• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berbat bir durumdayım

karadenizlidr_9

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
22
11
18
30
Merhabalar 3 aydır çorumda çalışıyorum . İş yerindekiler soğuk dışarıda arkadaşım yok çıldıracak gibiyim yopun bir işte çalışıyorum son zamanlarda aşırı yorgunluk iştahsızlık başladı saçlarım döküldü ve yüzümde çok fazla sivilce çıktı , işten istifa edip bölüm değiştirme şansım var ama 1 yıl oturup ders çalışmam lazım . 28 yaşında hala yalnızım sadece erkek değil bu şehirde bir kız arkadaşım bile yok , dışarıda sosyalleşmeye diyorum şehirde sosyalleşmek imkansız , daha önceden sosyalleşmek konusunda problemlerim olmuştı ama epey yol kastetmiştim burada istediğim gibi bir ortam olmadı ve bedenim de bundan etkilenmeye başladı , bana yol gösterecek tavsiye ve önerilerinize çok ihtiyacım var …

Şehir değiştirme şansınız var mı, büyüdüğünüz veya okuduğunuz şehirde iş bulmak gibi mesela?
Evet var ama istifa edip aşağı yukarı 1 yıl ders çalışsam hem de istediğim branşta çalışabilirim ama burası beni o kadar yıprattı ki sanırım depresyona girdim gün içinde hiç halim kalmıyor çok endişeli ve kaygılanmaya başladım bu yüzden , korkum Çorum’u terk etsem bile bu sıkıntıların devam edicek olması

Evet var ama istifa edip aşağı yukarı 1 yıl ders çalışsam hem de istediğim branşta çalışabilirim ama burası beni o kadar yıprattı ki sanırım depresyona girdim gün içinde hiç halim kalmıyor çok endişeli ve kaygılanmaya başladım bu yüzden , korkum Çorum’u terk etsem bile bu sıkıntıların devam edicek olması
Ailenizle aranız nasıl 1 yıl evde çalışsanız rahat edebilir misiniz? Ailevi durumlarınız yolundaysa sevdiğiniz branşta sevdiğiniz şehirde olmak en mantıklısı

Yarım saatte olsa yürüyüş yapın akşamları dizi film izleyin. Çorum küçük bir yer haklısınız ama küçük yerlerinde güzellikler oluyor görmeye çalışın. Sosyal medyadan uzak durun

İşinizi bırakmayın derim, 1 yıl ders çalışmak nerden baksan çokkkkkkk ama çok zor bi iş. Parasızlık var, İşsizliğin verdiği bunalım da eklenecek buna, zaten ders çalışırken yine sosyalleşemeyeceksiniz. Evde ders başında geçecek.
Hiç mi bi komşunuz yok. Ben de şuan yaşadığım şehre yeni geldiğimde uzun süre yalnız kaldım çalışmadığım için, yemek yapıp komşuların kapısını çalardım açsınlar da tanışalım diye, uzun süre kimse açmadı kapıyı gözlerim dolu dolu elimde yemekle eve geri dönerdim. Sonra oldu bi şekilde ufak bi çevrem. yani bi tanışıp kahve içmeye çağırabilirsiniz komşularınızı. Kuaföre gidin genelde konuşmaya meyilli oluyorlar, iş yerinden arkadaşlarınızdan gözünüze kestirdiğinizi kahve içmeye davet edin. Gerçekten bi anda olmuyor ama yavaş yavaş siz de uyum sağlayacaksınız eminim. Şuan halen atama bekleyen biri olarak var olan işinizi bırakmanıza üzüldüm ama yine sizin bileceğiniz iş

Arkadaş bulamıyorum diye iş bırakmak, şehir değiştirmek şöyle bir dönem için şımarıklık olur. Ama tabiki kendinize güveniniz var, bu değişikliği başarırım diyorsanız sizin bileceğiniz iş.
Yalnız şunu unutmayın, karşınıza gittiğiniz başka yerlerde iyi arkadaşlar çıkacak diye bir garantiniz yok. Sosyalleşemedikçe iş değiştiremezsiniz. Kendi kendinize güzel vakit geçirmeyi öğrenirseniz etrafınıza da özgüvenli bir duruş sergilersiniz. Zamanla çevrenizde insanlar da olur.

Her şehrin bir gezi firması var bunları takip edip günübirlim gezilere katıl eminim çevre edinirsin. Spor salonuna yazılabilirsin o da çok iyi geliyor. Başka sosyal ortam nasıl yaratılır bilemiyorum bunlar zamanla olacak şeyler ve muhakkak dışarı çıkmalısın.

