Beta Hcg değeri düşükmü ?!??

Melekmelegimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
750
294
33
Merhabalar dün kan tahlilimi almaya gittim saglık ocağından beta hcg 490.0 çıktı resmini atim bakın düşük bi değermi sizce ?? 2 hemşire vardı 1i tereddütlü baktı sonuç kağıdına digeride varsa şayet gebelik 3,4 haftalık falandır dedi geçen ay adetim 7 ocak olup 13 ocak bitti adet döngümde 35 gün olmakta..şimdi ben hamilemiyim değer çokmu düşük lütfen yardımcı olurmusunuz eger varsa gebelik kaç haftalık ve değer normalmi ??

Eklentiler

• E500530E-6D18-49A3-AF47-295F2FBD54C6.jpeg
    62,9 KB · Görüntüleme: 5.478
Değerin gayet normal cnm düşük fln değil 2 günde bir 2 ye katlanması lazım sağlıklı olup olmadığı o şekilde anlaşılıyor gönlünü ferah tut bebişinin tadını çıkar:)

Yani adetin henüz geçmedi. Ben bata 2 gğn kala baktırdım bi daha da baktırmadım sıkıntı etmemek içşn 163 tü canım sorun etme hamilesin

Değerin gayet normal cnm düşük fln değil 2 günde bir 2 ye katlanması lazım sağlıklı olup olmadığı o şekilde anlaşılıyor gönlünü ferah tut bebişinin tadını çıkar:)
Öyle mi dersin allahım inşallaah eşime dünden beri diyorum yine kan testi yapalım değer yükseliyomu diye korkuyorum sanki deger düşük hislerindeyim birde karnımın altı agrıyo bazen karnımın ortalarına kdr agrı oluyo kadıklarım normalmi peki?

Yani adetin henüz geçmedi. Ben bata 2 gğn kala baktırdım bi daha da baktırmadım sıkıntı etmemek içşn 163 tü canım sorun etme hamilesin
Geçti canım adet tarihim ve 490.0 çıktı değer 5 ten sonrası gebelik diyorlarya dünde ebenin biri tereddütlüydü sigeride normal dert etme dedi cok pimpirikliyim yaa inşallah hersey yolunda gider

TSH değerin hakkında doktor yorum yaptı mı canım. Normal seviyelerde TSH sonucun ama gebeliğin ilk döneminde 2.50'nin altında ve 2. ile 3. Döneminde 3ün altında olması gerekiyormuş. Benimki de bugün 3.58 çıktı ama doktor birşey demedi.

Hcg değerin de normal canım için rahat olsun. Hayırlı olsun.

Ağrı oluyo cnm normal ben çok erken öğrendim o yuzden o stresi iyi bilirim sen düşük diosun ama benin ilk değerim 20 di düşünsene 2 günde bi kan verdim o kdr stresliydin ki şimdi kese için beklşorm o stres o korku hiç bitmio allahın izniyle keseyi görsem biliorum bu seferde kalp atışı için korkucam.Anne olmak böyle birşey galiba:)

2 ebe vardı canım 1i test sonucuna baktı düşük dedi diger ebe’de yok iyi değeri dedi sordugumda kaç haftalık gebelik bu değerler diye 3,4 hafta gibi dedi ama diger ebe’nin tereddüt etmesi beni etkiledi..canım diyosunya seninki 3.58 diye benim mesela 490.0 ya aslında 4.90 diyemi yazılıo ? Bu değerlerin yazılış seklini tam bilmiyorumda

Galiba canım bende cok tedirginim acaba herşey yolundamı diye benim bugun randevum vardı kadın dogumda gitmedim erken diye kese gözükmez diye dün 490.0 dı bhcg degerim..değer kaç olunca gözüküyo bi bilgin varmi

Ben TSH'yi diyordum canım 3.58 diye yoksa sonucum 0.100 çıktı bugün gebe değilim ama 5 gün gecikmiştim bugün.

Seninki 490 olması lazım canım. 4.90 olsaydı 5in altında olduğu için ebe tereddüt edebilirdi. 5 olmadan gebe saymıyorlar normalde. Niye tereddüt etti bilmiyorum.

İşte bak o kadar anlamıyorum ki TSH nedir onu bile bilmiyorum ama test kağıdında baktım 4.680 yazıyo TSH normalmi peki bakabilirmisin atıyorum resmini

Eklentiler

• CF4DC009-DA87-4A62-A4BC-076ECBDDF759.jpeg
    58,3 KB · Görüntüleme: 940
Ben gittiğimde 4+3 dü Dr görünmez dedi pzrtesi gidicem cnm 5+5 olcak bakalım görüncekmi

İşte bak o kadar anlamıyorum ki TSH nedir onu bile bilmiyorum ama test kağıdında baktım 4.680 yazıyo TSH normalmi peki bakabilirmisin atıyorum resmini
0.27 - 4.2 yazıyor ya canım TSH'nin normal aralığı. Aralık yazıyor. O normal değer aralığını gösteriyor.

İnsan vücudundaki normal TSH hormonu değerleri 0,5- 5 aralığındadır diyor internette. Buna bakarsak seninki normal aralıkta ama hastanenin kağıdında normal aralık 0.27 - 4.2.

Seninki 4.68. Yanında da H yazıyor yani high (yüksek demek) yukarı doğru da ok var yüksek diye. Doktora göstermedin mi sen sonuçları?

Gebelik kesesi en erken kan beta hCG değeri 1000-3000 IU/mL düzeyine ulaştığında görülebilir yazıyor.

Saglık ocagında ebeler vardı canım tamda soramadımki eşim hadi geç kalıcam diye soramadım bana tek dedigi kan degerin guzel hcg degeri biraz düşük oda belki gec döllenme olmuştur kadın dogum daha cok detaylı bilgilendirir dedi..yani normal degilmi canım

Sen guzel anlıyosun yaa ben hiçbişey anlamıyprum :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…