Berbat durumdayım:(

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
Merhaba! 10 yıldır panik atak ve anksiyete hastasıyım. Ancak son 5 yıldır ilaç kullanmıyorum,bir şekilde başa çıkabilmeyi öğrendim. Fakat,son 1 yıldır kamuda çalışmaya başladım ve başarısızlık korkusu,hata yapma korkusu beni bitirdi. Esnek çalışma vs derken tam bir düzen oturtamadım çünkü,işe hakim olamadım henüz. Kendimle baş edemiyorum artık. Sizce psikologa mı gideyim yoksa psikiyatriye mi? Kafamın blraz selamete kavuşmasını istiyorum yoksa istifa edeceğim bu gidişle! Başka sebepler de var ancak uzatmak istemiyorum. Ayrıca Edirne’de önerebileceğiniz doktor,psikolog var mıdır? Ne olur yardım edin bana...

Kamuda başarısızlık nasıl olabilir ki? Yani hedef baskısı yok,belli bir rutini var,işinizi yapın geçin.Zaten 10 yıldır ciddi psikolojik sorunları olan biri iken yüksek kariyer hedeflemezsiniz.Bakın yalnız yapamazsınız,başaramazsınız demiyorum sadece kendinizi rahatlatacağınız zamana kadar sıradan düz bir iş muamelesi yapın diyorum.Madem ilaçları bırakacak kadae güçlüsünüz devamını getirecek kadar da gücünüz vardır.İşinizi yapın,evinize dönünce de kendinize hoşlanacağınız rutinler oluşturun.Ben mesela eve geldiğimde tv izlemeden yemek yiyemem,çay içmeden yemeği tamamlayamam.Atıyorum bir dizi,bir kitap meşgale bulun.Ben şöyleyim ben böyleyim diye kendinizi sorgulamayın.

Hanımefendi,yazdıklarımı net anlamamış olmalısınız. Teşekkür ederim yorumunuza yine de... Sevgiler.

Bence psikiyatriste gitmeniz daha faydalı olacaktır. Belki ilaçlar da kullanmanız sağlığınızı daha hızlı ve doğru kavuşmanızı sağlayabilir. Tabi bunu en iyi doktor bilecektir.
Çoğu insan için pek sıkıntı olmayan durumlar bazı zamanlar bizi oldukça sıkıntıya sokabilir tıpkı sizin söylediğiniz gibi '' Beni bitirdi '' demişsiniz yani canınızı epey sıkmış, hayat kalitenizi düşürmüş. Bu yüzden hafife almayın bence gidin.
Ancak Edirne de iyi bir psikiyatrist var mıdır bu konuda bilgim yok.

5 yıldır ilaç kullanmıyorsanız bu ciddi bir başarı böyle konularda psikolojik destek alarak farkındalığınızı artırarak yenebilirsiniz hatta ben şuan David Burns İyi Hissetmek adlı kitabı okuyorum başarısızlık korkusu, hata yapma korkusu gibi konulara da değinmiş harika bir kitap tavsiye ederim umarım ben de siz gibi bir gün bu hastalıkla ilaçsız başetmeyi öğrenebilirim

İlaçlardan kurtulduğuma 5 yıldır şükrederken bir daha kullanmak fikri de ayrıca üzüyor. Ancak gerekiyorsa,kullanacağım,bunu da dedğiniz gibi doktor bilir. Lakin doktoruna denk gelmek önemli... Sizi anlayan,önemseyen,göz kontağı kurabilen bir doktor bulmak lazım. İnanın bitirdi beni biliyor musunz? Yanında çalışırken varlığından negatif enerji aldığım,gerildiğim,işi yapacaksam da yapamayıp elime yüzüme bulaştırdığım,baskılandığımı hissettğim biri yüzünden bu hale geldim. Sıkıntı bende desem,değil. Muhasebesini çok yaptım. Normalde uyumlu bir insanımdır. Ve 13 aydır tek kimseyle bile sıkıntım olmadı aksine çok sevilirim. Ancak x kişisi sadece benimle değil,herkesle sıkıntılı... Dedğiniz gibi hayat kalitem dibe vurdu. İyi bir doktor arayışındayım şimdi. Bulunca gidecğim artık. Yorumunuza çok teşekkürler. Sevgiler...

