BES'ten Çıkmak ve Altın Almak

albatroza

elbet roza elbette
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2022
5.584
9.392
128
Hanımlar merhaba. 21 nisanda bireysel emeklilikte 10 yılım doluyor. Haliyle ayrılırsam, devlet katkısının yüzde 65'ini alabileceğim. Eğer 58 yaşı beklersem yüzde 100'ünü alacağım.
Sizce 21 nisanda BES'ten çıkıp o birikimle altın almak mantıklı mı? Yoksa ödemeye devam edip 58 yaşı mı bekleyeyim?
Ödediğim miktar çok az. Ayrılırsam 150 bin civarı alacağım.

Hanımlar merhaba. 21 nisanda bireysel emeklilikte 10 yılım doluyor. Haliyle ayrılırsam, devlet katkısının yüzde 65'ini alabileceğim. Eğer 58 yaşı beklersem yüzde 100'ünü alacağım.
Sizce 21 nisanda BES'ten çıkıp o birikimle altın almak mantıklı mı? Yoksa ödemeye devam edip 58 yaşı mı bekleyeyim?
10 senedir altın alaydınız keşke şuan 2 bilezik parası 150 bin .umdurmaz öldürmez bi para

şuan kaç yaşındasınız ?

10 senedir altın alaydınız keşke şuan 2 bilezik parası 150 bin .umdurmaz öldürmez bi para

şuan kaç yaşındasınız ?
Aynen en iyisi her zaman altın. 10 sene önce altın bu kadar hızlı artmıyordu, 100 lirayla girmiştim. Şu an da 600 lira ödüyorum. 36 yaşındayım

Aynen en iyisi her zaman altın. 10 sene önce altın bu kadar hızlı artmıyordu, 100 lirayla girmiştim. Şu an da 600 lira ödüyorum. 36 yaşındayım
ödemeleriniz çok düşük ama şuan altın uçmuş durumda .

yani eğer kenara iptal ettikten sonra heray para atmaya devam etmeyeceksenız bozmayın bari kenarda ufak tefekte olsa bişeyler bulunsun . Ama yok ben bozarım kendım fazla fazla biriktiririm altın yaparım diyorsanız altın daha iyi bi yatırım

ödemeleriniz çok düşük ama şuan altın uçmuş durumda .

yani eğer kenara iptal ettikten sonra heray para atmaya devam etmeyeceksenız bozmayın bari kenarda ufak tefekte olsa bişeyler bulunsun . Ama yok ben bozarım kendım fazla fazla biriktiririm altın yaparım diyorsanız altın daha iyi bi yatırım
Ben de karar veremedim. Her ay 600 lira bi yemek parası, bi yandan biriksin diyorum. Diğer yandan da toplu olarak 150 bin çekip onu altına çevirmek de göz kırpıyor. Kararsız kaldım

Ben de karar veremedim. Her ay 600 lira bi yemek parası, bi yandan biriksin diyorum. Diğer yandan da toplu olarak 150 bin çekip onu altına çevirmek de göz kırpıyor. Kararsız kaldım
Orda durana dokunulmaz ama şuan iki bilezik parası için bozmaya değmez . En ufak ihtiyaçta göz bakar satılır yenilir gider . Dediğiniz gibi 600 tl hıc bısey bırakın orda bırıkmeye devam etsin

Altın Fonu'na çevirip ödediğiniz limiti artırabilirsiniz, ne kadar para olursa içeride o kadar fazla katkı gelir. 36 dan 58 e çok var, ben beklemeyip katkı oranımı artırırdım. Toplu paranız varsa onu da yatırıp altın Fonu'na da çevirip öyle çıksanız daha karlı

Bunu bende düşündüm.
Benım besımde 30 bın var.
4 yıldır felandır..
Zorunlu olmuştu yayın yerım değişince.
Ben de hıc ellemedım.
Çok düşük kesildiği ıcın ellemedım bende.
Zaten altın kendım de koyuyorum elimden geldiğince.
Altın bu sıra bırkac ay düşük seyırde gıdecek diyorlar.

Back
X