Beyaz tenli kadınların sürekli kendilerini övmeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayir herkes guzel olmak zorunda gibi bir trip var .esmerler de guzel olur elbette ama birilerinin guzellik algisina gore cirkin olacagiz birilerine gore guzel olup ruh esimizi bulacagiz .herkes herkesi begenmek zorunda degil ama odada konusup durmak cok sacma

Gerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .

Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Ozguvenleri dusuk ,kusurlarini bastirmak icin baska insanlarda "eksik"bulduklarini siralayip kendilerini tatmin ediyorlar

Genelde hastalik durumunda kacan es tiplerini bunlardan cikiyor ,bence isin daha da beteri sizde onlara benzemeye baslayacaksiniz veya komplekse gireceksiniz,insan gorustugu 5 kesinin ortalamasidir unutmayin ,kendinizi muhafaza edin

Güzelin esmeri beyazı mi olur güzel güzeldir hatta bir bütündür sadece beyaz yada esmer diye bir insana güzel ya da çirkin diyemeyiz zaten güzellik de görecelidir mesela eşimde esmer takıntısı var dünya güzeli de olsa sarışın ise beğenmiyor haspam şimdi o beğenmiyor diye çirkin mi oluyorlar

Gerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .

Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Sizin hayatınızda biri varsa sizi esmer seviyorsa diğerlerini tinlamayin.

Anladığım kadarıyla insanları sadece tipiyle değerlendiren (yeren ya da öven) SIĞ bir toplulukta takılıyorsunuz bu ara.. Çevrenizi gözden geçirmenizi ve biraz uzaklaşmanızı öneririm.

PS: Beyaz ötesi tenliyim esmerlere bayılırım.
O topluluk ya eşimin ailesi ise annesi babası ve abileri ve kaçamıyorsan..

Hayatımda Çerkez'ler kadar egosu yüksek bir millet tanımadım.Kendilerini üstün ırk olarak tanımlıyorlar🙂.
Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.

Bu kadından sonra başka sitelerde yine böyle bazı Çerkes'ler gördü. Bazı kültürlerde kendini övmek, kibir en kötü özelliktir. Tüm üyelere söylüyorum, lütfen başkalari sizi övsün, siz kendinizi övmeyin.

Burada bir üye vardı, adı Adige bir şeydi. Kadın hatırlamadığım bir konuda kendisini Çerkes olduğu için öyle övdü ki. Bakın, ben hayatımda Çerkes olduğunu söyleyen bir kişi tanımamıştım ama o günden beri Çerkes'lerin burnu büyük olduğuna dair bir önyargım var. Üstelik bayağı çelişkiliydi. İlk başta bizde kadınlara çok değer verilir dedi, sonra da gelinlerin kocasının ailesinin yanında oturmadığını söyledi.

Bu kadından sonra başka sitelerde yine böyle bazı Çerkes'ler gördü. Bazı kültürlerde kendini övmek, kibir en kötü özelliktir. Tüm üyelere söylüyorum, lütfen başkalari sizi övsün, siz kendinizi övmeyin.
doğru bu arada. eskiden gelinler kocasının ailesinin yanında oturmaz onlarla aynı sofrada yemek yemezmiş. kapıdan geri geri çıkarmış. şuan yok ama annemlerin zamanında öyleymiş. annemin kuzeni evlendiği zaman uyanır uyanmaz gider kayınpederinin abdest suyunu ısıtırmış. şimdi kalmadı bu adetler. ama vardı.

valla ben şahsen Adigelerin gayet güzel bir boylar toplululuğu olduğunu düşünüyorum (Çerkes bizde Kafkas göçmenlerini genelleyen en yaygın kulanılan boy ismi ama aslında Abhaz, Kabardey, Çerkes, Oset vb. pek çok farklı boy var ve onlar çatı isim olarak Adigeyi daha çok kullanıyorlar diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)

Beyaz oldukları için değil tabii
ten rengi kadar parlak, sağlıklı görünmesi
boy uzunluğu, bel inceliği, endam, fiziksel bütün yapı olarak da maşallah gayet güzel insanlar

Bu Osmanlı hanedanında Çerkes cariye işi ise esasen biraz farklı geliyor bana

Ben Yörüğüm
biz müslümanız
müslüman kadın cariye olmaz

ancak eş olarak nikaha alınabilir, (mesela Germiyan beyinin kızı ise çeyiz olarak Kütahya ve Simav getirebilir) :KK70:

osmanlı zaten sonra hiç Türk boylarından eş almıyor ki hep cariye düzeninden haremden gidiyor, Türk boyları arasında taht kavgası çıkmıyor böylece -kendi içinde kardeşler arasındaki yetiyorsa demek...

