Nöroşirürji Beyin ameliyatı olacağım en sonunda

chanel88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
902
5
merhabalar ben 5 aylık ewli 23 yaşında bir bayanım 3 ay önce saç dökülmesi şikayetiyle doktora gittim bir sürü kan testi istendi sonuçlarımı birkaç gün sonra aldım cildiye doktorum elindeki sonuçlara bakınca suratını asarak bide bi dahiliye doktoruna gösterin dedi neden diye sordum o söyler dedi yanımdaki eşime özel hastaneler nasıl para koparıcaklarını şaşırıyolar valla dedim güldük ama biri bana başıma bunların geliceğini söyleseydi yine gülüp geçerdim heralde....gittik dahiliye doktorunun yanına eşime neyim olduğunu sordu eşiyim diyince dışarı çıkarmısınız dedi bizim hastalık trajedemiz burda başladı işte...doktor oturun dedi muayane ediceksiniz neden uzanmıyorum dedim hayır muayane etmiycem bişey söyliycem dedi ewet ddim zorla karşısındaki sandalyeye oturttu prolaktin hormonun ve troidlerin çok yüksek guatırında çok yavaş beyninde tümör var senin dedi...o insan ne derki tamam ozaman dedim çıktım eşim ısrarla soruyo ben cvp veremiyorum arabaya binerken tümör varmış beynimde dedim ölece kaldık gözyaşını tam 20 dakka tuttu gözlerinde dükkanımıza geldiğimizd annesi sonuçlar neymiş diye sorunca çocuk gibi ağladı şuanda bende ağlıyorum çünkü gerçekten çok yoruldum hastaneler ewim oldu artık doktorun sölediklerini duyunca 2 ailede çıldırdı doktoru mahkemeye bile vermeyi düşündük ama şimdi o doktorun hakkını nasıl öderim bilmiyorum erken tanıyla ameliyata uzağım hala belkide...neyse ertesi sabah beyin cerrahlarıyla görüşüldü muayane sonrası tomografi istendi eşim ve annem hala çok ümitle doktor acemiydi bişey bilmiyodu onlara göre tomografi çıktı tümör var denildi boyutu için emar istendi emarda boyutu belli oldu beyin cerrahları ameliyat dedi başka bi beyin cerrahı ile görüşünce endoklin görsün oda kararını versin öle ameliyat yaparız dedi endokline gittik ilaç verdi ilaçla bastırmaya çalışıcazz bu tümörü dedi 3 aydır ilaçkullanıyorum sağlıklı insanlarda en fazla 25 olan prolaktin bende 75.99 doktorlar bile şaşırmıştı bu yaşta ne bu stres diye şimdi kullanıyorum ama daha kötüye gidiyo herşey ayda 2 3 defa kan veriyorum yok şu testte alınsın diyolar ertesi sabah tekrar gidiyorum mor olmuş koluma bi şırınga daha canımın yanmasından vazgeçtim artık ruh sağlığım bozuldu bu tümör bana nemi yapıyo göğüslerim aniden şişiyo,başımın sağ tarafında günlerce şiddetli ağrı oluyo,çok halsizim hızla kilo alıyorum metabolizmam durdu artık,kollarım uyuşuyo,başım dönüyo en önemlisi gözlerimde normal görmüyo artık ameliyatta çözüm değil ama bi vurgunda geçen hafta yedim vajinal kuruluktan dolayı ilişki sırasında canım çok yanıyodu jinekologa gittim bunu yapanda bu hastalıkmış ama en önemlisi bu durumda çocuk sahibi olamazmışım...yeni bi rahatsızlığım çıksada biyerim ağrısada artık kimseye söleyemiyoru herkes hastalık hastası olduğumu düşünüyo bukadar halsizken başım bukadar ağrırken gözlerim bozuluyoken insanların böyle davranmasıda çok canımı yakar oldu artık....varmı etrafınızda bunları yaşıyan lütfen biri bana bişeyler sölesin ALLAH kimsenin başına vermesin ....

Cok cok uzuldum.Ne yazicagimida tam bilemedim...Allahim biran once yuzunu guldursun,nasil biranda bu rahatsizligini ogrendiysen biranda da sagligina kavus insallah.

