Teşekkür ederim canım :)
En önemlisi kafada bitirmek ve ben en sonunda içinde bulunduğum durumdan bıktığım için kesin karar aldım. Diyet kelimesini hiç sevmedim, hala da sevmem. Sağlıklı yaşayacağım dedim. Tabi zor oldu bu. Yemeğe, ekmeğe düşkün bir insan değildim zaten, onlardan kolaylıkla vazgeçebilirdim. Ama ya tatlı? :) Abur cubur vs. Zaten bunlar beni mahvetmişti.
Doktora falan gitmedim, hep çekinirim zaten doktorlardan. Kendimi ne de olsa tanıyorum, kendim çabalayayım dedim. Başlamadan önce uzuuun bir araştırma yaptım. İnternnette çok şey okudum, çok şey öğrendim. Yanlışlar doğrular, besin değerleri, kaloriler bilmem neler.. Bu araştırma süreci yaklaşık 2 haftamı aldı. Aslında 2 hafta uzun tabi ki ama ben o sırada kendimi motive ediyordum, kafa olarak hazır olmak lazımdı çünkü uzun bir süreç olcaktı. E ben de çok sabırsızımdır.. Ve tam 7 şubatta başladım. Birden kestim tatlıyı. Ekmeği zaten çok sevmezdim, yemekleri ya az yedim ya da kendime özel şeyler yaptım. Salata, haşlama tavuk, balık, az yağlı sebze yemekleri, az yağlı çorbalar vs. İlk 2 haftamda evdeydim, çok zordu açıkçası. Ağlama krizlerine giriyordum yahu :) Sonra okul durumumdan dolayı yurda geldim, yemek yapma imkanım yoktu ama ben asla pes etmedim. Salata, meyve, bol süt ve yoğurt tükettim. Arada yemek de yedim tabi ki. Ama en önemlisi spor canım. Günde 3 saat kadar spor yapıyordum. Haftada 1 günü tatil ilan etmiştim kendime ama diğer günleri aksatmamaya çalışıyordum. Spor salonunda yapamazsam leslie yapıyordum. Gece yatmadan mutlaka 20 dk kadar egzersiz yapıyordum. Bacak kalça hareketleri, mekik vs. Spor öyle yardımcı oldu ki bana.. Hala da olmaya devam ediyor :)
Bir süre yapamadım mesajımda da dediğim gibi ama pes etmek yok, büyük bir azimle devam ediyorum. İnsanlar şok oluyor beni görünce, onların şaşkınlığını görünce mutluluktan uçuyorum.
He bu arada.. Evet tatlıyı tamamen kestim ama çikolatadan vazgeçmedim :) Günde 1 dilimcik bitter çikolatamı yiyorum. Ne de olsa 20 kalori, sonra 5-10 dk egzersiz yapıyorum :))) Hatta öyle alıştım ki bazı günler yemeyi de unutuyorum. Zaten bal,pekmez vs de tüketiyorum bazı sabahlar. Kuru meyve, kuru yemiş falan da yiyorum. Tabi ki ölçüsünü bilmek lazım.
Ve yeşil çay. Boşuna mucize demiyorlar. Ben sallamaların tadını hiç sevemedim o yüzden bir süredir aktardan alıp kendim demliyorum. Günde 2 bardağı asla aksatmıyorum.
Hmm başka.. Şimdilik bunlar geldi aklıma :)) Bu sayfada mesajlarım vardı canım, ilk başlarda olması lazım. Orda da bir şeyler yazmıştım sanırım.
Başarılar diliyorum sana :)