Beta hcg tutarsızlığı

Merhabalar Bora Bey;
Benim son adetim 25 Eylül dü. 30 Ekimde hamile olduğumu öğrendim. 4 Aralık'ta doktora başvurdum. Kan testi yapılmadı ultrasonla karından baktı 3 haftalık hamilesin dedi. 5 Aralık'ta sağlık ocağına gittim kan testinde beta hcg 1080 çıktı. Aynı gün iç çamaşırımda kahverengi leke gördüm. Acil durum olduğu için o anda başka bir doktora gittim karından ultrasonla baktı göremedi vajinal ultrasonla baktı sağ yumurtalıkta polip var dedi az bir kanamam olduğunu söyledi kesenin 10-15 gün geriden geldiğini 6mm olduğunu düşüğe doğru gittiğini söyledi bu doktorun yaptığı testte kanda değer 1150 çıktı.

O günün akşamına kanamam arttı normal kırmızı kanamam başladı. Hemen acile gittim. Kanda betahcg 832 çıktı. Fakat yukarıda sonuçlarını yazdığım kan testleri hep bir gün sonra elime geçtiğinden acile gittiğim akşam hiçbir kan değerim bilinmiyordu. Doktor değerin 832 olduğunu öğrenince progestan verdi. 2 gün ilacı kullandım 2 gün sonra acilde başvurduğum doktorun muayenesine gittim. Önceki kan testlerimide yanımdaydı onları görünce düşük dedi. Vajinal ultrasonla muayene etti. Kürtaj öneririm dedi olmazsanda problem yok dedi. Kürtaj olmadım. Tekrar kan testi yapıldı değerim 232 çıktı. 2 gün sonra tekrar yaptırdım 49 çıktı. Bir daha test yaptırmadım 9 Aralık'ta adet oldum. Adetim her zamanki gibi geldi. Sancım olmadı.

Size asıl sormak istediğim şey ise ben bundan 1-1,5 yıl önce adet olduğumda duşa girmiştim. Duşta karnıma bıçak gibi keskin bir ağrı girdi karnıma sıcak suyu tuttum. Duştan çıktığımda küvette kırmızı işaret parmağının yarısından daha küçük tırnak olan boğumu kadar bir parça olduğunu farkettim. Hatta su tutmuştum pembe et olduğunu gördüm. O zaman ben haberim olmadan düşük yapmış olabilir miyim? O halde bu benim 2. düşüğüm olur ve bu durumda araştırma yapılması gerekir mi?

Adetlerim her zaman düzenlidir. Çok sancım ağrım olmaz. Hiç kadın hastalığı geçirmedim mantar bile olmadım bugüne kadar. Kadın doğum doktoruna gittiğim gebelik öncesi 1-2dir. Hiç şikayetim olmadı. Bu polipte kafamı karıştırdı. Polip düşüğe neden olur mu? Doktor sadece polip var dedi başka bir şey söylemedi. Polip tedavi gerektirir mi?

Geçen sene kışın 3 ay Zoratenin isimli akne ilacı kullandım tam hatırlayamıyorum ama Mart-Nisan gibi ilacı bırakmıştım. Bunun bir etkisi olur mu?

Birde 2 senedir kanımda WBC değerim sürekli gripmişim enfeksiyonel hastalık geçiriyormuşum gibi sürekli yüksek hiç düşmüyor. Gerçi doktorlar önemsemedi pek ama sizede sormak isterim acaba bu da etkili olabilir mi?

Başka çocuğum yok benim bildiğim ilk gebeliğimdi. Yaşım 28. Tekrar hamile kalmak için ne kadar beklemeliyim? Birde tekrar düşük yapmaktan çok korkuyorum. Alabileceğim herhangi bir önlem var mı?

Kusura bakmayın uzun oldu ama ayrıntılı yazmak istedim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

mehaba bora bey ben gebelik testi yatımevde pozitif cıktı ve doktora gittim bhcg 1360 çıktı son adet tarihim 7 kasım doktara 13 aralıkta gidip kan tahlilinde bhcg 1360 çıktı bana bilgi verir misiniz doktor henüz ultrasonla bakmadı

Maalesef duş için anlattığınız olayı gebelik sayamayız, çünkü elimizde adet gecikmeniz ve sonrasında gebe olduğunuzu gösteren gebelik testi yok. Polip eğer rahim içindeyse alınmalıdır. Muayene etmeden söyleyemem. Polip halledildikten sonra gebeliği düşünmelisiniz...

21 Aralıkta kalp atımları görülecektir. Sağlıklı bir gebelik dilerim. Saygılarımla

merhaba Bora Bey,

3 ay önce bir düşük yaptım ilk öğrendiğimde değer 210 du iki gün sonra 80 e düştü
cumartesi günü tahlil yaptırdım değerim 28 çıktı bugün ise 59,5 çıktı reglim bir hafta geçti bir kaç gündür bir kaç damla kanamam var sizce düşük mi yapacağım yine

Geçmiş olsun. Testi haftalık olarak yaptırırsanız bu tür problemlerle karşılaşmazsınız. Test sonuçlarımda uyumsuzluk olabilir...

geçmiş olsun. Testi haftalık olarak yaptırırsanız bu tür problemlerle karşılaşmazsınız. Test sonuçlarımda uyumsuzluk olabilir...

bora bey ilginiz için teşekkürler iki doktorum var birisini hafta sonu aradığımda hiç ilgilenmedi hamile miyim düşük mü yapıyorum dedim muhtemelen oluyorsun dedi :) çok açıklayıcı oldu yani.diğeri ile dün konuştum haftaya salı gel ultrasonla bakalım dedi fakat biz kadınlar biliyorsunuz ki sabırsız canlılarız iki günde bir kan vermekten kolum da yer kalmadı... Değerlr düşük mü peki sizce kimyasal gebelik olabilir mi?

