Elektrikli Mutfak Aletleri bernardo mu esse mi iyi

Ha dünkü mesajıma ekleyememiştim, bir de eklemek istediğim bir iki not var.
Forumda da bir çok kişi paylaşmış, bizzat arkadaşlarımdan da duyduğum şeyleri belirtmek isterim.
Karaca çelik tencere takımını asla alma, bulaşık makinasına girdikten sonra ağzı burnuna dönüyormuş... Çok kullanışsız ve kalitesiz olduğunu duydum.
Shaffer marka çelik tencere takımı sakın alma, aynı şekilde, kaşık-çatal-bıçak takımı da küflenme yapıyormuş. Kullanan arkadaşlarımdan aldığım bilgiler bunlar.

Eminim alan ve memnun olan insanlarda vardır, şanslarına iyileri denk gelmiş olabilir.
Fakat Hisar, Jumbo, Aryıldız, Korkmaz gibi çelikte marka olan ve güvenilir ürünler varken, diğerlerinin "ya iyi çıkarsa" gibi şansa bırakmamanı tavsiye ederim.
Sonuçta her biri pahalı ürünler, bugün küflendi yarın yenisini alayım diyebileceğin şeylerde değil...
Benden söylemesi..

ben seni cok rahatsız edecegim gibi bu konularda haberin olsun bilgilerin süper evet almısken bir kez almak istiyorum inan parasını gözüm görmez kaliteli olsun yeter. bende hisar yada tefal düsünmüştüm ama .hisar alayım garanti olsun o zamn :
kücük ev aletlerini tefal almayı düsünüyorum fakat senin braun blenderına da bittim yahuu

hehehehehe...
Hiç sorun değil canım, bir arkadaş kahvaltı takımında baya kararsız kalmıştı, ona yardımcı olmuştum.
İçine sinen güzel birşey almıştı sonunda, hatta çeyiz eşyalarım topiğini bile açmıştı...
İnşallah sende içine sinen ve kaliteli ürünler alırsın.

Küçük ev aletlerinde Tefal tavsiye etmiyorum, garantisi kötü. Kendi hatan olmadan dahi garantisine götürdüğün zaman "kullanım hatası" diyerek senden 15-20 TL parça değiştirme ücreti alıyorlar, falan filan.
O yüzden eğer alacaksan, garantisinin iyi olduğuna güvendiğin ve iyi araştırdığın bir ürünü al. Benim Braun alma sebebim sadece garanti değil.
Blender'ın parçalarının birbirine oturduğu kısımdaki çıkrık normalde iki yönlü plastik olması gerek. Fakat hangi ürüne bakarsan bak (çok araştırdım ve markalar homend, philips, tefal, moulinex vs. daha sayamayacağım kadar çok marka... ) bir tarafı metal, bir tarafı plastik olarak üretilmiş. Zaman ile metal kısım plastik çıkrığı yiyor ve makina boşa dönmeye, işlevini kaybetmeye başlıyor. Netice olarak garantisine götürüyorsun (bizzat tefalde yaşadım bunu) adam sana kullanım hatası diyor. Anlatıyorsun bak burası metal burası plastik bir birini yiyor diye, adam hayır siz zorlamışsınız diyor. Çıldırma noktasına gelip nalet olsun diyerek mecburen parça değiştirtiyorsun. Eve gidiyorsun 1-2 hafta sonra yine aynı durum...:84:

O yüzden tavsiyem iyi araştır, blender alırken bir birine geçen noktalar ikiside plastik olsun.
Daha sonra bu şekilde sorunlarla karşılaşabilirsin...

Ben aklıma geldikçe tecrübelerimi ve aldığım ürünlerdeki kalite durumlarını sana anlatırım.
Ha illa benim doğrum senin doğrun olacak diye birşey yok elbetteki, ben paylaşırım sen istediğini alırsın...
Zaten dediğim gibi, önemli olan aldıklarının içine sinmesi, herşeyden önemli olan bu bence...

