Oğlum oyalaniyor klozetin suyunu açıp kapatıyor . O şekilde üstünde bekliyor ama bazen yapıyor bazen de yapmıyor. Tamamdır dediklerinizi uyguluycam teşekkürlerMerhaba konu sahibi gidişiniz doğru değil maalesef bu şekilde devam edemezsiniz . Öncelikle çocukla konuşup konuyla ilgili ona özendirici kitaplar okumanız gerek . Sonra onunla birlikte iç çamaşırı lazımlık gibi alışverişi yapıp ona seçtirmeniz gerekiyor . Gece uykusuna geçtikten sonra sabah bezi kuru kalkıyor mu ? Gündüz 2 saat bezi kuru kalıyor mu ? Bunlar önemli . Sabah kalkacaksınız bezi atacaksınız ve 30 dk da bir wc götüreceksiniz sonra birkaç gün sonra 1 saatte bir olur süre çocuk farkında olur biraz . Neyse oturmasını sağlayacaksınız tuvalette oyalanması gerek kitap bakabilirsiniz ışıklı oyuncak olabilir gibi gibi . Hemen söylemesini beklemeyin benim oğlum baya 20 gün kadar söylemedi ama altına da yapmadı ben düzenli takip etmek gerek . Yatağa alez serin sıvı geçirmesin. Gece yatmadan götürün sonra birde gece 12 gibi işte 3 gibi birde sonra zaten götürmeye gerek kalmayacak ya kendi uyanacak yada hiç yapmayacak . Ona çişin var mı vs demeyin ilk zamanlar düzenli şekilde takibi yapıp götürün.
Estafullah abla sende beceriksizsen artıkbiz neyiz bellli değil. Ama konuşma ile ilgili değil gerçekten de benim oğlum konuşmuyordu çiş bile demiyordu öğrendi . O tamamen çocuğun kas gelişimi vb şeylerle alakalı
Merhaba konu sahibi gidişiniz doğru değil maalesef bu şekilde devam edemezsiniz . Öncelikle çocukla konuşup konuyla ilgili ona özendirici kitaplar okumanız gerek . Sonra onunla birlikte iç çamaşırı lazımlık gibi alışverişi yapıp ona seçtirmeniz gerekiyor . Gece uykusuna geçtikten sonra sabah bezi kuru kalkıyor mu ? Gündüz 2 saat bezi kuru kalıyor mu ? Bunlar önemli . Sabah kalkacaksınız bezi atacaksınız ve 30 dk da bir wc götüreceksiniz sonra birkaç gün sonra 1 saatte bir olur süre çocuk farkında olur biraz . Neyse oturmasını sağlayacaksınız tuvalette oyalanması gerek kitap bakabilirsiniz ışıklı oyuncak olabilir gibi gibi . Hemen söylemesini beklemeyin benim oğlum baya 20 gün kadar söylemedi ama altına da yapmadı ben düzenli takip etmek gerek . Yatağa alez serin sıvı geçirmesin. Gece yatmadan götürün sonra birde gece 12 gibi işte 3 gibi birde sonra zaten götürmeye gerek kalmayacak ya kendi uyanacak yada hiç yapmayacak . Ona çişin var mı vs demeyin ilk zamanlar düzenli şekilde takibi yapıp götürün.
Estağfurullah canım benim çok teşekkür ederim.Abla benim oğlum da böyleydi 2.5 yaşında 20 gün 1 ay sürdü söylemeye başladı ben düzenli takip ettim zaten oda hiç kaçırmadı tuttu . Bu başarısızlık değil ki
Evet bağlıyorum halenBez bağlıyor musunuz hâlâ?
Tuvalet eğitiminde bezi tamamen çıkarmak gerekir. Hâlâ ona güveniyor çünkü. Tamamenden kastım gece de bağlamamak.Evet bağlıyorum halen
Ne kadar oldu bırakalıEstağfurullah canım benim çok teşekkür ederim.
Arada bizimki hâla kaçırıyor.
2 saatte bir götürüyorum.
Karpuz çok yiyor hava çok sıcak su da çok içiyor.
3 saatte bire çıkaramadım daha… Korkuyorum…
Bunun beceriksizlikle alakası yok bence her çocuk farklı gelişim gösteriyor sanırımBenim çevremdekiler hep konuşması yokken çocuğa tuvaletini öğretmişler.
Bir ben beceriksiz çıktım.
Zamanla hepimizin düzene girer inşallah.Bunun beceriksizlikle alakası yok bence her çocuk farklı gelişim gösteriyor sanırımbiz başlayalı bir hafta oldu halen söylemiyor ben götürüyorum yapıyor arada altına yapıyor yada anne kaka geldi diyor bakmışım kaka gerçekten gelmiş yerlerde gerçekten ne yapacağımı şaşırdım 2 .5 yaşında erken başladığımı düşünmüyorum ama oturmadi henüz
Bu gün hepsini çıkardım inşallahTuvalet eğitiminde bezi tamamen çıkarmak gerekir. Hâlâ ona güveniyor çünkü. Tamamenden kastım gece de bağlamamak.
Allah yardımcımiz olsun bizde 20 gün önce başladık gece gündüz cisi 3 günde öğrendi ama kakada inat ediyor geldiğini biliyor dışarda vs isek eve gelene kadar tutuyor kakayi ama tuvalet yerine altına yapıyor.Selam. Oğlum 3 yaşına girdi konuşuyor ama cumlemiz pek yok tuvalet eğitimi vermek istiyorum aslında gidip yapıyor bazen klozete çıkıp kendisi yapıyor büyüğünüde küçüğünüde
Ama bana söylemiyor çok sağ sola yapıyor evin içine halıları flnn ful kaldırdım elimde bez ile geziyorum sürekli . Yaparken yakaladığımda hemen tuvalette götürüyorum klozete oturuyor bu sefer de yapmıyor iyice şaşırdım kreşe de gidiyor . Nasıl öğretmeliyim bana tecrübeli anneler fikir verebilir mi . Çiş diyor kaka diyor eggh diyor ama cisim geldi demiyor daha tam net konuşmadığı için hazır mı değil acaba
İnşallah sizde bir an önce atlatirsiniz .Allah yardımcımiz olsun bizde 20 gün önce başladık gece gündüz cisi 3 günde öğrendi ama kakada inat ediyor geldiğini biliyor dışarda vs isek eve gelene kadar tutuyor kakayi ama tuvalet yerine altına yapıyor.
İnsaAllah tüm bebisler kolayca alışsınİnşallah sizde bir an önce atlatirsiniz .
Kaç saatte bir götürüyorsunuzTuvalet eğitiminde 5.gündeyiz oğlum 29 aylık gece bezi kuru çıkıyor ama çişini ve kakasını altına kaçırıyor sonrasında söylüyor. Çok hareketli bir çocuk lazımlıkta da uzun süre oturmak istemiyor oyalanması için kitap vs ilk etapta dikkatini çekti fakat sonrasında onu oyalamadı. İlk günler lazımlığa bile hiç oturmadı banyoda suyla oyalanırken duşakabinin içine yaptı. Acaba hazır değil mi 5 gün daha bekleyip olmadı eğitimi sonlandırsam mı