Beyaz çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz?

İşte bende OKB var. Sabun su kan falan direk içimi hoplatıyor. Yanlışlıkla kendi adet kanıma deyince bile bin kere yıkama hissi geliyor. Ama zorlıcam kendimi. temizlik için şart sonuçta.

Çamaşır suyu tozu var bebek ve çocuk kıyafetleri için ?

İşte bende OKB var. Sabun su kan falan direk içimi hoplatıyor. Yanlışlıkla kendi adet kanıma deyince bile bin kere yıkama hissi geliyor. Ama zorlıcam kendimi. temizlik için şart sonuçta.

Hımm evet senin için sıkıntılı bir durum.

90 derece mi ?
Pardon ama 90 derecede hangi iç çamaşırı yıkanabilir ki ancak o beyaz anne külodu gibi olanlar
Regl iken iyi hoş da, normalde öyle bir şey giyilmez
Normal günde giydiklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz? Ben hep günlük ped kullanıyorum mesela iç çamaşırlarım hep tüllü dantelli vs 40 dereceden fazla yıkanırsa mahvolur

Kosla vanish'e veya camasir suyuna bastirin. Ben beyazlari 60 derecede 3 saatlik programda yikiyorum. Kan lekesi ise once leke olur olmaz soguk suyla bir durulayin...

canım şu makıneler için sabun var rendelenmış meşhur beyaz sabun detarjanına onu karıştır çamaşır suyu koy azıcıkta leke çıkaracı ve 70 derecede yıka....
Anam 70 derece mi?
Tutku ve Pierre cardin marka iç çamaşırlarım,satıcı Adama sorduk 40 dereceden fazlaya atarsanız sararır dedi..
Ben önce 40 ta yıkıyorum sonra tekrar 60 ta yıkıyorum sakız gibi çıkıyorlar maşaallah
İlk yıkamada persilin yeni sıvı deterjanı var hem renkliler hemde beyazlar için onu kullanıyorum.. Çok güzel kokuyor çamaşırlarım.. Bide kimisi yumuşatıcı koyuyor beyazlara, koymayın sakın içinde kurşun olduğu için kısırlığa kadar götüren ağır hastalıklara sebep olabiliyor Allah muhafaza... Onun yerine de biraz sirke döküyorum.. Yumuşacık yapıyor..

Duymamıştım merak ettim

Ama kimyasal işte

Kilodunda bir damla salça lekesi kalsın yani zaten yakında atılır onlar zira gelmez
Haklısın bir çamaşır için değmez ama mesela ne kadar önlük giydirirsem giydireyim bebeğim elini bir tabağa daldırıyor sonra hooop şortuna ya da tabağa bir vuruyor dökülünce sıçrıyor her yere. Bazı mama lekeleri çıkmıyor ya da bazen bezinden çişi sızıyor nadir de olsa onları o çamaşır suyu tozuna bastırıyorum çok memnunum.

Ben en kisa programda 40 derecede deterjan + camasir suyuyla(yarim cay bardagi kadar ) yikiyorum cok lekelenmisse lekenin uzerine de damlatiyorum camasir suyunu. Sonra da uzun programda 60 derecede ya da 90 derecede yikiyorum.
Kan lekesi protein icerdigi icin yuksek isida pisip yer ediyor cikmaz sakin yuksek derecede yikama sana tavsiye.
Ve mumkunse cok beklemeden yika.

ben regl donemlerım ıcın bazı marketlerdede oluyor ucuz camasırlar var 5 tanesı 3 tl gıbı bırsey onlardan kullanıyorum leke olanı atıyorum
huylanıyorum ne kadar yıkasamda pis gelıyor bana :)

Eğer kan önce soğuk su ile yıkanmazsa pişer ve leke yapar.
Soda veya karbonat veya çamaşırsuyunuda deneyebilirsin

Bunu hastanede kaldığım zamanlarda yapmaya çalışıyordum zorunluluktan .İşyeri için uygun değil bence.Herkesin ortak kullandığı alanda bir yerlere değer o da çok rahatsız edici.

Değmemesi için çaba sarf ediyorum, ancak bu şekilden başka çarem yok maalesef, günlük ped kullanınca mantar oluyorum. Ayrıca değmesi konusunu aşırı kafama takmamaya çalışıyorum, her gün nerelere değiyoruz, toplu taşıma araçları, kapı kolları vs... her saniye dezentekte de olmuyoruz =)) Ben çok temizim sen pissin demeye çalışmanın ince bir yolu bu ama herkes istediği gibi çamaşır değiştirir bana ne anlatmaya çalışıyorsunuz =))) bana göre de günlük pedler kokuyor, mantar konusu olmasa da kullanmam, inanılmaz irrite edici geliyor.

Ben normal deterjanla yıkıyorum, kan lekesi falan kalmıyor.
Makineye atmadan önce çamaşır suyunda bekletip daha sonra makine de yıkamayı dene istersen

Laale soramadın bir türlü
Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.
Şimdi ben günlük ped kullanmıyorum,kullanamam da zaten. Normal regl pedlerine bile zor dayanıyorum çok rahatsız edici.
Neyse sorum daha doğrusu sorularım şunlardır ki;
*Bende öyle akıntı gibi bir durum yok yani olsa bile öyle ped koyacak kadar değil,rahatlıkla iç çamaşıryla bir iş gününü atlatabiliyorum. Eve gelir gelmez de duş ve çamaşır değişikliği yapıyorum zaten. Ayyy soruya geçemedim,bu akıntı olmaması 37 yaşımdaki benim için normal bir durum mudur?
*Gün içinde ola ki fırsat bulursam (maalesef pek denk gelmiyor da olur ya denk gelirse) ibadetimi yapmam için illa ki çamaşırımı değiştirmem şart mıdır?
Oyyyyyy oyyyy ne zor ve alengirli dertlerim varmış Ya Rabbim... Çok utandım nolur daha fazla vurmayın,yeterli...

ay bu muydu

ben daha farklı bir soru bekledim

şimdi din alimi falan değilim

ama abdest alınırken yıkanacak yerler arasında orası yok

bu akıntı guslü de bozmuyor

bence sorun olmaması lazım

şimdi arkadaşlar diyecek ki idrar için de gusulü bozmuyor normal abdesti bozuyor ama

normal tuvalet temizliği sonrasında 2 saat sonra da abdest alırsan sıkıntı olmaz zira akıntını da temizle gibi bir şey ben bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…