• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim yerimde olsaniz bu teklifi kabul eder miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cevaplar icin tesekkurler, hepsini okudum. Ben sevgilime guveniyorum biz asla ayrilmayacagiz gibi sacmaliklar soylemeyecegim ama sunlari soyleyebilirim.

1 sene birbirinizi tanimak icin az bir sure daha zorluk yasamadiniz demissiniz, maddi acidan zorluk yasamadik hic bir zaman ama iliski bazinda pek cok sikintilar yasadik. O acidan hayatimdaki diger 1 senelik iliskilerime gore daha cok pekismis bir iliskim var.

Ortak hesap acalim dusuncesi durup dururken gelmedi, ben okuldan para almaya basladim, zaten ihtiyacimiz yok cebimizde durunca harciyoruz biriktirelim, evlenirken kullaniriz. Belki ona da gerek kalmaz cocuklarimizin egitim masraflari direk hazir olur dedi. Biz cebimizde para biriktiremiyoruz, fazla rahata aliskiniz kendimizi biliyoruz.

Ayri ayri hesaplar olmasin denmesinin nedeni de o ay onun yatirdigini benim, benim yatirdigimi da onun denetleyebilmesi. Kendi hesabimiz olunca kafamiza gore takiliriz durumu olsun istemedik yani.

Guven isine gelince, guvenmedigim adamla isim olmaz sonsuz guveniyorum ve bunu hakediyor.

Güven konusunu bilemeyiz malesef beşer şaşar demişler. İki yıl size az mı görünüyo bilmiyorum ama yaşarken uzun bi'zaman dilimi. Niyetiniz zaten yuvanız için para biriktirmekse bence yine biriktirirsiniz yeterki istek olsun. Ama şu da kocaman bi'gerçek ki bir yıl çok çok az bir zaman birine sonsuz güveniyorum diyebilmek için.
Ohalde bizlik bi'durum yok gibi aslında güveniyorum diyosan açın o zaman ortak hesap:26:

Ne kadar güvenirseniz güvenin, resmi olarak evli olmadan bu konulara girmememizi öneririm. İlişkiniz daha kolay yıpranır.

Ama sanki siz kararınızı vermişsiniz..

Acikcasi ben bunda fesatlik sezdim.
Beraber olali 1, evlenmeye zaman 2 yil var...
Ailelere yuk olmadan evlenmek guzel ama yari yariya muhabbeti beni cok rahatsiz etti. Miktari bile belirlemis o derece "zeki" biri...
Ayrica, ortak hesap istemesi, parayi kontrol etmektir baska bir amac olamaz. Ha sahsi hesabinda birikmis ha ortak, miktar degismeyecek nasilsa.
Simdiden karakterini belli etmis bence.

kesinlikle böle bişey yapmayın tabikide 2sene çok uzun bi süre bunun yerine illa para biriktirmek istiyosanız ikinizde ayrı ayrı hesaplar açabilirsiniz

valla insanlara güven olmuyor bu devirde eşler bile ortak hesap konusunda tereddütteyken sevgili iken ortak hesap düşünmek vede evlilik olup olmayacağı belli değilken bence herkes kendi hesabında birikim yapmalı

Son düzenleme:
ben evliyim 3.5 yıldır yakında çocuğumuz olacak inşallah hala banka hesaplarım ayrı...
hiçbirzamanda ortak bi hesap düşünmüyorum eşimle...
herkes kendi parasını biriktirsin bence...

Neden böyle bişey yapma gereği duyduki erkek arkadaşınız anlamadım.. :19: İllede para biriktiricekseniz bence herkez kendi hesabında biriktirsin.. Araya para girdimi o işte soğukluk olur.. Sonuçta karşınızdaki kişiyi siz daha iyi tanıyosunuz ama dünyanın bin türlü hali var ben olsam asla kabul etmem.. :50:

Merhaba, benim bir senelik bir iliskim var. Ailelerle tanistik, birbirimizin dugunlerine de gidip geldigimiz icin genis ailelerle de tanisma firsatimiz oldu. Zaten sevgilimle ayni sitede oturuyoruz, aile bireyleri evdeykende birbirimize surekli gidip gelebiliyoruz. Hatta en son gecen ay onunla tatildeyken annemler yanimiza bir gunlugune gelmisti. Yani herkes birbirini kabullendi ve sevdi.

