• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle konuşmayan ablamı bayramda arayacak mıyım ?

Belki istemeden kıracak bişey yaptınız ve kimseye anlatmadı. Arayıp hal hatır sormak yerine bu konu hakkında konuşabilirsiniz. Çünkü bazen farkında olmadan yaptığımız küçük bir davranış karşıdaki kişide derin yaralara sebep oluyor. Ben olsam ablamı arayıp konuşurdum ne oldu seni kıracak bir şey mi yaptım neden böyle davranıyorsun diye eğer yakın bir mesafedeysen de giderdim
İnsan insana kırılır amenna ama düşman olmaz, yaş günümde bile aramayacak kadar kin gütmez. Bu arada benim kırgınlıklarım arada kaynadı küçük ben olduğum için:) bazen düşünüyorum heralde bir şey demediğim , küsmediğim için kendi küsüyor :)

Merhaba arkadaşlar sırf bu konuda işin içinden çıkamadığım için üyelik oluşturdum. Benden 10 yaş büyük evli ablamla konuşmuyoruz aramızda kırıcı ticari meseleler yaşandı. Ancak ben büyüğümdür diye çeşitli bahanelerle 3/4 kez aradım , en son yaş gününde de mesaj attım kutladım. Ancak o beni asla aramadı, anneme , babama , diğer kardeşlerime bile x napıyor diye sormuyor, geçen hafta yaş günümdü bi mesaj dahi atmadı. Önümüz bayram ne olursa olsun aramalı mıyım yoksa beni bir şekilde hayatından çıkarmış ya da düşman bellemiş bu insanın hayatına bayramdı seyrandı derken daha da girmeye mi çalışmalıyım. Açıkçası vicdanım rahat ve vallahi ne yaptığımı dahi tam olarak bilmiyorum , bu düşmanlık bana abartı geliyor. Siz olsanız ne yapardınız ?
Tartışmanızda haklıysanız bir daha o aramadıkça aramayın, haksızsanız arayabilirsiniz bence

Ablan bu kadar kin guttuyse kendince hakli sebepleri olabilir. Bazen olur ya, karsimizdaki farkinda olmaz (o kadar kizginizdir ki soylemek dahi istemeyiz nedenini zaten) oyle bi sey varmis gibi. Sen farkinda olmadan onu ciddi bi zarara ugratmis olabilir misin? Mesela isi yaparken yeterince asilmadin mi, sermayeyi de o mu koymustu sirf vs. Bu sadece bi tahmin. Dusun bunlari. Bu kadar kin bana ablanin hakli oldugunu dusunduruyor. Bir sekilde ortadaki nedeni ogren. Bilmeden iste bi haksizlik yapmis olabilirsin ablana. Oyle bi sey yoksa bu kadar kin tutmasi cok garip olur. O zaman da kendi haline birak. Pesinden kosma. Yapacagini yapmissin. Daha adim atma

Tartışmanızda haklıysanız bir daha o aramadıkça aramayın, haksızsanız arayabilirsiniz bence
Haklıyım eminim, ama belki farkında olmadan hatalı davranmışımdır diye 3/4 kez aradım ama hiç karşılığı yok. Haksız olsam aile bireylerim zaten bunu bana söyler olaylar herkesin gözü önünde cereyan etti sonuçta 🤷‍♀️

İnsan insana kırılır amenna ama düşman olmaz, yaş günümde bile aramayacak kadar kin gütmez. Bu arada benim kırgınlıklarım arada kaynadı küçük ben olduğum için:) bazen düşünüyorum heralde bir şey demediğim , küsmediğim için kendi küsüyor :)
Insan insana dusman olur. Yas gununu birak olum icin bile aramayabilir. Bu cekirdek ailen icin dahi gecerlidir. Tek fark, ilk kirginliklarda yapilmaz bu. Ama bir gun gelir bakarsin ki o sayi o kadar artmis ki e sen de dusman olursun. Daha dogrusu gormez olursun o kisiyi. Bak ablan seni gormek istemiyor. Hayatindan cikarmis. Nedenini ogren.

Yani bu duygusal durumunuza o anki düşünce yapınızda göre değişir. Benim küsmeyeceğim küçücük bir şeye bir arkadaşım bana düşman oldu mesela

Insan insana dusman olur. Yas gununu birak olum icin bile aramayabilir. Bu cekirdek ailen icin dahi gecerlidir. Tek fark, ilk kirginliklarda yapilmaz bu. Ama bir gun gelir bakarsin ki o sayi o kadar artmis ki e sen de dusman olursun. Daha dogrusu gormez olursun o kisiyi. Bak ablan seni gormek istemiyor. Hayatindan cikarmis. Nedenini ogren.
Mümkünatı yok yani aynı şehirde bile değil yaşımız yakın değil kanka gibiydik desem o da değil öyle vıcık bi ilişkimiz de yok benim büyük ablan saydığım sevdiğim annem gibi hayal ettiğim biriydi. Kendi mesleğim var zaten memurum. Ama kendisi kibirli ve alıngan biri sanırım bana yaptığı haksızlığı vicdanı almıyor ve görüşmemeyi seçiyor .

Bence bayrama bırakmayın. Ablanız yahu. Arayın açıkça abla neden benimle küssün diye sorun. Tamam iş yaptık olmadı bundan küsecek ne var diye sorun. Biz kardeşiz farkında mısın birlikte büyüdük beni böyle silecek kadar ne oldu deyin. Hala aramazsa siz de onu silin.

Merhaba arkadaşlar sırf bu konuda işin içinden çıkamadığım için üyelik oluşturdum. Benden 10 yaş büyük evli ablamla konuşmuyoruz aramızda kırıcı ticari meseleler yaşandı. Ancak ben büyüğümdür diye çeşitli bahanelerle 3/4 kez aradım , en son yaş gününde de mesaj attım kutladım. Ancak o beni asla aramadı, anneme , babama , diğer kardeşlerime bile x napıyor diye sormuyor, geçen hafta yaş günümdü bi mesaj dahi atmadı. Önümüz bayram ne olursa olsun aramalı mıyım yoksa beni bir şekilde hayatından çıkarmış ya da düşman bellemiş bu insanın hayatına bayramdı seyrandı derken daha da girmeye mi çalışmalıyım. Açıkçası vicdanım rahat ve vallahi ne yaptığımı dahi tam olarak bilmiyorum , bu düşmanlık bana abartı geliyor. Siz olsanız ne yapardınız ?
Ticari mesele olmasa bile sizi aramayan birini aramak zorunda değilsiniz. Yıl olmuş kaç hala insanlar birbirini akraba bilmem ne diye çekmek zorundaymış gibi davranıyorlar. Sevmediğim insanla kardeşim olsa dahi görüşmüyorum. İyi anlaşamıyorsan birşeyler paylaşamıyorsan neden görüşmek gereksin sırf kan bağı var diye? Bayrammış seyranmış küsler barışırmış bunlar saçma geliyor bana. Bırakın istemeyen hoşlanmayan gıcık olanlar görüşmesin. En çok şiddet cinayet Türkiyede aile içinde yaşanıyor. Bunun en büyük sebebi ayrılamamak bence. Bu ülkede kimse ayrılamıyor.

Back
X