Canım Allah sana acil şifalar versin inşallah en kısa zamanda.okuyunca çok üzüldüm..daha çok gençsin hatta küçüksün..gerçekten neydi hayatında bu kadar stres yaratan?
kendini hasta edicek kadar neleri taktın kafana? kendini bari bundan sonra üzme sıkma..sabırlı ve güçlü olmaya çalış. Allaha sığın ve nolursa olsun daha kötüsü olabilirdi diye düşün ve haline şükret.
hem sana destek olucak bi eşin var yanında.ne güzel erken evlenmişsin.
Tez vakitte sağlığına kavuşursun inşallahhhhhhhhh

ALLAH acil şifa versin canım ALLAH'tan ümit kesilmezmiş dua et umarım sağlığına en yakın sürede kavuşursun amin

kıyamam sana...inan çok üzüldüm canım okurken gözlerim doldu...rabbim tez vakitte şifanı versin eşin ve bebişlerinle çokkkk mutlu yaşamanı nasip etsin inşallah...tüm hastalıklarda moral çok önemlidir moralini bozma iyi şeyler düşün ki iyi ol...allah yardımcın olsun canım keşke elimden bişi gelse ...

hepinize çok teşekür ederim ewlendikten sonra her genç kız gibi ailemden ayrıldığıma üzüldüm ve eşim işleri gereği gece çalışmak zorunda olduğu için düğümüzden 1 ay sonra işe başladı ewimizede alışamadığım için ben sabahlara kadar uyuyamadım gece otururken insanın herşeyi düşünüp yoğunlaşmaya daha yatkındır beyni ben biraz fazla düşündüm sanırım cerrah paşa ve çapa gibi büyük hastanelerde benim doktorlarım ordaki ölümü bekleyen insanları görünce rabbime binlerce kez şükrediyorum allah kimseyi düşürmesin ....eşimdende allah razı olsun hep yanımda oldu çok sıklıyorum ve hayvanları seviyorum diye bi köpek aldı bana laptop umu yeniledi oyalanıyım diye kilo almama üzülüyorum diye dünde gidip koşu bandı aldı onu çok sewiyorum...

Çok Geçmiş Olsun..
Ben İnanıyorum Artık Tıp O Kadar İlerledi ki..
Sapa Sağlam Çıkarsınız Ameliyattan..

Ama Biliyorsunuz ki Böyle Ciddi Rahatsızlıklara En İyi İlaç Her Zaman Moraldir..
Moralinizi Yüksek Tutmanız Sizi Daha İyi Edecektir..

Allaha Emanet Ol..

hepinize teşekkürler ameliyatlarını izledim burun duvarlarını kırarak giriyolar ameliyattan değilde o tamponların çıkarılması ürkütüyo beni

Alalh acil şifalar versin...bende de hipertiroid var. Ilaçlar işe yarmadı. Radyoaktif iyot almam gerekmiş.bu hafta verilecek. Gözüme vurdu benimde.
Neyse allah herkese şifa versin.

Senin için şimdi şifa duası okuyacağım. Allah şifanı versin .ailenle sağlıklı günler geçirirsn inş...

hepinize teşekkürler ameliyatlarını izledim burun duvarlarını kırarak giriyolar ameliyattan değilde o tamponların çıkarılması ürkütüyo beni

Hiç Korkma.. Zaten Korkunun Ecele Faydası Yok..
Bak Bende Doğumdan Çok Korkuyorum Ama..
Seneye Allah Kısmet Ederse Bebek Düşünüyoruz..

daha çok gençsiniz sakın üzülüp umutsuzluğa kapılmayın ne güzel erkenden teşhis koyulmuş lütfen hastalığınızı sorgulamayın onu kabullenip kendinizi iyileşmeye odaklayın hep olumlu düşünün ki her şey olumlu olsun.. ne güzel size destek olan bir eşiniz var bunun için çok şanslısınız.. inşallah kısa zamanda iyileşirsin bebek sahibi olmana engel bir durum olmaz ve inşallah eşinle ve bebişlerinle çok mutlu olursun..

okuyunca çok üzüldüm.Ama Allah dermansız dert vermesin.inşallah sağlığına kavuşursun.daha çok gençsin Allah eşine ailene bağışlasın seni..

arkadaşım okurken gözlerim doldu çok ama çook üzüldüm Allah şifanı versin..
ama birazda korkmadım bende tiroit hastasıyım yaklaşık bir yıldır ilaç kullanıyorum ama benim saçlarımda feci dökülüyo o gür saçlarımdan eser yok
her geçen gün biraz daha biraz daha azalıyo artık saç diplerim çok rahat görünüyor o derece yanii..kafam karıştı ((

