- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
Ben 34 yaşındayım ilk günden beri bez kullanırım, o dönemde hiç rahat edemedim o pedlerle. Her değiştirmede beyaz kalıp sabunla çitiliyorum elimde, kuruduktan sonra kirliye atıyorum. Makineye attığımda da çok az çamaşır suyu ve çamaşır sodası katıyorum, Bembeyazdır benim çamaşırlarım. Hiç leke falan kalmıyor. Bence işin sırrı kalıp sabunda. Büyüklerimiz hep kalıp sabun kullanırdı, öyle çeşit çeşit deterjanlar mı vardı eskiden.
Çamaşır suyu tozu var bebek ve çocuk kıyafetleri için ?işte beyaz sabun tek çözüm
oğlumun kiloduna geçen yemek dökülmüş
beyaz kiloda nasıl yemek dökülür ve salçalı leke olur denirse başarmış işte
çıkmadı evet
zira o kalmış ve çamaşır suyu ya da leke çıkarıcı dışında hiçbir şey onu sökmez
ben ona daha deterjan bile kullanmadığım için kaldı işte
fazla da yapacak bir şey olmuyor
ucuz alıp atmak iyi çözüm
ama likralı çamaşır da sıkıntılı, plastik işte neticede
bence eski usul paçalı pamukluya dönmek lazımmmm
İşte bende OKB var. Sabun su kan falan direk içimi hoplatıyor. Yanlışlıkla kendi adet kanıma deyince bile bin kere yıkama hissi geliyor. Ama zorlıcam kendimi. temizlik için şart sonuçta.
Çamaşır suyu tozu var bebek ve çocuk kıyafetleri için ?
Anam 70 derece mi?canım şu makıneler için sabun var rendelenmış meşhur beyaz sabun detarjanına onu karıştır çamaşır suyu koy azıcıkta leke çıkaracı ve 70 derecede yıka....
Haklısın bir çamaşır için değmez ama mesela ne kadar önlük giydirirsem giydireyim bebeğim elini bir tabağa daldırıyor sonra hooop şortuna ya da tabağa bir vuruyor dökülünce sıçrıyor her yere. Bazı mama lekeleri çıkmıyor ya da bazen bezinden çişi sızıyor nadir de olsa onları o çamaşır suyu tozuna bastırıyorum çok memnunum.Duymamıştım merak ettim
Ama kimyasal işte
Kilodunda bir damla salça lekesi kalsın yani zaten yakında atılır onlar zira gelmez
Bunu hastanede kaldığım zamanlarda yapmaya çalışıyordum zorunluluktan .İşyeri için uygun değil bence.Herkesin ortak kullandığı alanda bir yerlere değer o da çok rahatsız edici.
çamaşırımı 2 kez değişiyorum benKonuyla alakasız ama günlük ped kullanmayan hanımlar rahatsızlık duymuyor musunuz nasıl rahat ediyorsunuz.
İllaki akıntı v.s. oluyor o ıslaklık hissi olmuyor mu?
Tamam soracam.Laale soramadın bir türlü
Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.
Şimdi ben günlük ped kullanmıyorum,kullanamam da zaten. Normal regl pedlerine bile zor dayanıyorum çok rahatsız edici.
Neyse sorum daha doğrusu sorularım şunlardır ki;
*Bende öyle akıntı gibi bir durum yok yani olsa bile öyle ped koyacak kadar değil,rahatlıkla iç çamaşıryla bir iş gününü atlatabiliyorum. Eve gelir gelmez de duş ve çamaşır değişikliği yapıyorum zaten. Ayyy soruya geçemedim,bu akıntı olmaması 37 yaşımdaki benim için normal bir durum mudur?
*Gün içinde ola ki fırsat bulursam (maalesef pek denk gelmiyor da olur ya denk gelirse) ibadetimi yapmam için illa ki çamaşırımı değiştirmem şart mıdır?
Oyyyyyy oyyyy ne zor ve alengirli dertlerim varmış Ya Rabbim...Çok utandım nolur daha fazla vurmayın,yeterli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?