Kısacası, Osmanlı'nın cariyesi Müslüman olmayan kadınlar
o yüzden ya Slav ya Çerkes genel olarak - nereden köle olarak kaldırıp geleceklerdi ki başka? etrafımızda onlar var.
Hatta ilk zamanlar rum ve sırp var bol bol, çok normal olarak... Çünkü adamlar vergi olarak veriyor bu kadınları. Ya da yakın yerlerden topluyor ordu.

Hatta şey olmuştu
teee İzlanda'dan köle gelmiş Osmanlıya 1620lerde. Hollanda asıllı Osmanlının devşirdiği korsanlar gitmiş toplamış gelmiş oradan genç kızları,
teee o zaman savaş ilan etmişler bize, daha doğrusu "Türkleri gördüğünüz yerde öldürün" emri çıkarmışlar
sonra da unutmuşlar bunu, kanunen yakın zamana kadar Türkler için vur emri varmış yani... öyle boru değil köle toplayıp getirmek. Ucunda ölüm var. Çerkesler anladığım kadarıyla Osmanlı burnumuzun dibi başa çıkmayız verelim kurtulalım demiş...

neyse geyik bir yana tanıdığım Çerkesler genelde "kavmiyetçi"/mikromilliyetçi artık ne derseniz, kendi boylarını çok öven insanlar. Güzeller, evet. okumuşlar, evet. Bazı gelenekleri güzel, evet. Ama genel olarak zorlar, genel olarak Çerkes kaynanası olan arkadaşlarım zorlanıyorlar mesela.
Çünkü mesela onlar da 5bin senelik adetlerini sürdürmek için inat ediyorlar mesela, bu Kürt yapınca Arap yapınca saçma da Çerkes yapınca vooavvv değil, bence.
Ayrıca etnik Türk olmakla övünmek neyse Çerkeslerinki de o, etnisite milliyetçiliği topyekün eleştireceksek onlarındakini de eleştirelim değilse herkes övünüyorsa övünüyordur, herkesinki eşit derecede iyi veya kötü, bence.

valla ben şahsen Adigelerin gayet güzel bir boylar toplululuğu olduğunu düşünüyorum (Çerkes bizde Kafkas göçmenlerini genelleyen en yaygın kulanılan boy ismi ama aslında Abhaz, Kabardey, Çerkes, Oset vb. pek çok farklı boy var ve onlar çatı isim olarak Adigeyi daha çok kullanıyorlar diye biliyorum, yanlış biliyorsam düzeltin)

boy uzunluğu, bel inceliği, endam, fiziksel bütün yapı olarak da maşallah gayet güzel insanlar

Ben Yörüğüm
biz müslümanız

ancak eş olarak nikaha alınabilir, (mesela Germiyan beyinin kızı ise çeyiz olarak Kütahya ve Simav getirebilir) :KK70:

osmanlı zaten sonra hiç Türk boylarından eş almıyor ki hep cariye düzeninden haremden gidiyor, Türk boyları arasında taht kavgası çıkmıyor böylece -kendi içinde kardeşler arasındaki yetiyorsa demek...

o yüzden ya Slav ya Çerkes genel olarak - nereden köle olarak kaldırıp geleceklerdi ki başka? etrafımızda onlar var.
Hatta ilk zamanlar rum ve sırp var bol bol, çok normal olarak... Çünkü adamlar vergi olarak veriyor bu kadınları. Ya da yakın yerlerden topluyor ordu.

Hatta şey olmuştu
teee İzlanda'dan köle gelmiş Osmanlıya 1620lerde. Hollanda asıllı Osmanlının devşirdiği korsanlar gitmiş toplamış gelmiş oradan genç kızları,
teee o zaman savaş ilan etmişler bize, daha doğrusu "Türkleri gördüğünüz yerde öldürün" emri çıkarmışlar
sonra da unutmuşlar bunu, kanunen yakın zamana kadar Türkler için vur emri varmış yani... öyle boru değil köle toplayıp getirmek. Ucunda ölüm var. Çerkesler anladığım kadarıyla Osmanlı burnumuzun dibi başa çıkmayız verelim kurtulalım demiş...

neyse geyik bir yana tanıdığım Çerkesler genelde "kavmiyetçi"/mikromilliyetçi artık ne derseniz, kendi boylarını çok öven insanlar. Güzeller, evet. okumuşlar, evet. Bazı gelenekleri güzel, evet. Ama genel olarak zorlar, genel olarak Çerkes kaynanası olan arkadaşlarım zorlanıyorlar mesela.
Çünkü mesela onlar da 5bin senelik adetlerini sürdürmek için inat ediyorlar mesela, bu Kürt yapınca Arap yapınca saçma da Çerkes yapınca vooavvv değil, bence.
Ayrıca etnik Türk olmakla övünmek neyse Çerkeslerinki de o, etnisite milliyetçiliği topyekün eleştireceksek onlarındakini de eleştirelim değilse herkes övünüyorsa övünüyordur, herkesinki eşit derecede iyi veya kötü, bence.
Katılıyorum, mesele güzellik çirkinlik değil de kendini sonsuza kadar övmek bence. İnsanlar kendi kendisini övünce benim gözüme batıyor ve hatalarını aramaya başlıyorum.

