- 8 Ocak 2015
- 6.035
- 18.988
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İçine ufak bi yeşil çizik girdiyse demek ki…
Ozguvenleri dusuk ,kusurlarini bastirmak icin baska insanlarda "eksik"bulduklarini siralayip kendilerini tatmin ediyorlarGerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .
Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Sizin hayatınızda biri varsa sizi esmer seviyorsa diğerlerini tinlamayin.Gerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .
Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
O topluluk ya eşimin ailesi ise annesi babası ve abileri ve kaçamıyorsan..Anladığım kadarıyla insanları sadece tipiyle değerlendiren (yeren ya da öven) SIĞ bir toplulukta takılıyorsunuz bu ara.. Çevrenizi gözden geçirmenizi ve biraz uzaklaşmanızı öneririm.
PS: Beyaz ötesi tenliyim esmerlere bayılırım.
Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.Hayatımda Çerkez'ler kadar egosu yüksek bir millet tanımadım.Kendilerini üstün ırk olarak tanımlıyorlar.
doğru bu arada. eskiden gelinler kocasının ailesinin yanında oturmaz onlarla aynı sofrada yemek yemezmiş. kapıdan geri geri çıkarmış. şuan yok ama annemlerin zamanında öyleymiş. annemin kuzeni evlendiği zaman uyanır uyanmaz gider kayınpederinin abdest suyunu ısıtırmış. şimdi kalmadı bu adetler. ama vardı.Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.
Bu kadından sonra başka sitelerde yine böyle bazı Çerkes'ler gördü. Bazı kültürlerde kendini övmek, kibir en kötü özelliktir. Tüm üyelere söylüyorum, lütfen başkalari sizi övsün, siz kendinizi övmeyin.
valla ben şahsen Adigelerin gayet güzel bir boylar toplululuğu olduğunu düşünüyorum (Çerkes bizde Kafkas göçmenlerini genelleyen en yaygın kulanılan boy ismi ama aslında Abhaz, Kabardey, Çerkes, Oset vb. pek çok farklı boy var ve onlar çatı isim olarak Adigeyi daha çok kullanıyorlar diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.
Bu kadından sonra başka sitelerde yine böyle bazı Çerkes'ler gördü. Bazı kültürlerde kendini övmek, kibir en kötü özelliktir. Tüm üyelere söylüyorum, lütfen başkalari sizi övsün, siz kendinizi övmeyin.
Katılıyorum, mesele güzellik çirkinlik değil de kendini sonsuza kadar övmek bence. İnsanlar kendi kendisini övünce benim gözüme batıyor ve hatalarını aramaya başlıyorum.valla ben şahsen Adigelerin gayet güzel bir boylar toplululuğu olduğunu düşünüyorum (Çerkes bizde Kafkas göçmenlerini genelleyen en yaygın kulanılan boy ismi ama aslında Abhaz, Kabardey, Çerkes, Oset vb. pek çok farklı boy var ve onlar çatı isim olarak Adigeyi daha çok kullanıyorlar diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)
Beyaz oldukları için değil tabii
ten rengi kadar parlak, sağlıklı görünmesi
boy uzunluğu, bel inceliği, endam, fiziksel bütün yapı olarak da maşallah gayet güzel insanlar
Bu Osmanlı hanedanında Çerkes cariye işi ise esasen biraz farklı geliyor bana
Ben Yörüğüm
biz müslümanız
müslüman kadın cariye olmaz
ancak eş olarak nikaha alınabilir, (mesela Germiyan beyinin kızı ise çeyiz olarak Kütahya ve Simav getirebilir)
osmanlı zaten sonra hiç Türk boylarından eş almıyor ki hep cariye düzeninden haremden gidiyor, Türk boyları arasında taht kavgası çıkmıyor böylece -kendi içinde kardeşler arasındaki yetiyorsa demek...
Kısacası, Osmanlı'nın cariyesi Müslüman olmayan kadınlar
o yüzden ya Slav ya Çerkes genel olarak - nereden köle olarak kaldırıp geleceklerdi ki başka? etrafımızda onlar var.
Hatta ilk zamanlar rum ve sırp var bol bol, çok normal olarak... Çünkü adamlar vergi olarak veriyor bu kadınları. Ya da yakın yerlerden topluyor ordu.
Hatta şey olmuştu
teee İzlanda'dan köle gelmiş Osmanlıya 1620lerde. Hollanda asıllı Osmanlının devşirdiği korsanlar gitmiş toplamış gelmiş oradan genç kızları,
teee o zaman savaş ilan etmişler bize, daha doğrusu "Türkleri gördüğünüz yerde öldürün" emri çıkarmışlar
sonra da unutmuşlar bunu, kanunen yakın zamana kadar Türkler için vur emri varmış yani... öyle boru değil köle toplayıp getirmek. Ucunda ölüm var. Çerkesler anladığım kadarıyla Osmanlı burnumuzun dibi başa çıkmayız verelim kurtulalım demiş...
neyse geyik bir yana tanıdığım Çerkesler genelde "kavmiyetçi"/mikromilliyetçi artık ne derseniz, kendi boylarını çok öven insanlar. Güzeller, evet. okumuşlar, evet. Bazı gelenekleri güzel, evet. Ama genel olarak zorlar, genel olarak Çerkes kaynanası olan arkadaşlarım zorlanıyorlar mesela.