Haftalık takip yaptırırsanız faydalı olabilir. Şu anda bilmek çok zor

bora bey iyi ki varsınız... :) doktorum hcg tutarsız mutarsız, dış gebelik, düşük ...derken siz 2 hafta sonra kalp atşını duyarsınız inşallah demiştiniz... Moral vermiştiniz duyduk bilginize sevgiler :))

Çok sevindim, gözünüz aydın, gruptaki diğer gebe adayları için de moral oldu. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

Merhaba 31.12.13de ilk ultrsonumda kesemi gorduk degerim 3992 idi.5haftalik dedi dr.02.01.14de teki hcg 6280 kesede biraz oynama olmus dedi doktorum hafif lekelenmem de oldu. progestan kullaniyorum sabah aksam 100er mg.1tane erken donem dusuk hikayem var baska cocugumda yok.hcgnin artisi cok mu az acaba yuzde 60a bile tekab etmiyorbilgi verin lutfen 2kat artis sartmi.

doktor bey 9 aralıkta aşılama yaptırdım 26 aralıkta 564 ,28inde 1789, 30unda 2900 çıktı bugun ıtıbarıyle (06.01.2014) beta hcg degerım 10.000 .kanamam yok ilk haftalarda biraz sancım olmustu.radyolojı doktorum boynuz sekıllı rahmın var dedı suphelerım var 5 gun sonra tekrar gel dedı.kese varmış sanırım ama herhangı bır kalp atısı duymadık.tedırgınım su durumda dıs gebelık yada bıyokımyasal gebelık rıskı var mıdır??

durumumu tek tek yaziyorum bir kere gebe kaldim eylulde 5 haftalik dusuk yaptim suanki duruma geciyorum en son sat 25 aralıktaydi reglim 7 gun surer iliski tarihi onemli dendigi icin iliski tarihlerimide yaziyorum 2,4,5 ocakti dayanamadim beta hcgmi 13.01 de yaptirdim 0.100 moral sifir tabi sonra dun yani adetime 4 gun kala gene kanda beta hgc yaptirdim ama sayisal deger degil negatif pozitif seklinde 1 saate cikar dedi ordaki arkadasim aradim 1 saat sonra abla negatif dedi uzuldum aradan 1 saat sonra tekrar aradi ve resmini yolladi silik 2 cizgi var pozitife donmus kiz atmamıs testı cok sevimdim orda sayisal degere bakilmadigindan bende hemen baska yere gidip sayısal degerlerın nekadardır diye merak ettim asil hayal kirikligim ordaydi deger 0'100 cikti ve altust oldum ikiside kandandi biri sayisal degerleneme yapıldı kandan biri pozitif negatifd diye bakildi adetime 2 gun kaldi suanda bırı bayagı bekletıkten sonra pozıtıfe dondu kanda dıgerıde sayısal degerlemeydı ve 0,100 cıktı bu durumda ne dusunmelıyım

Son düzenleme:
Merhabalar,1 Şubat'ta beta testi yaptırdım 52 çıktı.7 Şubat'ta yaptırdığım testtede beta 184 progesteron 3,09 çıktı. Doktorum sağlıksız bir gebelik kendiliğinden düşmesini bekleyecez dedi. Çok üzgünüm bu beta ve progesteron değeri gebeliğin sağlıksız olduğunu kanıtlar mı?

Merhaba arkadaşlar. Benim sat 11 ocaktı. Doktorum bir hafta boyunca gonal-fe iğneleri vererek bir tane kaliteli yumurtamın oluşmasını sağladı.19 ocakta çatlatma iğnesi vuruldum. Şubatın 4ünde yaptırmış olduğum bhcg testi sonucu 13 çıktı. 2 gün sonra ise bhcg testim 44 çıktı. Ardından 2 gün sonra kahverengi lekelenmelerim oluştu ve bir gün sürdü. Ogün tekrar başka bir hastanede bhcg değerim 194 çıktı. Gebelik olduğu söylendi. Bir hafta sonra ultrasondan bakılmak için çağrıldım. Dün ultrasonda doktorum henüz çok küçük olduğu için kesenin görülmediğini ve rahmimin kalınlaştığını dolayısıyla şu anda muhtemelen bebeğin tutunma aşamasında olabileceğini belirterek bhcg istedi ve malesef bhcg sonucum 83 çıktı. Buna rağmen doktorum hemen olumsuz düşünmeyelim 2 gün sonrada bi bhcg değerine bakalım labaratuvar hatası olabilir dedi ve sabah akşam aldığım progestan ilacımı 3e çıkardı. Şu anda hiçbir ağrım sızım olmadığı gibi lekelenmelerim ve kanamamda yok. Sizce durumum nedir, yardımınıza ihtiyacım var.

Bence normal olabilir.. canini sıkma.. sonuc ne oldu keşke bildirseydin.. hamilesindir umarim tatlım ☺

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…