Tartismayi okurken benim de aklima o uye gelmisti direkt ama net hatirlamiyordum ne soyledigini sadece yine kavga cikmisti baya 😄

Ben Yörüğüm
biz müslümanız
Hatta şey olmuştu
birisi köle fiyatlarına ulaşmış Osmanlı kaynaklarından. en pahalı köle Çerkes en pahalı cariye Çerkes diye övüyordu. yakın tarihte bu kadar kapalı olmalarının sebebi sscb aslında. kendilerini kaybetmek istememeleri. Çerkes olduğumu söylediğim zaman genel olarak insanlarda bi ıyyyy ifadesini görüyorum. hala çok aktif olarak dans ediyorlar kültürlerini koruyorlar. sayısız dernekleri var. her hafta annemin derneğinds toplantı olur mesela

Takmam dediğiniz seyi bence fazlasıyla kafaya takmış gibisiniz.
Beyaz tenlilerin teni pürüzsüzse daha dikkat cekici olabiliyor makyaji saçı başı daha iyi gösteriyor.
Esmerlere cingen gibi v.s yorumu da ayri tabii çünkü çoğu bakımlı çingeneler güzel kadınlardır. Esmerin bir kere farklı bir asilliği vardır. Sicaktir.
Bu arkadaş çevrenin geneli ten rengi konusunda konuşmaları enteresan diyecektim kiii yasiniz daha 20 imiş 💃😘
Birbirinize dert anlatacağınıza onun bunun tenini konuşun ohh neguzel hayat,tadını çıkarın, keşke 20 yaşıma dönebilsem .

Ben buğday tenliyim, beyaz tenli kadınları çok beğeniyorum. Herkesin güzellik algısı farklı işte bu kadar takılacak birşey yok. Ama sürekli yüzeysel bir şekilde insanların görünüşleri hakkında yorum yapan tiplerle zaten arkadaşlık yapmazdım.

Kızım ilk doğduğunda çok esmerdi, sezaryen sonrası narkoz etkisiyle "çok kara bu, çok esmer açılır mı acaba sonradan" diye hayıflanıyormuşum sürekli :KK53:

birisi köle fiyatlarına ulaşmış Osmanlı kaynaklarından. en pahalı köle Çerkes en pahalı cariye Çerkes diye övüyordu. yakın tarihte bu kadar kapalı olmalarının sebebi sscb aslında. kendilerini kaybetmek istememeleri. Çerkes olduğumu söylediğim zaman genel olarak insanlarda bi ıyyyy ifadesini görüyorum. hala çok aktif olarak dans ediyorlar kültürlerini koruyorlar. sayısız dernekleri var. her hafta annemin derneğinds toplantı olur mesela
ya köle neticesinde insan köle olduktan sonra ucuz olsa ne pahalı olsa ne, ben de bunu anlamıyorum. çok mu rasyonel düşünüyorum bilmiyorum ama Osmanlı'nın köle kaldırabileceği yani müslüman olmayan, en yakınında ve tebası olmayan kim var?

sırplar bulgarlar vs. bir tarihten sonra Osmanlı tebası çünkü, osmanlı hep balkanlara batıya doğru gitmiş, geride
kendine ait güçlü bir devleti olmayan
müslüman olmayan kim var?

yiyorsa git Frank-Germen köle al bakalım, Fransuva'dan Louis'den köle iste mesela Fransız kızlarını! yiyor mu? Fransız kızları çirkin miymiş de almamışlar acaba? yoksa güneş kralın halkını köle alamayacakları, Osmanlının gücü oraya erişmediği için mi?
poposu yiyen gitmiş mesela kıçı kırık izlandadan da köle getirmiş mesela ama düzenli sefer olduğu için değil, yine devşirme olan başka milletlerden olup "iş olarak" Cezayire köle getiren, "insan ticareti yapan", korsan abiler. bunlar ara ara avupadan toplayıp köle getirmişler. Osmanlı kara ordusu. osmanlı arjantinde olsaydı cariyeleri brezilyalı olurdu, alaskalı değil, bu yani.

ona kalırsa homoseksüel ilişki için en tercih edilecek milletler sıralaması filan da var Osmanlı kayıtlarında
ne onda ne berikinde tek kıstas güzel olmak da değil bu arada, hizmet görmek, yumuşak huylu olmak, müziğe vs. saray işlerine yatkın olmak (raks edecek, çalgı çalacak vs), geç yaşlanmak. bi sürü şey var.

meraklısına not. buraya kadar olan kısım benim kendi tezim tabii ama bunu zamanında merak etmiştim ve okumuştum.