Öğreniyorsunuz,zamanla baş edebiliyorsunuz. Yeter ki kuralına göre oynayın. 10 yıldır gelen her atakta ölüyorum dedim ama ölmedim,haa ölmekten beter etti o ayrı :) Sonra dedim ki, bana şu zamana kadar bişiy yapmadın,bundan sonra da yapmayacaksın. Birazdan yine defolup gideceksin. Buna inandım ve ikna oldum. Ancak Beni yıpratan anksiyete maalesef. Onu da idare ediyordum bi şekilde ama Ancak şu an için baş edemiyorum,ne yapsam olmuyor. Bahsettiğiniz kitabı duydum daha önce,mutlaka edineceğim. Çok teşekkür ederim.

İlaçlardan kurtulduğuma 5 yıldır şükrederken
İlaçsız bu süre gerçekten güzel. Bu bence sıkıntılarınızla başa çıkabildiğinizi gösteriyor.
Sizi anlayan,önemseyen,göz kontağı kurabilen bir doktor bulmak lazım
Evet bu konuda tanıdığım biri olsaydı kesinlikle önerirdim orayı bilmiyorum ben başka şehirdeyim.
Bu tip insanlar tek sizin için değil çoğu kişi için sıkıntı olabiliyorlar gerçekten haklısınız. Bazı takmayan veya onunla aynı kafa yapısına sahip insanlar bu tip kişilerle anlaşabiliyor benim gördüğüm. Sizin deyiminizle kişiyi hayal edip size hak verdim. Belkide sizin için sıkıntı olmuş olabilir normal biridir diyecektim ancak
Ancak x kişisi sadece benimle değil,herkesle sıkıntılı...
Böyle dediğiniz için anladım haklı görünüyorsunuz.
Durumu tekrar değerlendirdiğimde psikolog olabilir diye düşünüyorum çünkü sorun bende değil karşı tarafta diyorsunuz. İyi bir psikolog bu durumu kafaya takmamayı ve verimli çalışabilmenizi sağlanabilir. Ama yok kendimdede depresyonum okb panik atak gibi sıkıntılarım var derseniz ben bu yüzden psikiyatrist olmasını önermiştim.

Ne tatlısınız,tek tek yorum yapmışsınız,çok teşekkürler Bazen psikologla başarırım gibi geliyor ama sonra ilaç alıp biraz beynimin rahatlamasını istiyorum. Bilemiyorum inanın... X kişisi yokken daha sakin,relax olduğumu gözlemliyorum, o geleceği zaman geriliyorum,sıkılıyorum,iştahım kapanıyor,asla yemek yiyemiyorum,garip şekilde kasılıyorum. Benim sanırım bunu kabullenmeyi öğrenmem lazım,takmamayı,umursamamayı... ve özgüvenimi kazanmam lazım. Bunlar olunca daha iyi hİssedeceğim ve bunları yapabilmem için kafamın selamet
Olması lazım

Benim sanırım bunu kabullenmeyi öğrenmem lazım,takmamayı,umursamamayı... ve özgüvenimi kazanmam lazım. Bunlar olunca daha iyi hİssedeceğim ve bunları yapabilmem için kafamın selamet
Olması lazım
Rica ederim o sizin güzel görüşünüz

Bakın kendi sorunuzu kendiniz cevapladınız sanırım bu şekilde . Yani kendinize güveniyor ve başa çıkabileceğinize inanıyorsunuz bu harika.
Geçici bir durum diyeceğim ancak değil. Çünkü bu tip insanlar ve niceleri hayatımızda hep var olacaklar. Bu yüzden evet bunu kabullenme yoluna gitmek en güzeli.
Önce psikolog tedavisi eğer işe yaramıyorsa psikiyatriste gidebilirsiniz. Ancak o mu bu mu diye düşünerek kendinizi hırpalamayın en kısa sürede birine gidin.
Sorununuzu en kısa sürede çözebileceğinize inanıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…