Konunuzu ilgili bölüme taşıdım.
Çok geçmiş olsun,şifa diliyorum.

arkadaşlar aranıza yeni katıldm..öncelikle çook geçmiş olsun.aranızda böyle bişey yaşayan var mı diye sormuşsun.ben de aynı problemi yaşadım.benimde prolaktin hormonum çok yüksekti.hatta benim 130-150 arası fln çıkıyordu,senden daha yüksek yani.benim de beynimde tümör vardı.şu an 26 yaşındaym,7 sene önce öğrenmiştm ben de..çok doktor dolaştık,beyin cerrahları,endokrinoloji,jinekoloji..bazı doktorlar çok korkutmuştu beni..ama korkulcak bişey yok gerçekten.ben birçok doktorun kararıyla ilaç tedavisine başladım.7 senedir aralıklı olarak ilaç kullanıyorum ve tümör gerçekten çok küçülüyor.zaten zararlı,kötü huylu değil biliyosundur.hiperprolaktinemi böyle bişey sürekli kontrol altında tutmak gerekiyor.ilacı bıraktığın an tekrar yükseliyor ve stresten uzak durman gerekiyor tabi.
kısacası sakın kafana takma,üzülme...kesinlikle korkulcak bişey yok.tabi tümörün boyutu çok büyükse alınması gerekiyor,yoksa göze fln zarar vermeye başlıyor.ama artık ameliyata çok fazla başvurulmuyor benim bildiğim,ilaçlarla kontrol altında tutuluyor.zaten bu tür tümörler genelde küçülme eğilimindedirler.tekrar geçmiş olsun cnm,sakın üzülme kafana takma,rahat ol..birçok kadın bu problemi yaşıyor,korkulcak bi durum yok yani..Allah şifa versin hepimize,sana da:)

bende de var aynı tümörden.. hipofiz adenomu ama benimki 2 yıl önce başağrısı nedeniyle çektirdiğim mr'da tesadüfen görüldü, başağrım da stres kaynaklı gerilim tipi başağrısıydı.. benimki mikroadenom yani 1 cm'den küçük... endokrine de gittim prolaktin testi yapıldı normal çıktı, benim tümörüm hormon salgılayan aktif bir tümör değilmiş ancak takip etmek gerekiyor çünkü büyüyebilir. 1,5 yıl önce de bir bebeğim oldu, hala emziriyorum, emzirirken prolaktin doğal olarak yüksek olduğu için emzirmeyi kestikten sonra tekrar kontrole gidicem ama ara ara aklıma geliyor, sinir bozucu bir durum. Senin şikayetlerini eşimle birlikte okuduk çok üzüldük. İlaç tedavisi biraz sabır gerektiriyor uzun süre kullanmak gerekiyor ve ilacın yan etkileri de var ama ameliyat da kesin çözüm olmayabiliyormuş. Tekrarlayabilirmiş. Bu tümör hayatı tehdit edici ölümcül değil ama hayat kalitesini düşürüyor malesef senin durumunda olduğu gibi.. ama belki ameliyat en iyi çözümdür, ameliyattan korkma, başımıza gelmiş bir kere.. Allah yardımcın olsun, çok geçmiş olsun.

Canımm Rabbim Şafi ismi Şerifiyle şifalar nasip etsin sana ve cümlesine inşallah. En kısa zamanda eski sağlığına kavuşmanı dilerim, her şey güzel olucak, iyi düşünmeye çalış moralini yüksek tut canım.

Canim ben 29 yaşındayım bende de mayıs ayında tümör olduğu saptandı. Mr da çıktı. Fakülteye endokrine git dedi doktorlar. Gittim ameliyat denildi. Hemen Ankaraya gittik. Ankara da ameliyat dedi Numune Eğitim Arastirmada ameliyat oldum. Benimki hipofiz adenomu. Hic korkma burundan girilip ameliyat olunuyor. Hiçbir sorun çıkmadı çok şükür. İlaçla küçültülme yoluna gidilmedi bende. Cunku benim tümör 1.5 cm idi. Diyeceğim korkma psikolojini de bozma ben de cok korkuyordum ama sıkıntı olmuyor endişe etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…