Beyaz çamaşırlarınızı nasıl yıkıyorsunuz?

özel günleriniz bu kadar mı belirsiz, belirtisiz geliyor hanımlar

ne bileyim benim 20 yılı aşkındır özel günüm var

çamaşırıma yılda bir kere bile gelmemiştir

sabunla çitilerseniz soğuk su ile kolay çıkar, yani makinaya atarken hemen oracıkta azıcık, öyle saatlerce elimizde yıkamayacağız

eğer yüksek ısıya girerse pişeceği için çıkmaz

Çamaşırınız neden kan lekesi oluyor ki? Kullandığınız tampon/ped mi kötü? Daha hiç iç çamaşırıma kan geçmemiştir 30 senedir.

yüksek ısıda zaten yıkayamıyorum, likralı kıyafetler kötü oluyor.

çamaşır suyu ve türevlerini kullanamıyorum, kronik astımım var.

dolayısıyla sadece özel gün lekesi değil bir çok lekeyi beyazlardan arındıramıyorum

İyide gün ortasında nasıl çamaşır değiştirilir, günlük çamaşır değiştirilir ama gün içerisinde mümkün değil ki.
Ben günün 9 saati dışarıdayım ve eve gidene kadar ortalama 3-4 kez değiştirmek gerekiyor.

Evet söylediğiniz doğru kuru nemden uzak olması gerekiyor ancak diğer türlü daha ıslak ve kötü kokulu olur.
Şimdi artık çok ince formda ve büyük oranda pamuktan üretilmiş pedler var.

Konuyla alakasız ama günlük ped kullanmayan hanımlar rahatsızlık duymuyor musunuz nasıl rahat ediyorsunuz.
İllaki akıntı v.s. oluyor o ıslaklık hissi olmuyor mu?

Ben ped kullanmıyorum, iki günde bir çamaşır değiştirmek yeterli oluyor

işte beyaz sabun tek çözüm

oğlumun kiloduna geçen yemek dökülmüş

beyaz kiloda nasıl yemek dökülür ve salçalı leke olur denirse başarmış işte

çıkmadı evet

zira o kalmış ve çamaşır suyu ya da leke çıkarıcı dışında hiçbir şey onu sökmez

ben ona daha deterjan bile kullanmadığım için kaldı işte

fazla da yapacak bir şey olmuyor

ucuz alıp atmak iyi çözüm

ama likralı çamaşır da sıkıntılı, plastik işte neticede

bence eski usul paçalı pamukluya dönmek lazımmmm

Çamaşırınız neden kan lekesi oluyor ki? Kullandığınız tampon/ped mi kötü? Daha hiç iç çamaşırıma kan geçmemiştir 30 senedir.

benim malesef çok hassas bir cildim var. 7 gün süren adetimde de sürekli ped kullanınca pişik ve tahriş yapıyor. O ile başlayan markadan K ile başlayan markaya geçmiştim. K daha pamuklu diye ama o da son çıkardıkları üründe daha plastikvari bir şeye döndü. Ben de bu sebepten az kanamalı günlerimi pedsiz geçirmek zorundayım malesef. Belki çok köylü işi gibi gelecek ama bez koyuyorum. Onlarda da biraz leke kalıyor. Annemleyken hayatta kalmazdı O sanırım biraz çamaşır suyu kullanıyordu ama onun makinesi eski tiplerden bol suyla yıkıyor.

işte,
kışın neyse de yazın dediğiniz gibi sık değişim gerekiyor.
hamileyken hele hiç önermiyorlar günlük ped, o yüzden ben yanımda taşıyorum iç çamaşırı

ben günlük pedi sabah takıp eve gidince de pamukluları giyiyorum, hafta sonu vs de kullanmıyorum gün içinde çıkıp eve kısa süreli dönersem çamaşır değişiyorum

sonra bir haftada değiştirilmiş 20 tane kilot oluyor sepette ve askıda

bir de özellikle bu görünmeyen çamaşır vs denilenler de zaten plastik likralı vs yani onlarda da pamuklu gibi hava almıyor ki

Çamaşır yıkama konusunda ise ben 60 yada 70 de ön yıkamalı olarak yıkıyorum.
Lekeli bir durum varsa önce elimde sabunla akıtıyorum zaten o halde makineye atılmaz.
Bir sıkıntı yaşamadım, bu arada beyazlarda omo sıvı, renklilerde pervol mavi kullanıyorum yasak değil sanırım değil mi?
Gayet memnunum geçen gün hatta kızım masaya kakaolu süt dökülmüş beyaz mendiliyle bir güzel silmiş öylece attım makineye çıkmaz diye düşünerek bir çıkarttım lekeden eser yok.

konu değişmiş CANIM BAZEN ÇİFT DURULUMA yapıyorum ama uzun program seçiorum mesela 2:40 dk bilmiorum reklam olmasın markette bebekler için kullanılan beyaz sabun rendesı makıne için dersen verirler hacı...

ön yıkamalı zaten program seçerim ... zarar veriyormu bılmem ama bocalama koyma zaten ...

ben zaten öyle pis pis makineye atamam diğer çamaşırlarla aynı suda yıkanıyor sonuçta.değmişse hemen tuvalette sabubla çitiliyorum pembeleşiyor makineye atıncada temizleniyor.

Ben ped kullanmıyorum, iki günde bir çamaşır değiştirmek yeterli oluyor
İki günde bir mi
Yahu ben 2 saat duramıyorum, nasıl olur yani kadınsal akıntı olur tabi bu şarıl şarıl değil ama az da olsa olur, kokusuz renksiz.

Günlük ped kurtarıcı oluyor dışarıda. Gün içinde varolan akıntı ibadete engel olduğu için ben de dışarı çıkacağım vakit kullanırım. Ama evde en az beş vakit çamaşır değiştiriyorum. Zararlı olduğunu bende biliyorum ama en azından evdeyken kullanmıyorum. Yoksa dediğiniz gibi o ıslaklık hissi inanılmaz rahatsızlık veriyor banada.

Lekeli olan çamaşırları, koslalı ılık suda 1 gün bekletiyorum.Ertesi gün de 50 derecede yıkıyorum. Çıkmayan leke olmadı hiç.

Bez yerine kağıt havlu kullansanız olmaz mı, bir zararı var mı kağıt havlunun, sonuçta hava geçiriyor.
Ayrıca evet annelerin çamaşırı nedendir bilinmez daha pürü pak oluyor.

Evdeyken de kağıt havlu kullanıyorum, bende yazacaktım ama dini konuya dönüştürmeyin v.s. diyen olur diye yazmadım.
Aynen necaset ve namaza mani oluyor, ben yıllardır kullanırım bir sorun yaşamadım çok şükür.
Ama her ne kadar protesto edelim almayalım v.s. desekte malum markadan vazgeçemiyorum.
Zira en iyisini o üretiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…