizi yemisiniz iste.daha niye calisiyosunuz ki.mukemmel kadin olma zihniyetiyle daha cok yipranirsin.

Bence esiniz sizi fena halde kıskanıyor ve sizİ ezmeye çalışıyor özgüveni olmasın diye çünkü erkekler özgüvenli kadınlara daha çok bakan olur aldatır gibi sanıyorlar eşinize biraz ilgi gösterin eğer kiskancliksa ilgi biraz sakinlestirebilir

Sorun sadece ev için yardım etmemesi değil bence sizin giyiminize makyajınıza kadar karışması ve sizin hafta sonlarını ev için değilde kendine ayırmaniz onun için sorun oluşturmuş kendi geziyo ben neden toplayım yardım edeyim diye düşünüyor galiba birde çocuk düşünmüyorsanız iyi bu durumda olursa çok sıkıntı cekersiniz

Ben cok denedim yapmayim etmeyim daginik dursun ellemeyim belki yapar diye. Saga sola attigi coraplarin ustunden gecti de alayim corap sepetine atayim demedi. Hamileyim tiksiniyorum yemek yapmaktan bir gun olsun otur bulanma ben yaparim ya da disatdan soyleyim demedi. Ailesi oyle yetistirmis degismez. Haftada bir yardimci
tutun ne derse desin. Siz rahat edersiniz.

O zaman da olaya bakışı şu olacaktır bi ev işini beceremeyip kadın tutmuşlugum sorun daha derin bence ve nasıl yapacağımı bilmiyorum İnan’ın :KK43:(
Ayy allah aşkına şaka mı bu konu ?
Onun bakış acısının allah belasını versin.
Yahu çalışan kadınsın paran var pulun var haftada bir gün temizlikçi gelse eve zaten temizlik sorunu çözülür.
Yemeği de haftada 1 2 gün dışarda yiyin gerisi de hallolur zaten.
Bunları kabul etmeyip hala bik bik konuşuyorsa defolsun gitsin anasıyla yaşasın.
Cekmeyin şöyle adamların kahrını.
Allah aşkına maaşımı da gidip eline sayıyorum deme sakın!

Ailesi öyle yetiştirmiş diyenlere katılmıyorum bu insaniyet meselesi sadece.
Benim esimde yapmamış tanıdığım bi sürü erkek var annesinin kuzusu olarak yetişen asla yatağını toplamayan adamlar.
Ama evlenince mecbur yapıyor hepsi çünkü hayat bunu gerektiriyor yani.
Zaten vicdanlı merhametli biri olsa eşine kıyamaz bu kadın yoruldu aksama kadar der.
Ama işte insanlıktan yoksunlar.

Eve yardımcı alarak ikinizde çalışıyormuşsunuz zaten

En demokrat en kadına saygılı dediğimiz adamların bile açıkça söylemese de asıl düşüncesi bu malesef; “ev işi kadına aittir”

Eşimle geçen seneki muhabbetimiz geldi aklıma, ikimiz meslektaşız, iş yükü olarak hiçbir farkımız yok, benim idarecilikle ilgili bir durumum oldu, (bu arada kesinlikle düşünmüyorum idareciliği) şakayla karışık belki müdür bile olurum dedim, ne derse beğenirsiniz?? “ zaten doğru dürüst ev işi yapmıyordun artık hiç yapmazsın” bak bak bakkk! Neler de biriktirmiş içinde beyim! Açtım ağzımı yumdum gözümü tabi, ben yapmazsam sen yaparsın senin ne gb bir ayrıcalığın vardan bir girdim oh. Şimdi ne yapıyorum yardımcı alıyorum eve, paramla rezil olacağıma paramla sefa süreyim biraz.

Yani diyeceğim o ki evin 1+1 bile olsa yardımcı tut, laf ederse de ben hizmetçi olmak için evlenmedim istemiyorsan iki işin ucundan tutarsın olur biter de kesinlikle taviz verme.

Benzer döngü yaşıyorum yaşadık.. çözümü yok

Back