Bence iki kahvaltı takımı birden alma.
Çünkü zamanla bunları da kullandıkça zaten kırılmalar vs. olacak.
Daha sonra farklı modeller çıkacak, belki tabaklarını değiştirmek isteyeceksin, o yüzden tek takım almanda fayda var.
Hem oturacağın yer belli olmadığı için (farazi konuşuyorum) mutfağın nasıl olacak, alacağın eşyaların hepsi sığacak mı içine gibi unsurlarda mevcut...
Onun için, temel olması gerekenler olsun fikrindeyim... Yine sen bilirsin tabii

Bernardonun takımına bittim ya, hakikaten çok güzelmiş... Kırmızı beyaz veya kırmızı siyah takımları bende çok beğeniyorum.
Bende öyle istemiştim ama dediğim gibi günlük takıma aldığım kaşık-çatal-bıçak takımımı aynı zamanda kahvaltı takımıma da uydurmak için diğer takımı bulmuştum...
Bende ayrı bir hadiseyim vesselam...

evet haklısın güzel güzel modeller cıkıyo hep ben hepsini almak isterim askım da beni öldürür o zaman mutfak gereclerine bu kadar deli olcagım aklıma gelmezdi ya benim bernardoyu daha cok begendim onu alayım o zaman.

evet haklısın güzel güzel modeller cıkıyo hep ben hepsini almak isterim askım da beni öldürür o zaman mutfak gereclerine bu kadar deli olcagım aklıma gelmezdi ya benim bernardoyu daha cok begendim onu alayım o zaman.

senin kücük ev aletlerinin markası ne peki _? bak bunları ögrendigim iyi oldu tecrübe bilgi önemli.. benim etrafımda arkadaslardan yada kuzenlerden fazla evlenen yok evlenenlerde 6 sene olcak ben tek böyle Allahtan bu forum var ve iyi ki sen karsıma cıktın souvvenir yaaaaaawwwwwww cok mutluyum valla sağol. o zamn bende blenderi sennkinden alırım.

kahvaltı takımına gelince doğru diyon yeni yeni seyler cıkar benim zaten gözüm kalıyo hepsi benim olsun istiyom askım beni parcalar o kadar cok alırsam

Slm Souvvenir, sana msj yollayamıyorum çünkü posta kutun doluymuş.burda olduğıunu gördüm girdim hemen:))

Canım benim ya, rica ederim ne demek...
Benim aldıklarımı ve aynı zamanda buraya iyi olarak bildiklerimi paylaşacağım muhakkak...

Benim nişanlım arada bize geldiğinde, odamdaki kolileri görünce "bize 160 metre karelik bi mutfak lazım naptın sen böyle" diyor hep....
Halbu ki dediğim gibi fazla hiç birşey almadım, sadece gerekli olanları aldım... Desene ben senin için kolları bir sıvayayım ve iyi bildiklerimi paylaşayım...
O zaman küçük ev aletleri ile başlayalım işe diyorsun

Senin peki şu an için aldığın birşey var mı?
Ne zaman evlilik tarihi kısmetse belli oldu mu?

Benim küçük ev aletleri konusunda çok aşırı bilgim yoktu alırken, Korkmaz Kahvaltı seti almıştım mesela.
İş yerinde yer doğum günü olana hediye alınıyordu, ben Boyner'den hediye çeki almalarını istemiştim.
O hediye çeki ile bu seti aldım. Duyumlarım Korkmaz ürünleri hakkında güzel ve kullanışlı olmaları, aynı zamanda da kaliteli.
Benim aldığım korkmaz ürünler şunlar:

bende biraz aynı olsun, biri ahmet biri mehmet durmasın diye takıntım var
O yüzden ekmek kızartma makinasını da korkmaz aldım...