Sevgilim bana gecen hafta bir oneride bulundu bana mantikli geldi. Ortak banka hesabi acalim her ay ikimizde 500er tl yatiralim onerisini getirdi. Vadeli hesaba olsun parayi cekmeyelim biriksin dedi. Ilk defa bir erkek arkadasim boyle bir teklifte bulundu. Ben kabul etmeyi dusunuyorum. Diger bir taraftan da evlenmemize 2 sene kadar var boyle birsey icin erken mi degil mi bilemedim. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Canım senin yaşadığın olayın aynısını zamanında bende yaşadım. Bana da demişti eşim evlenmeden önce sevgiliyken kabul ettim mantıklı gelddi iyikide öyle birşey yapmışız. Kötü ve zor günlerimizde işimize yarıyo.
ama tabii güvenmek yarı yolda kalmamak çok önemli
bizim olay çok engebeli yollardan geçti ama çok şükür evlendik mutluyuz hiç ayrılmadık =)
inş. sende muradına erersin canım

Canım senin yaşadığın olayın aynısını zamanında bende yaşadım. Bana da demişti eşim evlenmeden önce sevgiliyken kabul ettim mantıklı gelddi iyikide öyle birşey yapmışız. Kötü ve zor günlerimizde işimize yarıyo.
ama tabii güvenmek yarı yolda kalmamak çok önemli
bizim olay çok engebeli yollardan geçti ama çok şükür evlendik mutluyuz hiç ayrılmadık =)
inş. sende muradına erersin canım

Amin amin aminn :))

Adim gibi biliyorum bunu soylemesindeki amac evlilik masraflarini ortak paylasmak yok ayni derecede masrafa girmek falan degil. Cunku yapisi oyle olan bir adam bunu su ana kadar kirk kere hissettirirdi. Zaten amac o parayi evlenirken harcamak da degil tasarruf aliskanligi gelistirelim istedik. Su ana kadar cebimde duran 5 kurusa bakmamis bir insan, ki daha bir ay once erkek kuzeni evlendi kulturel olarak erkek ailesinin yapmasi beklenen herseyi yapiyorlar.

Neden böyle bişey yapma gereği duyduki erkek arkadaşınız anlamadım.. :19: İllede para biriktiricekseniz bence herkez kendi hesabında biriktirsin.. Araya para girdimi o işte soğukluk olur.. Sonuçta karşınızdaki kişiyi siz daha iyi tanıyosunuz ama dünyanın bin türlü hali var ben olsam asla kabul etmem.. :50:

gerek duymasinin nedeni biz biraz lukse duskunuz, su an yarini dusunmeden harcayabiliyoruz, ama hayatin ne getirecegi belli olmaz

ben evliyim 3.5 yıldır yakında çocuğumuz olacak inşallah hala banka hesaplarım ayrı...
hiçbirzamanda ortak bi hesap düşünmüyorum eşimle...
herkes kendi parasını biriktirsin bence...

Esimle ayri banka hesabim olmaz bende boyle dusunuyorum, ha ne olur onun da benim da ayri bireysel emeklilik hesaplarimiz olur.

Esimle ayri banka hesabim olmaz bende boyle dusunuyorum, ha ne olur onun da benim da ayri bireysel emeklilik hesaplarimiz olur.

sorduğun soruya cevap verdim ben kendimden örnek vererek...
nasıl düşünüyosan öyle yap...

Son düzenleme:
zaten nasil dusunuyorsam oyle yaparim merak etme

kardeşim sen sormuşsun bende cevap verdim ne var bunda..
illa senin duymak istediğinimi yazıcam...
ne halin varsa gör banane...
para senin,hayat senin..
ister sevgilinle biriktir ister çöpe at...
hem konu açıp hem fikir beğenmemekte moda oldu artık...
hayret ya...

Madem kendi aklın kendine kendine yetiyor ve başkalarının verdiği fikrini beğenmeyip, agresif agresif cevaplar veriyorsun.

