Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Saol canım Bolu tarafında çok var da başka nerde vardır bilmiyorum istanbul Bolu yolunda dinlenme tesislerinde falan da satılır hatta Kızılcık tarhanasi da var bolunun tescilliEllerine sağlık canım, enfes görünüyorbu arada beyaz tarhanayı ilk kez görüyorum
nerden bulabiliriz acaba
![]()
Ellerine sağlık ,çorban da sunumun da çok güzel olmuş,başarılar dilerim .Merhaba hanımlar
Kışın vazgeçilmez çorbalarindan biriyle içinizi ısıtmaya geldim
Malzemeler
6-7 kaşık beyaz tarhana
2 su bardağı sıcak su
3 su bardağı soğuk su
150 gram kıyma
1 y k Salça
Sıvı yağ
Tuz
Nane
YAPILISI
Tarhanamizi sıcak suya atıp 1 saat kadar bekletiyoruz
Eki Görüntüle 2231936
Bu arada kiymamizi az bi sıvı yağ ile kavurup kenera alalım
1 saat sonra yumusayan tarhanalarimiza 2 bardak daha şu ekliyip blendirdan geciriyoruz
Ardindan tarhanali suyumuzu tel süzgeçten geçirip tenceremize alıyoruz
Kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatalim
kaynayan corbamiza kavrulmuş kiymamizi ekleyip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım
üzeri için yağda Salça ve nane kızdırip servis edelim
Eki Görüntüle 2231935
Çorbamiz hazır
pratik ve enfes bir çorba
AFİYET OLSUN
NOT :Çorbanin dibinin tutmamasi için sürekli karistirmalisiniz.Kivami çok yoğun olursa kaynar su ile seyreltebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2231937 Eki Görüntüle 2231938 Eki Görüntüle 2231939 Eki Görüntüle 2231940 Eki Görüntüle 2231941 Eki Görüntüle 2231942 Eki Görüntüle 2231943 Eki Görüntüle 2231944
Çok teşekkürler evet farklı bir tadı var biraz yayla çorbasıni andırıyorAnnem yapar tarhanami sagolsum, mis gibi yeriz soguk kis aylarinda :)
Beyaz tarhanayi hic duymamistim;amaa o sunum beni benden aldi.
Cok sirin olmus ellerinize saglik! Eminim sunum kadar tadi da cok guzeldir.
Cook teşekürlerEllerine sağlık ,çorban da sunumun da çok güzel olmuş,başarılar dilerim .![]()
Teşekkür ederimYalnız ekmekler çok efsane olmuşEllerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
![]()
Sağol canım Orijinal Adı Çakmak tarhanasiymis bende yeni öğrendimEllerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim ve ayrıca beyaz tarhananın içinde neler var merak ettim![]()
Çook saol canımEllerine sağlık canım, yarışmada başarılar diliyorum![]()
Sağol canım Orijinal Adı Çakmak tarhanasiymis bende yeni öğrendim
Dörtdivan’a has olan “ÇAKMAK TARHANASI”başka hiç bir yerde bulunamayan ve tadı dillere destan olan yöresel yemeklerimizden biridir. Bir kase içen kişinin tekrar içmek isteyeceği nadir lezzetlerdendir.
Meşhur Çakmak Tarhanamızın nasıl yapıldığını ve nereden temin edilebileceğini anlatarak, bilmeyenlere de öğrenme ve tatma fırsatı sunalım dedik.
Sizler için ve merak edenler için Meşhur Çakmak Tarhanamızın Tarifi;
Malzemeler (4 Kişilik)
– 1 kg süzme yoğurt
– ½ kg tuz
– Bir miktar süt
Hazırlanışı
– 1 kg yoğurt bir keseye konulup, süzme haline getirilir.
– 1 kg süzme yoğurtla ½ kg tuz iyice yoğrulur.
– Karıştırılan harman, katı hale gelene kadar (elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar) bir keseye (beyaz patiska beze) konulur ve bekletilir.
– Katı hale gelen karışım elle şekillendirilerek kalıplanır.
– Kalıp haline gelen ürün bir bezin üzerine sıralanır ve üzerine bez örtülerek 3-5 gün, güneş ışığı görmeyen bir yerde (oda sıcaklığında) bekletilir.
– Kurutulan keş rendelenerek parçalanır.
– Parçalanan keşin içerisine süt ilave edilir. (Süt, kaba konulan keşin üzerini geçene kadar eklenir ve hamur kıvamına getirilir.)
– Hamur kıvamına gelen karışıma elimize yapışmayana kadar azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz.
– Yoğurduğumuz karışımı kalıplandırarak 1 gün süreyle bekletiyoruz.
– 1 gün bekleyen karışım küçük parçalara (misket büyüklüğünde) ayrılır. Karışım 7 ila 10 gün arasında güneş ışığında tamamen suyunu atana kadar kurutulur. Ürün hazır hale gelir.
Aynen canım benziyor belki başka bi yerde öyle geciyodur adı
Bende öğrenmiş oldum canım hep hazır geliyodu :)bu da baya dayanıklı buz dolabinda istediğin kadar saklayabiliyosunhmmm bayağı meşakkatli bir işlemi varmış ama eminim tadıda güzeldir tekrardan ellerine sağlık ve açıkladığın içinde ayrıca teşekkür ederim
bide sanki bu kurut ismindeki yiyeceğede benziyor. Kurut un tam yöresini bilmiyorum ama oda yoğurdun veya çökeleğin tuzla yoğurulup kurutulmasıyla elde ediliyor ve bayağı dayanaklı aynı zamanda kendine has bir lezzeti olan oldukça besleyici bir yiyecek resmini bulursam eklerim![]()