Fakat kayınvalideme anneler günü hediyesi olarak Homeend marka ekmek kızartma makinası aldık.
Ürünü satan kişi çok iyi anlattı, Homeend garantisini çok iyi anlatıyorlar evden alıp ürünü 48 saat içinde eve teslim ediyorlar.
48 saat içinde çözemedikleri bir sorun olursa, ürünün yenisini gönderiyorlar.
Fakat aynı satıcı, Homeend'in blender'ını asla tavsiye etmem dedi. Onlar ürünleri satışa başlamadan önce deniyorlar.
Kendisi de Braun marka blenderların çok daha iyi olduğunu tavsiye etmişti.
Aldığımız Homend ekmek kızartma makinası şu:

Benim bir de çeyizimde görülen philips marka ufak ızgara var, mutfakta ızgara yapabilmek için bir ürün.
Sağlıklı yemekler konusunda veya biber patlıcan pörseleyebilmek açısından düşünmüştüm.
Fakat ben philips alarak hataya düşmüşüm, Korkmaz'ın ki daha iyiymiş... Bunu da araştırdım sözde ama çok araştıramamışım...
Philips'in kini beğenmemin sebebi yağ akıtma haznesinin aşağıda olması ve direk yağın yukardaki ızgara üzerinde bulunan deliklerden oraya akmasıyla aşağıya etrafa bulaşmadan akmasıydı.
Model bu:

Fakat korkmaz'ın da aynı ürünü mevcutmuş.
Korkmaz'ın da işlevi ve görüntüsü aşağı yukarı aynı. Ama en önemli farkları ise Korkmaz'ın ızgara kısmının döküm olması.
Dolayısı ile bulaşık makinasına dahi girebiliyor... Philips'in ürünü teflon tarzı olduğu için bulaşık makinasına giremiyor malesef.

Daha bir çok şeyi paylaşacağım, fakat şimdi çıkmam gerekiyor, öğle yemeğine gideceğim.
Döndüğümde aklıma gelenleri paylaşırım. Aynı zamanda senin de fikir almak istediğin ürünler varsa sorabilirsin.
Kendimce, dilimin döndüğünce ve tecrübem varsa eğer sana bilgileri aktarırım

çookkkkkkkkkk sagoll yaaaaaa vallaa annemde korkmaz cok iyi 30 küsür yıllık diyor kaliteli bayagı benim ceyizimde bile korkmaz vardı diyor. bende de o takıntı var ayrı gayrı olmasın hepsi bi marka olsn diye ama hangisi hangisinde iyise ondan almak gerekli tabi..

dügün tarihim tam kesin degil ama 2013 mayıs düsünüyoruz. ceyiz namına bende hicbir sey yok yarın sözüm var işte.temmuzda nişan. bnde simdiden nevresim havlu vs alıyom. özelden yazcaktım sana mesaj kutun doluymus.

bana aklına ne geliyorsa yazabilirsin inan hicbi bilgim yok bu konularda dedigim gibi etrafmda da öle evlenn fazla olmadı.

ütü sac kurutma süpürge bunlar mesela simdien alınır mı hangi marka alınır yada ocaktan sonra 2013 model mi alayım yada ben simdi den ne almaya baslayayım coooook bilgisizim yahuu cok sagol valla

Anladım, tarih konusunda bilgi vermen iyi olmuş.
Bana sorarsan eğer, elektronik ürünleri en sona bırak. Bu arada onları da araştırabilirsin.
Bunu iki nedenden dolayı söylüyorum:
1- Elektronik ürünlerin garantisi açısından ne kadar geç alırsan o kadar iyi
2- Yeni modeller, daha iyi işlevsel özellikler çıkacağından dolayı kıyaslama fırsatın olur

Bende en son elektronik ürünler aldım, sebebi özellikle garantilerinden dolayı.
Ama tavsiyem öncelik vermen gereken şunlar:
1- Misafir Yemek takımı (kesinlikle Bone China almanı tavsiye ederim)
2- Çelik Tencere Takımı, kaşık-çatal-bıçak takımı, çay takımı vs. gibi

En öncelik bunlar, sebebi ise yemek takımlarının fiyatı ve çeliklerin fiyatı durmadan değişkenlik gösteriyor.
Bazen bunların çok güzel indirimleri oluyor, mesela benim aldığım Hisar takım fiyatı 1750 idi
İçinde şunlar var:

BAHAMA ÇEYİZ SETİ 122 PARÇA
9 PARÇA BAHAMA TENCERE SETİ

9 PARÇA MERCURY YAPIŞMAZ TENCERE SETİ

4 PARÇA BAHAMA ÇAYDANLIK VE DEMLİK TAKIMI

4 PARÇA BAHAMA ÇELİK CEZVE SETİ

6 LT DÜDÜKLÜ TENCERE

6 PARÇA SAHAN SETİ

89 PARÇA ÇKB SETİ ( MİLANO, MERCURY, MİAMİ, RİO, MİLENYUM )

Daha önce almak istediğim tarihte mesela benim istediğim bu set 1500 TL idi.
Fakat ben bir kampanyayı takip ederek bu seti 1400 TL ye aldım.
Sende bu şekilde takip ederek gayet uyguna tencere setini alabilirsin.
Ben Hisar'da fiyatların bir sene öncesinden şimdiye nasıl fırladığını gördüğümde şok olmuştum, o yüzden zaman kaybetmeden aldım herşeyimi.
Tabii ben Hisar aldım, kesene uygun dediğim gibi Korkmaz, Jumbo, Aryıldız gibi çelik markalarının diğerlerini de takip edebilirsin.
Muhakkak yine onlarda da güzel çeyiz setleri kampanyaları olacaktır.

Bunun haricinde Tabak takımlarımıda taksitle aldım, ama kredi kartına değil, senetli mi diyorlar her neyse ondan.
Gayet uyguna almıştım, (EVKUR'dan almadığım için kazıklanmadım) 12 Kişilik Bone China tabak takımım ve 12 Kişilik bardak takımımı 1400'e aldım.
O sıra kampanya vardı ama ben kampanya dışı aldığım halde uyguna gelmişti. Şimdi fiyatlara bakıyorum aynı takım ve bardak takımını bir arada almaya kalksam 3000 TL civarını buluyor.
O yüzden, her sene fiyatlar bu anlamda uçuyor diyebilirim. Kalite açısından hem kalileti alayım hem keseme uygun olsun düşüncesi ile hareket edersen çok araştırman ve kampanya kovalaman gerekecen.
Benim takımlarımda şunlar zaten
:

Karacanın kendi mağazasına gidip bakmıştım bunlara.
Hele bir de aldığım dönemde bunları masaya dizmişler bardak takımı ile birlikte, hayran kalmıştım.
O yüzden hiç tereddüt etmeden, kendime uygun olan zamanda gittim aldım bunları...
İnşallah iyi günlerde kullanmak nasib olur...

Sana tavsiyem küçük ev aletleri dahil olmak üzere bütün elektronik çeyiz ürünlerini 2013 başında alman daha mantıklı olur.
Hele bir de o zamana kadar, onları almak için kenara birşeyler atabilirsen, peşin alışveriş ile ve aynı mağazadan alıp hepsini çok çok uyguna getirebilirsin
Ben bunu yapmayı çok istedim, fakat yapacak durumum olmadığı için bir çok şeyimi kredi kartı ile taksitlendirerek aldım.
Ama tabii kendimin hakkını yiyemem, bazılarını neredeyse bedavaya geldi diyecek kadar ucuza da denk getirdim

Allah senden razı olsun yaaaaaaaaaa çookkkkkkkkk çokk sağol bende artık arastırıp tencere yemek takımları vs alayım o zaman. mutfak gerecleri nevresimler .. elektronik dedigin gibi 2013 de alırız onun icin para biriktirrim gider nakit hepsini alır gecerim sonra.sagol cnm

Rabbim seninkileri de agız tadı ile es dostla kullanmayı nasip etsin

Amin canım amin inşallah...
Rica ederim ne demek, Allah senden de razı olsun...
Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu...

Nevresim takımları, ufak tefek mutfak gereçleri ve ihtiyaçları konusunda şu internet sitelerini önerebilirim.
Ben bir çok şeyimi bu sitelerden aldım, peçeteliklerim, avadanlıklarım, nevresimlerim, bornoz takımlarım aklına gelebilecek bir çok şeyi bu sitelerde bulabilirsin.
Hiç birinde sorun yaşamadım, hem daha kolay oluyor ayağına geliyor aldığın ürün, hem de seçenek çok ve fiyatlar makul...
Her gün yeni bir kampanya başlattıkları için, her gün takip edebilirsin...