Çünkü mesela onlar da 5bin senelik adetlerini sürdürmek için inat ediyorlar mesela, bu Kürt yapınca Arap yapınca saçma da Çerkes yapınca vooavvv değil, bence.
Ayrıca etnik Türk olmakla övünmek neyse Çerkeslerinki de o, etnisite milliyetçiliği topyekün eleştireceksek onlarındakini de eleştirelim değilse herkes övünüyorsa övünüyordur, herkesinki eşit derecede iyi veya kötü, bence.
Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.
birisi köle fiyatlarına ulaşmış Osmanlı kaynaklarından. en pahalı köle Çerkes en pahalı cariye Çerkes diye övüyordu. yakın tarihte bu kadar kapalı olmalarının sebebi sscb aslında. kendilerini kaybetmek istememeleri. Çerkes olduğumu söylediğim zaman genel olarak insanlarda bi ıyyyy ifadesini görüyorum. hala çok aktif olarak dans ediyorlar kültürlerini koruyorlar. sayısız dernekleri var. her hafta annemin derneğinds toplantı olur meselavalla ben şahsen Adigelerin gayet güzel bir boylar toplululuğu olduğunu düşünüyorum (Çerkes bizde Kafkas göçmenlerini genelleyen en yaygın kulanılan boy ismi ama aslında Abhaz, Kabardey, Çerkes, Oset vb. pek çok farklı boy var ve onlar çatı isim olarak Adigeyi daha çok kullanıyorlar diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)
Beyaz oldukları için değil tabii
ten rengi kadar parlak, sağlıklı görünmesi
boy uzunluğu, bel inceliği, endam, fiziksel bütün yapı olarak da maşallah gayet güzel insanlar
Bu Osmanlı hanedanında Çerkes cariye işi ise esasen biraz farklı geliyor bana
Ben Yörüğüm
biz müslümanız
müslüman kadın cariye olmaz
ancak eş olarak nikaha alınabilir, (mesela Germiyan beyinin kızı ise çeyiz olarak Kütahya ve Simav getirebilir)
osmanlı zaten sonra hiç Türk boylarından eş almıyor ki hep cariye düzeninden haremden gidiyor, Türk boyları arasında taht kavgası çıkmıyor böylece -kendi içinde kardeşler arasındaki yetiyorsa demek...
Kısacası, Osmanlı'nın cariyesi Müslüman olmayan kadınlar
o yüzden ya Slav ya Çerkes genel olarak - nereden köle olarak kaldırıp geleceklerdi ki başka? etrafımızda onlar var.
Hatta ilk zamanlar rum ve sırp var bol bol, çok normal olarak... Çünkü adamlar vergi olarak veriyor bu kadınları. Ya da yakın yerlerden topluyor ordu.
Hatta şey olmuştu
teee İzlanda'dan köle gelmiş Osmanlıya 1620lerde. Hollanda asıllı Osmanlının devşirdiği korsanlar gitmiş toplamış gelmiş oradan genç kızları,
teee o zaman savaş ilan etmişler bize, daha doğrusu "Türkleri gördüğünüz yerde öldürün" emri çıkarmışlar
sonra da unutmuşlar bunu, kanunen yakın zamana kadar Türkler için vur emri varmış yani... öyle boru değil köle toplayıp getirmek. Ucunda ölüm var. Çerkesler anladığım kadarıyla Osmanlı burnumuzun dibi başa çıkmayız verelim kurtulalım demiş...
neyse geyik bir yana tanıdığım Çerkesler genelde "kavmiyetçi"/mikromilliyetçi artık ne derseniz, kendi boylarını çok öven insanlar. Güzeller, evet. okumuşlar, evet. Bazı gelenekleri güzel, evet. Ama genel olarak zorlar, genel olarak Çerkes kaynanası olan arkadaşlarım zorlanıyorlar mesela.
Çünkü mesela onlar da 5bin senelik adetlerini sürdürmek için inat ediyorlar mesela, bu Kürt yapınca Arap yapınca saçma da Çerkes yapınca vooavvv değil, bence.
Ayrıca etnik Türk olmakla övünmek neyse Çerkeslerinki de o, etnisite milliyetçiliği topyekün eleştireceksek onlarındakini de eleştirelim değilse herkes övünüyorsa övünüyordur, herkesinki eşit derecede iyi veya kötü, bence.
ya köle neticesinde insan köle olduktan sonra ucuz olsa ne pahalı olsa ne, ben de bunu anlamıyorum. çok mu rasyonel düşünüyorum bilmiyorum ama Osmanlı'nın köle kaldırabileceği yani müslüman olmayan, en yakınında ve tebası olmayan kim var?birisi köle fiyatlarına ulaşmış Osmanlı kaynaklarından. en pahalı köle Çerkes en pahalı cariye Çerkes diye övüyordu. yakın tarihte bu kadar kapalı olmalarının sebebi sscb aslında. kendilerini kaybetmek istememeleri. Çerkes olduğumu söylediğim zaman genel olarak insanlarda bi ıyyyy ifadesini görüyorum. hala çok aktif olarak dans ediyorlar kültürlerini koruyorlar. sayısız dernekleri var. her hafta annemin derneğinds toplantı olur mesela