Utanılacak ne var bunda Allah aşkına.Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.
Şimdi ben günlük ped kullanmıyorum,kullanamam da zaten. Normal regl pedlerine bile zor dayanıyorum çok rahatsız edici.
Neyse sorum daha doğrusu sorularım şunlardır ki;
*Bende öyle akıntı gibi bir durum yok yani olsa bile öyle ped koyacak kadar değil,rahatlıkla iç çamaşıryla bir iş gününü atlatabiliyorum. Eve gelir gelmez de duş ve çamaşır değişikliği yapıyorum zaten. Ayyy soruya geçemedim,bu akıntı olmaması 37 yaşımdaki benim için normal bir durum mudur?
*Gün içinde ola ki fırsat bulursam (maalesef pek denk gelmiyor da olur ya denk gelirse) ibadetimi yapmam için illa ki çamaşırımı değiştirmem şart mıdır?
Oyyyyyy oyyyy ne zor ve alengirli dertlerim varmış Ya Rabbim...Çok utandım nolur daha fazla vurmayın,yeterli...
Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.
Şimdi ben günlük ped kullanmıyorum,kullanamam da zaten. Normal regl pedlerine bile zor dayanıyorum çok rahatsız edici.
*Bende öyle akıntı gibi bir durum yok yani olsa bile öyle ped koyacak kadar değil,rahatlıkla iç çamaşıryla bir iş gününü atlatabiliyorum. Eve gelir gelmez de duş ve çamaşır değişikliği yapıyorum zaten. Ayyy soruya geçemedim,bu akıntı olmaması 37 yaşımdaki benim için normal bir durum mudur?
*Gün içinde ola ki fırsat bulursam (maalesef pek denk gelmiyor da olur ya denk gelirse) ibadetimi yapmam için illa ki çamaşırımı değiştirmem şart mıdır?
Oyyyyyy oyyyy ne zor ve alengirli dertlerim varmış Ya Rabbim...Çok utandım nolur daha fazla vurmayın,yeterli...
Nasıl bir soru bekledin,çok merak ettim.ay bu muydu
ben daha farklı bir soru bekledim
şimdi din alimi falan değilim
ama abdest alınırken yıkanacak yerler arasında orası yok
bu akıntı guslü de bozmuyor
bence sorun olmaması lazım
şimdi arkadaşlar diyecek ki idrar için de gusulü bozmuyor normal abdesti bozuyor ama
normal tuvalet temizliği sonrasında 2 saat sonra da abdest alırsan sıkıntı olmaz zira akıntını da temizle gibi bir şey ben bilemiyorum
Konuyu kapattırmayız inşallah ama abdestin farzı zaten 4 tür, ağzı, burnu, yıkamak sünnettir mesela.ay bu muydu
ben daha farklı bir soru bekledim
şimdi din alimi falan değilim
ama abdest alınırken yıkanacak yerler arasında orası yok
bu akıntı guslü de bozmuyor
bence sorun olmaması lazım
şimdi arkadaşlar diyecek ki idrar için de gusulü bozmuyor normal abdesti bozuyor ama
normal tuvalet temizliği sonrasında 2 saat sonra da abdest alırsan sıkıntı olmaz zira akıntını da temizle gibi bir şey ben bilemiyorum
Tamam soracam.
Ama nolur gülmece yok.
Ayıplamaca yok.
O dönem bende de oluyor zaten ki o zaman zaten banyosuz temiz çamaşırsız kılmam namazımı.Utanılacak ne var bunda Allah aşkına.
Eğer çamaşırında lekelenme gibi bir durum yoksa tabii ki ibadetini yapabilirsin.
Ama minicik dahi bir leke varsa necaset olur değiştirmeniz gerekir.
Bu arada normal ped ile günlük ped arasında milyon kat fark var.
Günlük ped, var ile yok arası hissedilmiyor ama pek sağlıklı değil maalesef.
Sizde ki durumu bilmiyorum ama ben renksiz kokusuz bir akıntı durumu yaşıyorum.
Bununla ilgili doktoruma kaç defa danıştım ama her defasında bir sorun olmadığını sağlıklı bir durum olduğunu anlattı. Özellikle yumurtlama döneminde yoğunlaşıyor.
Konuyu kapattırmayız inşallah ama abdestin farzı zaten 4 tür, ağzı, burnu, yıkamak sünnettir mesela.
Ama affedersiniz burnumuz sümüklüyse abdest almayız değil mi öyle düşünün.
Nasıl bir soru bekledin,çok merak ettim.
Ya benim anneciğim evin dışında namazını kılıyor amma o pamuktur,bezdir, muhakkak bişiy koyuyordur,çekmecesinden beyaz çamaşır almaya kıyamazsın o derece kaymak.
Ama ben koymuyorum işte...
Tabii ki bozulmaz, zaten İslam son derece kolay bir din.işte namazda burnumuz aksa abdestimiz bozulur mu
hani yere damlayacak kadar değil de şöyle hafif çekmelik
ben dinin kolaylaştırıcı yorumlanması gerektiği kanaatindeyim
bende dışardayım çıalışıyorum,Maalesef benim öyle bir şansım yok az öncede yazdığım gibi günün 9 saati dışarıdayım ve namaz kılıyorum haliyle bir damla dahi olsa olmaz, belki farkında olmadan kıyafetime de bulaşabilir.
Öyle her akıntıda çamaşır değiştirmem imkansız.
Sık sık çamaşır değiştirmek daha temiz oluyor bende çünkü günlük ped kaşıntı yapıyor.Konuyla alakasız ama günlük ped kullanmayan hanımlar rahatsızlık duymuyor musunuz nasıl rahat ediyorsunuz.
İllaki akıntı v.s. oluyor o ıslaklık hissi olmuyor mu?
Çok çok özür dilerim kendi adıma,ben başlattım çünkü.Dini soruların cevaplarını özelden verin isterseniz hanımlar, bir kere konunun içinde yer almaya başladı mı devamı gelir çünkü.
İç çamaşırımı değiştiriyorum işte malum...ben esasen beklediğim soruyu da yazayım
hani ilişki sonrasında bir süre sonra geri geliyor ya onu ne yapıyorsunuz gibi bir soru beklemiştim
zira günlük ped olmayınca o da sıkıntılı bir ıslaklık yaratıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?