dekoreko.com | Mucizevi evler yaratabileceğiniz dekoreko`ya hoş geldiniz...
www.evim.net
www.altincicadde.com
Mobilya, Dekorasyon, Aydınlatma, Küçük Ev Aletleri | Evimister.com
Bitenekadar.com: Elektronik, Gadget, Hediyelik, İlginç Hobi Ürünler ve fazlası Online Alışveriş Sitesi
www.markafoni.com

üyelik gerektiren sitelerdir. inşallah sende memnun kalırsın

çok tesekkür ederim canım ben ara ara seni rahatsız ederim yine sağolasın

ee sonuç olarak hangi tencere markasını düşünüyorsun :)) ben de bernardodan bi çelik tencere takımı beğendim 4 lü. ama yapışmaz ne alsam onu düşünüyorum esse ye de gidip bakacam neler var diye . başta korkmaz ve emsan da düşündüm ama bernardo çok şık ya:)) romance kahvaltı ve günlük takımlarını aldım ordan güzeller çok . tencereyi de mi ordan alsam bilemedim

Bence bernardo daha kaliteli..ben yemek takimi vs. Karacadan aldim hic memnun degilim..catal bicak takimi paslandi.kahvalti takimi fincanlari yamuk cikti,tencereler gene oyle kalitesiz...kisacasi kizlar kampanya fiyati cok cazip geliyo ama herseyine tek tek bakin derim almadan once...ozellikle tencere ve catal bicak takimini hisar-jumbo gibi iyi markalardan almanizi tavsiye ederim...

Ben de kesinlikle bernardo derim. Cunku egere yanlis bilmiyorsam eesenin satis sonrasi hizmetleri cok kotu. En azindan bernardo sattigin malin arkasinda duruyor ama esse icicn ayni seyleri soyleyemem. Hem bernardonun fiyatli daha dusenliu esse bence gereginden cok fiyatli.

öncelikle merhaba konu açılalı baya bi zaman geçmiş ama bende tecrübelerimi paylaşayım belki bi arkadaşın işine yarar :)başlangıçta şunu belirteyim ki nişanlıyım ve herşeyimi kendim beğenerek alıyorum hiç bir ürünü önce internetten fiyat/performans araştırmasını yapmadan almam. türkiye şartlarında fena sayılmayan bi gelirim olmasına rağmen gereksiz bi harcama yapmamaya özen gösteririm kampanyaları ve internet sitelerini çok takip ederim:)
ben yemek takımımı bernardodan aldım daha doğrusu bi kampanya ile;misafir yemek takmı(72prç),misafir çatal bıçak takmı(89prç) ,60 parçalık günlük takım(içerisinde 24parça yemek t,24prç renkli çatal bıçak t.,6prç amerikan servisi,6prç.renkli su bardağı var),bir de çelik seti mevcut(tencere,çaydanlık,cezve).
neden bernardo dan aldığıma gelince;
birincisi yemek takımımı çok içime sinerek aldım yuvarlak klasik bi takım değil 3köşesinde çıkıntıları var sade bi takım sonra 72parça olması çok mantıklı geldi(servis tabağı 24adet) içerinide kahve ve çay takımı yok.mesela bizim evde yemek takımının çay ve kahve takımı hiç kullanılmıyor boşuna alınıyor yemek takımlarının çay ve kahve takımlarının yerine ihtiyaca göre çok daha güzel takımlar alınabilir.
ikinci olarak günlük takımında set içinde olması çok hoşuma gitmişti ona uygun renkli bardaklar ve çatal bıçak takımı olması.bunlara uygun ketenden kırmızı ve siyahtan birkaç alternatifte sade masa örtüsü ve runner diktirdim.
ama şu varki çelik takımlarına aldıktan sonra pek güven duyamadım zaten çelik takımlarıbı bernardo üretmiyor.markaları başka.henüz kullanmadım ama bunu çok önceden fark etse idim belki çelik seti bernardo dan almazdım.

esse konusunda ise bi bilgim yok hiç bir ürününü kullanmadım ama müşteri servislerinin pek iyi olmadıklarını duydum.yine aynı şekilde karaca ve schafer konusunda da çok sikayet okudum.aldıklarını güzel günlerde kullan küçük ev aletleri konusundada paylaşımda bulunabilirim istersen.:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…