Benmi abartıyorum yoksa eşimin ailesindemi sorun var??

LuNaRiA

ay ışığında saklıdır..
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
449
3
96
Diğer
nişanlılık dönemimden bu yana kayınvaldem kayınpederim ve görğmcemle sorunlarım oldu..doğal olarak aileler arasınada yansıdı bu sorunlar..eşimle ailelerimiz mecbur kalmadıkça bir araya gelmezler oyüzden..
neyse biz ailemizden ayrı bi şehirde yaşıyoruz..ben çocuğumla beraber ailemi görmek için bi kaç günlüğüne yanlarına gittim tabi ilk kayınvaldemlerde kaldım 7gün (saçma adetler) bu süre içinde ailemi aylardır görmemiş olmama rağmen kayınvaldemlerden kızım istersen gelbi ailene götürelim seni hasret gider sonra bize gelir kalırsın lafı gelmedi beni resmen kurulu bi oyuncak gibi görüyolar şukadar şurda kalırsın bu kadarda burda kalırsın şeklinde..neyse bu bir haftanın sonunda aileme geçtim orda 10gün kadar kaldım..kayınvaldemler gitmeden bir gün önce haber ver gelip alır seni yolcu etmek için otogara götürürüz deyince kıramadım kabul ettim..ve almaya geldiler annemle sofrayı hazırladık tok geldikleri için bişey yemediler sonra çay ikram ettik..kayınbabam ailemin yanında garip tavırlara bürünür şımarıkça davranır,ukalaca konuşur,beni ve ailemi bozmaya çalışır laf arasında imalı laflarla yine aynı şeyleri yaptı sustum ama çok sinirlendim..neyse çaylarını ikram ettim o sırada çocuğum oralarda geziniyodu bu arada 1 yaşında henüz..kayınbabam oğlumu birden kendine doğru çekti ve bak bı cıs diyerek elini deydirmeye çalıştı çay bardağına..çocuk afalladı bende şaşırdım napmaya çalışıyo bu diye sonra yine aynı şeyi yaptı ve çocuğun elini değdirdi bardağa oğlum bi anda çığlık atarak bardağa vurdu ve çay eline döküldü..ben o anda ne yaptığımı bilemedim sadece koşup kucağıma aldım bi taraftanda kayınpederime kızdım ne yapmaya çalışıyosun o ne anlar sıcaktan tutup elini zorla bardağa yapıştırıyosun diye oda bana kızarak bilerekmi yaptım dedi..bende bilerek demiyorum ama düşünmen gerekir göz göre görede çocuğun eli bardağa yapıştırılmaz dedim neyse annem o arada oğlumu kucağımdan almış banyoda suyun altına tutuyo..benimde hem sinirden hemde korkudan elim ayağım boşaldı banyoya gittim oğlumun bileğinin kızardığını gördüm anneme şuna bak ya su toplarsa dedim kayınvaldem ordan bana çıkıştı abartma diye bende abartmıyorum görmüyomusun kıpkırmızı olmuş eli dedim..neyse görümcem aradan çıktı amma abarttın LuNaRiA dedi onada kızdım ben oğlumu gözümden sakınıyorum gözümün önünde bardağa elini yapıştırdı nasıl olabilir böle bişey mantığım almıyo dedim.neyse suratlar on karış bi şekilde oturduk..oğlumun eline krem sürdük oda şaşırdı saf saf bakındı etrafa..
bu olaydan eşimin haberi yok anlatıp eşimle onlar yüzünden bi kere daha kavga etmek istemiyorum..artık onlar yüzünden eşimle tartışmaktan bıktım çünkü..sizce bu olayda haksızmıyım yerimde olsanız siz ne yapardınız..benim tepkim annelik içgüdüsüyle verilmiş bi tepkiydi içim acıdı oğlumu öyle bağırıp ağlarken görünce ama onlar abarttığımı düşünüyo..bilmeden olsa tamam kazadır diycem ama kayınbabamın yaptığı gerçekten saçma sapan düşüncesizce yapılmış bi hareketti..eşime anlatırlarsa diyede kafama takıyorum kendilerince anlatıcaklar karın çok saygısız bize diye off ben bu aileye nasıl davranıcağımı bilmiyorum artık alttan alıcak gücüm kalmadı patlama noktasına gelmişim demekki..bu aileye tepkilerim nasıl olmalı sizce?? :96:

Abarttığınızı düşünmüyorum ben. Herşeyde saygılı ve seviyeli olmaya çalışırım. Ama sözkonusu çocuklarım olduğunda inanlımaz tepkiler verebiliyrum. Çocuğu korkutmakla ne yapmaya çalıştı acaba kayınpederiniz?
Terbiye etmek?
Önlem almak?
Ders vermek?
Şaka yapmak?
Gereksiz değil dengesiz bir davranış bu.
Hiç dayanamam böyle abuk subuk hareket eden insanlara.
Eşinizi de anlamış değilim. Nasıl onların tarafını tutuyor. şu davranışı benim ailemden biri de yapmış olsaydı yanlış olduğunu savunurdum yine de

şuan eşimin bu olaydan haberi yok olsaydı kesin söylerdi..eşimin verceği tepkiyi hiç bilmiyorum ama mantıklı bi şekilde davranırsa bana hak vermesi gerekir..sonuçta babasının yaptığı şey garip bi hareketti dengesizce dediğin gibi..nasıl davranıcağımı şaşırıyorum oyüzden..yeri geliyo çocuğumu onlara emanet etmem gerekebiliyo..ama bu olaydan sonra zor..