Merhabalar 3 aydır çorumda çalışıyorum . İş yerindekiler soğuk dışarıda arkadaşım yok çıldıracak gibiyim yopun bir işte çalışıyorum son zamanlarda aşırı yorgunluk iştahsızlık başladı saçlarım döküldü ve yüzümde çok fazla sivilce çıktı , işten istifa edip bölüm değiştirme şansım var ama 1 yıl oturup ders çalışmam lazım . 28 yaşında hala yalnızım sadece erkek değil bu şehirde bir kız arkadaşım bile yok , dışarıda sosyalleşmeye diyorum şehirde sosyalleşmek imkansız , daha önceden sosyalleşmek konusunda problemlerim olmuştı ama epey yol kastetmiştim burada istediğim gibi bir ortam olmadı ve bedenim de bundan etkilenmeye başladı , bana yol gösterecek tavsiye ve önerilerinize çok ihtiyacım var …
Bir yıl sonra kendinizden eminseniz aksine bu yılı kendinizi motive ederek geçirmeye bakın dersinize yoğunlaşın insanlar aynı kalır çünkü değişmez. Ben iletişimi kuvvetli, sosyal çevresini rahat kurabilen biriyim ona rağmen son zamanlarda dediğiniz gibi insanlar ekstra soğukluk var yani biz size özgü kişisel bir durum değildir. Kimse eskisi gibi değil.

Ben Şırnakta bu kadar daralmadım, gençler Çorumda depresyona giriyor. Üç ay arkadaş bulmak için zaten çok kısa bir süre. Çorum değil Bursa’ya gitseydin yine bu durumu yaşardın. Kendini dinlendirecek kafanı dağıtacak meşguliyetler edin. Ben olsam akşamları egzersiz yaparım. Hem fiziğime hem sağlığıma katkısı olur mis

Kahverengi Cafe duruyor mu?
Benim de aklıma orası geldi 😍😍

İlk atandığım yer Çorum. İstanbul'da doğdum büyüdüm. Hatta ben gitmeden önce, benim İstanbul'dan geleceğimi duyan müdür ve müdür yardımcısı kaç ay dayanırım diye iddiaya girmiş. Çünkü köy okulunda öğretmenlik yaptım ve evim sobalıydı. Sonra mı?

Halen beni arayan canım öğrencilerim ve güzel anılar benimle kaldı. Sadece hafta sonu merkeze inmemize rağmen yapacak bir şeyler buluyorduk. 🤗

Çorum’a tiyatro grubu gelmiş mesela geçen gün, gittiniz mi😂
Dün Başbelası adlı oyun oynanmış Devlet Tiyatrosu'nda. Amasya istikametinde iken bir kaza gerçekleşmiş, ölenler ve yaralananlar olmuş. O gülücüğü bunu bilmeden koydunuz sanırım...

Bu vesile ile ölenlere rahmet, yaralılara da sağlık diliyorum...

Devlet Tiyatrosu, Çorum için önemli bir yer tutuyor. Tiyatro biletleri hemen biterdi. Halen öyledir diye düşünüyorum.

Dün Başbelası adlı oyun oynanmış Devlet Tiyatrosu'nda. Amasya istikametinde iken bir kaza gerçekleşmiş, ölenler ve yaralananlar olmuş. O gülücüğü bunu bilmeden koydunuz sanırım...

Bu vesile ile ölenlere rahmet, yaralılara da sağlık diliyorum...

Devlet Tiyatrosu, Çorum için önemli bir yer tutuyor. Tiyatro biletleri hemen biterdi. Halen öyledir diye düşünüyorum.
Ben sadece Çorum’dan tiyatro grubunun Samsuna gitmek için yola çıktığını duydum çocuğumla konuşurken, devamını anlamadım demek ki. Çok üzüldüm ve mahcup oldum şimdi. Allah rahmet eylesin vefat edenlere

Bdvde takil.Valla sosyallesmemek icin elinden geleni yaparsin😅Ne tipler var diye.kk boyle durumlarda en iyi ilac benceEn Büyük KK

Sosyalleşemedim diye saçlarını dökecek kadar dertlenmek normal gelmiyor bana.
Kitap okurum, çayımı çekirdeğimi alır dizi izlerim, internetten gazete okurum, online alışveriş sitelerinde dolaşırım, KK BDV okurum,
plates videoları izlerken aynısını yaparım zaten yatma vakti gelir.

Hele bunun için istifa edip tekrar sınava hazırlanmak çok mantıksız.
Yeniden atandınız diyelim gönlünüze göre bir yer olacağı ne malûm?

Mesleğiniz doktorluk ise, bu işin fıtratında bu var hem ders çalışıp hem işinize bakabilirsiniz, belki bu sosyallikten uzak ortam ders çalışmak için bir fırsattır.

kaliteli bir spor salonuna kayıt olun grup dersleri olan genelde üst kesim genç insanların geldiği sokak arası olmayan. Bu tarz mekanlar sizin gibi arkadaş arayan kişiler için ideal. Düzenli derslerde ter atarsınız rahatlarsınız

Back