O zaman ne diye konu açıp fikir alma gereği duydun ki ?

Canın terbiyesizlik yapmak istediyse, bak ona birşey diyemem.

Son düzenleme:
Madem kendi aklın kendine kendine yetiyor ve başkalarının verdiği fikrini beğenmeyip, agresif agresif cevaplar veriyorsun.

Birincisi nerede terbiyesizlik yapmısım? Lutfen gosterin. Nasıl düsünüyorsan oyle yap cumlesine nasıl dusunuyorsam oyle yaparım demek terbiyesizlık degildir. Agresiflik de degildir. Soyleneni tekrar ettim :)

İkincisi kendi aklim kendime yetiyor demedim konu acmamin nedeni benim goremedigim birseyi burada baskaları yakalayabilir mi diye dusundum ve actım. Herkes kendince dusuncelerini yazdı ve bende benim hayatımda o dusuncelerden dolayı endiselenmem gerekir mi diye olcup tarttım.

Fikirlere saygısızlık yapmadım, kendi goruslerimi belirttim. (Ben eşimle ayrı hesap acmazdım diyerek)

Asıl bazı insanlar fikirleri onaylanmayınca cılgına donuyor. Madem istedigimi yapcakmısım neden acmısım konuyu? Tabikide benim goremedigim baska birseyi goren olabilir mi diye konu actım. Burası paylasım ortamıysa bana fikir sunanlara benimde dusuncelerimi soylemeye hakkım var dıye dusunuyorum. Ama gercekten bazı uyeler yuksek gerilim hattı gibi.

Bence konu kapansın. Durduk yere kimse gerilmesin.

Son düzenleme:

yok illa pohpohlucaz burda kendilerini...
amanın ne büyük aşkmışta birlikte geleceklerini planlıyolar..
bizi bırak git annene ,babana,kardeşine hatta sülalene sor bakim ne dicek sana...

yok illa pohpohlucaz burda kendilerini...
amanın ne büyük aşkmışta birlikte geleceklerini planlıyolar..
bizi bırak git annene ,babana,kardeşine hatta sülalene sor bakim ne dicek sana...

Ailemle ilgili cumle kuramazsin sen en iyisi uzatma kapa çeneni :)

Bak bu terbiyesizlik, cunku karsındaki sınırlarını bılmeyince anca boylesinden anlıyor :)

Son düzenleme:
Ailemle ilgili cumle kuramazsin sen en iyisi uzatma kapa çeneni :)

Bak bu terbiyesizlik, cunku karsındaki sınırlarını bılmeyince anca boylesinden anlıyor :)

ailenle ilgili kötü bişey söylemedim farkındaysan...
yazıkki sen bunu bile anlayamazsın...
ben sınırımı bilirim de sen büyüyünce çok vurursun kafana..

Hiçbir şekilde böyle bir teklifi kabul etmemeni tavsiye edeceğim.Güven meselesinin dışında,etik değil.Sevgili arasına para mevzuları girmemeli.Bunun adı sorumluluk duygusu değil,evlilik yükünü seninle paylaşmasıdır.Evlenirken herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeli.Değil evliliğinize,2 yıl,2 ay bile kalsa böyle ortak hesap işlerine girme derim.İkinizin imzasını şart koysan bile girme.Yarın öbür gün hayat ne getirir bilinmez.Sen az koyarsın o fazla koyar,o koyamaz sen koyarsın.Onun ihtiyacı olur ister.Yani ordaki para sizi hep dürtükler.Bir de daha şimdiden para meselelerinde böyle ortak hesap açıp keseyi birleştirirseniz,yarın niaş düğün zamanı daha rahat davranır,herşeyi ortak almak ister.Sana da yüklenir.Bazı şeyler içinde kalır yapılmadı edilmedi diye.O erkek olarak Sorumluluğunu bilsin.Vazifelerini bilsin.Sen zaten sana düşeni yaparsın.İşin içine para girdi mi,arada ki mesafe kalkar,ilişki yüz göz olur.Gerek yok.Sen yine birikimini yap.

Back
X