Bir çoçugun elini yakmak için ki bunun adı yakmaktır hırs bürümüş olması lazım gözünü sanırım o çocuğun değil sizin elinizi yakmak istedi eğer kasıtlı olduğunu düşünüyorsanız size göz dağı vermek istemiş bakk gelin ateşe elini sokuyorsun bu davranışlar cısss gibi.

Ben olsam çok olağandışı bişey olmadıkça emanet etmezdim. Çocukların ruh sağlığı çok önemlidir. Ve biliyorsunuz ki 1-4 yaş arası çok çok önemlidir. Böyle abuk sabuk, nedeni hiçbir mantığa sığmayan hareketler yapacak bir adamın yanında çocuk bırakılmaz. Allah mecbur etmesin inşallah sizi
Eşiniz de ister kabul etsin ister etmesin.

zaten garip tavırlara bürünüyo ailemin yanında şımarık saçma sapan hareketler yapıyo..olabilir belki beni yakmak istemiştir..keşke çayı ikram ederken yanlışlıkla bardağa çarpıp benim elime dökseydi..küçücük yavrumun canı acımamış olurdu

aynen bende artık senin gibi düşünüyorum..Allahım bana sağlık versin oğluma sadece ben bakayım..

Ben de zaten evladınızın canının yanmasına çok üzüldüm ve sinirlendim.
Ben de çocuğum sıcak birşeyi ellemek istediğinde eli yanmayacaksa eğer değdirmesine izin veriyorum. Ama kendi dokunmak isterse. Zaten ondan sonra bir daha yaklaştırsam da ellemek istemiyor.
Zorlama neden? Üstelik tedbirsizce. Eline çay dökecek kadar şuursuzca.
Zevzek....

Son düzenleme:
canım bence eşine ilk sen anlat onlar değiştirip anlatacaklar daha zor durumda kalacaksın anlat olduğu gibi ortada kendi çocuğu söz konusu sana hak verecektir.

canım mümkün olduğunca ailelerden uzak kendi huzuruna bak herkesin ayrı bi derdi var sen annesin kim isterki oğluna zarar gelmesini iyi yapmışsın bence

evet ya çocuğuma göz göre göre çayı döktü..ya daha kötü bi yanık olsaydı?ona öğretilmesi gerekenleri ben bi şekilde anlatıyorum zaten..kendi kendine saçma sapan bişeyler yaptı..

canım mümkün olduğunca ailelerden uzak kendi huzuruna bak herkesin ayrı bi derdi var sen annesin kim isterki oğluna zarar gelmesini iyi yapmışsın bence

evet kendimi kocaman adama kızarken buldum bi anda..koskoca adam yani yaşına yakışır şekilde davransa biraz keşke..sadece bu olay değil genelde hareketleri bu şekilde..manasız sonucunda ne olcağı bilinmeyen hareketler..

kızlar oğlum uyandı şimdi kapatmak zorundayım cevap hemen veremezsem kusura bakmayın..şimdiden teşekkürler yanımda olduğunuz için.

eşinize anlatın kesinlikle susmayın onlar değiştirip anlatmadan önce. anlatmazsanız daha kötü olur eşinizden hiçbişi saklamayın bence

sizce eşinizin annesi babası bilerek ve isteyerek çocuğunuza zarar verecek yapıda insanlarmı.

eğer öyleyse tepkinizde haklısınız

değilse abartmışsınız

ben artık burda okuduklarım karşısında dona kalıyorum nasıl bi mantık ya bu çocuğunun elini yakıyo bide sana abartma diyo neden bu aileler oğullarının yuvasını bozma derdinde hiç evlendirmesinler ozaman bu gelinlerin suçu ne ya herkes aynı dertten yakınıyo canım boşver eşine anlat ama kavga etmeden anlat çocuğun elini görünce bu sefer bi çocuğa bakamdın yanmış eli der eşinde biraz senden tarafa olsun yaa

Abartıyorsun diyen kayınvalideniz, aynı zararı sizin babanız yapsaydı aynı hoşgörüyü göstermezdi sanırım.
Onlarla da gereksiz polemiklere girmeyin. Sakince sıyrılıverin aralarından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…