Osmanlıdan önce bile Kırım hanlığının işiymiş köle ticareti. Osmanlı kurulunca da yine onlar devam ettirmiş bu Çerkes cariye hikayesi oradan gelme...akademik yayını da vardı hatta buldum şöyle yazar:

"Rus uyruklu ya da Karadeniz çevresinden kölelerin köle ticaretinde fazla olmasının sebebi olarak, değişen şartlar karşısında toplumun ve piyasaların artan köle taleplerinin karşılanma işini Kırım Hanlığı’nın üstlenmiş olması denilebilir. Kırım Hanlığı kendilerinden önce var olan Karadeniz köle ticaretini devam ettirerek, Kırım Tatarları sayesinde elde ettikleri köleleri Osmanlı ve Mısır köle pazarlarında ticari bir emtia olarak kullanmışlardır. Ayrıca Kırım Hanları kabile aristokrasisini köle akınlarına yönlendirerek hanlıkta kabileler arasında çıkabilecek rekabeti ve ayrılık hareketlerini engellemeyi amaçlamışlardır"

Benim memleketimde büyüüüüük bir Çerkes mahallesi vardır 1800lerdeki ilk büyük Çerkes sürgününden beri çok göç almış bir yer. Iyyy demem açıkçası aksine benim ailem Çerkesleri genel olarak sever, ondan herhalde intibamız pozitiftir bizim. Komşulukları iyidir. Bir de mesela biz daha düne kadar şalvar-işlik giyen yörük obasıyız, Çerkes kızları 1960larda bile "naylon çorap" :KK70: "kuş geçen ayakkabı" D yani modern giyiniyordu derler, çoğu mobilyayı kıyafeti onlardan görmüştür bizimkiler. şehir yaşamı deyince bizde algı 1 Çerkesdir 2 Muhacirdir (muhacirimiz de çok). onların övmesine gerek yok biz överiz yani...

Azınlık olmuş, sürgün yaşamış, diasporada kalmış her halk, kökleriyle bağ kurmak için kültürüne daha çok bağlanır. ABD'ye göçmüş italyanlar italyadakinden daha italyan...normal. değilse yok olur gider çünkü. ben bunu çok normal görüyorum. Bizim Almancılar da hala sittin sene önceki köyündeki adetleri yapıyor düğününde. (adetlere karşı değilim, eziyete aşağılamaya ve çağdışı şeylere karşıyım)

Ben bir de şeye uyuz oluyorum aynısını Arap yapsa "ııı yobaz" Kürt yapsa "püüü piss ortadoğulu" diyen Çerkesler, kendilerine gelince "biz köklerine çok bağlı, kültürlü adamlarız bu ülkede ortalamayı biz yükseltiyoruz" oluyorlar, böyle övünüyorlar...Ama aynı mesela Çerkes gelini kayınbabası ona bir hediye yapıp (ağzını açması için izin vermek babında, adı da vardı da unuttum) müsaade etmedikçe onunla hiç konuşamaz, kayınpederi varken sofraya oturamaz, misafir gelince gidene kadar ayakta bekler hizmet eder falan filan.... ee bu adetlerin eleştirdiğimiz adetlerden ne farkı var? yukarıda "kabile aristokrasisi" denilen şey bizim bildiğimiz aşiretin beylerinin töre namıs intigam demesi, aynı şey. işte oralar bana biraz fazla çifte standart geliyor.

Arkadaşlıklarınızı gözden geçirin bence. Çoğu böyle deyip görmezden gelirseniz bu tür aşağılamalara daha çok şahit olursunuz. Biz de ergenlik geçirdik ama ben ve samimi olan arkadaşlarım hiçbir zaman birini küçümseyip, fiziki özellikleri ile dalga geçmedik en fazla giyimini eleştirmişizdir oda ergen kafasıyla. Bu tür insanlar zaten özgüvensiz olduğu gibi hayata
'' güzel '' olarak tutunacaklarını ve onları '' güzel '' olurlarsa sevip sayacaklarını düşünürler. Üniversiteye gittiğimde en sevdiğim olay farklı şehirlerden farklı tarzları ile gelen öğrencileri oluşuydu. Saçını maviye boyatıp çok kısa kestiren, giyimiyle hiç görmediğim bi kombiniyle görüp çok beğendiğim, belli kılıfa uydurulmaktan kendisini kurtarmış kişilerin olması çok güzel bir şey bence. Ten rengin, saç şeklin, kıyafetin neden başkasını rahatsız eder hiç anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X